Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا به نقل از دبیرخانه نخستین دوره جایزه ادبی و مردمی «شهید اندرزگو»، اسامی نامزد‌های بخش داستان کودک و نوجوان این رویداد به شرح زیر است:

«باغ خرمالو» نوشته هادی حکیمیان/ انتشارات شهرستان ادب

«دو روایت از یک عکس» نوشته ابراهیم حسن‌بیگی/ انتشارات سوره مهر

«رؤیای بعدازظهر» نوشته نیلوفر مالک/ انتشارات سوره مهر

«ظلمت سفید» نوشته سجاد خالقی/ انتشارات کتابستان معرفت

«مو‌های تو خانه ماهی‌هاست» نوشته محمدرضا شرفی خبوشان/ انتشارات شهرستان ادب

نامزد‌های اعلامی بخش کودک و نوجوان، از میان کتب داستانی ارزیابی‌شده داوران منتخب معرفی شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نامزد‌ها به قسمت آرای نخبگانی راه‌یافته‌اند و قرار است هفت نفر از نخبگان حوزه ادبیات کودک و نوجوان این آثار را بررسی کنند و به رأی بگذارند. دو اثری که بیشترین آرا را از آن خود کنند، به‌عنوان اثر برگزیده انتخاب خواهند شد.

یادآور می‌شود؛ اولین دوره جایزه ادبی و مردمی «شهید اندرزگو» با محوریت مبارزه ادبی با تحریف تاریخ معاصر و همچنین بیان حقایق و روشنگری درباره رژیم پهلوی، در سه بخش داستان بلند، رمان و شعر بزرگسال، داستان کودک و نوجوان و نیز روایت تاریخ در دستور برگزاری است.

همچنین آثار تولیدی اعم از نشر و بازنشر در سال‌های ۹۵، ۹۶ و ۹۷ که دارای درون‌مایه مدنظر جایزه بوده‌اند، در این دوره از جایزه شرکت داده شده و به رقابت پرداخته‌اند.

این جشنواره به همت مجمع ناشران انقلاب اسلامی و با حمایت و همکاری مرکز اسناد انقلاب اسلامی، بنیاد فرهنگی خاتم‌الاوصیا، انجمن قلم ایران، نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، حوزه هنری انقلاب اسلامی و مؤسسه فرهنگی شهرستان ادب برگزار و طی مراسمی نیز سوم شهریور در حوزه هنری برگزیدگان خود را خواهد شناخت.

برگزیدگان جایزه شهید اندرزگو در آیین سالانه اهدای این جایزه معرفی و تجلیل خواهند شد و به برگزیدگان، علاوه بر جوایز نقدی، معنوی و فرهنگی، لوح یادبود و نشان جایزه شهید سیدعلی اندرزگو اهدا می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: شهید اندرزگو جایزه ادبی کودک و نوجوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۶۴۲۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رمز و راز تابوت‌های مصریان باستان

کشف تابوت نوشته‌های مصری یکی از شگفت‌آورترین اکتشافات مصر باستان است. این نوشته‌ها درحقیقت مجموعه‌ای از طلسم‌های مخصوص خاکسپاری هستند که روی تابوت، تابوت‌دان و سایر اشیاء مربوط به خاکسپاری ثبت می‌شدند.

 تابوت نوشته‌ها که در دوران «پادشاهی میانه» نوشته می‌شدند، در حقیقت از نظر مصریان باستان راهنمای جامعی برای متوفی در سفر به جهان پس از مرگ بودند.

کشف تابوت‌نوشته‌های مصری از مجموعه‌ای شامل بیش از ۱۰۰۰ طلسم و افسون مخصوص خاکسپاری رونمایی کرد که در فاصله ۲۰۵۵ تا ۱۶۵۰ پیش از میلاد روی تابوت‌ها نوشته شده‌اند. این نوشته‌ها با این هدف روی اشیاء مراسم خاکسپاری نوشته می‌شدند تا امنیت متوفی در مسیر سفر به جهان بعدی را تضمین کنند.

