Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-25@08:13:34 GMT

ساختمان‌های هوشمند چشم و گوش دارند

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۷۱۱۹۹

ساختمان‌های هوشمند چشم و گوش دارند

هوش مصنوعی با ایجاد تغییر در شرایط ساختمان‌ها، می‌تواند توانایی بررسی دقیق قسمت‌های گوناگون را برای آنها فراهم کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از فوربس، نوآوری‌های فنی در دهه‌های اخیر، کارهای گوناگون را متحول کرده‌اند، به رشد آنها منجر شده‌اند و مزایای بلندمدت بسیاری را برای آنها رقم زده‌اند. این فناوری‌ها در حال حاضر طوری تنظیم می‌شوند که بتوانند ساختارهای تشکیل دهنده بنیان شهرها و پیشرفت آنها را متحول کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقایسه ساختمان‌های کنونی با ساختمان‌هایی که سال‌ها پیش وجود داشته‌اند، تغییرات بسیاری را آشکار می‌کند. ساختمان‌های جدید، بیش از چهار دیوار و یک سقف هستند. حتی می‌توان گفت که ساختمان‌های جدید، گوش و چشم دارند و همه این ویژگی‌ها، به خاطر وجود فناوری‌های دیجیتال است.

ساختمان‌های کنونی با داشتن اتصال بی‌سیم فراگیر می‌توانند داده‌های بی‌شماری تولید کنند که برای بهبود کارایی و دوام آنها مورد استفاده قرار می‌گیرند. پیشرفت‌های قابل توجه در حوزه فناوری موجب شده که چندین نوع فناوری در ساختمان‌های جدید به کار بروند و آنها را متحول کنند. یکی از فناوری‌هایی که موج جدیدی از تغییر را به همراه داشته، هوش مصنوعی است.

هوش مصنوعی و ساختمان‌های هوشمند، ترکیب ایده‌آلی برای ساده‌سازی، بهینه‌سازی و نوآوری در عملکرد ساختمان‌ها هستند. مدیران ساختمان‌ها می‌توانند با ادغام هوش مصنوعی و ساختمان‌های هوشمند، از قابل اطمینان بودن ساختمان مطمئن باشند و پیامدهای مضر زیست محیطی را به حداقل برسانند.

ساختمان‌های هوشمند در آینده

شاید ساختمان‌ هوشمند برای بسیاری از افراد، یک واژه جدید باشد اما هیچ تعریف دقیقی برای این واژه وجود ندارد که به صورت جهانی پذیرفته شده باشد و بتوان به آن رجوع کرد. به صورت ساده می‌توان گفت که ساختمان هوشمند به مدل‌های ساختاری خودکاری اشاره دارد که می‌توانند نسبت به رخدادها در زمان واقعی واکنش نشان دهند.

ایده ورای این مفهوم، فراهم کردن تجربه بدون دردسری برای ساکنان ساختمان‌ها و امکان استفاده کارآمد از منابع انرژی است. ساختمان‌ها پیش از این، به دوربین‌های نظارتی، حسگرهای تشخیص دود و حسگرهای حساس به نور مجهز بودند تا ایمنی و کارایی آنها تضمین شود.

در حال حاضر، بسیاری از حسگرهای هوشمند که برای سنجش دما، رطوبت، دی‌اکسید کربن و مواردی از این دست طراحی شده‌اند، در یک ساختمان جای می‌گیرند. دوربین‌ها و عملگرهای مکانیکی، در هر قسمتی از ساختمان نصب می‌شوند. داده‌های حاصل از این منابع، به عناصر متفاوت ساختمان متصل می‌شوند و امکان تعامل میان آنها را فراهم می‌کنند.

مدیران ساختمان‌ها با کمک چنین داده‌های جامعی می‌توانند کنترل سیستم‌های متفاوت ساختمان را به دست بگیرند؛ در نتیجه می‌توانند با حفظ راحتی و امنیت ساکنان، تجربه خوبی از سکونت در ساختمان را برای آنها رقم بزنند. ساختمان‌های هوشمند، نه تنها به طور کامل از راحتی و امنیت ساکنان خود مراقبت می‌کنند، بلکه به صرفه‌جویی در انرژی و هزینه منجر می‌شوند. ادغام هوش مصنوعی با اینترنت اشیا می‌تواند ساختمان‌های هوشمند را هوشمندتر از قبل کند.

