Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، اخیراً دولت اعلام کرد شرکت مادر تخصصی بازرگانی ایران ذیل وزارت جهاد کشاورزی، مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا را بدست آورده که به وزارت صنعت، معدن و تجارت منتقل شود. رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت در این باره گفت: «این انتقال در جلسه سران قوا به تصویب رسیده و رئیس جمهور هم در جلسه هیات دولت گفت که مقام معظم رهبری این مصوبه را تنفیذ فرمودند؛ با این اقدام دوباره امورات بازرگانی مثل سابق در کشور متمرکز می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

معمولا جلسات شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا شنبه صبح ها و به صورت دو هفته یک بار با حضور سران قوا شامل حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور، آیت الله رئیسی رئیس قوه قضائیه و علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار می شود. در این جلسات، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، محمد نهاوندیان معاون اقتصادی رئیس جمهور، عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی، فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصادی و دارایی، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور، محمد باقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه، محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور، حجت الاسلام محسنی اژه‌ای معاون اول قوه قضائیه، علی ربیعی سخنگوی دولت، حجت الاسلام منتظری دادستان کل کشور، الیاس حضرتی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس و غلامرضا تاجگردون، رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس نیز حضور دارند.

اما اخیرا حسینعلی حاجی دلیگانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس روایت کاملا متضادی از جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی با حضور سران قوا ارائه کرد و گفت: «در جلسه شورای هماهنگی سران قوا هیچ مصوبه‌ای درباره انتزاع شرکت بازرگانی دولتی از وزارت جهاد و انتقال آن به وزارت صمت وجود نداشته است.»

این خلاف اظهارات اخیر دولت در زمینه انتقال شرکت بازرگانی دولتی از وزارت جهاد و انتقال آن به وزارت صمت بود و این سوال را مطرح می‌کرد که اگر چنین مصوبه‌ای درباره انتزاع شرکت بازرگانی دولتی از وزارت جهاد و انتقال آن به وزارت صمت از سوی سران قوا وجود نداشته پس انگیزه دولت از طرح چنین بحث‌ها چه بوده است؟ 

* روایت‌های متناقض لاریجانی و روحانی درباره مصوبه سران قوا

آنطور که حسینعلی حاجی دلیگانی عضو کمیسیون بودجه مجلس می‌گوید نمایندگان مجلس هم  به صحبت‌های وزیر صنعت و رئیس جمهور در باره تصویب انتقال شرکت بازرگانی دولتی در جلسه سران قوا و تنفیذ آن توسط مقام معظم رهبری حساس بودند و به دنبال کشف واقعیت بودند به همین دلیل از لاریجانی رئیس مجلس در جلسه غیرعلنی مجلس با حضور وزیر جهاد کشاورزی درباره مسائل کشاورزی که در تاریخ 7 مردادماه برگزار شد، در این باره توضیح خواسته‌اند که  آیا تصمیمی درباره جابجایی این شرکت از یک وزارتخانه به وزارت دیگر اتخاذ شده است؟ و آقای لاریجانی به نمایندگان اعلام کرده که تاکنون چند بار این بحث در جلسه شورای هماهنگی سران قوا مطرح شده است، اما تصویب انتقال شرکت بازرگانی دولتی از وزارت جهاد به وزارت صمت درست نیست.

لاریجانی همچنین گفته است که رئیس‌جمهور در یکی از آن نشست‌ها به دنبال تصمیم‌گیری سریع درباره جداسازی این شرکت از وزارت جهاد و الحاق به وزارت صمت بود که اعلام کردم باید نظرات وزیر جهاد کشاورزی را هم بشنویم تا محکم و قاطع در این باره تصمیم گیری کنیم.

نصرالله پژمانفر هم روایت مشابهی از پرسش و پاسخ نمایندگان با لاریجانی ارائه کرده است. پژمانفر درباره ادعای دولت درباره مصوبه سران قوا برای انتقال شرکت بازرگانی دولتی به خبرنگار فارس گفت: «رئیس مجلس در پاسخ به پرسش نمایندگان توضیحاتی در این باره داد که مشخص کرد آنچه که دولت در مورد تصویب جداسازی شرکت بازرگانی دولتی ایران از وزارت جهاد و الحاق به وزارت صمت طبق مصوبه شورای هماهنگی سران قوا اعلام کرده متفاوت با حقایق اصلی است».

 علی‌اکبر کریمی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس هم در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، درباره عدم تصویب انتقال شرکت بازرگانی دولتی از وزارت جهاد به وزارت صمت در جلسه شورای هماهنگی سران قوا،گفت: «جداسازی شرکت بازرگانی دولتی براساس خواست و توجیه و توضیح رئیس‌جمهور بوده است،‌ به طوری که دولت اعلام کرده که با شرایط فعلی نمی‌تواند کار کند».

وی با اشاره به مطرح شدن این موضوع در جلسه غیرعلنی هفته گذشته مجلس، گفت: «نمایندگان در این نشست به رئیس مجلس اعتراض کردند که آقای لاریجانی شما به عنوان نماینده مردم در قوه مقننه باید نسبت به جدا شدن شرکت بازرگانی دولتی از وزارت جهاد کشاورزی و الحاق آن به وزارت صمت اعتراض می‌کردید و رئیس مجلس شورای اسلامی هم در پاسخ به انتقادات نمایندگان اعلام کردند که وقتی این روند طی شده است، من نمی‌توانستم مخالفتی نسبت به این قضیه داشته باشم». 

