Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-19@23:59:48 GMT

سفره گیلانی؛ جاذبه گردشگری استان

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۶۸۸۱۷

سفره گیلانی؛ جاذبه گردشگری استان

در هر نقطه‌ از دنیا اهمیت زیادی به غذا داده می‌شود و غذاهای محلی به هویت هر منطقه تبدیل شده‌اند که شباهت‌های بین آنها موجب مراودات بیشتر فرهنگی می‌شود. در سال‌های اخیر ثبت عنوان شهر خلاق خوراک‌شناسی برای رشت در یونسکو موجب توجه بیشتری به این بخش شد. تا جایی که امروز تنوع غذایی و وجود رستوران‌های مختلف با سرو غذاهای محلی از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری استان هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین راستا برگزاری جشنواره‌های مختلف در حوزه غذا یکی از این اقدامات بود که اغلب در رشت برپا شد.

به تازگی نیز در خصوص مباحث گردشگری خوراک، همایش گردشگری خوراک در شهر لاهیجان به میزبانی هتل شهرزاد، برپا شد. لاهیجان که به عروس شهرهای گیلان معروف است، از توریستی‌ترین شهرهای کشور به شمار می‌آید و رستوران‌های متعدد آن با عرضه بیش از ۱۰۰ نوع غذا به استقبال این همایش رفتند. این همایش با هدف معرفی فرهنگ غذایی، آداب پذیرایی، راهکارهای علمی برای جذب گردشگران و تاکید بر تنوع غذایی استان که به عنوان یکی از شیوه‌های کارآمد برای جذب و ماندگاری گردشگران محسوب می‌شود، برپا شد.

فرصتی برای جذب گردشگران

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان در این زمینه با بیان این که خوراک و غذا به عنوان یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری در دنیا مطرح هستند، گفت: برای شناسایی و معرفی بیشتر انواع غذاها در شهرستان‌های دیگر و همچنین ثبت رشت به عنوان شهر خلاق خوراک‌شناسی این همایش علمی برگزار شد.  تلاش کردیم این همایش را در لاهیجان هم برگزار کنیم تا گردشگران و مسافران بیشتری با این مقوله آشنا شوند.

«شهرود امیر انتخابی» افزود: بیش از ۴۵۰ خوراکی محلی و فراورده‌های غذایی در گیلان تهیه می‌شود که تاثیر مستقیمی در جذب گردشگر دارد. البته به شرطی که این غذاها در رستوران‌های محلی سرو شوند. گمج کباب، مرغ ترش، اناربیج، باقلا قاتوق، میرزاقاسمی و زیتون پرورده ۶ غذای گیلانی هستند که ثبت ملی شده‌اند.

وی به اهمیت زنجیره «از مزرعه تا سفره» در زمینه غذا اشاره کرد و گفت: معرفی غذاهای بومی و منطقه‌ای استان، نشان دادن سفره‌ غذای گیلانی و احیای دوباره فرهنگ استفاده از غذاهای بومی و اصیل هر منطقه بین مردم و خانواده‌ها، ترویج پخت و ارائه غذاهای سنتی، بومی و محلی هر منطقه در رستوران‌ها، مراکز پخت و توزیع غذا و هتل‌های هر شهر و تاثیرگذاری آن در ورود گردشگران به استان از اهداف مهم این همایش علمی است.  

همیت برگزاری جشنواره‌های غذا

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان درباره آثار جشنواره‌های غذا افزود: تغییر شیوه زندگی و الگوی مصرف غذا، رژیم غذایی ناسالم، آمار رو به افزایش استفاده از فست‌فودها و بی‌توجهی به استفاده از محصولات غذایی سالم، زمینه‌ساز شیوع بیماری‌هایی مانند سکته‌های قلبی و مغزی، افزایش فشارخون، دیابت، چاقی و انواع سرطان‌ها می‌شود که ضمن کاهش طول عمر افراد جامعه، هزینه‌های درمانی سنگینی هم به کشور تحمیل می‌کند. وی ادامه داد: همایش گردشگری خوراک با رویکرد «نقش غذا در جذب گردشگران داخلی و خارجی» و چشم‌انداز دستیابی به اهداف گردشگری از طریق معرفی فرهنگ غذایی با نگرش استفاده از غذاهای محلی و ارگانیک در راستای ارتقای سطح آگاهی، نگرش و فرهنگ تغذیه سالم در جامعه برگزار شد.

