Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-25@09:44:25 GMT

خرس های قطبی یقه انسان ها را گرفتند

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۸۰۲۲۱

خرس های قطبی یقه انسان ها را گرفتند

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، تغییرات آب و هوایی، خرس های قطبی را نه تنها به جان هم، بلکه به جان انسان ها نیز انداخت. تحقیقات نشان می دهد از آن جایی که خرس ها زودتر از موعد هر ساله خود به ساحل می رسند و مدت طولانی تری را بر روی زمین می مانند، برخوردها و جنگ های خرس های قطبی با یکدیگر افزایش خواهند یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانشمندان سازمان زمین شناسی ایالات متحده دریافتند که تغییرات در زیستگاه های دریایی یخ زده قطب شمال نشان می دهد که همزمان با افزایش گرما و آب شدن یخ ها،مدت زمان ماندن خرس های قطبی بر روی زمین و استفاده از خشکی نیز افزایش یافته است.

این دانشمندان می گویند که خرس های قطبی از دریای باوفورت در «فصل ذوب شدن یخ» به خشکی می آیند؛ یعنی هنگامی که یخ دریا در تابستان می شکند و در اوایل پاییز که دریاها دوباره شروع به یخ زدن می کنند.

بنا به اعلام محققان، متوسط مدت زمان ذوب یخ، از اواخر دهه 1990 تاکنون 36 روز افزایش یافته که این زمان وضعیت مهاجرت و اقامت خرس ها بر روی خشکی را مختل کرده است.

« تاد اتوود »، زیست شناس حیات وحش و محقق زمین شناس و پژوهشگر برنامه تحقیقات خرس قطبی ایالات متحده در این رابطه گفت: خرس ها کمی جلوتر از برنامه، از دریا به زمین می رسند و همین ماندن بیش از حد در کنار یکدیگر، علاوه بر کمبود غذا و بالا رفتن رقابت برای به دست آوردن آن، آنها را به جان یکدیگر می اندازد.

خرس های قطبی معمولاً در اواسط ماه اگوست به ساحل می آیند، اما ساکنان از اوایل ماه می در «کاکتوویک» گزارش داده اند که خرس های قطبی را در اطراف این شهر کوچک که در حدود 640 مایل (1.030 کیلومتر) از شمال «انکوریج» فاصله دارد، دیده اند.

مساله مهم دیگری که در این میان مطرح می شود این است که این تغییرات خطرناک، خرس های وحشی ساکن قطب را به زیست گاه های انسانی نزدیک تر می کند که این امر به خودی خود وحشتناک بوده و جان اهالی مناطقی که در نزدیکی آلاسکا زندگی می کنند را نیز به خطر می اندازد.

در همین رابطه «آنی تیکلوک» که مقیم کاکتوویک است، یکی از معدود کسانی بود که دوشنبه هفته قبل پیش از آن که همسایگانش با خرس روبرو شوند، آن را دید.

تیکلوک گفت: دختر و دو خواهرزاده ام در خارج از خانه بازی می کردند که ناگهان خرس را دیدم و وحشت زده به بیرون دویدم و با بچه ها برای حفظ جانمان فرار کردیم.

آتود در این رابطه می افزاید: "مسئله اصلی این است که در حال حاضر خرس ها بیش از اندازه در خشکی در جنوب باوفورت مانده و مجبور به استفاده از زمین به جای دریا شده اند. افزایش فعالیت ها در قطب شمال ، به ویژه فعالیت های مرتبط با توسعه باعث بروز چنین فاجعه ای شده؛ مساله ای که در طول تاریخ سابقه نداشته است.

انتشار گاز های گلخانه ای و بخصوص گاز متان در قطب جنوب روند آب شدن یخ ها را سرعت بخشیده و اکو سیستم این منطقه را برهم زده است. در همین راستا محققان برای بررسی میزان انتشار متان در فصل زمستان قطب شمال، پنج برج نمونه برداری را در این منطقه به صورت مداوم در دوران ماه های برفی آرکتیک در آلاسکا تحت نظارت قرار دادند.

