Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش بیزینس اینسایدر، با بالا گرفتن درگیری ها در خلیج فارس طی چند هفته گذشته، فعالیت بازیگران اصلی بین المللی در این منطقه هم شدت یافته است.

 تمرکز اصلی این فعالیت ها بر توسعه نیروی دریایی مشترک توسط آمریکا و کشورهای اروپایی با هدف اطمینان از امنیت کشتیرانی در تنگه هرمز و جلوگیری از مداخله ایران در حمل و نقل دریایی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 در این بین، روسیه فعالیت‌های دیپلماتیک خود را تقویت کرده  تا از جریانات منطقه عقب نماند. روسیه در سطح دیپلماتیک پیشنهادات متعددی داده است مثل تمهیدات امنیتی جمعی در خلیج فارس با شرکت تمام کشورهای منطقه و با نظارت پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل.  به علاوه، روسیه یک چارچوب امنیتی برای منطقه در راستای قوانین سازمان امنیت و همکاری اروپا ارائه داده است.

 روسیه همچنین نقش خود را به عنوان یک میانجی بین ایران و کشورهای عرب خلیج فارس بهبود بخشیده است. برخی سایت های خبری عرب اخیراً اعلام کرده‌اند که ولادیمیر پوتین یک میانجی مناسب بین ایران و همسایگان عرب آن از جمله عربستان است چون روابط خوبی با همه آنها دارد.

 فعالیت های روسیه در خلیج فارس محدود به دیپلماسی و ارائه پیشنهاد های منطقی برای امنیت جمعی نمی شود. مسکو اقدامات  جدی تری برای وارد کردن خود به امور خلیج فارس و پیدا کردن جایگاهی در این منطقه و دخالت در تصمیمات آینده مربوط به امنیت منطقه به همراه سایر قدرت های بزرگ دنیا مثل آمریکا و اتحادیه اروپا انجام داده است .

 در این میان، ایران نقشی اساسی در استراتژی روسیه در خلیج فارس داشته است. ایران از قبل روابط نزدیک و نابرابری با مسکو داشته که بیشتر به نفع روسیه بوده است. طی سفر دریادار حسین خانزادی، فرمانده نیروی دریایی ایران طی دو هفته گذشته، گزارش شد تهران و مسکو یک قرار داد سری نظامی با هم بسته اند که جزئیات آن هنوز منتشر نشده است.

 این قرارداد ها هر چه باشند نشان می دهند ایران و روسیه مانور های مشترک نظامی در خلیج فارس تا پایان سال جاری میلادی خواهند داشت.

 ولی این تمام ماجرا نیست. سیمون واتکینز در مقاله ای ادعا کرده ایران  در بندر بوشهر و بندر چابهار حقی برای روسیه در نظر گرفته است. مسکو  قصد دارد اسلحه سازی پیچیده ای در این بنادر احداث کند. گزارش‌ها نشان می‌دهند مسکو می‌خواهد یک پایگاه زیر دریایی هم در بندر چابهار بسازد.

 اگر این گزارشات درست باشد، ولادیمیر پوتین می‌تواند بالاخره به آرزوی پتر کبیر برای رسیدن به آبهای گرم خلیج فارس و اقیانوس هند جامعه عمل بپوشاند. ولی عوامل بسیاری  وجود دارد که عدم تمایل ایران را برای اعطای حقوق دائم به روسیه نشان می دهد.

 اول قانون اساسی ایران است که جلوی این کار را می‌گیرد. دوم غرور جمهوری اسلامی برای مستقل بودن از تمام قدرت های بزرگ دنیاست.  قبول حضور روسیه در بنادر جنوبی ایران، اعتبار آن را به عنوان یک کشور مستقل به خطر می اندازد.

حضور نیروی دریایی روسیه در منطقه می‌تواند محاسبات آمریکا را در مورد خطرات احتمالی جنگ با ایران بر هم می زند.

 بدون توجه به اینکه روسیه می‌تواند به آرزوی بلند مدت رسیدن به بنادر خلیج فارس راه پیدا کند یا نه، واضح است که سیاست دشمنانه آمریکا در برابر ایران به روسیه فرصت داده تا نفوذ خود را در تهران و حضور خود را در خلیج فارس افزایش دهد.

 ولی آمریکا و اتحادیه اروپا می توانند جلوی این سناریو را بگیرند. نرم شدن سیاست آمریکا در برابر ایران، بازگشتن به معاهده برجام، کاهش تحریم ها و در آخر برداشتن آنها و تشویق دوستی ایران و کشورهای عربی در خلیج فارس می تواند تنش ها را کاهش دهد و توانایی روسیه برای گسترش حضور در منطقه را از بین ببرد.