معاون گردشگری گیلان هم با اشاره به اهمیت غذا و خوراک در گردشگری امروز دنیا، اظهار کرد: با توجه به این اهمیت، واحدهای پذیرایی و دست‌اندرکاران صنعت گردشگری در گیلان تصمیم گرفتند یک همایش علمی برای شناسایی و معرفی بیشتر مدل‌های غذایی گیلان در راستای ثبت رشت به عنوان شهر خلاق خوراک‌شناسی برگزار کنند که این احساس نیاز منجر به انتشار فراخوان اداره کل میراث فرهنگی و واحدهای پذیرایی شهرستان‌های لاهیجان، لنگرود، رودسر، سیاهکل و آستانه اشرفیه به عنوان شهرستان‌های شرق گیلان برای برگزاری همایش شد.

به گفته «حمیدرضا آذرپور» با توجه به کسب عنوان شهر خلاق خوراک‌شناسی برای رشت از سوی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی یونسکو به نمایندگی از دیگر شهرهای گیلان و به دلیل تنوع غذا تلاش شد این همایش بتواند به اهداف خود برسد و گردشگران و مسافران بیشتری با مباحث گردشگری با رویکرد غذا آشنا شوند.  

دیپلماسی آشپزی 

عضو هیأت علمی دانشگاه گیلان اظهار کرد: بعد از انتخاب رشت به عنوان شهر خلاق خوراک‌شناسی، فرصت مناسبی به وجود آمده تا این شهر با در نظر گرفتن این جایگاه به تبلیغ داشته‌های خود بپردازد. ما زمانی می‌توانیم به ثبت شهر خلاق خوراک‌شناسی در یونسکو افتخار کنیم که خروجی‌های این ثبت به برندسازی شهر، افزایش جذب گردشگران و در نهایت اشتغال‌زایی در این عرصه منجر شود. با این حال معتقدم از چنین فرصتی به خوبی استفاده نشده است.

«روشن بابایی همتی» اظهار کرد: در شهر خلاق باید شهروند خلاق وجود داشته باشد. از مزایای مهم ثبت رشت به شهر خلاق خوراک‌شناسی، گرایش مردم بومی به یادگیری آشپزی به عنوان یکی از هنرهای مهم شهرهای استان است. وی بیان کرد: ثبت شهر رشت در یونسکو ثابت کرده که ما می‌توانیم کارهای بزرگ هم انجام بدهیم.

اما محافظت از این ثبت مستلزم رعایت موارد مهمی است که مد نظر شبکه شهرهای خلاق است. یکی از کارهای مهمی که در دنیا در حال انجام است، دیپلماسی آشپزی است. به این صورت که کشورها طبق برنامه جامع عملیاتی به ایجاد یک شعبه از رستوران‌های خود در هر کشور می‌پردازند. به عبارت بهتر اگر حتی یک رستوران ایرانی در کشورهای دیگر وجود داشته باشد، دیپلماسی را تسریع می‌کند.

اما با وجود اجرای برنامه‌هایی در این حوزه از سوی مدیریت شهری رشت، هنوز چین اتفاقات بزرگی در رشت تحقق نیافته و نیازمند برنامه‌ریزی‌های عملیاتی بیشتری است. وی بر این عقیده است که علاوه بر اقدامات مدیریت شهری رشت به عنوان متولی که چنین فرصت بزرگی برای این شهر رقم زد، باید سایر ذی‌نفعان از جمله دستگاه‌های دولتی، اصناف و همه حلقه‌های تشکیل‌دهنده دیپلماسی آشپزی، برای هر چه بیشتر مطرح شدن رشت در این حوزه کمک کنند.

کد خبر 451488 برچسب‌ها استان گیلان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان گیلان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۶۸۸۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دزفول رتبه نخست بازدید گردشگران را به خود اختصاص داد

بنابر اعلام ستاد اجرایی خدمات سفر نوروز خوزستان، با جمع‌بندی انجام‌ شده در سامانه جامع نظارت، آمار و اطلاعات تأسیسات گردشگری، شهرستان دزفول رتبه اول را در میزان اقامت و بازدید گردشگران به خود اختصاص داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، بنابر اعلام ستاد اجرایی خدمات سفر نوروز خوزستان، با جمع‌بندی انجام‌شده در سامانه جامع نظارت، آمار و اطلاعات تأسیسات گردشگری، شهرستان دزفول رتبه اول را در میزان اقامت و بازدید گردشگران به خود اختصاص داد.

