Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-19@19:07:44 GMT

پنج میلیون شاخه گل‌ زینتی در استان یزد تولید شده است

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۷۸۰۰۵

پنج میلیون شاخه گل‌ زینتی در استان یزد تولید شده است

اکبر شیخ علیشاهی روز پنجشنبه در جریان بازدید از یک واحد تولید محصولات گلخانه‌ای در ابرکوه به خبرنگار ایرنا گفت:  ۹۰ درصد  گل‌های زینتی تولید شده در بازار سایر استان‌ها عرضه ‌شده است.

وی اظهار کرد: با توجه به تبعات خشکسالی و کم ‌آبی، رویکرد جهاد کشاورزی استان یزد بر تغییر الگوی کشت و ترویج گیاهان کم آبخواه با ارزش اقتصادی بالاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شیخ علیشاهی ادامه داد: برای ترویج و توسعه کشت گل‌های زینتی در استان برای هر هکتار تا سقف ۳۰ میلیارد ریال تسهیلات ارزان‌قیمت به کشاورزان پرداخت می‌شود.

مدیرباغبانی جهادکشاورزی استان تعداد واحدهای گلخانه‌ای پرورش گل‌های زینتی استان را ۲۶ واحد اعلام و خاطرنشان کرد: شهرستان‌های تفت، یزد، مهریز و اشکذر از مناطق عمده تولید گل‌های زینتی در استان هستند.

وی گونه‌ گل‌های زینتی استان را  رز، گلایول ، مریم ، ژربرا و لیسیانتوس ذکر کرد و یادآور شد: بیشتر مراکز تولید گل و گیاه استان در مناطق کوهستانی و کوهپایه ای قرار دارد .

شیخ علیشاهی با تشریح مزیت‌های تولید محصول کشاورزی در فضاهای بسته که منجر به‌صرفه جویی در مصرف آب و با ارزش اقتصادی بالا می‌شود، اضافه کرد : در استان یزد سه هزار و ۵۰۰ گلخانه دار در بخش کشاورزی مجوز فعالیت دارند.

وی بیان کرد: این استان با وجود محدودیت‌ منابع آب‌های زیرزمینی و کاهش بارندگی ، هم‌اکنون از لحاظ تولید برخی محصولات کشاورزی و دامی برحسب نوع محصول در رتبه های دوم الی پنجم  کشور قرار دارد و رتبه تولید محصولات کشاورزی و دامی یزد بالاتر از برخی استان‌های مستعد و برخوردار از منابع آب ‌و خاک است.

این مسئول با تبیین اهمیت استفاده از آب مجازی در بخش کشاورزی نیز گفت: در بخش‌هایی همچون دام و طیور و گلخانه‌ها با چهار درصد آب مصرفی، نزدیک به نیمی از تولید به دست می آید و ضرورت دارد تولیدات کشاورزی در استان به این سمت سوق داده شود.

زمین‌های قابل‌کشت استان  یزد ۱۷۰ هزار هکتار است که به دلیل تداوم ۲ دهه پدیده خشکسالی ، ۱۱۴ هزار هکتار آن کشت می‌شود.

سالانه افزون بر یک‌میلیون و ۶۳۰ هزار تن انواع محصول کشاورزی و دامی به همت ۷۶ هزار بهره‌بردار در این حوزه تولید می‌شود که شامل ۷۹۰ هزارتن محصول زراعی و باغی، ۴۶۰ هزارتن محصول گلخانه‌ای و ۳۸۰ هزارتن محصول دامی است.

۷۵۴۰/ ۶۰۱۴/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کشت گلخانه ای کشاورزی یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۷۸۰۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه فناوری‌های نوینی در صنعت کشاورزی به کار گرفته می‌شود؟

دنیای فناوری کشاورزی یا همان تکنوکشاورزی به سرعت در حال تغییر و تحول است، آمیختن فناوری با این مقوله موجب شده که امور سخت کشاورزی به شیوه‌ی خودکار انجام شوند و کشاورزان دانش و بینش وسیع‌تری در خصوص محصولات خود به دست آورند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، انتظار می‌رود جمعیت جهان در سال ۲۰۵۰ به ۹ میلیارد تن برسد. به دنبال افزایش قابل ملاحظه تقاضا باید تولیدات کشاورزی نیز افزایش یابد. این نیاز موجب شده کشاورزان به رباتیک به عنوان یک راهکار نگاه کنند. رباتیک به صنایع گوناگون رخنه کرده، خدمات پشتیبانی، تولید، بسته‌بندی و حمل و نقل صنایعی هستند که به زودی کارکنان رباتیک بیشتری را به‌کار می‌گیرند. پیشرفت‌های جدید در هوش مصنوعی و رباتیک موجب شده کشاورزی رباتیک با نوآوری منفجر شود. رباتیک به کشاورزان اجازه می‌دهد در مدیریت محصولات کارآمدتر باشند.

