Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-03-28@14:23:23 GMT

خطرات برداشت ازصندوق توسعه

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۶۸۶۳۳

خطرات برداشت ازصندوق توسعه

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از مهر، وحید شقاقی شهری در رابطه با مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا برای جبران کسری بودجه، اظهار داشت: انتشار اوراق مالی اسلامی، سیاست بسیار خطرناکی است زیرا نوعی آینده فروشی محسوب می شود. در واقع زمانی که اوراق منتشر می کنیم، این اوراق با یک نرخ سودی برای سال های آینده در نظر گرفته می شود این مساله به معنای موکول کردن مشکل امروز به آینده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس اقتصادی افزود: امسال حدود ۴۴ هزار میلیارد تومان در بودجه برای فروش اوراق در نظر گرفته شده است و حال قرار است ۳۸ هزار میلیارد تومان دیگر نیز به آن اضافه شود این در حالی است که همان عدد ۴۴ هزار میلیارد تومان هم محل مناقشه بود.

انتشار اوراق، فقط دولت را بدهکارتر می‌کند

وی با طرح این سوال که آیا امکان فروش این میزان اوراق در اقتصاد ایران وجود دارد؟ گفت: ۵ ماه از سال جاری گذشته است، چگونه ممکن است این حجم اوراق فروخته شود؟ از سویی دیگر دولت باید این اوراق را در سال های آینده با یک نرخ سودی برگرداند، چه تضمینی وجود دارد که سال های آینده نیز با چالش مواجه نشویم و دولت بتواند سود را برگرداند؟ اگر قرار بر عدم دادن سود هم باشد که دوباره شاهد افزایش بدهی دولت می شویم.

شقاقی با بیان اینکه انباشت بدهی، دولت را در شرایط سختی قرار می دهد، افزود: اکثر کشورهایی که اوراق منتشر کرده اند نتوانسته اند خوش حساب باشند و بدهکار شده اند و این بدهی انباشت شده است؛ در کشور ما هم اگر این اتفاق بیفتد دولت به این روند عادت می کند و روز به روز بدهکارتر می شود.

مولدسازی دارایی های دولت امکان پذیر است؟

وی به مولدسازی دارایی های دولت اشاره کرد و اظهار داشت: ۱۰ هزار میلیارد تومان برای مولدسازی دارایی های دولت در نظر گرفته شده است، در حالی که با ساختار فعلی امکان تحقق این امر وجود ندارد.

شقاقی افزود: مولدسازی دارایی های دولت نیازمند یک ساختار مناسب است که بتواند دارایی های دولت را به صورت دقیق شناسایی و مولد کند، اما فعلا با این ساختار موجود در دولت امکان تحقق ۱۰ هزار میلیارد تومان از طریق مولدسازی وجود ندارد.

برداشت از صندوق توسعه ملی به معنای آینده فروشی است

این کارشناس اقتصادی با اشاره به برداشت ۴۵ هزار میلیارد تومانی از صندوق توسعه ملی، گفت: فلسفه صندوق توسعه ملی تبدیل شدن به ثروت بین نسلی و محلی برای بهبود سرمایه گذاری در اقتصاد بود، اینکه قرار شده برای پوشش هزینه های جاری به منابع صندوق دست درازی شود، هم خلف وعده و هم خلاف سیاست های رهبری است و از سویی دیگر نوعی آینده فروشی محسوب می شود.

وی افزود: در بودجه سال ۹۸ تصویب شده بود که ۱.۵ میلیون بشکه نفت فروخته شود. حال که میزان فروش نسبت به پیش بینی های بودجه کاهش یافته، به هیچ وجه درست نیست که مابه التفاوت را از صندوق توسعه ملی برداریم.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: دست درازی به صندوق توسعه ملی که اقدام سختی نیست مثل این است که دولت دست در قلک خود کند، این موضوع دیگر نیاز به جلسه و مصوبه نداشت؛ اگر قرار باشد با همین روند جلو برویم دیگر صندوق ماهیت خود را از دست می دهد.

وی گفت: از سویی دیگر مصوب شده که ۴.۵ هزار میلیارد تومان از حساب ذخیره ارزی استفاده شود در حالی که این موضوع هم انضباط مالی را مختل می کند و هم آینده فروشی است.