اگر روایت نمایندگان از پرسش و پاسخ نمایندگان با لاریجانی درست باشد، احتمالا این برای اولین بار در تاریخ کشور پس از انقلاب است که دولت بدون داشتن مصوبه از مراجع رسمی کشور و با نسبت دادن یک مصوبه خیالی به یک مرجع عالی یعنی شورای هماهنگی سران قوا، تصمیم قبلی خود را عملیاتی کرده است. چنانکه چند روز پیش وزارت صنعت، معدن و تجارت در این باره یک نشست خبری هم برگزار کرد و جزئیات این انتقال و مصوبه را هم توضیح داد.

حسن روحانی رئیس جمهور در جلسه هیئت دولت در تاریخ 2 مردادماه با اشاره به اقدامات دولت برای ساماندهی اوضاع اقتصادی و بازار، گفت: «در این زمینه به این نتیجه رسیده‌ایم که برخی از اختیاراتی که در زمینه بازرگانی بر عهده وزارت جهاد کشاورزی بود، به وزارت صنعت، معدن و تجارت، برگردد؛ در این زمینه در شورای عالی اقتصادی به جمع‌بندی رسیده و مصوبه آن را خدمت مقام معظم رهبری ارسال کردیم و در این زمینه موافقت گردید که تمام فعالیت‌های بازرگانی در یک جا متمرکز شود و قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی همه اختیارات را در این زمینه برعهده دارد».

یک روز بعد از اظهارات روحانی، رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، در پاسخ به این سوال که شنیده شده طبق مصوبه جلسه سران قوا، شرکت بازرگانی دولتی (GTC) از وزارت جهاد کشاورزی به وزارت صمت منتقل شده است و آیا این خبر صحت دارد؟، گفت: «بله، در جلسه سران قوا این موضوع را تصویب کردند و مصوبه شد. رئیس جمهور هم در جلسه هیات دولت گفتند که مقام معظم رهبری این مصوبه را تنفیذ فرمودند؛ با این اقدام دوباره امورات بازرگانی مثل سابق در کشور متمرکز می‌شود».

با وجود اظهارات رئیس جمهور و وزیر صنعت، معدن و تجارت (صمت)، روایتی که نمایندگان مجلس به نقل از علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی از این موضوع مطرح می کنند، کاملا متفاوت است و نشان میدهد که موضوع انتقال شرکت بازرگانی دولتی از وزارت جهاد کشاورزی به وزارت صمت به تصویب شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا نرسیده است. 

* تصمیم یک شبه برای تغییر قانونی که سال‌ها چکش‌کاری شده بود

اما واقعیت ماجرای انتقال شرکت بازرگانی دولتی از وزارت جهاد که در سال 91 با اجرای «قانون انتزاع»  از وزرت صمت به این وزارتخانه آمده بود،‌چیست؟ و اصولا چرا رئیس جمهور به رغم انتقاد بسیاری از کارشناسان به انتقال این شرکت تاکید دارد و دولتی‌ها تلاش می‌کنند با نسبت دادن مصوبه‌هایی غیر واقعی به سران قوا آن را اجرایی کنند؟

رئیس جمهور در جلسه علنی ۱۵ بهمن ماه ۹۷ مجلس و در معرفی وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان وآموزش پزشکی در دولت وی تشکیل وزارت بازرگانی را مطرح کرد و آنرا راهکاری برای رفع مشکلات اقتصادی مردم بیان کرد و گفت: «بدون وزیر بازرگانی مستقل، مسائل و مشکلات صادرات، واردات و تنظیم بازار در کشور حل نمی‌شود. اگر می‌خواهید مردم، برای خرید اجناس‌، کمتر معطل شوند، به عنوان مسئول دولت خدمت شما عرض می‌کنم که راهی جز جدا شدن وزارت بازرگانی وجود ندارد.»

کارشناسان از شنیدن این سخنان شوکه شدند و پرسیدند چطور آقای رئیس جمهور میخواهد یک شبه  قانونی را نقض کند که 6 سال پیش با بحث‌های کارشناسی و چکش‌کاری‌های زیادی از سوی مجلس به تصویب رسید و توسط شورای نگهبان برای اجرا ابلاغ شد. در همان زمان مجلس تصویب کرد که بخش‌های بازرگانی در خود وزارتخانه‌ها مدیریت شود که برگرفته از یک تجربه جهانی و نیز ناشی از تجربه طولانی هزینه‌های اختلافاتی بود که همواره بین‌وزارتخانه‌ها از جمله وزارت بازرگانی و وزارت جهادکشاورزی وجود داشت. مجلس با تصویب این قانون در حقیقت وظایف وزارتخانه‌ها را یکپارچه کرد که به زعم کارشناسان هم کمک به بخش تولید بود وهم پایان دادن به اختلافات وزارتخانه‌ها.

* قانون انتزاع چطور تصویب شد؟

قانون انتزاع وظایف بازرگانیِ بخش کشاورزی از وزارت بازرگانی وقت در ۲۴ بهمن سال ۹۱ در قالب قانون «تمرکز وظایف و اختیارات مربوط به بخش کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی» به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و در سال ۹۲ از سوی هیأت دولت ابلاغ شد و مسئولیت و اختیارات بازرگانی محصولات کشاورزی و ابزارها و ساختارهای مورد نیاز برای این کار از وزارت بازرگانی وقت جدا و به وزارت جهادکشاورزی منتقل کرد.

