Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیدابراهیم هاشمی رئیس هیئت مدیره انجمن شرکت‌های پخش و مکمل‌های انسانی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره این موضوع که شرکت‌های پخش دارو را انبار می‌کنند و به داروخانه‌ها نمی‌دهند، اظهار کرد: تأمین کننده دارو را به شرکت‌های پخش و شرکت پخش دارو را به داروخانه می‌دهد، اما وقتی داروخانه با ۸ ماه تأخیر پول را به شرکت پخش پرداخت می‌کند، تأمین کننده دارو نیز با چالش مواجه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس هیئت مدیره انجمن شرکت‌های پخش و مکمل‌های انسانی اظهار کرد: برخی شرکت‌های پخش را مقصر کمبود داروی بیماران خاص می‌دانند، اما متأسفانه پول دارو در دانشگاه‌های علوم پزشکی در مسیر‌های دیگری هزینه می‌شود و شرکت‌های پخش نیز با چالش مالی مواجه می‌شوند البته تا جایی که بتوانند از توزیع دارو دریغ نخواهند کرد.

بیشتر بخوانید: سرانجام تخصیص ۵۰۰ میلیون یورو به صنعت دارو و تجهیزات پزشکی/ بدهی ۲ هزار میلیاردی مراکز درمانی به صنعت داروسازی

تاخیر ۹ ماهه مراکز دولتی به شرکت‌های پخش

هاشمی با اشاره به چالش نقدینگی صنعت داروسازی اظهار کرد: وزارت بهداشت مدت تأخیر در بدهی شرکت‌های پخش را ۴ تا ۵ ماه عنوان می‌کند، اما متأسفانه میانگین پرداخت دانشگاه‌های علوم پزشکی به شرکت‌های پخش بیش از ۸ تا ۹ ماه است، البته برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی با ۴ ماه تأخیر بدهی خود را پرداخت می‌کنند، اما از طرفی دانشگاه علوم پزشکی داریم که از سال ۹۵ بدهی خود به شرکت‌های پخش را پرداخت نکرده است.

رئیس هیئت مدیره انجمن شرکت‌های پخش و مکمل‌های انسانی با اشاره به رقم بدهی مجموعه‌های دولتی به شرکت‌های پخش گفت: شرکت‌های پخش ۲ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان به دانشگاه‌های علوم پزشکی بدهی دارند و در مجموع بدهی داروخانه‌های دولتی و دانشگاه‌های علوم پزشکی به شرکت‌های پخش بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است.

وی اظهار کرد: شرکت‌های پخش به دلیل اینکه تولیدکنندگان و واردکنندگان دارو دچار چالش برای تأمین داروی بیماران نشوند، مجبورند وام بگیرند و با ۲ تا ۳ ماه تأخیر مطالبات تولیدکنندگان و واردکنندگان را پرداخت کنند و متأسفانه بدهی سنگینی به تأمین‌کنندگان دارو داریم.

سود داروهای بیماران خاص در شرکت های پخش

هاشمی با بیان اینکه مارژین مابه‌التفاوت قیمت خرید و فروش دارو است، گفت: مارژین شرکت‌های پخش در دارو‌های عادی حدود ۸ درصد و در برخی دارو‌ها ۱۲ تا ۱۴ درصد است و در دارو‌های بیماران خاص این مارژین حدود ۴ تا ۵ درصد بوده و در مواردی حتی مارژین داروی بیماران صعب‌العلاج ۲ درصد است.

رئیس هیئت مدیره انجمن شرکت‌های پخش و مکمل‌های انسانی ادامه داد: به طور کلی سود شرکت‌های پخش در دارو حدود نیم تا ۱ درصد است و وزارت بهداشت برای حل چالش مالی قول داده است تا مارژین دارو افزایش پیدا کند.

راهکاری برای حل مشکل کمبود داروهای خاص

وی اظهار کرد: مظلوم‌ترین فرد در دانشگاه‌های علوم پزشکی، معاون غذا و داروی دانشگاه است؛ بودجه دست معاونت توسعه و پشتیبانی بوده، اما پاسخگوی کمبود دارو مربوط به معاون غذا و داروست؛ از طرفی دانشگاه‌های علوم پزشکی بودجه دارو را در مسیر دیگری هزینه می‌کنند و همین مسئله موجب بروز کمبود‌های دارویی و آسیب به زنجیره تأمین و صنعت داروسازی می‌شود.