به رغم سایر مراسم‌های خاکسپاری این دوره از تاریخ مصر باستان، تابوت‌نوشته جمعیت وسیع‌تری را دربرمی‌گرفت و فقط به اشراف‌زادگان محدود نمی‌شد. مردم طبقه متوسط نیز می‌توانستند از کاهنان و کاتبان بخواهند که این نوشته‌ها را روی تابوت‌ها ثبت کنند تا بتوانند سفر امنی داشته باشند.

با این‌که منشاء این تابوت‌نوشته‌ها نامشخص است، اما گمان می‌رود گروهی از کاهنان و کاتبان ماهر در امور مذهبی با نگارش هیروگلیف نخستین نمونه‌های این تابوت‌نوشته‌ها را خلق کرده‌اند.

یکی از جنبه‌های منحصربفرد این تابوت‌نوشته‌ها، متن‌های هیروگلیف آن است که نه برای افراد در قید حیات، بلکه به طور ویژه برای چشم‌های فرد متوفی طراحی شده بود.

با این‌که مصریان باستان در نهایت در دوره «پادشاهی نوین» (۱۵۵۰ تا ۱۰۷۰ پیش از میلاد) به متن‌های پیچیده‌تر و جامع‌تری در قالب «کتاب مردگان» دست پیدا کردند، اما تابوت‌نوشته‌ها همچنان به عنوان منبع الهام موثری در ادبیات خاکسپاری مورد استفاده قرار می‌گرفتند.

تابوت‌نوشته‌ها چندین موضوع مختلف را شامل می‌شوند: حفاظت از جسد، احیای حواس، حفاظت از روح، قضاوت متوفی، صعود به معنویت، فراخواندن ایزدان و ارائه پیشکش و قربانی.

به اعتقاد مصریان باستان طلسم‌های مربوط به حفاظت از جسد برای متوقف کردن روند پوسیدگی و حصول اطمینان از سالم ماندن بقایای جسد در سفر به جهان بعدی کاربرد داشتند. بخش دیگری از طلسم‌ها نیز برای بیدار کردن حواس مختلف از جمله برای باز کردن چشم‌ها، گوش‌ها و دهان بودند تا متوفی بتواند با هوشیاری سفر کند. بخشی از طلسم‌ها برای جلوگیری از نابودی روح و بخشی دیگر برای حصول اطمینان از سنجش عادلانه و مشخص شدن اعمال خوب حین قضاوت روی تابوت نوشته می‌شدند.

در مجموع تابوت‌نوشته‌های مصری اکتشاف اساسی برای مورخانی بود که در زمینه مصر باستان و عقاید مذهبی تحقیق می‌کردند. این نوشته‌ها اطلاعات قابل‌توجهی از سنت‌های تمدن مصر باستان و اهمیت جهان پس از مرگ را ارائه می‌کنند. امروزه روند بررسی و ترجمه تابوت‌نوشته‌ها همچنان ادامه دارد و به این ترتیب می‌توان به افزایش اطلاعات درباره تمدن مصر باستان امیدوار بود.

منبع: تاریخ ما

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • تشییع پیکر کودک شهید در خاش و بزمان
  • پیکر کودک شهید حادثه تروریستی خاش تشییع شد+فیلم
  • سناتور آمریکایی ضد ایران در گذشت
  • تشییع پیکر کودک شهید در خاش
  • رمضان در سفرنامه‌های جهانگردان اروپایی
  • آثار برگزیده جشنواره شعر کودک و نوجوان رضوی منتشر می شوند
  • جایزه ملی کتاب کودک و نوجوان در یک قدمی اجرا
  • رمز و راز تابوت‌های مصریان باستان
  • جزییات حضور انتشارات جمکران در نمایشگاه قرآن
  • ونزوئلا در تب و تاب انتخاباتی