* موضع نمایندگان درباره تشکیل وزارت بازرگانی چه بود؟

طرح تشکیل وزارت بازرگانی از سوی رئیس جمهور یا در حقیقت همان لغو «قانون انتزاع» با مخالفت‌های جدی از سوی کارشناسان و نمایندگان مجلس مواجه شد و آنها تشکیل وزارت بازرگانی را به صلاح کشور به ویژه در شرایط فعلی تحریم نمی‌دانستند و معتقد بودند که تشکیل وزارت بازرگانی نه‌تنها خلاف تجربه موفق کشورهای پیشرفته در بخش کشاورزی است بلکه فرایند زمانبر و هزینه‌زایی است که در شرایط تحریم گره از مشکلات کشور باز نخواهد کرد.

محمدرضا منصوری عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با تاکید بر اینکه ما نماینده ها را قانع کردیم که تفکیک وزارت صنعت، معدن و تجارت به هیچ وجه توجیه ندارد، گفت: یک وزارتخانه بازرگانی جدید، هزاران مشکل پدید می آورد. وجود این وزارتخانه سم است و همه مسائل را به هم می زند.

علی ساری عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به خطا بودن سپردن کار وزارت صمت به دو متولی گفت: این موضوع یکپارچکی در تصمیمات را از بین می‌برد که اختلال در مدیریت را به بار می‌آورد.

* چهار بار مخالفت قاطع مجلس با تشکیل وزارت بازرگانی؛ دولت دست بردار نیست

انتقاد از تشکیل وزارت بازرگانی بسیار زیاد بود اما همچنان دولت به تلاش‌های خود برای به تصویب رساندن این طرح در مجلس ادامه داد و نمایندگان چهار بار  با درخواست دولت مبنی بر تفکیک وزارت صنعت، معدن و تجارت و تشکیل وزارت بازرگانی مخالفت کردند.

علیرغم اصرارهای مکرر دولت و رئیس جمهور برای تشکیل وزرات بازرگانی، بیش از 175 نماینده مجلس خواستار عدم پیگیری موضوع تشکیل وزارت بازرگانی توسط دولت شدند. نمایندگان مجلس در این نامه، اثرات منفی تشکیل وزارت بازرگانی بر اقتصاد ایران در جنگ اقتصادی را دلیل اصلی مخالفت خود عنوان کردند.

طرح تشکیل وزارت بازرگانی در اجرای ماده 100 آئین نامه داخلی باید اواخر تیرماه مورد بررسی قرار می گرفت اما با اصرار دولت و برخلاف آئین نامه داخلی مجلس برای دو هفته از دستور کار خانه ملت خارج شد.

* قانون انتزاع چه فایده‌ای برای کشور داشت؟

تشکیل وزارت بازرگانی با توجه به مخالفت مجلسی‌ها همچنان در هاله‌ای از ابهام است و فعلا از دستورکار مجلس خارج شده است.

پس از انتقال بخش بازرگانی به وزارت جهاد کشاورزی و مدیریت شرکت بازرگانی دولتی در این وزارتخانه، تحول بزرگی در بخش کشاورزی ایجاد شد. چنانکه به گفته راضی نوری عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با الحاق بازرگانی به وزارت کشاورزی تراز تجاری ۱۲ میلیارد دلار مثبت شد.

همچنین در طول اجرای این قانون واردات محصولات کشاورزی به کشور سالانه 5 میلیارد دلار کاهش یافت و تولید داخل جای آن را گرفت.

در همین دوره زمانی بود که کشور علیرغم ادامه خشکسالی در تولید گندم به عنوان استراتژیک‌ترین محصول غذایی خودکفا شد. که البته از نقش خرید تضمینی هم در این باره نباید گذشت.

 اما با وجود همه این مزیت‌های واضح و قابل سنجش و شمارش چرا دولت به انتقال شرکت بازرگانی دولتی از وزارت جهاد کشاورزی که بدنه اصلی بخش بازرگانی این وزارتخانه را به عهده دارد، تاکید می‌کند؟

* دلیل اصرار و عجله دولت برای انتقال بازرگانی دولتی از وزارت جهاد چیست؟

شایدبتوان سه دلیل برای انتقال با عجله شرکت بازرگانی دولتی از وزارت جهاد کشاورزی به وزارت صمت را بدون مصوبه مجلس و با توسل به مصوبه‌ سران قوا که اصل وجود آن هم زیر سوال رفته برشمرد:

نخست اینکه مشکلات اقتصادی در یکسال گذشته شدت بیشتری یافته و افزایش شدید تورم انتقادهای زیادی را نسبت به دولت برانگیخته است. تاکید رئیس جمهور به رفع مشکلات اقتصادی مردم با تشکیل وزارت بازرگانی شاید از بار این انتقادات بکاهد و به نوعی برای دولت زمان بخرد تا مردم و کارشناسان و نیورهای موثر اجتماعی به جای انتقاد منتظر نتیجه تغییرات ساختاری دولت باشند.

دلیل دوم آن است که انتقال با عجله شرکت بازرگانی دولتی از وزارت جهاد به وزارت صمت می‌تواند طوری القا کند که گویی دولت بخشی از طرح تشکیل وزارت بازرگانی را انجام داده و از اثرات منفی 4 بار شکست این طرح در مجلس و عدم تشکیل احتمالی این وزارتخانه در آینده کم کند.

