Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سومین روز جشنواره به تئاتر شهر رفت و تماشاگر یکی از نمایش‌های این جشنواره در تالار سایه شد.

او در حاشیه حضورش در جشنواره در پاسخ به این سوال که با توجه به انتقادات هنرمندان متعدد نمایش‌های آیینی و سنتی نسبت به بی توجهی مسئولان به این گونه‌های نمایشی و بویژه دو هنر نمایشی ثبت جهانی شده، که یک جای ثابتی ندارند تا در طول سال به اجرا و آموزش برای نسل جوان بپردازند گفت: داشتن مکان برای نمایش‌های آیینی و سنتی مسئله مهمی است و به نظر می‌رسد اتفاق خوبی در حال رخ دادن است آن هم اینکه فضا‌های سنتی و با معماری قدیمی بازسازی و مرمت می‌شوند و با توجه به راه افتادن بحث گذر فرهنگ و هنر در شهرها، همه این‌ها فرصت‌هایی را برای مکان‌های خیابانی و ثابت نمایش‌های آیینی و سنتی ایجاد می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به انتخاب شهر کاشان برای میزبانی جشنواره به عنوان یک نقطه شروع افزود: شهر‌های دیگری هم می‌توانند به این مسیر بپیوندند. یکی از ویژگی‌های نمایش‌های آیینی و سنتی داشتن ارتباط راحت با این نوع مکان‌ها بوده لذا به نظرم ما می‌توانیم مکان‌های نمایش‌های آیینی و سنتی را متناسب با مکان‌هایی که با فرهنگ ما سازگاری داشته توسعه دهیم و همه این فضا‌ها را به فرصتی برای نمایش‌های آیینی تبدیل کنیم. این قدم امسال از شهر کاشان برداشته شد و حتماً به شهر‌های دیگر حتی خود مرکز هم با همین نگاه می‌تواند تسری یابد تا خانه‌های کهن میراثی و تاریخی را به عنوان مکانی برای نمایش‌های آیینی سنتی تبدیل کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: با این حال این اتفاق، نفی نمی‌کند که ما می‌توانیم یا باید، مکان‌های ثابت و روشنی را برای این موضوع داشته باشیم یعنی تکیه دولت‌های جدید برای نمایش‌های آیینی لازم است. تکیه دولت تهران اگرچه به طور گسترده برای نمایش‌های مختلف بود، اما تهران و همینطور دیگر کلان شهر‌ها به تکیه دولت خودشان نیاز دارند. در این باره خوشبختانه شورای شهر‌های بزرگ ما از جمله تهران در این فضا نزدیک‌تر شده‌اند یعنی همانطور که مکانی برای هنر‌های مدرن داریم، هنر‌های سنتی هم باید چنین فضایی داشته باشند.

صالحی گفت: شهردار تهران نیز با نگاه فرهنگی که داشته و دارد این همراهی را انجام داده و امیدواریم با همراهی دوستان در حوزه‌ی نمایش‌های آیینی و شورای شهر و کمک‌های وزارت فرهنگ و ارشاد این دغدغه هنرمندان را کم کنیم. در این راستا نوید‌هایی داده شده و امیدوارم نوید‌ها سرعت بیشتری پیدا کند. البته قول دادن خیلی سخت است، اما همه تلاش خود را در این باره خواهیم کرد.

صالحی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره اینکه در مجلس شورای اسلامی مطرح شده که وزیر فرهنگ برای پول‌های مشکوک در سینما باید توضیح دهد و اینکه این مسئله در حوزه‌های دیگر مثل موسیقی و تئاتر هم کم و بیش شنیده می‌شود و نظر او در این باره چیست؟ بیان کرد: به نظرم در این باره باید دو بحث را پا به پای هم پیش برد؛ نخست اینکه سرمایه گذاری در حوزه فرهنگ و هنر باید مورد استقبال قرار گیرد یعنی نباید سرمایه را از این حوزه فراری داد، چون این به نفع فرهنگ و هنر نیست. ما باید به این سمت حرکت کنیم کسانی که علاقه دارند چه شخصی، چه ملی و چه ترکیبی از این دو به سرمایه گذاری در حوزه فرهنگ و هنر ترغیب شوند. اما بعضی حرف و حدیث‌ها باعث می‌شود این‌ها عطایش را به لقایش ببخشند. از آن طرف هم طبیعی است که سرمایه وقتی در این حوزه وارد می‌شود باید سالم باشد و سالم حرکت کند تا بتواند تضمینی برای استمرار باشد. هر سرمایه اگر به طور ناسالم در حیطه‌ای وارد شود یا سالم وارد شود، ولی سالم خارج نشود بعد از مدتی آن حیطه را دچار فساد می‌کند که دیگر سرمایه‌گذاری وارد نشود.، چون بعد از مدتی امنیت حرکت را از بین می‌برد.

