Web Analytics Made Easy - Statcounter

نخستین قطار پرسرعت کشور

پروژه جدید قطار سریع‌السیر ایران که اخیرا در مسیر تهران- قم- اصفهان کلیدخورده، به‌عنوان نخستین و بزرگ‌ترین طرح قطار پرسرعت کشور به‌طول ۴۱۰ کیلومتر درنظر گرفته شده است. این مسیر ریلی نخستین تجربه کشور در دستیابی به فناوری روز دنیا در حمل‌ونقل ریلی سریع‌السیر است و باتکمیل شدن آن و تحقق سرعت ۳۰۰ کیلومتر بر ساعت، زمان سفر از پایتخت تا اصفهان به یک ساعت و ۴۵ دقیقه می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پروژه در قالب ۲۲ ست قطار ۸واگنی طراحی شده و شامل دو قطعه تهران- قم به‌ طول ۱۶۵ کیلومتر و قم- اصفهان به‌طول ۲۴۵ کیلومتر است که قادر به جابه‌جایی نزدیک به ۱۶ میلیون مسافر در سال خواهد بود، چراکه زمان سفر با قطار سریع‌السیر از تهران تا اصفهان و بالعکس حدود ۲ ساعت طول می‌کشد و این در حالی است که زمان سفر جاده‌ای حدود ۶ ساعت است. این قطار در طول مسیر از شهرهای قم، دلیجان و میمه نیز عبور خواهد کرد.

قطار سریع‌السیر پروژه‌ای ‌است که به اذعان استاندار اصفهان شریان حیاتی برای پایتخت است و بنا به گفته اخیر «اسحاق جهانگیری»، معاون اول رئیس جمهوری، این پروژه باید به عنوان پروژه‌ای ملی هرچه سریع‌تر تعیین تکلیف شود.  معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به مدت زمان طولانی سپری شده از زمان تصویب طرح و نیز پیشرفت فیزیکی اندک این پروژه، بر لزوم بررسی دقیق ابعاد فنی، اقتصادی و اجرایی این طرح و تعیین تکلیف آن تاکید می‌کند و می‌افزاید: اهمیت این پروژه به عنوان پروژه‌ای ملی مطرح است و از وزارت راه و شهرسازی خواستیم در اسرع وقت همه جوانب این پروژه را مورد بررسی قرار دهد و گزارشی جامع در زمینه میزان سرمایه‌گذاری مورد نیاز، نحوه تأمین مالی، نحوه بازپرداخت تسهیلات و برنامه زمان‌بندی اجرای طرح به سازمان برنامه و بودجه ارائه دهد تا این سازمان تصمیم‌گیری نهایی را در خصوص نحوه اجرا و تخصیص اعتبار مورد نیاز انجام دهد.

تاخیر در اجرای طرح قطار سریع‌السیر 

گفتنی است که طرح قطار سریع‌السیر تهران-قم- اصفهان برای نخستین بار حدود ۴۰ سال پیش کلید خورد اما نیمه‌کاره ماند. بعد از مدت‌ها در سال ۸۲ احداث این مسیر ریلی پرسرعت مطرح شد و در سال ۸۶ با تعیین مسیر حرکت قطار، این طرح روندی جدی‌تر به خود گرفت که مسئولان کشوری و استانی اجرای آن را پیگیر شدند و قرار بر این بود که این طرح در سال ۸۹ تکمیل شود اما بار دیگر به دلایلی به تعویق افتاد و سرانجام پس از بازنگری پروژه مورد نظر کلنگ این پروژه یک بار دیگر در سال ۹۳ توسط رئیس جمهوری به زمین زده شد.

آنچه درشرایط فعلی مورد توجه است، این است که هر چند دولتمردان همواره از این پروژه به عنوان اولویت فعالیت‌های خود نام می‌برند، اما نتیجه‌ای که انتظار می‌رفت هنوز محقق نشده، به طوری که معاون اول رئیس جمهوری ۱۲ تیر سال گذشته در جمع نمایندگان اصفهان در مجلس احداث و راه‌اندازی قطار سریع‌السیر تهران - اصفهان را جزو طرح‌های اولویت‌دار کشور ارزیابی کرد و گفت: ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار منابع لازم این طرح از طریق فاینانس تهیه شده است و این طرح با رعایت ضوابط مهندسی در دولت دوازدهم تکمیل خواهد شد. با این حال شاهد آن بودیم که عملیات اجرایی این طرح به دلیل تغییرات مدیریتی متوقف شد.