دلیل سوم اما تامل‌بانگیزتر است. اصرار دولت در رابطه با تشکیل وزارت بازرگانی، به جز شائبه‌هایی که درباره فشار همیشگی لابی‌های واردات و رانت‌های مرتبط با آن وجود دارد، تقویت کننده این فرضیه است که دولت به دنبال رسمیت بخشیدن به کانالی برای واردات غذا از اروپا در قالب اینستکس است. اقدامی که فارغ از ضربات جبران‌ناپذیر به تولید داخل، محقق شدنش نیز با توجه به بدعهدی‌های اروپایی‌ها در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و گره زدن امنیت غذایی کشور در شرایط تحریم به زلف قول و پیمان اروپایی‌ها عاقلانه و منطقی به نظر نمی‌رسد.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۶۰۴۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزارت ارتباطات به زودی از ماهواره‌های جدید رونمایی می‌کند/ گردشگری در ایران رشد کرده است/ بدهی های ایران به بانک توسعه اسلامی صفر شد

به گزارش تابناک، احمد وحیدی، وزیر کشور امروز در حاشیه هیات دولت در جمع خبرنگاران با بیان اینکه عفاف و حجاب از ارزش‌های ملی مذهی و سنتی ماست، گفت: غالب بانوان عفاف و حجاب را راعایت می کنند و خود را متعهد می دانند. تعداد اندکی هستند که رعایت نمی کنند که عده قابل توجهی با اندک تذکری رعایت می کنند، در میان آنها افرادی که در برابر قانون مقاومت می کنند انگشت شمار هستند.

وی افزود: فراجا در چارچوب های قانونی خود را موظف به رعایت قوانین می داند. به فراجا گفته شده که بین کسی که اغفال و اهمال دارد با کسی که ساختار شکنی می کند فرق بگذارند، اساس این است که با تذکر اصلاح شوند.

وحیدی ادامه داد: اجرای این طرح جزو وظایف ذاتی فراجا به عنوان ضابط قضایی است این کار به عنوان ضابط قوه است و اگر مشکلی باشد باید به قوه قضاییه ارجاع شود.

وی در بخش دیگری از سخنانش به برگزاری دور دوم انتخابات پرداخت و توضیح داد: دور دوم انتخابات در ۲۱ اردیبهشت، و در ۲۲ حوزه برگزار می‌شود. از این ۲۲ حوزه، در ۸ حوزه که شامل تهران هم می‌شود انتخابات به صورت تمام الکترونیکی برگزار می‌شود.

وزیر کشور در خصوص آموزش‌های مورد نظر به مردم برای برگزاری انتخابات الکترونیکی، گفت: آموزش‌های لازم در این خصوص به مردم از طریق صدا و سیما و سایر مراکز اطلاع رسانی، داده خواهد شد. ضمن آنکه در دوره قبل که در چند الکترونیکی برگزار کردیم بسیار موفقیت آمیز بود.

وی در خصوص تبلیغات داوطلبان اظهار کرد: تبلیغات نمایندگان از یک هفته قبل از شروع دور دوم انجام خواهد شد.

وزیر کشور درباره نشست های امنیتی ایران و پاکستان اظهار داشت: در سفر به پاکستان با مسئولان امنیتی مذاکراتی داشتیم؛ نظرهای طرفین یکی بود، و هر دو در خصوص برقراری امنیت تأکید داشتند و معتقدیم جریان های تروریستی که هم در خاک ایران و هم پاکستان عمل می کنند از طرف جریان های تروریستی خارجی هدایت می‌شوند.

وی تصریح کرد: برای برقراری هماهنگی های بیشتر در کنترل مرز و هماهنگی های اطلاعاتی بیشتر، مذاکراتی صورت گرفت که امیدواریم در عمل شاهد امنیت بیشتر مرزها باشیم.

به زودی ماهواره‌های جدید رونمایی می‌کنیم

عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری ارتباطات نیز در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران گفت: اکنون بیش از ۷ میلیون خانوار و بیش از یک‌سوم کشور تحت پوشش قرار گرفته است و هدفگذاری ما این است که امسال حداقل به ۱۴ میلیون خانوار تحت پوشش برسیم.

وی ادامه داد: هدفگذاری دیگری که کرده‌ایم این است که حداقل دو میلیون از این خانوارها، مشترک و متصل شوند در حال حاضر حدود نیم میلیون خانوار متصل هستند و حدود ۴۰۰ نفر فقط فیبر می‌گیرند برخی هم روی فیبر وی دی اس ال گرفته‌اند اما مشترکین فیبر امسال حداقل ۴-۵ برابر خواهد شد.

زارع پور بیان کرد: هدفگذاری که کرده‌ایم کار بسیار سختی است فرض کنید در طی ۱۰ سال ۴۰۰ – ۵۰۰ هزار نفر و ما می‌خواهیم طی یکسال این را ۵ برابر کنیم که انشاالله این اتفاق با همکاری خوب شهرداری‌ها، مسئولین محلی در شهرها و مردم رقم خواهد خورد.

