Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-03-29@02:08:25 GMT

مطالبات جریانهای سیاسی در آستانه انتخابات مجلس

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۵۴۶۷۱

مطالبات جریانهای سیاسی در آستانه انتخابات مجلس

گرچه برگزاری انتخابات به روش اکثریتی (از مجموعه روشهای اکثریتی، تناسبی و مختلط) به مرور زمان، باعث دو قطبی شدن جامعه بشکل اکثریت و اقلیت می شود. کما این که برگزاری انتخابات به این روش(اکثریتی) در امریکا، باعث تقسیم قدرت بین دو حزب جمهوریخواه و دموکرات شده و قدرت (الا یک مورد) پیوسته بین این دو حزب دست به دست می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ایران اسلامی نیز با گذشت چهاردهه و برگزاری بیش از سی و اندی انتخابات سراسری خواسته یا ناخواسته، در هر دوره ای جامعه به دو قطب اکثریت و اقلیت تقسیم شده و تحت عناوینی همچون، تخصص و تعهد، چپ و راست، اصلاح طلب و اصول گرا و.....رخ می نمایاند. اما با مروری بر مجالس گذشته و دولتهایی که تاکنون با رای و نظر مردم روی کار آمده اند واقعیت دیگری را نیز بیان می دارد که مردم هرگز با هیچ قوم و قبیله ای عقد اخوت دائمی نبسته و توقفی روی یک جریان سیاسی خاص نداشته و در هیچ انتخاباتی به نقطه قبل برنگشته اند. تا در صورت خستگی از یک جناح الزاما در دوره بعد به جناح مقابل و رقیب آن رای داده باشند و پیوسته حرکتی رو بجلو داشته اند.


حال که بیش از شش ماه به برگزاری یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی باقی مانده است. از هم اکنون گروه ها و جریانات سیاسی شروع به کر کری خواندن برای یکدیگر کرده اند و آرزوهایشان را به عنوان تحلیل واقعیت ها تحویل جامعه می دهند. در تحلیل ها(آرزوها) اصلاح طلبان دوست می دارند که مردم عملکرد دولت تدبیر و امید و کارکرد مجلس دهم به ویژه نقش لیست امید را به پای آنان ننوشته و در مجلس یازدهم، بار دیگر به لیست کاندیداهای آنان رای دهند. لذا با یک تقسیم کار سیاست قهر و آشتی را در پیش گرفته اند و با بهانه قرار دادن تحریم ها و تهدیدهای خارجی، ضرورت مشارکت حداکثری مردم در انتخابات را به شورای نگهبان گوشزد می نمایند و لازمه مشارکت حداکثری را هم کوتاه آمدن این شورا در احراز صلاحیت داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی می دانند.

یا به قول خودشان، شورای نگهبان برای حضور اصلاح طلبان در این دوره از انتخابات می باید فرش قرمز زیر پایشان پهن کند. غافل از آن که این شورا یکبار در جریان انتخابات ششمین دوره مجلس شورای اسلامی برای گرم کردن تنور رقابت ها و بالارفتن میزان مشارکت بنابه توصیه برخی از چهره های اصول گرا، فتیله نظارت کمی پائین کشید، نه تنها به میزان مشارکت مردم در انتخابات افزوده نشد بلکه کاهش نیز یافت. روی کارآمدن مجلس ششم نتیجه آن مصلحت اندیشی بود. بنابراین بسیار بعید به نظر می رسد که این شورا یک بار دیگر بخواهد بنا به توصیه اصلاح طلبان مصلحت اندیشی نماید که آزموده را دوباره آزمودن خطاست.


از طرف دیگر اصول گرایان به جای اقناع افکارعمومی از عملکرد خود در مجالس هفتم تا نهم و بیان علت حمایت بی چون و چرای خود از دولت های نهم و دهم(احمدی نژاد) و حضور فعال در صحنه سیاست وارایه برنامه های راهبردی برای اداره کشور، به انتظار امدادهای غیبی و یا وضع تعرفه برای رقابت نشسته اند. در خیال خام خویش امیدوارند که با مدیریت فضای موجود، بتوانند اکثریت مجلس یازدهم را از آن خود نمایند. لابد از نظر دوستان تکلیف شرعی مردم ایجاب می کند که در انتخابات مجلس شورای اسلامی شرکت کنند و به کسانی رای دهند که هم انقلابیند و هم اسلام گرا هستند.


گرچه پیش بینی شاکله مجلس یازدهم از هم اکنون کار دشواری است. اما تجربه مجلس دهم و دولت یازدهم حکایت از واقعیتی به نام کم وزنی، گروههای سیاسی موجود اعم از اصولگرایان و اصلاح طلبان در بدست اوردن اکثریت مجلس یازدهم دارد.