رفع موانع

 دراین زمینه «حجت‌الله غلامی»، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان با اشاره به رفع موانع پروژه قطار سریع‌السیر بیان می‌کند: سعی ما بر بهره‌برداری از پروژه در مدت زمان تعیین شده است. به گفته این مسئول براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، مدت اجرای این طرح ۴ سال خواهد بود و عملیات اجرایی آن در محدوده اصفهان توسط قرارگاه خاتم الانبیا(ص) صورت خواهد گرفت. معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان تصریح می‌کند: طرح قطار سریع‌السیر اصفهان - قم - تهران با اعتبار ۱۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون یوآن (واحد پول چین) فاینانس شده است و هدف از این طرح کاهش زمان سفر از اصفهان به تهران، ایمنی و سهولت و رفاه مردم و جلوگیری و کاهش حوادث جاده‌ای است.

وی می‌افزاید: این قطار ظرفیت جابه‌جایی سالانه ۱۶ میلیون مسافر را خواهد داشت و برای آن ۴ ایستگاه در شهرهای اصفهان، قم، تهران و فرودگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) پیش‌بینی شده است. غلامی اظهار می‌کند: علت تاخیر چند ماهه در اجرای پروژه، تغییر در دستگاه اجرایی بود، اینگونه که پروژه قرار بود توسط شرکت زیرساخت انجام شود اما بعد از مدت زمانی تصمیم گرفته شد که پروژه از شرکت زیرساخت گرفته و در اختیار راه‌آهن قرار گیرد. برای همین اتفاق ساده که باید قراردادها از شرکت زیرساخت به شرکت راه‌آهن منتقل شود، حداقل۶ ماه زمان تلف شد و این فرایند انجام امور را به تأخیر انداخت. اما بحث قابل توجه این است که دوباره تصمیم گرفته شده که پروژه به شرکت زیرساخت بازگردانده شود.

وی توضیح می‌دهد: با این روال درحالی که طرف چینی، شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران را برای پرداخت اعتباراتی که از طریق فاینانس تأمین شده بود می‌شناخت، با تغییراتی که در مدیریت طرح ایجاد شد، هزینه کردن برای این پروژه با موانعی روبه‌رو شد.  وی می‌گوید: خوشبختانه با اقداماتی که صورت گرفت و معرفی شرکت زیرساخت از سوی وزارت راه و شهرسازی به عنوان مدیر پروژه مذکور، مشکلات رفع شد و قرار بر تداوم طرح است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار  اصفهان بیان می‌کند: ۴ کارگاه برای عملیات اجرایی این طرح در محدوده اصفهان در نظر گرفته شده که فعلا ۲ کارگاه در حال فعالیتند. با فعالیت بیشتر این ۲ کارگاه و با فعال شدن ۲ کارگاه دیگر، اجرای طرح ادامه خواهد یافت.  وی هفته آینده را زمان برگزاری جلسه هماهنگی عنوان می‌کند و یادآور می‌شود: پروژه قطار سریع‌السیر فاینانس است و باید در طول ۴ سال به انجام برسد ولی از آنجا که یک سال هم زمان برای بهره‌برداری لازم است، این طرح نهایتا باید در مدت ۵ سال تکمیل شود.

پیگیری جدی برای تکمیل پروژه

«حسینعلی حاجی‌دلیگانی» نماینده شاهین‌شهر و میمه در مجلس شورای اسلامی درباره تعلل وزارت راه و شهرسازی در اجرا و تکمیل پروژه قطار سریع‌السیر اصفهان تهران بیان می‌کند: این پروژه به عنوان یک پروژه بسیار خوب برای تردد در مسیر اصفهان و تهران لازم است و تا به امروز چندین بار کلنگ آن به زمین خورده است اما در رفع موانع آن اراده‌ای وجود ندارد. متأسفانه کار جدی و اقدامات لازم برای برطرف کردن مشکلات و موانع این پروژه صورت نگرفته است. وی خاطرنشان می‌کند: همت و پیگیری لازم در راستای تکمیل این طرح وجود ندارد و اختصاص وام به این پروژه نیز از الزامات دیگری است که باید اجرا شود.