وی اظهار کرد: ما به عنوان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این دوره از یک طرف تشویق سرمایه‌گذاران بخش خصوصی را دنبال می‌کنیم به اینکه در حوزه فرهنگ و هنر سرمایه‌گذاری کنند. این سرمایه گذاری هم فرهنگی است و هم می‌تواند اقتصادی باشد، اما از سوی دیگر باید به سلامتی آن هم فکر کرد. یک راه برای حفظ این سلامتی این است کسانی که در این حوزه هستند و در درواقع صنوف، خودشان پاسداران سلامت باشند، چون اگر بخواهیم مسئولیت را از دولت بگیریم گاهی مسیر سخت و غیر قابل کنترل می‌شود. ضمن اینکه نهاد‌های قضایی هم کار خود را می‌کند و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تلاش می‌کند تا در این میان حرکت کند.

صالحی در پایان درباره کمک هزینه‌های جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی هم با توجه به نزدیک شدن به روز‌های پایانی آن که هنوز به گروه‌ها نرسیده است، گفت: شرایطی که در حوزه‌های مختلف وزارتخانه‌های مختلف از جمله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در چندماه اول سال بوده حتی متناسب با بودجه تقلیل یافته هم نبوده، ولی به هر حال پیگیری‌های خود را انجام می‌دهیم و امیدوارم این پیگیری‌ها موجب شود هرچه سریعتر از آنچه که در ارتباط با جشنواره تعهد داشتیم عمل کنیم.

انتهای پیام/

صالحی:تهران باید تکیه دولت خود را داشته باشد و امیدوارم

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار فرهنگی آیین های سنتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۶۹۳۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همه پروژه‌های فرهنگی-هنری دارای شناسنامه ملی می‌شوند

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از تهیه شناسنامه ملی برای همه پروژه‌های فرهنگی - هنری در سطح کشور با اولویت پروژه‌های نیمه‌تمام، فعال، غیرفعال و بهره‌برداری شده خبر داد. 

به گزارش ایمنا و به نقل از روابط عمومی معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدمحمود اسلامی در نشست صمیمی با کارکنان این معاونت، از تشکیل «کمیته زیرساخت» خبر داد و اظهار کرد: این کمیته با هدف تسریع در رسیدگی به امور پروژه‌های نیمه‌تمام تشکیل شده است.

وی از وظایف این کمیته به مطالعه تخصصی برای روند تجاری‌سازی اشاره کرد و افزود: بررسی قابلیت تجاری‌سازی مجتمع‌های فرهنگی و هنری از دیگر مواردی است که در این کمیته مورد بررسی قرار می‌گیرد؛ این اقدام با هدف درآمدزایی مستمر برای مجتمع‌های فرهنگی و هنری بهره‌برداری شده و تأمین اعتبار مورد نیاز برای پروژه‌های نیمه‌تمام انجام می‌شود.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با تاکید بر این‌که زیرساخت‌های فرهنگی - هنری کشور تقویت می‌شوند، گفت: بنا داریم در آخرین سال از خدمت دولت سیزدهم، مصوبات با شتاب بیشتری عملیاتی شوند. مقام عالی وزارت تاکید ویژه‌ای درباره این موضوع دارند و مأموریت‌های جدیدی برای سال ۱۴۰۳ تدوین کرده‌اند.

کد خبر 747307

دیگر خبرها

  • توضیحات زلفی‌گل در خصوص تمهیدات آزمون سراسری
  • رئیس‌جمهور وارد تهران شد
  • نگاه مطالبه‌گر در حوزه فرهنگ و هنر تحول‌ آفرین است
  • دستورالعمل جدید صدور پروانه فعالیت کانون‌های تبلیغاتی ابلاغ شد
  • اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد پیشگام در تکریم معلمان
  • بوشهر میزبان جشنواره موسیقی خلیج‌ فارس
  • مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی درگذشت خبرنگار سیستان و بلوچستان را تسلیت گفت
  • سلماس؛میزبان هجدهمین جشنواره بین‌المللی شعر رضوی
  • همه پروژه‌های فرهنگی-هنری دارای شناسنامه ملی می‌شوند
  • توضیح مدیرکل موسیقی وزارت فرهنگ درباره لغو کنسرت‌های بوشهر