Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدجواد آرین‌منش، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی و کارشناس مسائل سیاسی، در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا درباره نیاز امروز کشور به اعطای اختیارات ویژه به رئیس‌جمهور یا ضرورت استفاده بهتر از ظرفیت‌های قانون اساسی از سوی رئیس قوه مجریه گفت: اختیارات قانونی رؤسای قوای سه ‌گانه در قانون اساسی دقیقاً مشخص و حدود و ثغور آن نیز تعیین شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در قانون اساسی اصل تفکیک قوا آورده شده و اختیارات حاکمیتی در کشور بین رهبری، رؤسای قوا، مجمع تشخیص، شورای نگهبان و برخی دیگر از نهادهای حاکمیتی تقسیم شده است و همه قدرت در اختیار و انحصار یک یا دو نهاد نیست.

داوطلبان ریاست جمهوری با شناخت از اختیارات خود در قانون اساسی نامزد می‌شوند

وی ادامه داد: اما کسی که می‌خواهد رئیس‌جمهور شود، آگاهانه و با شناخت نسبت به قانون اساسی کشور داوطلب اداره امور کشور شده و مردم هم انتظار دارند رئیس‌جمهور به وعده‌‌هایی که آگاهانه و براساس اختیارات خود در قانون اساسی داده، عمل کند و در مسیر تحقق آنها گام بردارد.

آرین‌منش اظهار کرد: از طرفی امروز شرایط ویژه‌ای بر کشور حاکم بوده وبا معضلات فراوان اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مواجه‌ایم؛ نرخ تورم و بیکاری روبه افزایش است، ارزش پول ملی به سرعت کم شده، رکود بی‌سابقه اقتصادی حاکم است، قدرت خرید مردم به شدت کاهش یافته و رشد اقتصادی منفی 5 درصد را تجربه می‌کنیم و صادرات نفتی به حداقل خودش رسیده است. طبیعی است در شرایط ویژه و خاص نیاز به تصمیمات متناسب بوده و لازم است از حداقل منابع حداکثر بهره‌وری صورت گیرد.

این کارشناس مسائل سیاسی بیان کرد: عقل حکم می‌کند در این شرایط نهادهای موازی کم شود و کارهای تکراری انجام نشود و از ثروت ملی با صرفه‌جویی صیانت شود. اگر این تصمیمات در شوراهای مربوطه اتخاذ شود و توافق و اجماعی بین نهادهای مختلف شکل بگیرد، آنگاه در موضع اجرا رئیس‌جمهور به منزله مجری اداره کشور می‌تواند از منابع حداقلی بهتر استفاده کند.

مسئولان فرافکنی نکنند

وی یادآور شد: از سوی دیگر هم اگر مشکلاتی در کشور وجود دارد مسئولان نباید به فرافکنی روی بیاورند و اگر توانایی لازم را ندارند، با کمبود منابع مواجهند و یا امکان تحقق وعده‌ها را ندارند؛ بهتر است به جای اینکه جملات مبهمی مانند اینکه «عده‌ای نمی‌گذارند کار کنیم» یا «اختیارات کافی نداریم» را مطرح کنند، صادقانه علت مشکلات و عدم تحقق وعده‌ها را برای مردم بیان کنند. این مبهم‌گویی‌ها سؤالات بیشتری در ذهن مردم ایجاد می‌کند و بر مشکلات می‌افزاید. در واقع مسئولان باید علت واقعی مشکلات مانند کاهش صادرات نفتی و کاهش درآمدهای کشور و امثال آن را صدقانه به مردم بگویند.

این نماینده سابق مجلس ابراز کرد: به اعتقاد من می‌توان با همین اختیارات و منابع موجود از فرصت‌های پدیدآمده به نفع حل مشکلات اقتصادی کشور استفاده کرد. همچنین در صورت لزوم مقام رهبری اختیارات مورد نظر را اگر در مسیر پیشبرد امور باشد، تفویض می‌کنند و این کار را هم البته امروز در قالب شورای عالی هماهنگی اقتصادی انجام داده‌اند.