جریان اصلاح طلبی از مجلس هفتم و اصول گرایان از مجلس دهم دچارعارضه کم وزنی در معادلات سیاسی کشور شده اند. لذا بر این باورم که مجلس یازدهم به احتمال زیاد با اکثریتی به غیراز جریانات پر توقع فعلی، ازنیروها و شخصیتهای مستقل تشکیل خواهد شد. اصلاح طلبان و اصول گرایان دو اقلیت قوی این مجلس خواهند بود.

مطالبه افکارعمومی از شورای نگهبان قانون اساسی، همانطور که سخنگوی محترم این نهاد بیان داشته اند، اعمال مر قانون در برگزاری مراحل مختلف انتخابات است. برای مشارکت حداکثری مردم در انتخابات هم، اصلا نیازی به مصلحت اندیشی این شورا نیست که یک جریان سیاسی انتظار پهن کردن فرش قرمز و جریان سیاسی دیگر توقع وضع تعرفه را داشته باشند.

*دانشجوی دکترای علوم سیاسی

منبع: سیاست روز 

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۵۴۶۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شورای وحدت به‌دنبال تشکیل فراکسیون وحدت در مجلس است

ایسنا/ایلام دبیر شورای وحدت نیروهای انقلاب اسلامی استان ایلام گفت: شورای وحدت به‌دنبال تشکیل فراکسیون وحدت در مجلس شورای اسلامی است.

«خدابخش داودی‌نصر» با حضور در ایسنا در خصوص انتخابات و نتیجه آن اظهار کرد: به لطف خدا و هدایت‌های داهیانه رهبر معظم انقلاب انتخابات مجلس شورای اسلامی و انتخابات خبرگان با حضور خوب مردم برگزار شد در حالی که رسانه‌های دشمن شیطنت می‌کردند و برخی تریبون‌های داخلی نیز با آن‌ها همسو شده بودند.

وی خاطرنشان کرد: حضور حدود ۵۰ درصدی مردم کشور در این انتخابات نوید تشکیل مجلسی قوی را برای قانون‌گذاری و نظارت، داشت، امنیت انتخابات عالی بود و از طرفی حضور کاندیداها از طیف‌های مختلف، رقابت خوبی را در کشور ایجاد کرد و تکلیف ۲۴۵ نفر از منتخبان مردم مشخص شد که نتیجه بسیار خوبی بود.

دبیر شورای وحدت نیروهای انقلاب اسلامی استان ایلام و دبیرجامعه اسلامی مهندسان استان ادامه داد: ارکان سیاسی در استان ایلام، این بار با رویکردی مناسب و متفاوت از دوره قبل، به انتخابات ورود کردند و شعبه وحدت نیروهای انقلاب استان و هم شعبه ائتلاف نیروهای انقلاب استان سه نفر را در استان به مردم معرفی کردند، نتیجه انتخابات در استان زیبا بود و هر سه منتخب از اردوگاه اصولگرایان هستند.

داودی‌نصر افزود: منتخبان مردم در استان بر سر بحث توسعه استان اشتراک تئوریک و فکری دارند.

وی عنوان کرد: ما در شورای وحدت نیروهای انقلاب اسلامی بنا داریم برای تشکیل فراکسیون وحدت گام برداریم و تا کنون اعضای این فراکسیون از بین منتخبان مردم در کشور به عدد خوبی رسیده است، هدف از تشکیل این فراکسیون پیگیری برنامه‌های مطلوب کشور و استان‌هاست.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • با اصلاح قانون انتخابات شاهد اتفاقات خوبی بودیم
  • دادستان کل کشور: با اصلاح قانون انتخابات شاهد اتفاقات خوبی بودیم
  • دیدار رئیس مجلس شورای اسلامی و رئیس دفتر سیاسی حماس
  • «قانون مجازات قاچاق اسلحه» در مجلس یازدهم اصلاح می‌شود؟
  • مروری بر مهم‌ترین تحولات سیاسی «آبان ماه» سال گذشته
  • مروری بر مهمترین تحولات سیاسی «آبان ماه» سال گذشته
  • مجلس یازدهم در تصویب قوانین مسئولانه عمل کرده است
  • شریعتی: پایگاه رأی قالیباف در انتخابات شرکت نکرد/ اگر شورای نگهبان و رئیسی بیعت کنند، اصول‌گرایان هم در انتخابات بعدی رای نمی دهند
  • شورای وحدت به‌دنبال تشکیل فراکسیون وحدت در مجلس است
  • چکش‌کاری قوانین انتخاباتی/ اصلاح قانون انتخابات شوراها چه شد؟