اولین و مهم‌ترین مورد از جدیدترین تکنولوژی‌های کشاورزی تا سال ۲۰۲۳ سیستم‌های هوشمند آبیاری است.

آبیاری هوشمند

سطح آب‌های در دسترس برای کشاورزی روز به روز در حال کاهش است. همین مسئله موجب شده تا مهندسان خبره در زمینه کشاورزی بر بهبود و ارائه سیستم‌های آبیاری تمرکز کنند. سیستم‌های هوشمند آبیاری، شامل استفاده از سنسورها، داده‌های ماهواره‌ای و اینترنت اشیا، به کشاورزان کمک می‌کنند تا میزان آبیاری را بهینه کنند و در نتیجه میزان محصول و کیفیت آن را افزایش دهند. سیستم آبیاری هوشمند یکی از روش‌هایی است که می‌تواند به جلوگیری از هدر رفت آب چه در مقیاس‌های کوچک مانند باغچه‌ی خانه و چه مقیاس‌های بزرگ مثل زمین فوتبال و کشاورزی کمک کند. ایران کشوری گرم و خشک است که با کمبود منابع آب شیرین مواجه شده. با این حال ۸۰ الی ۹۰ درصد حجم آب کشور در بخش کشاورزی به هدر می‌رود.

مورد بعدی از جدیدترین تکنولوژی‌های کشاورزی تا سال ۲۰۲۳ ربات‌ها هستند. ربات‌های کشاورزی برای کاهش هزینه‌های نیروی انسانی، به دست آوردن دقیق‌ترین نتایج و افزایش بهره‌وری مورد استفاده قرار می‌گیرند. برخی از کاربردهای ربات‌های کشاورزی شامل برداشت، پاشیدن کود و حشره کشی است.

در زمینه کشاورزی، می‌توان از چند نوع ربات مختلف استفاده کرد که هر کدام از آن‌ها برای کاربردهای خاص خود مناسب هستند.

ربات‌های آبیاری

ربات‌های آبیاری به صورت خودکار می‌توانند زمین‌های کشاورزی را آبیاری کنند. آن‌ها با استفاده از سیستم‌های هوشمند، میزان آب مورد نیاز برای هر نوع گیاه را تشخیص می‌دهند و در صورت لزوم آب می‌ریزند، همچنین می‌توانند در صورت نیاز، کودهای مورد نیاز را نیز تزریق کنند.

کاربردهای ربات کشاورزی در برداشت

این ربات‌ها به صورت خودکار میوه و سبزیجات را برداشت می‌کند و با استفاده از دوربین‌هایی که روی آن‌ها نصب شده‌اند، میوه‌هایی را که رسیده‌اند را شناسایی می‌کند و سپس با استفاده از دستگاه‌هایی مثل برش‌ها یا چنگال‌ها آن‌ها را برداشت می‌کند

فعالیت برداشت علاوه بر اینکه یک کار تکراری است و نیاز به سرعت زیادی دارد، علاوه بر این نیاز به هزینه‌های زیادی برای کارگر و ماشین آلات دارد. به طور مثال ربات متحرک خودکار AURORA برای عملیات گلخانه‌ای بود که قادر بود به طور مستقل راهروهای گلخانه را تنها با استفاده از اطلاعات ارائه شده توسط حسگرهای اولتراسونیک هدایت کند. این ربات برای انجام وظایفی مانند برداشت، حمل و نقل میوه‌ها و بازرسی برنامه ساخته شده است.

ربات‌های شخم‌زنی

این ربات‌ها به صورت خودکار می‌توانند زمین‌های کشاورزی را شخم بکنند. آن‌ها با استفاده از شمع‌هایی که روی آن‌ها نصب شده‌اند، زمین را به صورت یکنواخت و عمیق‌تر شخم می‌زنند. این کار موجب بهبود کیفیت خاک و افزایش عملکرد محصولات می‌شود

تراکتورهای رباتیک یا خودران می‌توانند اقدام به راندن خود بدون نیاز به راننده کنند، به طوری طراحی شده‌اند که بتوانند مکان خود را تشخیص دهند و قادر هستند به موانعی همچون انسان دام درخت و سایر موانع برخورد نکند و می‌تواند به صورت اتوماتیک به عملیات‌هایی همچون شخم، کاشت بذر و سایر عملیات زراعی بپردازد.