هوش مصنوعی و ساختمان‌های هوشمند

ابزار ارزان قیمت و پیشرفته‌ای که به راحتی قابل دسترس هستند، می‌توانند داده‌های بسیاری ارائه دهند که از همه قسمت‌های ساختمان جمع شده‌اند. اگر داده‌های گردآوری شده، به درستی تحلیل و پردازش شوند، می‌توانند بینشی ارزشمند و قابل اجرا به مدیران ساختمان‌ها ارائه دهند و به آنها در تصمیم گیری بهتر کمک کنند.

هوش مصنوعی، نقش مهمی در تبدیل داده‌های خام به هوش عملی دارد. بدون وجود این فناوری قابل توجه، داده های گردآوری شده، بیهوده خواهند بود. مدیران ساختمان‌ها با کمک هوش مصنوعی می‌توانند از بهره‌وری ساختمان در مقیاس بزرگ مطمئن باشند و سطح راحتی ساکنان را بهبود ببخشند.

مدیریت آب ساختمان

بیشتر افراد معمولا 90 درصد زمان خود را در خانه سپری می کنند؛ در نتیجه میزان آبی که روزانه برای مقاصد گوناگون مورد استفاده قرار می‌گیرد، بسیار زیاد است. میزان آب مصرف شده در سطح جهانی، بسیار بیشتر از این مقدار است و منابع آب نیز در حال کاهش هستند.

در نظر گرفتن سطح مصرف آب و تلاش برای کاهش میزان مصرف، موضوع بسیار مهمی است. مدیران ساختمان باید سطح آب مصرفی هر خانواده یا هر دفتر را به صورت دقیق بررسی کنند اما بررسی دقیق میزان مصرف آب، تقریبا غیرممکن است. هوش مصنوعی می‌تواند این بررسی را به شکل دقیق انجام دهد.

حسگرهایی که در کانال‌های آب دستشویی، حمام و مخزن آب ساختمان‌ها تعبیه می‌شوند، می‌توانند اطلاعات کافی را در مورد مصرف استاندارد یک خانواده یا یک دفتر فراهم کنند. داده‌های این حسگرها را می‌توان به ابزار مبتنی بر هوش مصنوعی انتقال داد تا مصرف آب هر خانواده را در ساختمان‌های مسکونی و هر دفتر را در ساختمان‌های اداری کنترل کنند. اگر میزان مصرف آب، بیش از حد انتظار باشد، ابزار مبتنی بر هوش مصنوعی می‌تواند مدیر را آگاه کند.

نگهداری از ساختمان

همه افراد دوست دارند فضای ساختمان آنها، تمیز و امن باشد و خوب از آن نگهداری شود. مدیران ساختمان‌ها می‌توانند با شرکت‌های فعال در حوزه پاکسازی همکاری کنند تا از تمیز و ایمن بودن ساختمان مطمئن شوند. حسگرها و دوربین‌هایی که در ساختمان نصب شده‌اند، می‌توانند جزئیات را در مورد همه قسمت‌های ساختمان گردآوری کنند. این داده‌ها با منتقل شدن به هوش مصنوعی می‌توانند مدیر ساختمان را در مورد فرآیند پاکسازی و رسیدن خدمات به ساکنان آگاه کنند.

تشخیص اشتباهات

ساختمان‌ها باید برای تشخیص اشتباهات و موضوعات خلاف قاعده، همیشه مورد بررسی قرار گیرند. مدیران ساختمان‌ها برای رسیدن به این هدف، باید افراد حرفه‌ای را در اختیار داشته باشند تا کنترل ساختمان به درستی صورت بگیرد اما این کار تا حد زیادی به پیچیدگی ساختمان بستگی دارد.

هوش مصنوعی می‌تواند داده‌های منابع گوناگون را به طور پیوسته پردازش کند. ابزار مبتنی بر هوش مصنوعی، ورودی‌ها را تحلیل می‌کنند، الگوها را مورد بررسی قرار می‌دهند و بینش‌های پنهانی را در مورد هر اشتباه فنی آشکار می‌سازند. برای مثال، حسگرها و دوربین‌های نصب شده در آسانسور می‌توانند اطلاعاتی در مورد عملکرد آن ارائه دهند. داده‌ها توسط یک ابزار مبتنی بر هوش مصنوعی پردازش می‌شوند تا کیفیت عملکرد آسانسور تشخیص داده شود.