آنها از ژوئن 2013 تا ژانویه 2015 و در خلال دو دوره پاییز و زمستان میزان انتشار متان را ثبت کردند. بخش عمده‌ای از انتشار این گاز گلخانه‌ای در دوره سرمای قطب انجام شد که دمای هوا در حدود غشای صفر، شناور و در حال تغییر بوده است. این نتایج دقیقا مخالف آن چیزی بود که مدل سازان آب و هوایی متصور بودند.

این امر بسیار برای اکوسیستم قطب مهم است؛ زیرا دوره غشای صفر درجه که معمولا از سپتامبر تا پایان دسامبر طول می کشد، بسیار بیشتر از کل فصل تابستان است. هنگامی که دمای هوا حدودا به صفر درجه سلسیوس می رسد (که به آن «غشای صفر درجه »گفته می‌شود) بالا ‌و پایین لایه های فعال زمین شروع به یخ زدن می کند؛ در حالی‌که لایه‌های وسطی و هر آنچه که در آن است، عایق بندی شده اند. آبی که در لایه منجمد دائمی اعماق زمین محبوس شده هیچگاه به صورت کامل در دمای صفر درجه سلسیوس یخ نمی بندد. لایه های بالایی زمین که از آنها به عنوان لایه های فعال یاد می شود، در تابستان آب شده و در زمستان دوباره یخ می بندند و در این فرآیند یخ زدن دوباره، اثری به نام «اثر ساندویچی» را تجربه می کند.

هرچند تغییرات طبیعی زمین به گونه ای است که این سیاره به خودی خود به سمت گرم شدن پیش می رود؛ اما دخالت ها و فعالیت های انسانی موجب ایجاد تداخل در این روند و سرعت بخشیدن به آن شده است. حال نگرانی اصلی که پیش روی همگان قرار دارد احتمالاً این خواهد بود که خرس ها و انسان ها چگونه این فضای محدود را به اشتراک می گذارند و هر کدام به چه صورت از این فضاها استفاده خواهند کرد.

انتهای پیام/

159 / 159

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۸۰۲۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رنگ‌ها، جهانی که غالبا از آن غافلیم!

وحید محمود قره باغ؛ گفتنی است مغز انسان قریب به ۸۰ درصد اطلاعات را از طریق بینایی دریافت می‌کند، از این رو به جرات می‌توان گفت که رنگ‌ها از اهمیت بالایی برخوردار هستند. رنگ بر خلق و خو، احساسات، ارتباطات فی ما بین و همچنین رفتار‌های انسانی تاثیرات بسزایی دارد. رنگ اشیا، نورپردازی، رنگ دیوار‌ها و سایر موارد مشابه می‌تواند جلوه و انرژی خاصی به محیط خانه و کار ببخشد. ضمن این که تنوع رنگ‌ها خلاقیت را به دنبال دارد و جهان رنگ‌ها به مرور ویژگی‌های متفاوت و ماندگاری را در انسان نهادینه می‌کند.

از سویی روانشناسی رنگ شاخه‌ای از علم روانشناسی است که به مطالعه و بررسی رنگ‌ها و همچنین ارتباط و کنش آن با رفتار انسان می‌پردازد. این دانش قابلیت و ظرفیت بالایی دارد و می‌تواند کمک شایانی به بهتر شدن سطح و کیفیت زندگی و همچنین کسب و کار کند. به عبارتی اهمیت رنگ‌ها تا بدانجا پیش رفته که بر نگرش و تصمیمات روزانه انسان‌ها نیز موثر افتاده است. چرا که هر رنگی جایگاه روانی مختص خود را دارد که در روانشناسی اقتصادی خصوصا افزایش سطح تجارت، هنر، طراحی و همچنین روانشناسی کودک مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

شکل ۱. مغز انسان قریب به ۸۰ درصد اطلاعات را از طریق بینایی دریافت می‌کند، از این رو به جرات می‌توان گفت که رنگ‌ها از اهمیت بالایی برخوردار هستند.