 مهمتر از همه، با به کارگیری این سیاست، آمریکا می‌تواند دوباره موقعیت خود را به عنوان تنها میانجی امور خلیج فارس بدست آورد.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۷۰۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر در مقابله با ایران به دودلی ادامه دهیم به زودی به نقطه‌ای می رسیم که دیگر گزینه‌ای نداریم

به گزارش همشهری آنلاین، هیل در این باره می‌نویسد: دن نیدس، افسر نیروی دریایی آمریکا، مقاله‌ای برای مجله هیل نوشته که ناامیدی و خشم سیاستمداران جنگ‌طلب و افسران اطلاعاتی واشنگتن و اسرائیل را برجسته می‌کند. او یادآوری می‌کند: «تقریباً هر رئیس‌جمهور آمریکا از زمان جیمی کارتر تلاش کرده که ایران را از طریق تحریم‌های اقتصادی کنترل کند، اما همه آنها شکست خورده‌اند. سوریه، لبنان و یمن به کشورهای مشتری تبدیل شده‌اند و تهران، نفوذ زیادی در عراق دارد. شبکه تروریستی ایران به حدی رسیده است که می‌تواند هر نقطه از خاورمیانه را هدف قرار دهد».

دن ادامه داد: ایران تجارت جهانی را نه تنها در خلیج‌ فارس، بلکه در دریای سرخ که نزدیک به هزار مایل از مرزهایش دورتر است، مختل می‌کند. صنعت تسلیحات ایران، آن‌قدر پیشرفته است که ممکن است به زودی بیشتر از روسیه، ابرقدرت سابق، سلاح صادر کند. و خود روسیه هم‌اکنون برای جنگ در اوکراین، به ایران وابسته است.

دن می‌نویسد: بایدن و اروپا دوباره درباره دور جدیدی از تحریم‌ها صحبت می‌کنند. این تحریم‌ها موفقیت‌آمیزتر از تحریم‌های بی‌سابقه اعمال‌شده علیه روسیه در پایان دادن به تهاجم این کشور به اوکراین نخواهد بود. چین بیشتر به نفت ارزان ایران علاقه دارد تا جلوگیری از تجاوز ایران در منطقه. تغییرات سیاسی جهانی، تحریم‌های آمریکا را بی‌اثر کرده است. اگرچه اسرائیل و آمریکا به طور دوره‌ای عوامل و رهبران سپاه را هدف قرار می‌دهند (ترور می‌کنند)، اما این حملات باید آن‌قدر برای آنها مرگبار باشد که از ترک ایران بترسند. مهم‌تر از همه، ظرفیت هسته‌ای ایران باید از بین برود. زیرساخت‌های هسته‌ای آن‌ها باید به سرعت از طریق هر ترکیبی از اقدامات نظامی پنهان و آشکار که لازم است، نابود شود. قابلیت موشک بالستیک و پهپاد آنها نیز باید هدف قرار گیرد و نیروی دریایی آنها غرق شود.

دن مقاله خود را با تکرار لفاظی‌های قدیمی به پایان می‌رساند: دفاع از جنگ سخت است، اما اگر بایدن در مورد ثبات منطقه جدی باشد، قاطعانه برای از بین بردن توانایی ایران اقدام خواهد کرد. اگر در مقابله با ایران به دودلی ادامه دهیم، ممکن است به زودی به نقطه‌ای برسیم که دیگر گزینه‌ای نداشته باشیم. موقع عمل امروز است.

کد خبر 846830 منبع: کیهان برچسب‌ها ایران و آمریکا خبر ویژه

دیگر خبرها

  • سمینار «خلیج‌فارس؛ بازیگران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای» برگزار می شود
  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود
  • خلیج‌فارس و تبعات تغییر اقلیم
  • هیل: همه رؤسای جمهور آمریکا در تحریم ایران شکست خورده‌اند
  • اگر در مقابله با ایران به دودلی ادامه دهیم به زودی به نقطه‌ای می رسیم که دیگر گزینه‌ای نداریم
  • هیل: همه رؤسای ‌جمهور آمریکا در تحریم‌ ایران شکست خورده‌اند
  • توافق 4 کشور منطقه برای "راه توسعه" / اتصال اروپا به خلیج فارس از طریق ترکیه و عراق / مسیر ترانزیت جدید بدون ایران
  • نشست مشترک شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه اروپا با بررسی تحولات غزه
  • بررسی دستاوردهای ایران در مرکز شرق شناسی روسیه 
  • دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس خواهان توقف فوری جنگ علیه غزه شد