Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، محمود بازاری مدیر کل دفتر توسعه صادرات مواد غذایی و کشاورزی سازمان توسعه تجارت ایران در نشست کمیسیون کشاورزی و آب اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مشهد گفت: در دو سال اخیر به دلیل سیاست‌های متنوع در حوزه ارزی، بخش کشاورزی و صنعت غذا بیشترین آسیب را نسبت به سایر محصولات صادراتی متحمل شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او ادامه داد: مهمترین علت بروز این آسیب از جانب ورود افراد غیر حرفه‌ای و فاقد تخصص لازم به حوزه کشاورزی بود که با بهره گیری از کارت‌های بازرگانی بخشی از صادرات این محصولات را انجام دادند.

مدیر کل دفتر توسعه صادرات مواد غذایی و کشاورزی سازمان توسعه تجارت ایران گفت: هم اکنون دولت برای ساماندهی وضعیت صادرات با هدف تامین مایحتاج داخلی و جلوگیری از هدر رفت منابع ارزی، یک سری سیاست‌ها را در بخش‌های مختلف از جمله کشاورزی و صنعت غذا در دست اجرا دارد که شاید این سیاست‌ها با نواقصی نیز همراه باشد.

بازاری افزود: براساس آخرین بخشنامه بانک مرکزی در ۳۱ اردیبهشت ماه امسال، صادر کنندگان باید بدون نگرانی، بخش مربوط به ۵۰ درصد رفع تعهدات از محل واردات و برگشت اسکناس را انجام دهند و اگر تعهدات خود را به طور کامل انجام دهند، مورد پذیرش بانک مرکزی قرار می‌گیرد.

او تصریح کرد: بانک مرکزی ۸۰ درصد از کل تعهدات صادرکنندگان نسبت به بازگرداندن ارز به بانک را محاسبه کرده و ۷۰ درصد از آن را به نوعی مبنای رفع کامل تعهدات صادرکنندگان در نظر می‌گیرد.

مدیر کل دفتر توسعه صادرات مواد غذایی و کشاورزی سازمان توسعه تجارت ایران گفت: در بحث استرداد پول، طبق دستورالعملی که بانک مرکزی ابلاغ کرده است، به نسبت یک تا ۱۰۰ درصد، به هر میزانی که صادرکننده تعهدات پارسال خود را نسبت به بانک مرکزی رفع کرده باشد، به همان میزان به وی پول استرداد خواهد شد.

بازاری افزود: طرح "شناسه ملی زعفران" سالها است که در دستور کار قرار دارد و در برخی مناطق اجرا شده است، از آنجا که دیگر فرصتی تا فصل برداشت زعفران نمانده، بهتر است صادر کنندگان به شورای ملی زعفران کمک کنند تا این طرح برای کیفی سازی محصول زعفران در نقاط تولید آن اجرا شود.

او یکی از مشکلات اساسی حوزه صادرات محصولات کشاورزی را ضعف ناوگان یخچالی دانست و تصریح کرد: در بسته حمایتی سازمان توسعه تجارت برای محصولات کشاورزی امسال مقرر شد اعتبار لازم برای خرید ۲ هزار کانتینر یخچالی تامین شود.

انتهای پیام//ف.س   ضعف ناوگان یخچالی، مشکل اساسی حوزه صادرات محصولات کشاورزی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: صادرات وزارت جهاد کشاورزی بانک مرکزی اخبار اقتصادی محصولات کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۷۰۰۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۴۷ درصدی صادرات و ترانزیت گمرک سرخس در فروردین

  به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خراسان رضوی، مدیر کل گمرک شهید شوشتری سرخس گفت: در فروردین ماه، ۳۰ هزار تن کالا به ارزش هفت میلیون و ۷۷۳ هزار دلار از طریق گمرک مرزی سرخس به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزن ۴۷ درصد و از نظر ارزش ۳۷ درصد افزایش یافته است.   علی‌اکبر کیانی علی آباد افزود: عمده کالا‌های صادراتی مصالح ساختمانی، موادغذایی و محصولات پتروشیمی بوده است.   وی ادامه داد: همچنین ترانزیت ورودی از کشور‌های روسیه و آسیای میانه (ترکمنستان، تاجیکستان، ازبکستان، قزاقستان، قرقیزستان) به مقاصد هند، چین، پاکستان، امارات با وزن ۸۴ هزار تن نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۶۰ درصد افزایش یافته است.   به گفته او، عمده کالا‌های ترانزیتی حبوبات، گوگرد، مشتقات سوختی بوده که از طریق حمل ریلی و جاده‌ای مبادله شده است.   کیانی اعلام کرد: درمجموع ۱۸۰ هزار تن انواع کالا‌های صادراتی، وارداتی و ترانزیتی در فروردین امسال ازگمرک سرخس مبادله شده است.   بزرگترین گمرک و مرز ریلی خاورمیانه با حجم ۸۰ درصد از کل مبادلات و تبادلات کشور، در سرخس واقع شده است.

دیگر خبرها

  • افزایش ۴۷ درصدی صادرات و ترانزیت گمرک سرخس در فروردین
  • روند روبه رشد صادرات خراسان شمالی
  • همکاری ایران وپاکستان در موضوع کشت قراردادی و تهاتر کالاهای اساسی
  • صادرات محصولات کشاورزی مراغه به ۲۰ کشور جهان
  • هدفگذاری ۲ میلیون هکتار کشت فراسرزمینی در برنامه هفتم توسعه
  • بررسی موضوع تسهیل صادرات محصولات کشاورزی به عراق
  • مبادله ۸۴ هزارو ۵۳۹ تن محصولات کشاورزی درمرز‌های رسمی سیستان وبلوچستان
  • هدفگذاری صادرات ۶۵۸ میلیون دلاری از زنجان
  • بانک مرکزی به تعهدات خود درباره تخصیص ارز به دارو عمل کرده است
  • بانک مرکزی به تعهدات خود در حوزه دارو عمل کرد