Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-25@05:49:12 GMT

بیرجند؛ میزبان جشنواره موسیقی مقامی شرق کشور

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۵۳۱۶۵

بیرجند؛ میزبان جشنواره موسیقی مقامی شرق کشور

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی از برگزاری جشنواره موسیقی مقامی شرق کشور(یادبود استاد جلیل رفیعی) در بیرجند خبر داد.

حمید مرادی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا منطقه خراسان جنوبی اظهار کرد: جشنواره منطقه‌ای موسیقی مقامی شرق کشور در پایان سال جاری در بیرجند برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه این جشنواره با همکاری جهاددانشگاهی، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، حوزه هنری خراسان جنوبی و دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی عالی استان برگزار خواهد شد، افزود: جشنواره منطقه‌ای موسیقی مقامی شرق کشور در دو بخش تکنوازی و گروه نوازی در پایان سال جاری در بیرجند برگزار خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با بیان اینکه خراسان، مهد موسیقی مقامی بوده و از استعدادهای سرشار و بالقوه‌ای در این حوزه برخوردار است، افزود: این موسیقی با زندگی مردم پیوند خورده و یکی از برنامه‌های این معاونت این است که در حفظ این موسیقی تلاش کنیم تا بتوانیم نسل به نسل آن را به آیندگان بسپاریم.

مرادی با بیان اینکه موسیقی مقامی، برگرفته از فرهنگ اصیل و سنتی هر منطقه است، تصریح کرد: حفظ و تقویت فرهنگ و هنر بومی، توجه به اصالت‌ها و ریشه‌های فرهنگی و هویت و تلاش برای تاثیرگذاری جشنواره موسیقی مقامی و ایجاد اتحاد و همدلی بین هنرمندان، از اهداف این جشنواره است.

وی  ادامه داد: صیانت از موسیقی بومی و قدرشناسی از پیشکسوتان، شناسایی و معرفی چهره‌های جوان و تقویت اتحاد و همدلی هنرمندان و مردم، ایجاد نشاط و شادابی اجتماعی و احیای موسیقی اصیل شرق کشور، از اهداف دیگر این جشنواره است.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: این جشنواره در دو بخش رقابتی(تکنوازی و گروه نوازی) و غیر رقابتی برگزار می‌شود که در بخش رقابتی، استان‌های شرق کشور شامل؛ خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان حضور خواهند داشت و در بخش غیررقابتی نیز پیشکسوتان خراسان جنوبی به هنرنمایی خواهند پرداخت.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی اظهار کرد: گروه‌های سنی از ۱۵ تا ۲۹ سال و از ۳۰ تا ۴۵ سال در دو بخش تکنوازی، گروهی به رقابت خواهند پرداخت.

مرادی ادامه داد: شرکت‌کنندگان می‌توانند آثار خود را به همراه متن اشعار قرائت شده در قالب لوح فشرده ۵ تا ۲۰ دقیقه به صورت ضبط استودیویی بدون ویرایش، همراه با تکمیل فرم ثبت نام در سایت جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی ارسال کنند تا در دبیرخانه جشنواره که در فرهنگسرای ابن حسام جهاددانشگاهی مستقر است، مورد بررسی و داوری قرار گیرد.

وی یادآور شد: این جشنواره علاوه بر دو بخش اصلی، دارای بخش ویژه ‌ای به نام مقالات پژوهشی و علمی در زمینه   موسیقی مقامی شرق کشور نیز است که علاقمندان می‌توانند آثار خود را در این بخش نیز بر روی سایت جهاددانشگاهی خراسان جنوبی بارگذاری کنند.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: مهلت ارسال آثار به دبیرخانه این جشنواره، تا پایان دی‌ماه سال جاری است.


انتهای پیام انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر تحریم ظریف اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی دی ماه سیستان و بلوچستان موسیقی قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر تحریم ظریف امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۵۳۱۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور کشور‌های بریکس در جشنواره فیلم مسکو

به نقل از شبکه تلویزیونی بریکس، جشنواره فیلم مسکو که ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ آغاز به کار کرده است، تا هفتم اردیبهشت‌ماه ادامه دارد. این جشنواره امسال فیلم‌هایی از بیش از ۵۰ کشور را به نمایش می‌گذارد. در مجموع، بیش از ۲۶۰ فیلم از جمله در جشنواره بریکس حضور دارند که حدود ۲۰ درصد بیشتر از سال ۲۰۲۳ است.

بنا بر این گزارش، رقابت اصلی شامل ۱۰ فیلم بلند از روسیه، صربستان، ایران و سایر کشور‌ها است. بر این اساس، فیلم‌های داستانی از روسیه، جمهوری اسلامی ایران، چین، مصر، هند، آفریقای جنوبی، عربستان سعودی و برزیل به عنوان اعضای بریکس در این جشنواره شرکت کرده‌اند. بنا بر این گزارش، آثار شرکت داده شده در این جشنواره توسط هیأت داوران متشکل از کشور‌های عضو گروه بریکس در حال بررسی است. فیلمسازانی از روسیه، امارات، اتیوپی، چین، آفریقای جنوبی و چین فیلم‌های مسابقه را ارزیابی خواهند کرد.

