Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-04-25@01:24:00 GMT

اولین معامله موفق برق صنایع پس از گذشت بیش از یکسال

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۷۹۲۴۸

اولین معامله موفق برق صنایع پس از گذشت بیش از یکسال

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، این نخستین معامله موفق برق، پس از گذشت حدود بیش از یکسال از توقف معاملات بازار مصرف‌کنندگان بزرگ برق است که پس از ابلاغ مصوبه جدید تعیین مقررات نرخ و ضوابط ترانزیت انرژی الکتریکی در شبکه برق کشور از سوی وزیر نیرو و در راستای اجرای بند (ت) ماده ۴۸ قانون برنامه ششم توسعه به شرکت‌های توانیر و مدیریت شبکه برق ایران صورت می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به این ترتیب ۲۳ مرداد ماه ۹۸ برابر با ۵۰ مگاوات یا به عبارتی ۵۰ هزار کیلووات برق نیروگاه سیکل ترکیبی ارومیه متعلق به شرکت تدبیرسازان سرآمد به قیمت ۴۶۰ ریال برای هر کیلووات در هر ساعت از دوره مصرف طی دوره تحویل، در بازار مصرف‌کنندگان بزرگ برق عرضه شد که در نهایت ۴۹ مگاوات یا به عبارتی ۴۹ هزار کیلووات برق این نیروگاه با موفقیت معامله شد.

دوره تحویل ماهانه این انرژی، اول شهریور ماه امسال اعلام شده و طی ۲۴ ساعت در یک ماه به مصرف خواهد رسید.

در شرایط پرداخت این عرضه، امکان تسویه به صورت خارج از پایاپای یا به عبارتی تسویه نقدی وجود داشته و واریز ۷ درصد پیش پرداخت قبل از شروع عرضه الزامی است.

برق تولیدی نیروگاه سیکل ترکیبی ارومیه متعلق به شرکت تدبیرسازان سرآمد به عنوان نخستین عرضه در بازار مصرف‌کنندگان بزرگ برق در حالی امروز معامله شد که از هفته آینده به تدریج سایر نیروگاه‌ها نیز برق تولیدی خود را در این بازار روانه میز فروش خواهند کرد.    

صنایع مختلف تولیدی و صنعتی کشور از جمله فولادسازان، سیمان، کاشی و سرامیک و سایر صنابع کوچک و بزرگ به عنوان مصرف‌کننده برق بالای ۵ مگاوات و کمتر از آن، به دلیل مزیتهای رقابتی و کشف قیمت منصفانه در بورس انرژی ایران همواره به این بازار اقبال نشان داده‌اند.

در عین حال نقدی بودن تسویه معاملات و برخورداری از معافیت مالیاتی ۱۰ درصدی در بورس انرژی نیز برای نیروگاه‌هایی که با مشکل مطالبات سنگین از دولت مواجه هستند، می‌تواند جذابیتهای بسیاری را در بر داشته باشد.

با توجه به بند ب ماده ۴۴ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه، وزارت نیرو موظف است به منظور افزایش بازدهی و ضریب بهره‌وری نیروگاه‌ها، قیمت خرید برق را با توجه به سازوکار بازار در بورس انرژی تعیین کند.

برخورداری از معافیت مالیاتی عرضه‌کنندگان برق، ترک تشریفات برگزاری مناقصه و مزایده خرید کالای برق توسط مصرف‌کنندگان برق، انعطاف‌پذیری در شرایط قرارداد و مقدار برق تحویلی، افزایش شفافیت در خصوص شرایط و قیمت‌های کشف شده، امکان انعقاد قراردادهای با دوره تحویل کوتاه مدت‌تر نسبت به قراردادهای دوجانبه خارج از بورس، وجود شبکه بازاریابی متشکل و حرفه‌ای شرکت‌های کارگزاری و حضور ۷۰ شرکت کارگزاری در حوزه معاملات، از جمله مزایای حضور همه فعالان صنعت برق در بازار متشکل و شفاف بورس انرژی ایران است.

روز شنبه ۲۶ مرداد ماه ۹۸ نیز در تابلوی برق بازار فیزیکی بورس انرژی ایران، قریب به  ۱۷۸ هزار کیلووات برق توسط سه نیروگاه تولید نیروی برق پرند مپنا، تولید انرژی برق شمس پاسارگاد و تولید نیروی جنوب غرب صبا- نیروگاه خرمشهر برای دوره تحویل ماهانه شهریور عرضه خواهد شد.