نگه‌داری از محل پارک

یافتن محلی برای پارک کردن خودرو، در حال حاضر یکی از نگرانی‌های اصلی افرادی است که در جهان پر سرعت کنونی زندگی می‌کنند. هنگام رفتن به یک محل جدید، بخش قابل توجهی از زمان برای پیدا کردن محل مناسب پارک صرف می‌شود. هوش مصنوعی می‌تواند در چنین مواردی، نقش مهمی بر عهده داشته باشد.

حسگرهایی که روی زمین نصب می‌شوند و دوربین‌هایی که در محیط اطراف قرار می‌گیرند، می‌توانند اطلاعاتی را در مورد محل پارک خودرو فراهم کنند. هنگامی که این اطلاعات به ابزار مبتنی بر هوش مصنوعی منتقل شوند، می‌توانند فضای پارکینگ را تحلیل کنند و اطلاعاتی در مورد فضاهای خالی آن ارائه دهند. کسانی که به محل جدیدی وارد می‌شوند، می‌توانند تنها با کمک تلفن همراه خود، اطلاعات جامعی در مورد فضاهای خالی و در دسترس در اختیار داشته باشند. دو واقع، یک اپلیکیشن می‌تواند به این افراد در یافتن محل مناسب پارک خودرو کمک کند و این نتیجه قدرت هوش مصنوعی است.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: ساختمان هوشمند گوش و چشم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۷۱۱۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برداشت ۲۲ میلیون مترمکعب آب غیرمجاز از چاه‌های غیرمجاز در قم

معاون آب منطقه‌ای قم گفت: از ۵۰۰ میلیون مترمکعب آب برداشت‌شده در استان، ۲۲ میلیون مترمکعب مربوط به برداشت غیرمجاز از چاه‌های غیرمجاز است. - اخبار استانها -

محمد دانشور در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در قم، با اشاره به محدودیت منابع آبی گفت: به ویژه آب‌های زیرزمینی که عمده منابع اصلی کشاورزی استان قم است محدود بوده و بر این اساس حفاظت از منابع آبی زیرزمینی استان و بهره‌برداری بهینه از آن بسیار اهمیت دارد.

وی با تاکید بر اینکه صیانت از منابع آبی استان، در اولویت برنامه‌های شرکت آب منطقه قم است، گفت: از 500 میلیون مترمکعب آبی که در استان برداشت داریم، فقط 22 میلیون مترمکعب مربوط به برداشت غیرمجاز از چاه‌های غیرمجاز است؛ که این میزان معادل پنج درصد برداشت آب از سفره‌های زیرزمینی است.

دانشور عنوان کرد: بیشترین میزان برداشت غیرمجاز از چاه‌های مجاز بوده و این امر به دلیل عدم تمکین صاحبان و مالکان چاه از حجم مجاز برداشت در پروانه آن‌هاست.

معاون حفاظت و بهره‌برداری آب منطقه‌ای قم نصب کنترل هوشمند حجمی را تنها راه مقابله با برداشت غیرمجاز از آب توسط چاه‌های مجاز دانست و افزود: از سال گذشته تاکنون 350 حلقه چاه مجاز به کنترل هوشمند حجمی مجهز شده و امسال نیز کنترل حجمی هوشمند در 370 حلقه چاه دیگر نصب می‌شود.

دانشور عدم تخصیص حقابه ها را چالش دیگر استان در این بخش عنوان کرد و گفت: در مدت سه سال گذشته تخصیص حقابه‌های قانونی استان قم با چالش روبه رو بوده و رهاسازی از منابع بالادستی انجام نگرفته است.

وی افزود: اصلاح الگوی کشت، استفاده از روش‌های نوین آبیاری در کنار نصب کنترل هوشمند از راهکارهای کارآمد در کاهش استفاده و برداشت از منابع محدود زیرزمینی است.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • نظارت بر حریم تهران هوشمند می شود
  • ساختمانی که زیر یک تپه مصنوعی ساخته شد + فیلم
  • هوش مصنوعی آریتمی قلب را از ۳۰ دقیقه قبل پیش‌بینی می‌کند
  • تولید سامانه هوشمند تجهیزات ساختمانی
  • ساعت هوشمند فوق العاده سامسونگ گلکسی واچ پرو
  • برداشت ۲۲ میلیون مترمکعب آب غیرمجاز از چاه‌های غیرمجاز در قم
  • طرح نور هوشمند می‌شود
  • اجرای «طرح نور» هوشمند می‌شود!
  • چالش داده‌ها در عصر ابزارهای پوشیدنی/ هوش مصنوعی زمین بازی را تغییر می‌دهد
  • هوش مصنوعی چه نقشی در مدیریت شهر دارد؟