Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پایگاه خبری مدیکال نیوز، در این مطالعه نوعی سلول بنیادی نابالغ به نام (OPCs) مورد بررسی قرار گرفته است. این سلول‌ها برای عملکرد مغز و سیستم عصبی حیاتی هستند. این سلول‌ها از الیگودندروسیت یا یاخته تولیدکننده میلین در دستگاه عصبی مرکزی مشتق می‌شوند. در بیماری ام اس ، سیستم ایمنی به میلین حمله می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میلین به غلاف چربی اطراف سلول‌های عصبی گفته می‌شود. میلین آسیب دیده سبب بوجود آمدن تصلب بافت (sclerosis) می‌شود که نام بیماری نیز از همین واژه گرفته شده است. زمانی که پوشش میلین یا بافت‌های عصبی آسیب می بینند، ارسال پیام‌های عصبی مختل می‌شود که عوارض مختلفی دارد.
مطالعات نشان می‌دهد با افزایش سن، عملکرد سلول‌های OPC تحت تاثیر قرار می‌گیرد. محققان دانشگاه کمبریج در انگلیس با پیوند سلول‌های OPC پیر به سلول‌های جوان دریافتند عملکرد این سلول‌ها بهبود می‌یابد و این روش می‌تواند تحولی در درمان بیماری ام‌اس باشد. مراحل اولیه این مطالعه در مدل‌های حیوانی موفقیت‌آمیز گزارش شده است.
ام اس پیشرونده مقدماتی، نوع عودکننده – فروکش کننده، ام اس پیشرونده ثانویه و نوع پیشرونده عودکننده اشکال مختلف این بیماری خود ایمنی هستند و در حال حاضر حدود ۲.۵ میلیون نفر در سراسر جهان به ام اس مبتلا هستند.
نتایج این مطالعه در نشریه Nature منتشر شده است.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سلول های بنیادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۸۲۰۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری هموفیلی قابل کنترل است