 در نهایت اینکه تاثیر رنگ‌ها را دست کم نگیریم که دنیایی نهفته و انرژی سرشار دارند. به تجربه ثابت شده است رنگ‌ها در روح و روان انسان تاثیر می‌گذارند که در نهایت منجر به تغییر خصایص و شخصیت انسان می‌شود. به عنوان مثال می‌توان از رنگ آبی و یا بنفش برای اتاق خواب استفاده کرد که بسامد کمتری دارد. چنانچه محدودیت مکان دارید می‌توانید فقط از چراغ خواب کم نور آبی و بنفش استفاده کنید. رنگ سبز را می‌توان برای اتاق کار انتخاب کرد و اگر مقدور نبود می‌توان از یک عکس مربوط به طبیعت در اتاق استفاده کرد.

بهتر است از رنگ‌های شاد مثل سبز و زرد برای لباس نیز استفاده کنیم. رنگ زرد مانع افسردگی است و از آنجا که با نیمکره سمت چپ مغز در ارتباط است، ذهن انسان را باز کرده و باعث خلاقیت، تحریک اعصاب و دیدگاه‌های جدید در انسان می‌شود. از سویی رنگ سبز آرامش بخش است، فشار خون را کاهش می‌دهد و اضطراب را از بین می‌برد؛ رنگ سفید هم که جهان و عالمی دیگر است. اگر احساس کم حوصلگی می‌کنید، می‌توانید رنگ برخی وسایل شخصی خود را نارنجی انتخاب کنید. رنگ نارنجی، حس جوانی، تمایل به ارتباط، برون گرایی و جدایی از محدودیت‌ها را در انسان تقویت می‌کند. همچنین این رنگ برای التیام ریه‌ها نیز توصیه می‌شود.

 جهان رنگ ها، جهانی متفاوت و نزدیک به ما انسان هاست، ولی متاسفانه غالبا از آن غافلیم. در حقیقت با روانشناسی رنگ‌ها دنیایی دیگر را خلق خواهیم کرد و خواهیم دید که بن بستی وجود ندارد. رنگ‌ها تاثیر بسزایی نیز در رشد و تکامل ذهن کودکان دارد، به همین سبب انتخاب رنگ لباس و اتاق کودک بسیار حائز اهمیت است. همچنین قرص‌هایی که رنگ گرم دارند تاثیر بیشتری نسبت به قرص‌هایی رنگ سرد دارند. تا بدان جا که رنگ قرمز برای تحریک جسم و روح، افزایش سرعت و نیروی واکنش و همچنین افزایش گردش خون توصیه می‌شود. در آخر اینکه انسان نباید نسبت به ابعاد مختلف زندگی خود بی تفاوت باشد، چه بسا ریشه بسیاری از چالش‌های انسان در همین مفاهیم نهفته است.

دیگر خبرها

  • تنفس زمین نیازمند آگاهی/ ردپای انسان در نابودی محیط زیست
  • تنفس زمین نیازمند آگاهی/ ردپای انسان در نابوی محیط زیست
  • رنگ‌ها، جهانی که غالبا از آن غافلیم!
  • باکتری‌های درون دهان از تعداد کل انسان‌های زمین بیشتر است!
  • تصویری ترسناک از فرونشست زمین در یزد پس از بارش شدید باران + عکس
  • قطبی: می‌خواهیم بازی به بازی پیشرفت کنیم
  • طب ایرانی یکی از اصول ششگانه سبک زندگی را محیط می‌داند
  • با خسته‌ترین انسان کره زمین آشنا شوید (فیلم)
  • وقتی زلزله می‌شود در اعماق زمین چه خبر است؟
  • محیط زیست و پسماند از مهم‌ترین چالش‌های امروزی بشر است