این در حالی است که پیرو مصوبه مورخ ۱۷ تیرماه ۹۸ وزیر نیرو در خصوص مقررات ترانزیت انرژی الکتریکی در شبکه برق کشور و اعلام نرخ ترانزیت انرژی، برق مصارف صنعتی با قدرت بیش از ۵ مگاوات توسط شرکت توانیر، خریداران برق با مراجعه به شرکتهای برق منطقه‌ای و مبادله الحاقیه درصدد از سرگیری مجدد معاملات خود از طریق بورس انرژی ایران هستند.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: بورس انرژي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۷۹۲۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهینه‌سازی مصرف انرژی، از مهم‌ترین راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، بهینه‌سازی و کاهش هزینه‌های مصرف انرژی و حمایت از تولیدکنندگان و سازندگان داخلی را از مهم‌ترین راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ دانست.

به گزارش شانا، مرتضی شاهمیرزایی دیروز (سه‌شنبه، چهارم اردیبهشت‌) در سفر به منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، در جمع مدیران عامل شرکت‌های پتروشیمی مستقر در این منطقه بیان کرد: بسیار خرسندم که امروز شاهد شرایط مطلوب واحدهای تولیدی در هاب ماهشهر هستم. مجتمع‌های این منطقه، پارسال با تکیه بر توان داخل موفق شدند بالاترین مقدار بهره‌وری و تولید را ثبت کنند و این نوید را می‌دهم که حرکت در سال جهش تولید با شتاب بیشتری انجام خواهد شد.

وی یکی از راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ را کاهش هزینه‌ها و بهینه‌سازی مصرف انرژی برشمرد و یادآور شد: ضروری است که شرکت‌های پتروشیمی، با بهینه‌سازی مصرف انرژی، در حفظ و صیانت از منابع بین‌نسلی نقش‌آفرین باشند.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با اشاره به استفاده از همه ظرفیت‌های کشور برای خودکفایی کامل صنعت پتروشیمی افزود: شرکت‌های پتروشیمی باید در صورت تولید تجهیز یا قطعه‌ای در داخل کشور، نیاز خود را از طریق تولیدکنندگان و سازندگان ایرانی تأمین کنند و به‌هیچ‌وجه نباید کالا یا محصول مشابه خارجی وارد شود.

شاهمیرزایی مهم‌ترین برنامه راهبردی صنعت پتروشیمی سال ۱۴۰۳ را رشد ظرفیت‌ها و جهش تولید دانست و گفت: سبد محصولات پتروشیمی باید با برنامه‌ای منسجم‌تر و با هدف تکمیل زنجیره ارزش متنوع شود.

وی ادامه داد: شرکت‌ها و مجتمع‌های پتروشیمی باید قوانین، دستورعمل‌ها و همه رویه‌های موجود در منطقه را رعایت کنند.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی افزود: توجه به مسئولیت‌ اجتماعی با توجه به شرایط موجود اهمیت ویژه‌ای دارد و پتروشیمی‌ها باید به تعهدهای خود پایبند باشند.

شاهمیرزایی تأکید کرد: مجتمع‌های پتروشیمی‌ای که می‌خواهند از ۵درصد تخفیف خوراک بهره‌مند شوند، باید ۴۰درصد از درآمد خود را به توسعه صنعت پتروشیمی تخصیص دهند.

شایان ذکر است که شاهمیرزایی در سفر یک‌روزه به قدیمی‌ترین قطب صنعت پتروشیمی کشور، ضمن بازدید از مجتمع‌های پتروشیمی آبادان، غدیر، فن‌آوران و اسکله‌های صادراتی پایانه‌ها و مخازن، دغدغه شرکت‌های پتروشیمی برای تحقق شعار سال را در نشست تخصصی بررسی کرد.

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی چگونه به بهینه سازی انرژی به کمک می‌کند؟
  • بهینه‌سازی مصرف انرژی، از مهم‌ترین راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳
  • هیچ فاضلابی در شمال به دریا سرازیر نمی‌شود
  • اولین عرضه خودرو در بورس کالا در سال ۱۴۰۳
  • بیت کوین به قیمت جدید رسید/ ۶۶ هزار و ۴۶۹.۳۲ دلار
  • اوکراین با حمایت آمریکا انرژی هسته‌ای خود را گسترش می‌دهد
  • اولین واکنش پتروشیمی خلیج فارس به خرید استقلال
  • گزارش روزانه بورس ۳ اردیبهشت؛ شاخص بورس ۴ هزار واحد رشد کرد
  • ۵۰ درصد برق کشور در واحدهای صنعتی مصرف می‌شود
  • آخرین جزئیات از عرضه پساپ در بورس انرژی اعلام شد