هرمزگان-جام جم انلاین-دکتر سید علی وطن‌خواه متخصص داخلی شاغل در بیمارستان تأمین‌اجتماعی خلیج فارس بندرعباس، به مناسبت روز جهانی هموفیلی (۲۸ فروردين)؛ از قابل کنترل بودن این بیماری ارثی خبر داد و به بیماران هموفیلی توصیه کرد برای کنترل این بیماری، به توصیه‌های پزشک و درمان‌های دارویی توصیه شده دقت ویژه داشته باشند.
به گزارش روابط‌عمومی مدیریت درمان تأمین‌اجتماعی استان هرمزگان، بیماری هموفیلی یک اختلال انعقادی ارثی است که در آن، بدن به اندازه کافی پروتئین‌های خاصی را که برای لخته شدن خون لازم هستند، تولید نمی‌کند.   این امر می‌تواند منجر به خونریزی‌های طولانی و شدید در اثر جراحت، ضربه یا حتی فعالیت‌های روزمره شود.   دکتر سیدعلی وطن‌خواه متخصص داخلی بیمارستان تأمین‌اجتماعی خلیج‌فارس بندرعباس با اشاره به ارثی بودن بیماری هموفیلی می‌گوید: علائم شایع هموفیلی شامل خونریزی‌های مکرر از بینی، خونریزی لثه، کبودی‌های عمیق و خونریزی طولانی‌مدت پس از جراحی یا کشیدن دندان است که پس از مراجعه به پزشک و انجام آزمایشهای تشخیص طبی، برای بیمار بر ملا می‌شود.   وی با اشاره به وجود دو نوع اصلی هموفیلی ادامه می‌دهد: هموفیلی A شایع‌ترین نوع آن است که در اثر کمبود یکی از فاکتورهای خونی به نام فاکتور VIII ایجاد می‌شود و هموفیلی نوع B نیز به دلیل کمبود فاکتور IX در بیماران رخ می‌دهد.   علاوه براین دون نوع اصلی بیماری، انواع نادرتری از هموفیلی نیز وجود دارد که به دلیل کمبود سایر فاکتورهای انعقادی ایجاد می‌شوند که ۸۰ درصد انتقال بیماری ارثی بوده و در پسران نیز شیوع آن بیشتر است.   این متخصص داخلی در خصوص روش‌های پیشگیری و کنترل هموفیلی می‌افزاید: متأسفانه، هموفیلی قابل پیشگیری نیست. با این حال، اقداماتی برای کنترل بیماری و کاهش خطر خونریزی مانند هورمون درمانی جایگزین وجود دارد که در این روش، فاکتورهای انعقادی کمبودی از طریق تزریق وریدی به بیمار، جایگزین می‌شوند.   این درمان می‌تواند به طور موقت کمبود فاکتور را جبران کرده و به لخته شدن خون کمک کند، روش دیگر استفاده از داروهای خاص است که در این روش داروها می‌توانند به جلوگیری از خونریزی‌های جزئی مانند خونریزی لثه یا خونریزی بعد از کشیدن دندان کمک کنند .   همچنین روش پیشگیری از آسیب نیز مبتنی بر اجتناب از فعالیت‌هایی است که احتمال آسیب‌دیدگی و خونریزی احتمالی را افزایش می‌دهند مانند برخی ورزش‌ها یا مشاغل خاص که می تواند به کاهش خطر خونریزی غیرقابل کنترل کمک کند.   دکتر وطن‌خواه با اشاره به پیشرفت‌های درمانی امیدآفرین متخصصان و پژوهشگران حوزه هموفیلی می‌گوید: تحقیقات در زمینه درمان هموفیلی به طور فعال در حال انجام است و امیدهای جدیدی برای بیماران مبتلا به این بیماری وجود دارد که ازجمله می‌توان به روش ژن درمانی، درمان مبتی بر سلول‌های بنیادی و توسعه و تولید داروهای جدید مؤثر در کنترل خونریزی برای کنترل و بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به هموفیلی اشاره کرد.   متخصص داخلی یمارستان تأمین‌اجتماعی خلیج‌فارس بندرعباس همچنین به بیماران مبتلا به هموفیلی و خانواده‌هایشان توصیه می‌کند که با مراجعه منظم به پزشک متخصص در حوزه هماتولوژی انکولوژی، از آخرین روش‌های درمانی و مراقبت‌های پزشکی بهره‌مند شده و با امید و روحیه‌ای قوی، بر چالش‌های این بیماری غلبه کنند.
گفتنی است؛ تعداد 12 پزشک متخصص خون و انکلولوژی با سازمان تأمین‌اجتماعی در استان هرمزگان طرف قرارداد هستند که به 162 بیمار بیمه‌شده هموفیلی شناسایی شده و دارای پرونده در این استان خدمات ارائه می‌دهند.   با توجه به شناسایی هموفیلی به عنوان یک بیماری خاص، در مورد بیماران بیمه‌شده تأمین‌اجتماعی درصورت مراجعه به مراکز درمانی طرف قرارداد با مدیریت درمان تامین‌اجتماعی هرمزگان، هزینه کلیه خدمات و مراقبت‌های سلامت طبق دستورالعمل بسته خدمتی بیماران خاص و بر اساس تعرفه دولتی در بخش سرپایی و بستری با فرانشیز صفر ( رایگان) ارائه می شود.   تعهدات سازمان تأمین‌اجتماعی برای درمان و کنترل بیماری هموفیلی شامل تزریق فاکتورهای انعقادی، تزریق خون و فراورده‌های خونی، آزمایشات، تعویض مفصل و آزمایشات مرتبط با هموفیلی است و در صورت مراجعه به مراکز درمانی غیر طرف قرارداد با بیمه تامین‌اجتماعی، پرداخت هزینه خسارت متفرقه، پرداخت هزینه صورتحساب غیرشمول و پرداخت هزینه طبق بسته خدمتی صعب‌العلاج برای بیماران با مراجعه به معاونت خرید راهبردی و اسناد پزشکی مدیریت درمان تامین اجتماعی استان انجام می گیرد.

دیگر خبرها

  • تولید دارو از بره موم زنبور عسل توسط محقق همدانی
  • شایع‌ترین نشانه‌های وسواس
  • افسردگی شدید میان اعضای یک خانواده منتقل می‌شود
  • آنتی بیوتیک ها در تسکین سرفه موثر نیستند
  • برای درمان بواسیر باید به چه موضوعاتی توجه کرد؟
  • بهترین رژیم غذایی برای سلامت مغز | غذاهای مفید برای ترمیم سلول های مغز را بشناسید
  • آخرین مهلت ارسال مقاله به کنگره بین‌المللی پژوهشگاه رویان اعلام شد
  • درمان افسردگی با ایمپلنتی به اندازه یک نخود
  • درمان MS با کمک نانومواد ممکن شد
  • بیماری هموفیلی قابل کنترل است