Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، گمرک ایران در اطلاعیه‌ای، ضمن اعلام این موضوع که بسیاری از تخلفات انجام شده در حوزه قاچاق کالا توسط خود گمرک کشف شده، تاکید کرده است: با توجه به اعمال شیوه های نوین بازرسی و به کارگیری سامانه ها و تجهیزات پیشرفته الکترونیکی، مبادی رسمی ورود و خروج کالا به طور کامل تحت نظارت و کنترل گمرک قرار دارد و ادعاهای مطرح شده در این خصوص غیرکارشناسی و ناشی از عدم شناخت کافی از فرآیندها و مراحل انجام تشریفات گمرکی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در توضیحات گمرک ایران آمده است: تلاش گمرک ایران به ویژه در سال‌های اخیر، افزایش شیوه‌های کنترل و بازرسی کالاها بدون ایجاد تأخیر و معطلی در فرآیند ترخیص بوده و برای دستیابی به این هدف، علاوه بر دستگاه‌های ایکس‌ری، از شیوه‌ها و ابزارهای مختلفی در راستای ماده ۱۱ قانون امور گمرکی استفاده می‌شود بنابراین ادعایی مانند زد و بند و رشوه در بحث کنترل و بازرسی کالا در گمرک صحت ندارد، مضاف بر آنکه همه کالاها پس از اظهار به گمرک، توسط سامانه جامع امور گمرکی و بدون دخالت نیروی انسانی تعیین مسیر می‌شود و هیچ‌کس نمی‌تواند ادعا کند که توانسته است کالای خود را از مسیر بازرسی (X-RAY) کالا خارج و یا تغییر دهد و اساساً عامل انسانی در انتخاب مسیر و کامیونی و کانتینر X-RAY دخالت ندارد.

در عین حال، کالاهای اظهار شده به گمرک در مراحل مختلف مورد بررسی و کنترل قرار می‌گیرد که در این مورد می‌توان به اظهار کالا، کنترل اسنادی، اجازه بارگیری، بارگیری، درب خروج، بازبینی و حسابرسی پس از ترخیص اشاره کرد که هرگونه سوءاستفاده و آنچه که در مطلب یاد شده تحت عنوان رانت‌بازی مطرح شده است، با توجه به طراحی سامانه‌های الکترونیکی امکان‌پذیر نمی‌باشد.

در مورد دستگاه‌های ایکس‌ری هم ذکر این نکته ضروری است که این دستگاه‌ها یکی از ابزارهای مورد استفاده در گمرک است و همانطور که اشاره شد گمرک از سایر امکانات الکترونیکی نیز برای کنترل کالاها و جلوگیری از احتمال ورود کالای قاچاق استفاده می‌کند. علاوه بر آن، حجم قابل توجهی از کانتینرهای مورد اشاره در مطلب فوق، حاوی کالاهای اساسی از جمله موادغذایی مانند ذرت، جو و کنجاله است که ضرورتی برای هدایت آنها به سمت دستگاه‌های ایکس‌ری ضرورت ندارد.

یادآور می‌شود که در حال حاضر کانتینرهایی که برای کنترل و بازرسی به سمت دستگاه ایکس‌ری پرسرعت مستقر در گمرک شهید رجایی بندرعباس هدایت می‌شوند تا پایان همان روز، اسکن و بازرسی خواهند شد.

همچنین علی‌رغم برخی اظهارات مبنی بر ورود کالاهای قاچاق از مبادی رسمی باید خاطرنشان کرد که بسیاری از تخلفات انجام شده با بهره‌گیری از سامانه و تجهیزات الکترونیکی، اعمال شیوه‌های مدیریت خطر (ریسک) و استفاده از ظرفیت‌های ماده ۱۱ قانون امور گمرکی توسط خود گمرک، کشف و پیگیری شده است و پس از راه‌اندازی سامانه‌های الکترونیکی و سامانه جامع گمرکی، اکثر تخلفات توسط گمرک و با استفاده از سامانه‌های مزبور، کشف و اقدام شده است.

در خصوص آمار مربوط به قاچاق کالا و اینکه چند درصد قاچاق از مبادی غیررسمی و چند درصد از مبادی رسمی وارد می‌شود، از آنجایی که طبق ماده ۱۶ قانون مبارزه با قاچاق، مرجع تخصصی تهیه آمار و ارائه برآوردها و اطلاعات و آمار در امر قاچاق کالا و ارز، ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز بوده و اظهارنظر مرتبط با این موضوع صرفاً بر اساس حدس و گمان بوده و چنانچه به آمار و اطلاعات منتشره ستاد در سال‌های گذشته مراجعه شود، غیرمستند بودن اظهارنظر صورت گرفته در خصوص مبادی رسمی روشن می‌گردد.

طی روزهای گذشته در مورد قاچاق از مبادی رسمی گمرک صحبت های زیادی به میان آمده بود که در آخرین اظهارنظر جانشین فرمانده ناجا با انتقاد از کمبود امکانات برای مبارزه با قاچاق در مبادی رسمی کشور گفته بود که طبق برآوردها در سال حداقل ۱۳ میلیارد دلار کالا قاچاق وارد کشور می‌شود.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: قاچاق گمرک مبارزه با قاچاق کالا کالا خروج کالا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۶۴۲۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روند روبه رشد صادرات خراسان شمالی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما خراسان شمالی؛ حجت امانی به خبرگزاری صدا و سیما گفت‌: این میزان صادرات از نظر ارزش دلاری ۹ درصد و از لحاظ تناژ کالا نیز ۱۵ درصد  درمقایسه بامدت مشابه سال قبل افزایش داشته است.
وی افزود: عمده محصولات صادرشده از طریق گمرک شامل محصولات پتروشیمی (کود اوره و آمونیاک)، محصولات فولادی، مصنوعات پلاستیکی، رب گوجه فرنگی، الکترود و سایر محصولات بوده که به کشور‌های ترکمنستان، آلمان، عراق  و سایر کشور‌ها صادر شد.
کاهش ۶۳ درصدی واردات به استان
سرپرست گمرک استان در ادامه با اشاره به کاهش واردات کالا در فرودین ماه نیز افزود: در این مدت   بیش از ۳۰۰ تن کالا به ارزش ۶۹۵ میلیون دلار از طریق گمرک وارد استان شد که با کاهش ۶۳ درصدی حجم کالای وارداتی و همچنین کاهش ۷۶ درصدی ارزش دلاری کالا‌ها  درمقایسه بامدت مشابه سال قبل مواجه بوده است.
عمده محصولات وارداتی الیاف شیشه بود که از کشور‌هایی شامل چین، و برزیل به کشور وارد شده است.

دیگر خبرها

  • روند روبه رشد صادرات خراسان شمالی
  • میزان جریمه‌های تعزیرات کهگیلویه و بویراحمد در فروردین اعلام شد
  • افزایش صادرات از گمرک شهرصنعتی کاوه
  • مبادلات طلا ساماندهی می‌شود
  • ترخیص کالا از گمرک؛ مراحل ترخیص + هزینه ها
  • ۱۰۰ واردکننده برتر سال ۱۴۰۲ معرفی شدند + فهرست
  • توقیف بیش از ۲۲ تن کود شیمیایی ساخت اسرائیل
  • توقیف بیش از ۲۲ تن کود شیمیایی ساخت رژیم جعلی صهیونیستی
  • ۱۹۰هزارتن کالا از گمرک ریلی رازی به خارج از کشور ترانزیت شد
  • افزایش ترانزیت ریلی کالا از گمرک رازی در مرز ایران وترکیه