وی درخصوص ماهواره گفت: امسال برنامه‌ریزی‌هایی فراوانی درخصوص ماهواره‌ها انجام داده‌ایم که هم در ساخت ماهواره و هم در پرتاب، رویدادهای فضایی متعددتری را نسبت به سال گذشته داشته باشیم که ظرف یکی دو ماه آینده اولین رویدادها هم در مورد رونمایی از ماهواره‌های جدید و هم پرتاب آنها اتفاق خواهد افتاد.

وزیر ارتباطات درباره رفع فیلتر گوگل‌پلی گفت: دو بار درخواست رفع فیلتر گوگل‌پلی و بار سوم هم قبل از عید این درخواست را به کارگروه ارائه دادیم و قرار شد بررسی مجدد صورت بگیرد امیدواریم در جلسه آتی هفته آینده دوستان همراهی کنند که این اتفاق بیفتد.

زارع پور تصریح کرد: کارگروه ۱۲ به اضافه یک عضو دارد ، ۱۲ عضو که صاحب رای هستند و مرکز ملی هم سیزدهمین عضو است وزارت ارتباطات هم یک عضور از این ۱۳ عضو است، ۶ رای هم دولت دارد و عملا اکثریت در این کارگروه با اعضای دولتی نیست و باید جمعی تصمیم‌گیری شود.

آمارها نشانگر رشد قابل‌توجه گردشگری است

عزت‌الله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی و گردشگری نیز در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران گفت: برخی دستگاه‌ها از جمله مرکز پژوهش‌های مجلس متاسفانه برمبنای آمار و اطلاعات نادرست گزارشی منتشر کرده که سفر از سبد خانوار حذف شده اما این گزاره حتماً نادرست است. این همان چیزی است که دشمن می‌خواهد. آمار امسال را که بررسی می‌کنیم هم نسبت حضور گردشگران خارجی بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته است.

وی توضیح داد:  کاهش اولیه ۱۲ درصدی گردشگری در شروع تعطیلات و ماه رمضان نشان داد که بخش زیادی از مردم ترجیح می‌دهند سفر نروند، روزه بگیرند و در محل زندگی بمانند. این موضوع به معنای این نیست کسانی که به سفر رفتند چیزی کمتر دارند اما بخشی از جامعه تشخیص داد که اکنون زمان روزه‌گرفتن است. اما وقتی به انتهای ماه رمضان رسیدیم، مردم جبران کردند و حال خوب خود را در گردشگری نشان دادند. این افزایش ۵.۱۸ درصدی نسبت به سال گذشته - که سال موفقی هم در انجام سفرهای نوروزی بود - نشان می‌دهد حال مردم مقداری خوب هست که به سفر می‌روند.

بدهی های ایران به بانک توسعه اسلامی تا سال ۱۴۰۲ صفر شد

سید احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد نیز در حاشیه جلسه هیأت دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین مراجع بین‌المللی که برای تأمین مالی پروژه‌ها استفاده می‌شود، بانک توسعه اسلامی است و هفته آینده پنجاهمین سالگرد تأسیس این بانک در عربستان سعودی با حضور ۴۷ کشور برگزار می‌شود.

وی‌افزود: متأسفانه در سال‌های گذشته تأمین مالی از سوی این بانک صورت نمی‌گرفت و یکی از اولویت‌های ما رفع موانع پرداخت اقساط کشور بود تا کاری کنیم این بانک برای ۱۱ پروژه عمرانی ما تأمین مالی کند.

وزیر اقتصاد تاکید کرد: این اتفاق رخ داده و ما مسیر دور زدن تحریم در پرداخت بدهی ایران به این بانک را پشت سر گذاشتیم و بدهی‌های ایران را تا سال ۱۴۰۲ به صفر رساندیم و فرآیند بازپرداخت اقساط ۱۱ پروژه عمرانی آغاز شده است.

خاندوزی با تاکید بر اینکه بیش از ۴۰ میلیون یورو بازپرداخت جدید برای تکمیل پروژه‌هامان از بانک توسعه اسلامی دریافت شده است، اظهار کرد: امیدواریم در نشستی که هفته آینده در ریاض برگزار خواهد شد، مجوز پرداخت‌های بیشتری را دریافت کنیم و برای سه پروژه جدید دیگری که معرفی کردیم و رئیس بانک توسعه اسلامی هم این سه پروژه را تعریف کردند، برای امسال خبررسانی کنیم.

وزیر امور اقتصاد و دارایی درباره نشست مشترک مجلس و دولت و تصمیماتی که در این باره گرفته شده است، اظهار کرد: جلسه بسیار مفصلی با حضور کمیسیون‌های تخصصی مجلس از جمله اقتصاد، برنامه و بودجه، جهش تولید، صنعت و معدن با رئیس کل بانک مرکزی برگزار شد تا همگرایی بین دو قوه در حوزه اقتصاد و سیاست‌های ارزی بیش از گذشته انجام شود.

خاندوزی گفت: البته امروز هم دومین جلسه با موضوع سیاست‌های ارزی در مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد تا هفته آینده هم نتیجه آن جلسه اطلاع رسانی خواهد شد.

وی درباره اقدامات لازم برای افزایش مشارکت مردم در طرح‌ها و پروژه‌های اقتصادی طبق «شعار سال» تاکید کرد: غیر از سیاست‌های جلب مشارکت مردم در اقتصاد که پیش از این در سال‌های گذشته وجود داشته و باید تسریع شود، تدابیر جدید برای سال ۱۴۰۳ آغاز شده که به عنوان نوآوری‌های مشارکتی مردم قلمداد می‌شود، امروز جلسه‌ای برای آن تدابیر جدید برگزار خواهد شد و بعد از پایان جلسه محتوای نشست در خصوص افزایش مشارکت مردم در حوزه تولید و مدیریت اطلاع رسانی می‌شود.