کد خبر 451376 برچسب‌ها استان اصفهان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: قطار سریع السیر اسحاق جهانگیری دولت دوازدهم مجلس شورای اسلامی وزارت راه و شهرسازی استان اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۵۵۹۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰ هزار نفر در طرح های صنعتی ایلام مشغول به کار هستند

به گزارش خبرنگار مهر، رضا محمدرحیمی ظهر پنجشنبه در نشست هم اندیشی با منتخب مردم حوزه جنوب استان ایلام در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: نرخ سود بانکی، نرخ مالیات، عوارض گمرکی در استان ایلام با مناطق برخوردار هیچ تفاوتی ندارد و از طرفی هزینه زیرساخت‌ها مانند قیمت زمین، هزینه‌های انرژی، هزینه مواد اولیه و …نسبت به سایر استان‌ها بالاتر است.

وی عنوان کرد: بنابراین برای اینکه بتوان سرمایه گذاران را جذب طرح‌های تولیدی در استان نمود بایستی در قوانین موجود بازنگری صورت گیرد و جذابیت‌های سرمایه گذاری از طریق بازنگری در قوانین موجود افزایش یابد.

محمدرحیمی گفت: پروژه‌های مهم صنعتی در شهرستان‌های جنوبی در حال اجرا هستند که سه پروژه مهم NGL، پتروشیمی دهلران و سیمان دهلران نیازمند پیگیری جدی برای رسیدن به بهره برداری هستنند.

رییس سازمان صمت استان ایلام خاطر نشان کرد: لازم است شرکت‌های بزرگ سرمایه گذاری وابسته به دولت برای مشارکت در پروژه‌های صنعتی استان به کار گرفته شوند.

وی با اشاره به وضعیت موجود حوزه تولید و تجارت استان بیان کرد: تعداد ۴۹۵ فقره پروانه بهره برداری صنعتی با سرمایه گذاری ۳۰۰ هزار میلیارد ریال و ۱۰ هزار نفر اشتغال وجود دارد.

وی گفت: ۵۱۳ فقره جواز تاسیس در دست اجرا با سرمایه مورد نیاز ۷۷۰ هزار میلیارد ریال و پیش بینی اشتغال ۱۷ هزار نفر در دست اجرا می‌باشند که در صورت رسیدن به مرحله تولید می‌توان شاهد شکوفایی صنعت استان باشیم.

رضا محمدرحیمی ادامه داد: استان ایلام از نظر معادن فلزی که دارای ارزش افزوده بالا هستند فقیر است اما در گروه کانی‌های غیر فلزی ظرفیت‌های خوبی وجود دارد و به تبع آن صنایع معدنی مانند سیمان، گچ، آجر، سایر مصالح ساختمانی استان از کیفیت و رقابت پذیری بالایی برخوردار هستند.

محمدرحیمی بیان کرد: در حوزه بازار ۳۹ هزار پروانه صنفی موجود است که در قالب ۱۰۱ اتحادیه و ۱۰ اتاق اصناف فعالیت دارند که نقش مهمی در اشتغالزایی ایفا می‌کنند.

کد خبر 6088493

دیگر خبرها

  • آبفای لرستان ۱۰۰ پروژه در دست اجرا دارد
  • ۱۰ هزار نفر در طرح های صنعتی ایلام مشغول به کار هستند
  • چرا سفر با قطار؟ ۵ دلیل برای انتخاب این نوع سفر
  • زمان‌بندی ۵۷۵ پروژه فعال در شهر اصفهان انجام شد
  • ۲ پروژه روشنایی معابر در منطقه شهرک جهاد زاهدان در حال اجرا است
  • اجرای عملیات احداث وتکمیل کمربندی آران و بیدگل به طول ۴۶ کیلومتر
  • ۶ سال زندگی با «در انتظار گودو»!/ بازی با زمان بر صحنه تئاتر
  • «زیر چتر اصفهان» در منطقه ۹ اصفهان اجرا می‌شود
  • یک اتفاق خوب که در بین خبرهای بد گم شد | قطار ملی بالاخره مسافرگیری کرد | این قطار در کدام خط مترو کار می کند؟
  • اتصال ریلی چین و ویتنام از طریق دو خط سریع السیر تا سال ۲۰۳۰