آرین‌منش تصریح کرد: نکته مهم این است که خود مسئولان باید غیرعادی بودن شرایط کشور را باور کنند تا در این شرایط تصمیمات خاص اتخاذ کنند و نحوه اداره کشور، بودجه‌ریزی و کنار گذاشتن برخی مصارف و هزینه دستگاه‌ها متناسب با این اوضاع و احوال باشد.

وی بیان کرد: در کمال تعجب امروز با وجود آنکه کشور در شرایط غیرعادی است اما میزان مصرف انرژی و هزینه‌های زائد هم از سوی دستگاه‌های دولتی در درجه اول و بعد مردم به‌گونه‌ای است که گویی کشور در وضعیت عادی بوده و با مشکلاتی مانند تحریم روبه‌رو نیست؛ اینجا دولت می‌تواند از همین اختیارات فعلی در مسیر کاهش هزینه‌های دستگاه‌های حاکمیتی و مدیریت بهتر منابع استفاده کند.

گفت‌وگو از مهدی مخبری

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: اختیارات ویژه قانون اساسی رئیس جمهور جنگ اقتصادی ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۷۰۹۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دشمن برای موضوع حجاب برنامه داشته و نباید بدون برنامه مقابل این دشمن هنجارشکن قرار بگیریم

سکینه سادات پاد دستیار رئیس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی با حضور در برنامه صف اول اظهار کرد: خیلی از مردم نسبت به جایگاه حقوق و آزادی‌های اجتماعی در دولت سیزدهم آگاه نیستند. اگر هر فردی بتواند به درستی و به کمک سایر ارکان دولت وظایف خود را به سامان برساند می‌تواند به حقوق شهروندی و موضوعات و مشکلات عامه مردم کمک کند.

وی ادامه داد متناسب با ماموریتی که رئیس جمهور به ما دادند  در خیلی از حوزه‌ها به دلیل آن که ناظر به فصل  ۳ قانون اساسی هستیم ورود داشتم و عنوان اصلی ما در پیگیری است و برای همین ما باید در این بخش دولت موضوع نظارت را نیز مورد توجه قرار بدیم.

پاد گفت: من موضف بودم به دلیل همین ماموریت، با آحاد مردم ارتباط بگیرم و با سایر قوا تحول سازنده‌ای داشته باشیم. با نکاهی غیر سیستماتک نمی‌توان برای احقاق حقوق مردم موفق بود.

وی افزود: به عنوان مثال یک خلا که در کشورمان احساس می‌شد که درباره آن متهم بودیم. آن هم اصل اهمیت جمهوری اسلامی ایران به حقوق و آزادی‌های اجتماعی بود.   خیلی از ساختار‌هایی در در نظام ما وجود دارد که اساسا وظیفه اش صیانت از حقوق شهروندی است، اما مردم ما خبر ندارند و این مهم است که مردم بدانند و این موضوع  در امید آفرینی در میان مردم  هم بسیار با ارزش و مهم است. 

قدم اول این است که مردم نسبت به حقوقشان مطلع باشند.

سکینه سادات پاد درباره نگرانی‌های برخی درباره سکو‌های ایرانی اظهار کرد: نظام ما مبتنی بر اسلام است و مکتب ما مکتب حر است و منطق و رویکرد این است. اما نمی‌توان از سو استفاده بعضی هادر این مسائل چشم پوشی کرد.

وی تاکید کرد: این مراقبت‌ها که عنوان می‌شود نیاز به قانون گذاری دارد و باید برای بسیاری از جرم‌ها در این فضا‌ها و بداخلاقی‌ها جرم انگاری شود.

پاد تصریح کرد: پیشنهاد ما خدمت رئیس جمهور ارائه دادیم مبنی بر حق بر فراموشی.  یعنی در هر کدام از این سکو‌ها اقدام به خلاف و اشتباهی شده باشد و اکنون اگر تغییر کرده ایم در هیچ مرجع رسمی آن خلاف و اشتباه قابل به استناد نباشد.

