Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، «لیو شیائومینگ» سفیر چین در انگلیس روز پنجشنبه هشدار داد که ممکن است دولت مرکزی چین مستقیما وارد عمل شود تا آرامش را به این بندر تجاری بازگرداند.

شیائومینگ که در یک نشست خبری در لندن صحبت می‌کرد، گفت اگر ناآرامی‌ها در هنگ کنگ تشدید شود، پکن دست روی دست نخواهد گذاشت.

وی با بیان این که دولت مرکزی چین این توان را دارد که به سرعت به هرگونه ناآرامی پایان دهد، تأکید کرد که پکن اجازه نمی‌دهد معترضان هنگ کنگ را به سوی وضعیتی خطرناک سوق دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دیپلمات چینی گفت: «هنوز به مرحله‌ای نرسیده‌ایم که بخواهیم در مورد راهکار و روش‌هایی که ممکن است مورد استفاده قرار دهیم، بحث کنیم... [اما] اطمینان داریم که ما از راهکارهای کافی و قدرت کافی برای آنکه این [ناآرامی‌ها] را به سرعت پایان دهیم، برخورداریم.»

بیش از دو ماه است که هنگ کنگ صحنه ناآرامی و آشوب است. این اعتراضات ابتدا علیه یک لایحه قضایی مربوط به استرداد مجرمین به چین آغاز شد و سپس سمت و سوی جدایی‌طلبانه پیدا کرد.

شیائومینگ با اشاره به اقدامات خشونت‌آمیز گروهی از معترضان از جمله ضرب و شتم یک روزنامه‌نگار چینی، گفت برخی رفتارهای معترضان مانند اقدامات تروریستی است. پیش از این هم وزارت خارجه چین گفته بود اقدامات معترضان مشابه رفتار گروه‌های تروریستی است.

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا این هفته بدون ارائه سندی مدعی شد که چین نیروهای ضدشورش خود را در نزدیکی مرز هنگ‌کنگ مستقر کرده است. وی شب گذشته نیز گفت اگر پکن می‌خواهد با واشنگتن به توافق تجاری برسد، باید با معترضان رفتاری «انسانی» داشته باشد. علاوه بر ترامپ، شماری از نمایندگان کنگره آمریکا هم از اعتراضات در هنگ کنگ حمایت کرده‌اند.

سفیر چین در لندن به این اظهارات هم اشاره کرد و گفت پکن برای گفت‌وگو با کشورهای غربی در مورد موضوعات مختلف از جمله هنگ کنگ آماده است، اما «نکته مهمی که باید به یاد داشت، این است که ما هیچ‌گونه مداخله‌ای در امور داخلی هنگ‌کنگ را نمی‌پذیریم. ما معتقدیم که این یک موضوع کاملا مرتبط به چین است و ما قطعا با هرگونه مداخله خارجی مخالف هستیم.»

وی ادامه داد: «ما همچنین با اینکه مؤسسات خارجی به صورت مالی، هم به صورت علنی و عمومی و هم به شکل مخفیانه  [از اعتراضات] پشتیبانی کنند، مخالف هستیم.»

او با بیان اینکه روابط چین با دیگر کشورها از جمله انگلیس بر احترام به حاکمیت، تمامیت ارضی و عدم مداخله در امور داخلی مبتنی است، گفت برخی از سیاستمداران انگلیسی هنوز تصور می‌کنند که هنگ کنگ «بخشی از امپراطوری بریتانیا» است.

هنگ کنگ بین سال‌های ۱۸۴۲ تا ۱۹۹۷ تحت قیمومیت انگلیس قرار داشت و پس از آن لندن با حاکمیت چین بر این منطقه موافقت کرد. از آن زمان، هنگ کنگ اختیارات گسترده‌ای یافته و پکن ساختار موسوم به «یک کشور، دو سیستم» را بر آن اعمال می‌کند، به این معنی که هنگ کنگ در اغلب تصمیمات از پکن استقلال دارد و ضمنا مقام‌های محلی با رأی مستقیم مردم انتخاب می‌شوند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۷۷۱۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

: تعرض به امنیت سیستان و بلوچستان را بی پاسخ نمی‌گذاریم

 حجت الاسلام علی موحدی راد  اظهار کرد: زمانی که برای آئین معارفه به سیستان و بلوچستان رسیدم مردم این استان با چهره های بشاش و مصمم و با آغوش گرم به استقبال بنده آمدند انصافا احساس کردم به وطنم برگشته ام، با توجه به اینکه مردم هر استانی می‌خواهند مدیری که منصوب می‌شود از خودشان باشد بنده نیز سعی می‌کنم به صورت مضاعف و بیش از یک هموطن در این استان کار و تلاش کنم چرا که مردم صبور، فهیم، ولایتمدار، قانع و بصیر استان شایسته خدمات بیشتری هستند.