رئیس هیئت مدیره انجمن شرکت‌های پخش و مکمل‌های انسانی گفت: راهکاری باید ببینند که پول دارو‌های خاص در سبدی جدا دیده شود و همه تقصیر‌های کمبود دارویی را گردن شرکت‌های پخش نیندازند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار علمی اخبار سلامت داروسازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۶۶۴۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قم کمبود پزشک متخصص و عمومی دارد

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: در قم در حوزه پزشکان عمومی و متخصص( در تمام تخصص‌ها)کمبود وجود دارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، مجید محبی در نشست خبری که در سالن جلسات دانشگاه علوم پزشکی قم، همزمان با هفته سلامت برگزار شد، اظهار داشت:  یک هزار و 520  تخت در بیمارستان‌های دولتی قم وجود دارد و بر اساس سرانه یک هزار  تخت درمانی در بیمارستان‌های دولتی قم کمبود وجود دارد.
 
وی افزود:  سرانه پرستار در قم یک و یک‌دهم پرستار به‌ازای هر تخت است، اما ایدئال یک و  چهار‌ دهم پرستار به ازای هر تخت نیاز  است که بر اساس این حدود  450 پرستار نسبت به هر تخت در استان قم کمبود وجود دارد.
 
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تصریح کرد: در قم در حوزه پزشکان عمومی و متخصص در تمام تخصص‌ها کمبود وجود دارد و حدود 200 متخصص و بیش از 300 پزشک عمومی کمبود در قم وجود دارد.
 
 محبی عنوان کرد: در خصوص وضعیت پرداخت‌ها به پزشکان و پرستاران باید گفت اگر مطالبات ما وصول شود همه مطالبات کادر درمان پرداخت خواهد شد 250 میلیارد تومان بدهی به پزشکان و پرستاران وجود دارد؛ اما بیش 400 میلیارد تومان از سازمان‌های بیمه‌گر مطالبات داریم.
 
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان قم تصریح کرد: پیگیری زیادی برای وصول مطالبات انجام شده است و اولین پولی که به علوم پزشکی استان قم واریز شود مطالبات پزشکان و پرستاران را پرداخت خواهیم کرد، با این شرایط اداره‌کردن بیمارستان‌ها سخت است بیشترین مطالبه دانشگاه علوم پزشکی از تأمین اجتماعی است که آنها هم می‌گویند دولت مطالبات آنها را نداده است.
 
وی با اشاره به اینکه کمبود پزشک متخصص در بیمارستان‌های قم وجود دارد، بیان کرد: پیگیری‌های زیادی  از وزارت بهداشت و درمان انجام دادیم؛ اما چون قم نزدیک تهران است، اعلام می‌کنند استان قم در اولویت تخصیص و سهمیه پزشک متخصص نیست و پزشکان متخصص به مناطق محروم اعزام می‌شوند.
 
 محبی خاطرنشان کرد: بیشترین متخصصان بانوان هستند در سال گذشته 27 متخصص به قم اختصاص داده شد که 19 متخصص خانم بودند که نصف این متخصصان خانم بنا به دلایلی از جمله زایمان نتوانستند در چرخه درمان قم باقی بمانند.
 
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان قم با اشاره به اینکه در بحث برخورد با زیرمیزی‌ها، علوم پزشکی تنها مرجع رسیدگی نیست، گفت: برخورد با زیرمیزی پزشکان روند پیچیده‌ای دارند در گذشته تعدادی پزشک که در گرفتن زیرمیزی حرفه‌ای بودند به مقام قضایی معرفی شد که هر 6 نفر تبرئه شدند؛ چون شاکی خصوصی نداشتند. همچنین 6 پزشک که گرفتن زیرمیزی آنها برای دانشگاه علوم پزشکی محرز شده بود از بیمارستان‌های دولتی قم اخراج شدند.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • قم کمبود پزشک متخصص و عمومی دارد
  • متن گزارش کمیسیون بهداشت درباره دلایل کمبود و گرانی دارو
  • متن کامل گزارش کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره کمبود دارو
  • برگزاری جشنواره غذای سالم در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
  • انحراف در بودجه شهرداری کرمانشاه
  • تعرفه‌های خدمات دارویی تعیین شد
  • تعرفه‌های مدیریت خدمات دارویی سال ۱۴۰۳ ابلاغ شد
  • قدر دانی از خیرین سلامت در کرمان
  • بدهی ۴۰۰ میلیارد تومانی بیمه‌ها به دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال‌وبختیاری
  • داروخانه‌های منتخب برای ارایه خدمات دارویی به بیماران اوتیسم