لزوم صرفه جویی در هزینه های جاری

شقاقی با بیان اینکه دولت به جای دست درازی به صندوق توسعه ملی می توانست در هزینه های خود صرفه جویی کند، گفت: حذف بسیاری از هزینه های جاری نیاز به یک اقدام انقلابی و ساختاری داشت تا به صرفه جویی حداکثری برسیم.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه هنر این بود که دولت در هزینه های خود صرفه جویی کند، تاکید کرد: مدیریت هزینه ها، موضوعی است که دولت می توانست با تکیه بر آن بسیاری از مشکلات خود را حل کند و دیگر نیازی به آینده فروشی نداشت.

وی تصریح کرد: حال اگر دولت به هر دلیلی توان کاهش هزینه های خود را ندارد، حداقل باید منابع درآمدی خود را اصلاح می کرد.

افزایش درآمدهای مالیاتی باید در دستور کار قرار می گرفت

شقاقی با بیان اینکه یکی از راه های اصلاح منابع درآمدی، افزایش درآمدهای مالیاتی است، گفت: در شرایط رکود نباید نرخ مالیات را افزایش داد؛ اما سخن ما این است که دولت باید فراریان مالیاتی که اتفاقا از قشر ثروتمند و دهک پردرآمد جامعه هستند را به تور بیندازد.

وی افزود: طبق گفته دولتمردان در حال حاضر ۴۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی در کشور وجود دارد؛ این ۴۰ هزار میلیارد تومان معادل دست درازی به صندوق توسعه ملی و فروش اوراق است.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به لزوم گسترش پایه های مالیاتی، گفت: مالیات بر ثروت، مالیات بر مجموع درآمد، مالیات تصاعدی بر مصرف و ... که دهک های پردآمد و ثروتمندان را پوشش می دهد باید در دستور کار قرار گیرد تا به جای آینده فروشی و دست درازی به ثروت بین نسلی، از راهکارهای اصولی کسب درآمد کنیم.

نرخ حامل های انرژی باید واقعی می شد

شقاقی به اصلاح قیمت حامل های انرژی اشاره کرد و افزود: اگر دولت می خواهد کسری بودجه خود را پوشش دهد باید با هماهنگی با مجلس قیمت حامل های انرژی را واقعی کند.

وی ادامه داد: برای مصارف متعارف همین نرخ کنونی بماند اما مقرر شود که در صورت گذر از حد متعارف، باید مبلغ بیشتری پرداخت شود. در واقع با این اقدام هم اصلاح الگوی مصرف رنگ واقعیت می گیرد و هم کسری بودجه دولت تامین می شود.

مصوبه سران قوا، خسران برای نسل آینده است

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: با روش های غیر اصولی نمی توانیم انتظار داشته باشیم که انضباط مالی حفظ شود و تورم زا نباشد. هر کدام از این روش هایی که سران قوا تصویب کرده اند هم تورم زا هستند و هم نوعی خسران برای نسل آینده محسوب می شود.

شقاقی یادآور شد: به طور کلی از ۴ راهکار تصویب شده در جلسه شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا، موضوع واگذاری و مولدسازی دارایی‌های دولت امکان تحقق ندارد و فروش اوراق مالی اسلامی، استفاده از حساب ذخیره ارزی و برداشت ۴۵ هزار میلیارد تومانی از صندوق توسعه ملی، آینده فروشی است.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: اوراق مشارکت درآمدهای مالیاتی فرار مالیاتی مالیات قیمت حامل های انرژی اوراق بدهی کسری بودجه اصلاح ساختار بودجه صندوق توسعه ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۶۸۶۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز بتن‌ریزی ساختمان راکتور واحدسوم نیروگاه اتمی بوشهر در آینده

شرکت مادرتخصصی تولید و توسعه انرژی اتمی ایران از پاییز ۱۳۸۳ و با هدف ساماندهی و اجرای فعالیت‌های دولت در زمینه تولید و توسعه برق هسته‌ای، راهبری و انجام برخی فعالیت‌های عملیاتی و کارگزاری سازمان انرژی اتمی ایران در این زمینه و نظارت بر آنها، فعالیت خود را آغاز کرده است.

این شرکت در زمینه مدیریت و نظارت بر سرمایه‌ها با هدف انجام هرگونه فعالیت در راستای تولید و توسعه برق هسته‌ای، مدیریت و نظارت بر انجام مطالعات، مکان‌یابی، طراحی، احداث، تامین سوخت هسته‌ای، بهره‌برداری ایمن و ازکاراندازی نیروگاه‌های هسته‌ای و تاسیسات آنها و انجام همه معاملات مربوط به برق هسته‌ای فعالیت دارد.