خاندوزی همچنین با اشاره به واگذرای سهام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس، گفت: در جلسه ای که با حضور وزیر ورزش و جوانان برگزار خواهد شد، جزییات آن پس از جلسه اطلاع رسانی می‌شود.

۱۰۰۰ هنرستان جدید در کشور ساخته می شود

رضا مراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش نیز اعلام کرد که تا ۵ سال آینده، ۱۰۰۰ هنرستان جدید در کشور ساخته می شود .

وی با اعلام اینکه پس از ۱۲ سال از تصویب سند تحول بنیادین، نخستین آیین نامه برای اجرای این سند یعنی بخش مهارت آموزی دانش آموزان تصویب شد گفت: این آیین نامه در ۱۰ ماده به تصویب هیات دولت رسید. بر این اساس تا ۵ سال آینده، ۱۰۰۰ هنرستان جدید در کشور ساخته می شود و تعداد دانش آموزان در رشته های مهارتی در هنرستان به نیمی از دانش آموزان کل کشور می رسد. این عدد الان ۳۹ درصد است.

همه تیم‌ها در لیگ قهرمانان باشگاه‌های آسیا حضور پیدا می‌کنند

کیومرث هاشمی، وزیر وررزش و جوانان هم  در حاشیه جلسه هیات دولت درباره واگذاری سهام باشگاه استقلال و پرسپولیس به خبرنگاران گفت: هیچ سهامی از استقلال و پرسپولیس برای دولت باقی نخواهد ماند و  انشاالله همه تیم‌های ما از جمله دو تیم پرطرفدار استقلال و پرسپولیس در لیگ قهرمانان باشگاه‌های آسیا بدون هیچ مشکلی حضور پیدا می‌کنند.

برای تعامل سازنده با مجلس آینده آماده ایم

سید محمد حسینی، معاون رئیس جمهور در امور مجلس نیز  در حاشیه جلسه هیأت دولت به خبرنگاران گفت: کار خوب مجلس این بود که اشکالی که شورای نگهبان به اجاره بها گرفته بود را رفع و مصوبه را نهایی کرد خصوصا با توجه به این‌که در آستانه تابستان و فصل نقل و انتقالات هستیم، امیدواریم شورای نگهبان نیز سریع‌تر آن را تصویب کند تا وزارت راه و شهرسازی بتواند به آن عمل کند.

وی افزود: تحقیق و تفحص مجلس از سازمان آفات و نباتات هم بیشتر متعلق به دولت قبل و تا ۱۴۰۰ است.

حسینی در مورد اجرای ماده ۲۳۴ درخصوص کمبود دارو اظهار داشت: در این مورد توضیحاتی داده شد که نمایندگان قانع شدند این قضیه به قوه قضائیه ارسال نشود. وزارت بهداشت و صمت و دستگاه مختلف هم همه تلاش‌شان را انجام می دهند که این مسائل رفع شود. چون ظلمی صورت نگرفته بنابراین بحث ارسال این مورد به قوه قضائیه منتفی شد. با وجود کمبودهایی که در قضیه دارو وجود دارد، تمام تلاش دولت بر جبران این کمبودهاست.

وی با اشاره به مدت باقی‌مانده از مجلس یازدهم تصریح کرد: در ۳ هفته باقیمانده بیشتر به بحث بودجه پرداخته می‌شود و مواردی نظیر پیشگیری از آسیب به زنان، بحث تجمعات و راهپیمایی‌ها که امیدواریم در این مجلس نهایی شود. خودمان را برای تعامل سازنده با مجلس آینده آماده می‌کنیم.

حسینی در پاسخ به سوالی در مورد نظر دولت نسبت به تعطیلی پنجشنبه یا شنبه، تأکید کرد: نظر دولت از ابتدا روشن بود و تعجب می کنم چرا کمیسیون اجتماعی هر بار یک روز را مطرح می‌کند! دولت از ابتدا این را مطرح کرد که تعطیلات دو روز باشد، غیر جمعه یک روز دیگر هم باشد به اختیار دولت؛ در شرایط فعلی عملا تهران پنجشنبه ها تعطیل است، مدارس در کل کشور پنجشنبه ها تعطیل است، دانشگاه‌های وزارت علوم و وزارت بهداشت هم پنجشنبه ها تعطیل است، برخی از استان‌ها هم پنجشنبه ها تعطیل هستند. در مورد ارتباطات هم مهم‌ترین شهری که با دنیا در تعامل است تهران است، به این ترتیب نظر دولت بر تعطیلی پنجشنبه هاست.

رتبه کاربرد هوش مصنوعی در ایران ارتقا خواهد یافت

روح‌الله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی رئیس‌جمهوری هم امروز با اشاره به اینکه مرکز ملی هوش مصنوعی که سال گذشته تأسیس شد، افزود: کارور ملی هوش مصنوعی که بزودی تحت عنوان شرکت تقریباً خصوصی که زیرساخت‌های پردازشی و داده‌ای کتابخانه‌های بزرگ را فراهم می‌کند، از جمله ابزارهایی است که کمک می‌کند جریان کاربردی‌سازی هوش مصنوعی در حوزه‌های مختلف پزشکی، ارتباطات و مالی و دیگر موارد شکل گیرد.