در بازه زمانی 24 اسفند 1402 تا پایان فعالیت ستاد اجرایی خدمات سفر نوروز (24 فروردین‌ 1403) متوسط بازدید از هر جاذبه در استان خوزستان بیش از 88 هزار نفر بود.

در بازه زمانی یادشده 26 میلیون و 618 هزار و 232 بازدید از جاذبه‌های گردشگری خوزستان صورت گرفت که از این تعداد، هفت میلیون و 923 هزار و 481 بازدید مربوط به جاذبه‌های تاریخی، هفت میلیون و 583 هزار و 522 بازدید مربوط به جاذبه‌های طبیعی، سه میلیون و 125 هزار و 279 بازدید مربوط به جاذبه‌های دست‌ساز، دو میلیون و 733 هزار و 398 هزار و 602 بازدید مربوط به جاذبه‌های مذهبی، چهار ‌میلیون و 842 هزار و 913 بازدید مربوط به جاذبه‌های تفریحی، 223 هزار و 703 بازدید مربوط به جاذبه‌های فرهنگی، یک‌هزار و 487 بازدید مربوط به گردشگری سلامت و 68 هزار و 323 بازدید نیز مربوط به موزه‌های استان بودند؛ ضمن این‌ که طی این مدت آمار 450 هزار و 922 نفربازدید نیز برای نمایشگاه‌های دایمی و غیردائمی مربوط به صنایع‌دستی به ثبت رسید.

بنابر گزارش، این ستاد، میزان بازدید از جاذبه‌ها امسال حدود 42 درصد افزایش داشت. هم چنین براساس جمع‌بندی انجام شده، دزفول با ثبت 10 میلیون و 568 هزار و 349 نفربازدید اولین شهر پربازدید استان در بازه زمانی یک‌ماهه لقب گرفت و شوشتر نیز با ثبت پنج‌میلیون و 603 هزار و 827 نفربازدید در رتبه دوم قرار گرفت؛ هم چنین اندیکا با بازدید 2 میلیون 317 هزار و 120 نفری، شوش با یک میلیون و 260 هزار و 599 بازدید و کارون با یک‌ میلیون و 174 هزار و 180 نفربازدید هم در رده‌های سوم تا پنجم پربازدیدترین شهرستان‌ها جای گرفتند.

برپایه آمار ثبت‌شده ایذه، مسجدسلیمان، شادگان، لالی، بندرماهشهر، بهبهان، اندیمشک، امیدیه، اهواز، گتوند، باوی، دزپارت، باغ‌ملک، هندیجان، رامهرمز، حمیدیه، رامشیر، هفتکل، دشت‌آزادگان، هویزه و آقاجری نیز در جایگاه‌های بعدی بیشترین تعداد بازدید قرار گرفتند.

ستاد اجرایی خدمات سفر نوروز خوزستان اقامت گردشگران در اقامتگاه‌های رسمی، غیررسمی و اضطراری سطح استان تا 24 فروردین 1403 را در مجموع سه‌ میلیون و 631 هزار و 199 نفرشب‌اقامت اعلام کرد و با اشاره به اشغال حدود 80 درصدی ظرفیت هتل‌ها و دیگر تأسیسات اقامتی در این ایام اعلام کرد که 63 درصد از گردشگران در اقامتگاه‌های غیررسمی، 16 درصد در اقامت‌گاه‌های رسمی و 21 درصد نیز در اقامت‌گاه‌های اضطراری اقامت کردند.

از سوی دیگر، میزان اقامت در اقامت‌گاه‌های رسمی در مجموع 571 هزار و 577 نفرشب اقامت بود که از این تعداد 71 هزار و 692 نفر در هتل‌ها، هشت‌ هزار و 351 نفر در هتل آپارتمان‌ها، 2 ‎هزار و 909 نفر در هتل‌سراهای سنتی، 18 هزار و 403 نفر در مهمان‎پذیرها، 32 هزار و 373 نفر در اقامت‎گاه‌های بوم‎گردی، 148 هزار و 338 نفر در خانه‌مسافرها، 30 هزار و 510 نفر در مجتمع‌های گردشگری، 67 هزار و 680 نفر در زائرسراها، 45 هزار 836 نفر در اردوگاه‌ها، 113 هزار و 497 نفر در مناطق نمونه گردشگری، 31 هزار و 666 نفر در مجتمع‌های خدمات بین‌راهی و 322 نفر نیز در پارک‌های ملی طبیعت‌گردی اقامت داشتند.