مولادلو باسمن فیلمساز اهل آفریقای جنوبی در این باره گفت: در سال ۲۰۱۹، اولین نمایش فیلم خود را در برزیل داشتم و اکنون برای دومین بار اینجا هستم. من مفتخرم که نماینده کشورم باشم. معتقدم که شرکت در رویداد‌های BRICS یک تجربه ارزشمند است.

یرگاشوا تشومه عمار از اعضای هیأت داوران این جشنواره از اتیوپی نیز گفت: این اولین بار است که اتیوپی در جشنواره فیلم BRICS شرکت می‌کند. من خوشحالم که در اینجا هستم. من معتقدم این جشنواره به کشور‌های ما کمک می‌کند تا برای دستیابی به نتایج عالی همکاری بیشتری داشته باشند.

جایزه اصلی این جشنواره جایزه سنت جورج طلایی است. این جایزه به بهترین فیلم در برنامه مسابقه و به هنرمندی اهدا می‌شود که به ارتقای سینمای جهان کمک کرده باشد. به برندگان این جشنواره در هفت بخش نشان نقره‌ای سنت جورج اعطا می‌شود. این جشنواره همچنین جایزه افتخاری کنستانتین استانیسلاوسکی "من باور دارم" را اهدا می‌کند.

بنا بر گزارش دیگری، جشنواره بین‌المللی فیلم مسکو همچنین در بخش مرور آثار چهل و ششمین دوره خود بخش ویژه‌ای را با عنوان «داریوش مهرجویی: شاعرانگی زندگی معمولی» به مرور آثار داریوش مهرجویی سینماگر فقید ایرانی اختصاص داده است.

فیلم‌های «هامون»، «گاو»، «درخت گلابی»، «لیلا»، «پری» و «اشباح» از جمله آثار این کارگردان فقید ایرانی است که به همت بنیاد سینمایی فارابی در جشنواره مسکو ۲۰۲۴ به نمایش گذاشته خواهد شد.

داریوش مهرجویی نویسنده، یکی از کارگردانان برجسته سینمای ایران و از چهره‌های اصلی موج نوی سینمای ایران متولد سال ۱۳۱۸ بود، وی علاوه بر فعالیت در سینما، به نوشتن رمان و ترجمه نیز می‌پرداخت. در سال ۱۳۹۳ از سوی سفیر فرانسه جایزه شوالیه ادب و هنر فرانسه به او اهدا شد. مهرجویی فارغ‌التحصیل رشته فلسفه از دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس (UCLA) آمریکا بود.

داریوش مهرجویی و وحیده محمدی‌فر همسر وی ۲۲ مهرماه سال ۱۴۰۲ در ویلای شخصی خود در کرج به قتل رسیدند.

روسیه که در سال جاری میلادی (۲۰۲۴) ریاست دوره‌ای گروه بریکس را برعهده دارد، جشنواره فیلم مسکو را در فهرست ۲۵۰ رویداد بریکس گنجانده است.

طرح ایجاد گروه بریکس با نزدیکی چهار قدرت اقتصادی در حال ظهور جهان شامل برزیل، روسیه، چین و هند در دوران اوج یکجانبه‌گرایی آمریکا در اواسط دهه ۱۹۹۰ میلادی شکل گرفت. «گروه بریک» در ۱۶ ژوئن ۲۰۰۹ میلادی (۲۶ خرداد ۱۳۸۸ شمسی) به‌طور رسمی تأسیس شد و با اضافه شدن آفریقای جنوبی در ۲۱ سپتامبر ۲۰۱۰ (۳۰ شهریور ۱۳۸۹) نام آن پس از پیوستن این کشور از «بریک» به «بریکس» تغییر یافت.

در اجلاس سران بریکس در آفریقای جنوبی در تابستان ۱۴۰۲، سیریل رامافوزا رئیس جمهور این کشور اعلام کرد که اعضای این سازمان تصمیم گرفته اند از آرژانتین، مصر، اتیوپی، ایران، عربستان سعودی و امارات برای عضویت کامل بریکس دعوت کنند. رئیس‌جمهوری جدید آرژانتین در ماه‌های اخیر اعلام کرد که کشورش به این گروه نمی‌پیوندد، با این حال، سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد: ما دعوت از آرژانتین را لغو نمی‌کنیم، این دعوت باقی می‌ماند. خواهیم دید که توسعه بیشتر بریکس چگونه پیش می‌رود و همکاران آرژانتینی ما درباره این موضوع چه نتیجه گیری خواهند کرد.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر

دیگر خبرها

  • کشف جسد مردی در بیرجند
  • گلچینی از گل و گیاه ۵ استان کشور در نمایشگاه بین‌المللی بیرجند
  • گشایش نمایشگاه گل و گیاه در بیرجند
  • مشارکت ۴۰۰۰ دانش‌آموز خراسان جنوبی در جشنواره سفیران سلامت
  • بوشهر میزبان جشنواره موسیقی خلیج‌ فارس
  • گلچینی از گل و گیاه در نمایشگاه بین‌المللی بیرجند
  • ۲۳۰۰ قطعه زمین ویژه‌ طرح جوانی جمعیت در بیرجند آماده واگذاری است
  • ملایر میزبان جشنواره موسیقی «شب‌های تاک»
  • حضور کشور‌های بریکس در جشنواره فیلم مسکو
  • تدابیر جمهوری اسلامی، مانع مهندسی‌های دشمن است