وی یادآور شد: با تمرکزی که معاونت علمی، مرکز ملی هوش مصنوعی و شخص رئیس‌جمهوری بر موضوع هوش مصنوعی دارند، پیش‌بینی این است سال جاری یک سال پربار از نظر عملیاتی و اجرایی شدن کارهای کاربردی باشد تا کشور هم از نظر رتبه کاربرد هوش مصنوعی ارتقای سریعتر پیدا کند.

جمع‌شدن برخی شیرخوارگاه‌های تهران پس از اصلاح دستورالعمل فرزندخواندگی

انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهوری نیز در جمع خبرنگاران از جمع‌شدن برخی شیرخوارگاه پس از ترمیم دستورالعمل فرزندخواندگی، خبر داد.

وی افزود: طبق گزارش بهزیستی استان تهران با ترمیمی که در دستورالعمل فرزندخواندگی صورت گرفته، برخی شیرخوارگاه‌ها به دلیل ایجاد صف فرزندخواندگی جمع‌آوری شده‌اند و بچه‌ها به خانواده‌ها سپرده شده‌اند.

دولت سیزدهم پس از ۶ سال کنوانسیون دریای خزر را احیا کرد

سلاجقه، رئیس سازمان محیط زیست نیز امروز در حاشیه نشست هیات دولت در جمع خبرنگاران گفت: کشورهای حوزه آبریز خزر باید در قالب کنوانسیون تهران وظایف خود را اجرا کنند؛ دولت سیزدهم پس از ۶ سال این کنوانسیون را احیا کرد.

وی  درباره میزان عقب نشینی آب دریای خزر، گفت: در میانگین نوسانات وضعیت فعلی طبیعی است. دریای خزر شرایط نوسانات متعدد دارد و با توجه به شرایط اقلیمی و بهره بردای ۵ کشور از این دریا، این احتمال دارد که در فصول و سال های مختلف عقب نشینی یا بالاآمدگی داشته باشد.

وی همچنین در خصوص جمع آوری کیسه های نایلونی، گفت: طبق اساس نامه دولت،کیسه‌های زیر ۲۵ میکرون از چرخه تولید و توزیع و مصرف در بازه زمانی ۵ ساله حذف می شود.

در سدسازی به جایی رسیدیم که برای دیگر کشورها پروژه اجرا می‌کنیم

سپهر خلجی، رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت امروز (چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیأت دولت در جمع خبرنگاران گفت: اقدام بزرگی در حوزه صدور خدمات فنی و مهندسی در سریلانکاه انجام شد که به پایان رسیده است. از رئیس جمهور دعوت کردند که برای افتتاح این پروژه حضور داشته باشد.

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت اضافه کرد: قریب ۴۰۰ نفر از مهندسان ما در حوزه سدسازی، سالهاست در سریلانکا فعالیت می‌کنند. یک سد پیشرفته به لحاظ مختصات مهندسی که دارای مسیر انتقال آب از یک سطح به سطحی دیگر بوده است، همچنین به صورت همزمان یک نیروگاه و یک سد پیشرفته مبتنی بر کار علمی در این کشور انجام شده است. علاوه براینکه این پروژه‌ها اثرات خوبی در سریلانکا داشته، در این شرایطی تلاش می‌کنند نشان بدهند جمهوری اسلامی ایران تحریم است، ما کیلومترها دور تر از خاک خودمان توانستیم یکی از بزرگترین افتخارات صنعت مهندسی را ارائه کنیم.

وی ادامه داد: ان‌شاءالله این اقدام زمینه‌ای برای کارهای بیشتر در آن منطقه می‌شود و نمونه‌ای از توان صنعت فنی و مهندسی ما خواهد بود که می‌تواند کارهای بزرگ انجام دهد. یکی زمانی در گذشته، یعنی قبل از انقلاب این قبیل کارها در کشور ما را کارشناسان خارجی انجام می‌دادند. الان بحمدلله با توان کارشناسان جوان ما اتفاقاتی افتاده که در همین صنعت سدسازی در داخل، با ظرفیت‌های داخلی و به اتکا دانشمندان و متخصصان انجام میدهیم و الان هم برای کشورهای دیگر این پروژه را اجرا می‌کنیم.

خلجی افزود: این تنها مربوط به سدسازی است؛ در حوزه‌های دیگر مانند راه‌سازی، پل‌سازی و مسیرهای ریلی، متخصصان ما توانمندی بسیار بالایی دارند که همین‌ها نمونه‌ای است تا بتوانیم به سایر کشورهایی که به این تخصص‌ها نیاز دارند، خدمات بدهیم.

وی با اشاره به اقدامات دولت به منظور تحقق شعار سال، تصریح کرد: هفته پیش در جلسه هیأت اعلام شد که پیرو شعار سال که رهبر انقلاب فرمودند و دولت به عنوان مجری موظف است اوامر و دستورات ایشان را عملیاتی کند، دولت بسته‌ای را آماده کرده که به تصویب اعضای هیأت دولت رسید. در این بسته سهم همه دستگاه‌های اقتصادی و غیراقتصادی در تحقق این شعار مشخص شد.