وی بیان کرد: اولین و بزرگترین مولفه در توسعه اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی در سیستان و بلوچستان بحث امنیت است، به اصطلاحی سرمایه ترسو است زمانی‌که در رسانه ها اعلام می شود امروز قرار است اتفاقی بیفتد بازار طلا، دلار دچار نوساناتی می‌شود که این امر را در همه دنیا مشاهده می‌کنیم.

رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان عنوان کرد: پس از برخی از اتفاقات اخیر در استان متاسفانه برخی از سرمایه گذاران سرمایه خود را از این منطقه خارج کردند همچنین برخی از سرمایه گذاران هم که قصد سرمایه گذاری در این استان را داشتند فعلا از این اقدام منصرف شدند تا ببینند اوضاع این استان چگونه پیش خواهد رفت.

وی با بیان اینکه خروج سرمایه از سیستان و بلوچستان نبود اشتغال، فقر، بیکاری، جرم، جنایت و زندان را به دنبال دارد تصریح کرد: اگر کسی ادعا دارد من بلوچ یا سیستانی هستم باید دست به دست هم امنیت استان را پایدار کنند.

حجت الاسلام موحدی راد خاطرنشان کرد: کسی که از ترور و تروریست حمایت می‌کند و حاضر نیست یک سری از اقدامات را محکوم کنند به دورغ و کذب نام بلوچ را می‌آورند اگر عزت مردم بلوچ و سیستانی را بخواهند قطعا این اقدامات را محکوم و در برابر آن سکوت نمی‌کنند.

وی گفت: برخی از افراد از یکسری موضوعاتی که در استان اتفاق می افتد در برخی از مناطق حمایت می‌کنند این نظام؛ نظام صبور و مقتدری است باید از روزی ترسید که آن روی سکه را به شما نشان دهند.

رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان بیان کرد: اسرائیل و آمریکا عملیات خود را مخفیانه، آرام و بی سر و صدا انجام می‌دهند که بعد صدای آن به گوش دیگران می‌رسد اما بعد از واقعه کنسولگری ایران، از رهبر معظم انقلاب گرفته تا سایر رده‌های نظامی و انتظامی همه مردم اعلام کردند این اقدام را بی جواب نمی‌گذارند.

وی تصریح کرد: اسرائیل، آمریکا، فرانسه، انگلیس، دولت های غربی و اروپایی با همکاری بعضی از کشورهای عربی بی غیرت آمدند دست به دست هم دادند که اجازه ندهند حریم هوایی و زمینی فلسطین که به دست رژیم غاصب افتاده مورد هجمه و حمله قرار گیرد.

حجت الاسلام موحدی راد بیان کرد: در گذشته اگر آمریکا می‌گفت ناو جنگی خود را می‌خواهد به حرکت در بیاورد در بعضی از کشورها دولتی هایشان و رئیس جمهورها عوض می‌شدند اما ایران رژیم غاصب صهیونستی را تنبیه کرد و هدف ایران تخریب و یا کشته شدن افراد نبوده بلکه می‌خواستیم به دشمنان بفهمانیم صبر و شکیبایی این نظام حد و حدودی دارد همچنین می‌خواستیم به دشمنان بفهمانیم این لایه های شما در قبال هوشمندی و اقتدار سربازان پر افتخار این نظام چیزی نیست.

وی تصریح کرد: نظام جمهوری اسلامی ایران با اقتداری که دارد، همه دنیا را مات و مبهوت اقتدار خود کرد که می‌تواند در مقابل خود فروخته‌ها کوتاه نیاید اما این صبر از سر تعقل و هوشمندی است که شاید افراد غفلت زده به آغوش نظام برگردند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • استعفای دیپلمات آمریکایی در اعتراض به جنگ غزه
  • ناآرامی‌ها در ارمنستان به دنبال واگذاری ۴ روستا به جمهوری آذربایجان
  • معاون سیاسی وزیر امور خارجه: ریشه ناآرامی‌ها در منطقه در دخالت خارجی است
  • باقری: ریشه ناآرامی‌ها در منطقه در دخالت خارجی است
  • فیلم| اوضاع وحشتناک دبی بعد از سیل/ دبی هنوز هم زیر آب است
  • به صورت گسترده در جهان پذیرفته شده ایم
  • تحولات غزه؛ محور گفت‌وگوی دیپلمات‌های روسیه و چین
  • : تعرض به امنیت سیستان و بلوچستان را بی پاسخ نمی‌گذاریم
  • روزنامه‌نگاری که دیپلمات نبود
  • عکسی از پوشش یک زن دیپلمات در دیدار با ابراهیم رئیسی