ربات‌های گرده‌افشانی

ربات‌های گرده‌افشانی یکی از نوعی ربات‌های کشاورزی هستند که به دلیل نقش مهمی که در برگیرندگی و افزایش عملکرد محصولات کشاورزی ایفا می‌کنند، از اهمیت بالایی برخوردارند. این ربات‌ها در کاربردهای مختلفی مانند گرده افشانی در باغات و مزارع، پاشش کود و سموم و همچنین جمع‌آوری داده‌های مربوط به محصولات کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

یکی دیگر از وظایفی که ربات‌ها می‌توانند انجام دهند، استفاده از مارکر مخصوص رنگ برای برچسب گذاری شاخه‌هایی است که نیاز به هرس دارند. علامت گذاری شاخه‌ها نیازمند در نظر گرفتن متغیرهای مختلفی است، از جمله سرعت باد، موقعیت درخت و ربات و دیگر پارامترهای مرتبط. این اطلاعات، که به صورت دیجیتال قابل شبیه سازی هستند، در الگوریتم‌های هدف قرار می‌گیرند. اگرچه هنوز هم افراد باید شاخه‌ها را به صورت دستی هرس کنند، اما حضور ربات‌ها فرآیند یافتن و علامت گذاری شاخه‌ها را آسان‌تر می‌کند که همین موضوع نشان دهنده کاربرد و نقش ربات‌ها در کشاورزی می‌باشد.

این ربات‌ها قادر به تشخیص شاخه‌هایی هستند که نیاز به هرس دارند، که بدون شک یک مزیت بزرگ برای کشاورزان فراهم می‌کند. آن‌ها به راحتی گیاهان را شناسایی می‌کنند، بنابراین حتی یک کشاورز آموزش ندیده هم قادر است بلافاصله تشخیص دهد کدام شاخه‌ها نیاز به برش دارند، که این امر فرآیند هرس را بسیار آسان‌تر می‌کند.

صرفه جویی در هزینه‌ها با استفاده از ربات‌ها

امروزه، نقش اتوماسیون در صنعت کشاورزی به وضوح، به تحقق اهداف صرفه جویی در هزینه‌ها و افزایش تولید کمک کرده است. با توجه به رشد جمعیت و افزایش هزینه‌ها، ضرورت تأمین مواد غذایی بیشتر و کاهش ضایعات بیشتری احساس می‌شود. در این راستا، به کارگیری ربات‌ها در صنعت کشاورزی می‌تواند نقش مهمی داشته باشد. این روش نه تنها به افزایش تولید محصولات کشاورزی کمک می‌کند، بلکه منجر به توسعه‌های مهمی در زمینه‌ی رباتیک و اتوماسیون نیز می‌شود.

به گزارش ایمنا، استفاده از ربات‌ها در صنعت کشاورزی نه تنها می‌تواند به تأمین نیازهای غذایی جامعه کمک کند، بلکه به ایجاد رونق و توسعه در زمینه فناوری‌های پیشرفته نیز کمک می‌نماید. این گام‌های مهم نشان دهنده توانمندی و پتانسیل بالقوه رباتیک در بهبود و بهره‌وری صنعت کشاورزی است.

کد خبر 745515

دیگر خبرها

  • برگزاری اولین جشنواره گل و گلاب بردسکن
  • استفاده از نان کامل در زنجیره تولید نان لحاظ شود
  • کاشت گندم در ۱۵۹ هزار هکتار از اراضی کشاورزی قزوین
  • برداشت خاکشیر از قطب تولید این محصول در خراسان آغاز شد
  • پیش بینی تولید بیش از ۹۳ هزار تن محصول گندم در شهرستان میاندوآب
  • چه فناوری‌های نوینی در صنعت کشاورزی به کار گرفته می‌شود؟
  • تولید بی سابقه کُلزا در شهرستان دهلران
  • مبارزه به موقع با آفات تولید محصول را افزایش می‌دهد
  • نرخ فعلی خرید گندم مورد رضایت کشاورزان نیست
  • افزایش ۷.۶ درصدی تولید تخم مرغ در خراسان رضوی