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت بیان داشت: در این آیین‌نامه مشخص شده که همه این دستگاه‌ها تا پایان سال باید چه کارهایی انجام دهند تا شعار سال محقق شود که متن آن به زودی منتشر می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: دولت تا قبل از اردیبهشت ماه بلافاصله پس از فرمایشات رهبر معظم انقلاب، کارگروه‌های مربوطه را تشکیل داد. به دلیل اینکه همه دستگاه‌ها در این مسأله دخیل هستند، ظرفیت‌ها باید سنجیده و نظرات دریافت می‌شد. کار بزرگی انجام شد و تا آخر فروردین دستورالعمل اجرایی تحقق شعار سال با مشخص کردن وظیفه همه دستگاه‌ها تهیه شد.

خلجی ابراز امیدواری کرد، طبق همین برنامه که به دستگاه‌ها ابلاغ می‌شود، کار دنبال شود و در پایان سال بتوانیم گزارشی از میزان تحقق شعاری که رهبری فرمودند و دولت موظف بود پیگیری کند، ارائه کنیم.

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت با اشاره به مهم‌ترین تدابیر این بسته، گفت: همه دستگاه‌ها یک بخشی از کار را به عهده گرفتند. برخی از دستگاه‌ها مثل وزارت صمت و جهاد کشاورزی و نفت در ارتباط با شعار سال وظیفه بیشتری دارند. لذا همه اینها مهم است و ما باید مسیری را طی کنیم که عنوان «جهش» در آن معنا پیدا کند. یعنی یک رشد معمولی نیست.

وی اظهار کرد: این اقدامات عنوانی ندارد و برای هر دستگاهی یک سلسله اقداماتی طراحی و تدبیر شده و همه آنها مهم است و اگر همه آنها اتفاق بیفتد ما شاهد جهش تولید خواهیم بود. امید است با همین اقدامات بتوانیم در جهت اجرای دستورات رهبر انقلاب و تحقق شعار سال گام رو به جلویی برداریم.

نظارت سازمان تعزیرات بر گران‌فروشی و احتکار موثرتر می‌شود

علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت نیز در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران با تسلیت سالروز وفات حضرت عبدالعظیم حسنی گفت: جلسه امروز هیات وزیران با توجه به اینکه رئیس جمهور در سفر سریلانکا به سر می‌برد به ریاست معاون اول و با حضور وزرا تشکیل شد. هم مباحث اجرایی و موضوعات جاری مورد بحث بررسی قرار گرفت و هم مصوباتی داشت که به برخی از این مصوبات اشاره می‌کنم.

وی در ادامه بیان کرد: به منظور نظارت موثرتر بر بازار، قانون تعزیرات حکومتی روی لایحه اصلاحیه‌ای وزارت دادگستری ارائه کرده بود که در کمیسیون حقوقی دولت مفصل مورد بحث و بررسی قرار گرفته بود و امروز هیات وزیران با قید دو فوریت با این لایحه موافقت کرد که برای مجلس شورای اسلامی ارسال شود تا هم بتواند فرایندهای رسیدگی سازمان تعزیرات حکومتی را سرعت بخشی کند و هم بتواند ضمانت اجراهای محکومیت‌ها و مجازات‌های سازمان تعزیرات حکومتی را تقویت کند و نظارت بسیار موثرتری بر مواردی که احیانا ًگران فروشی و احتکار و موارد تخلفات و جرایم تعزیراتی است را داشته باشد.

سخنگوی دولت خاطر نشان کرد: از دیگر مصوبات امروز هیات وزیران موافقت با پیشنهاد بانک مرکزی است تا سهمیه ایران در صندوق بین‌المللی پول افزایش یابد و حق امتیاز و حق رأی ایران حفظ شود.

بهادری جهرمی بیان کرد: پیش از این وزارت آموزش و پرورش، آیین‌نامه‌ای ارتقای مهارت‌آموزی در حوزه آموزش و پرورش ارائه کرده بود که تکالیف متعددی برای دستگاه‌های مختلف دربر داشت و همدلی مناسبی هم از سوی بخش‌های مختلف دولت دریافت کرد و این آیین‌نامه امروز در هیئت وزیران به تصویب رسید. امیدواریم با این اقدام، ارتباط آموزش با صنعت و اشتغال هرچه بیشتر شود.

دیگر خبرها

  • حقوق نیرو‌های خدماتی آموزش و پرورش افزایش می‌یابد
  • حقوق نیروهای خدماتی آموزش و پرورش افزایش می‌یابد
  • وزارت ارتباطات به زودی از ماهواره‌های جدید رونمایی می‌کند/ گردشگری در ایران رشد کرده است/ بدهی های ایران به بانک توسعه اسلامی صفر شد
  • معاون پارلمانی رئیس‌جمهور: دولت آماده تعامل با مجلس جدید است/ امیدواریم برخی لوایح در همین مجلس تصویب شوند
  • وزارت جهاد کشاورزی نرخ جدید شکر را سریع‌تر اعلام کند
  • رئیسی مسئولیت احیای گشت ارشاد را بپذیرد
  • آماده همکاری با دولت برای بازگشت آرامش به بازار برنج هستیم
  • گزارش تحقیق و تفحص از وزارت جهاد کشاورزی به قوه قضاییه ارجاع شد
  • تحقیق و تفحص از وزارت جهاد کشاورزی در دستورکار امروز مجلس
  • ابلاغ مصوبه دولت برای کاهش مالیات بر ارزش افزوده