هم چنین از میزان سه میلیون و 631 هزار و 199 اقامت ثبت‌شده در سطح استان خوزستان، شهرستان دزفول با ثبت یک میلیون 704 هزار و 408 نفرشب‌ اقامت، بیشترین میزان اقامت از سوی گردشگران در سطح استان را به خود اختصاص داد و شوشتر با 590 هزار 837 نفرشب‌ اقامت و اهواز با 355 هزار و 198 نفرشب‌ اقامت در رده‌های دوم و سوم جای گرفتند.

در این بخش اندیکا، ایذه، امیدیه، ماهشهر، بهبهان، اندیمشک، لالی، دزپارت، شوش، کارون، باغ‌ملک، مسجدسلیمان، هندیجان، گُتوند، هفتکل، رامهرمز، شادگان، باوی، دشت‌آزادگان، آقاجری، حمیدیه، رامشیر و هویزه در رده‌های چهارم تا 26 قرار گرفتند.

در بازه زمانی یک‌ ماهه 26 میلیون و 497 ‌هزار و 705 تردد در جاده‌های مواصلاتی استان به ثبت رسید. ضمن این‌که میزان ترددهای ورودی به استان یک میلیون و 308 هزار و 417 و ترددهای خروجی نیز یک میلیون و 249 هزار و 930 مورد بود.

ستاد اجرایی خدمات سفر نوروز خوزستان به 244 مورد بازدید نظارتی انجام‌شده در سطح استان طی مدت‌زمان نوروز تا عید فطر اشاره و اعلام داشت که از این تعداد 109 مورد بازدید از مراکز اقامتی، 66 مورد از دفاتر و شرکت‌های خدمات مسافرتی و 44 بازدید از رستوران‌ها، مراکز پذیرایی و بین راهی انجام شده است؛ ضمن این‌که در این مدت درمجموع 9 فقره تشویق به مراکز اقامتی و مراکز پذیرایی اعطا شده است. هم چنین 15 واحد تأسیسات گردشگری شامل مراکز اقامتی و دفاتر و شرکت‌های خدمات مسافرتی نیز در این مدت تذکر دریافت کردند.

در این مدت تعداد 10 فقره شکایت از مراکز اقامتی، هشت فقره از جاذبه‌های گردشگری و 13 فقره شکایت نیز از دفاتر خدمات مسافرتی و  گشت‌ها در سطح استان دریافت شد و این درحالی بود که شکایتی از مراکز پذیرایی و بین‌راهی تا پایان نوروز واصل نشد.

در ایام نوروز بازرسان مخفی به طور مستمر از کمپ‌ها، ظرفیت اقامتگاه‌ها و امکانات گردشگران بازدید می‌کردند و در خصوص آسیب‌های احتمالی که ممکن بود برای مسافران اتفاق بیفتد به صورت روزانه رصد و پیگیری می‌کردند.

برپایه اظهار ستاد اجرایی خدمات سفر نوروز خوزستان، جریان مسافرت به استان خوزستان در تعطیلات بهاری 1403 نشان داد که کیفیت خدمات‌رسانی در سطح استان خوب بود.

ستاد اجرایی خدمات سفر نوروز 1403 در خوزستان امسال از 24 اسفند 1402 فعالیتش را آغاز کرد و 24 فروردین 1403 همزمان با عید سعید فطر به کار خود پایان داد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رونق بازار مهاباد با حضور مسافران و گردشگران
  • راهپیمایی مردم گیلانی در حمایت از عملیات «وعده صادق»
  • کسب رتبه سوم چهارمحال و بختیاری در مرمت بنا‌های تاریخی
  • دزفول پربازدید‌ترین شهر خوزستان در ایام نوروز ۱۴۰۳
  • دزفول رتبه نخست بازدید گردشگران را به خود اختصاص داد
  • ثبت بیش از ۲۶ میلیون نفر بازدید از اماکن گردشگری خوزستان
  • بیش از ۲۶.۶ میلیون نفر از جاذبه‌های گردشگری خوزستان بازدید کردند
  • حال خوب مردم در روزهای پایانی فروردین
  • برگزاری راهپیمایی ضد صهیونیستی گیلانی ها در حمایت از مردم غزه
  • برگزاری تظاهرات ضد صهیونیستی گیلانی ها در حمایت از مردم غزه