وی گفت: این موضوع در وزارت ارتباطات باید بررسی شود و در بخش حقوقی هم باید مورد بررسی قرار گیرد و‌زیر ارتباطات هم چندباری در این باره صحبت کردند و این قانون حق بر فراموشی اقداماتش در حال انجام شدن است.

وی درباره موضوع حجاب اظهار کرد: دشمن برای بحث حجاب ما برنامه داشته و ما نمی‌توانیم بدون برنامه با این دشمن که به دنبال اقدامات هنجار شکنانه است رقابت کنیم و اگر برنامه نداشته باشیم مجبوریم اقدام سلبی می‌شویم.

ما در این زمینه برنامه داشتیم و به دنبال افرادی رفتیم که بتوانند در این امر مفید باشند، اما من و سازمان من ساختار اجرایی نداریم.  

دستیار رئیس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی گفت: آموزش و پرورش ما باید در این زمینه فعالیت داشته باشد. اگر مادری که در این سیستم اموزشی بوده بحث حجاب و پوشش و اول از همه پایبندی به قانون که به عنهوان یک فرهنگ تلقی شود اهمیت ندهد مشکل حل نمی‌شود. ما نمی‌توانیم یک هنجار شکنی را با نقض یک ساختار دیگر حل کنیم.  

وی گفت: ما می‌گوییم مکتب حاج قاسم. یعنی همه این‌ها دختران ما هستند. برنامه داشتن یعنی این. حاج قاسم ذهنی برنامه محور داشتند و این نگاه انسانی و اسلامی و مهربانه بر گرفته بر آموزه‌های پیامبر ما است. ما به مکتب حاج قاسم معتقد هستیم. باید برنامه داشته باشیم.

وی ادامه داد: پلیس ما مظلوم است و دوربین روی لباس پلیس جلوی روایت غلط را می‌گیرد. پلیس ما اجرا می‌کند.. مشکل ما پلیس و مسائل دیگر نیست مشکل ما سیستم اجرایی است و اگر اجبار را انجام دهیم اثری نخواهد داشت. اما نگاه ما این نیست. همه زنان این سرزمین عفیف هستنت. حتی اگر به شاهنامه هم مراجعه کنید زنان ایرانی شال بر سر دارند و اکنون داریم به بی اعتباری می‌رسیم که دشمنان بر علیه فرهنگ ما و تاریخ ما ب وجود اورده اند.

تمدن چند هزار ساله ما از پوشش و متتانت زن ایرانی می‌گوید، اما دشمنان ما چه برای ما اورده اند. مه ما در تبیین این موضوعات کم کاری کردیم.

وی در انتها گفت: اجازه ندهیم در ضدا و سیما تک صدایی درباره حجاب داشته باشم باید به شعور همه مردم احترام بزاریم. ما باید حرف‌های مختلف را در صدا و سیمای خود بشنویم؛ و همین موضوع خیلی از مشکلات را حل می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت

دیگر خبرها

  • رئیس‌جمهور: سفر به پاکستان و سریلانکا در مقطع فعلی پیام مهمی داشت
  • ایران امروز کشوری پیشرفته است / تهدیدها و تحریم‌ها ملت ایران را متوقف نکرده است
  • محمد خوش‌چهره: «اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!
  • رئیسی: ایران امروز کشوری پیشرفته و فناور است
  • رئیسی: ایران امروز کشوری پیشرفته و فن‌آور است
  • چه کسانی کاندیدای رهبری نظام بعد از امام بودند و چند رأی بدست آوردند؟ /وقتی متمم قاون اساسی با حکم ۲ رهبر به تصویب رسید!
  • دشمن برای موضوع حجاب برنامه داشته و نباید بدون برنامه مقابل این دشمن هنجارشکن قرار بگیریم
  • روز تحلیف پوتین مشخص شد
  • حکم دو رهبر پای متمم قانون اساسی ایران
  • قدردانی شهباز شریف از رهبر انقلاب به دلیل حمایت از مردم کشمیر | کنایه رئیسی؛ ممکن است برخی همکاری‌های دو کشور را نپسندند