حسین درخشنده مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید و توسعه انرژی اتمی ایران با تبریک فرارسیدن سال ۱۴۰۳ و تقارن آن با ماه مبارک رمضان درباره مهم‌ترین اقدامات و برنامه‌های اجراشده توسط این معاونت و شرکت مادرتخصصی تولید و توسعه انرژی اتمی ایران در سال ۱۴۰۲ عنوان کرد: فعالیت‌های شرکت در حوزه نیروگاهی در چهار حوزه کلان، هدف‌گذاری و برنامه‌ریزی شده است.

وی افزود: هدف کلان نخست در زمینه بهره‌برداری ایمن، مطمئن و اقتصادی از نیروگاه‌های هسته‌ای است که برنامه‌ها و فعالیت‌های واحد یکم نیروگاه اتمی بوشهر را دربرمی‌گیرد. این نیروگاه، به عنوان نخستین نیروگاه هسته‌ای در کشور، از سال ۱۳۹۲ وارد فاز بهره‌برداری تجاری شده و در مهرماه ۱۴۰۲ دهمین سال فعالیت خود را جشن گرفته است.

مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید و توسعه انرژی اتمی ایران افزود: واحد یکم نیروگاه اتمی بوشهر پس از انجام عملیات تعویض سوخت که در تاریخ ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ به اتمام رسید، به شبکه سراسری برق وصل شد و توانستیم رکورد خوبی را در زمینه تولید برق در طول یک سال به ثبت برسانیم، به‌طوری که تا پایان سال ۱۴۰۲ بیش از ۷ هزار و ۴۷۰ میلیون کیلووات ساعت برق توسط واحد یکم نیروگاه اتمی بوشهر به شبکه سراسری تحویل داده شده است.

ممانعت از انتشار ۸ میلیون تن آلاینده با تولید برق هسته‌ای در سال ۱۴۰۲

وی تاکید کرد: این میزان تولید، رکورد چشمگیری در تولید برق واحد یکم نیروگاه اتمی بوشهر محسوب می‌شود.

درخشنده گفت: میزان برق تولیدی و تحویل آن به شبکه سراسری در سال ۱۴۰۲ موجب صرفه‌جویی در مصرف بیش از ۱۱ میلیون بشکه نفت خام شده، همچنین، از تولید بیش از ۸ میلیون تن آلاینده جلوگیری کرده است.

وی افزود: واحد یکم نیروگاه اتمی بوشهر در یک دهه گذشته بیش از ۶۵ هزار میلیون کیلووات ساعت برق تولید کرده که بیش از ۹۰ درصد از این میزان به شبکه سراسری برق تحویل شده است.

معاون سازمان انرژی اتمی ایران عنوان کرد: عملکرد مطمئن و پایدار واحد یکم در سال گذشته کمک فراوانی به شبکه سراسری برق کشور کرد تا از پیک مصرف در تابستان و زمستان با موفقیت عبور کنیم.

وی در ادامه با اشاره به اهداف کلان دیگر این معاونت گفت: یکی دیگر از اهداف کلانی که دنبال می‌کردیم، مربوط به احداث واحد‌های جدید نیروگاه‌های هسته‌ای (واحد ۲ و ۳ نیروگاه اتمی بوشهر) است.

درخشنده اظهار کرد: هدف کمی حوزه توسعه‌ای این معاونت و شرکت تولید و توسعه انرژی اتمی ایران، دستیابی به تولید ۳ هزار مگاوات برق هسته‌ای در ساختگاه بوشهر است که در حال حاضر عملیات اجرایی ۲ واحد ۱۰۵۷ مگاواتی در حال پیگیری بوده و در سال ۱۴۰۲ این پروژه‌ها با سرعت بسیار خوبی دنبال شد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت

دیگر خبرها

  • عربستان روی مدافع منچستر دست گذاشت
  • آغاز بتن‌ریزی ساختمان راکتور واحدسوم نیروگاه اتمی بوشهر در آینده
  • وصول بیش از۱۷۵۴ میلیارد ریال در حق صندوق دولت با پیگیری‌های دستگاه قضا
  • نخستین برداشت گندم کشور در هرمزگان
  • جهش تولید با تامین منابع مالی اتفاق می‌افتد
  • ارتقای رتبه ترکیه
  • فروردین ۱۳۵۷؛ ریال ایران دوازدهمین ارز معتبر جهان شد
  • ارائه ۴۰۰ میلیارد تومان خدمات مالی به دانش‌بنیان‌های اقتصاد دیجیتال در سال گذشته
  • ارتقای توان صادراتی دانش بنیان‌های حوزه اقتصاد دیجیتال در ۱۴۰۳
  • ۳ همت تسهیلات توسط صندوق های حمایت از بخش کشاورزی پرداخت شد