Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-19@05:10:32 GMT

ایران می تواند میانجی میان هند و کشمیر باشد؟

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۸۶۴۸۳

حسن هانی‌زاده با اشاره به آخرین وضعیت کشمیر بیان کرد: لغو یکجانبه خود مختاری کشمیر یک حرکت تعجب برانگیز از سوی دولت هند بود، این اقدام  احتمال بروز درگیری بین هند و پاکستان را افزایش داده است.

اخبار سیاسی- وی ادامه داد: هر دو کشور هند و پاکستان اهمیت استراتژیکی برای کشمیر قائل هستند و بنا به دلایلی و بعد از آتش بسی که برقرار شده هر دو کشور به دلیل اینکه دارای بمب هسته‌ای هستند از ورود به جنگ خودداری کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناس مسائل غرب آسیا  با بیان اینکه لغو خودمختاری اقلیم کشمیر  از سوی هند باعث می‌شود پاکستان نیز یک سیاست مشابهی را اتخاذ کند، تصریح کرد: هم اکنون مسلمانان زیادی در اقلیم کشمیر زندگی می‌کنند و این‌ها از یک خودمختاری کامل برخوردار بودند و لغو خودمختاری؛ همه  توافقنامه‌های هند و پاکستان را نیز نقض کرده است.

هانی زاده با تاکید بر اینکه در مسئله کشمیر اوضاع بسیار پیچیده است، افزود: هند اصرار دارد این سیاست را دنبال کند، پاکستان هم انتقادات جدی نسبت به این مسئله دارد.

وی عنوان کرد: بروز هرگونه درگیری بین هند و پاکستان منجر به جنگ اتمی در منطقه خواهد شد، لذا هر دو کشور سعی می‌کنند مسئله کشمیر را از رهگذر میانجیگری کشور‌های دیگر با گفتگو و راه‌های دیپلماتیک حل کنند.

کارشناس مسائل غرب آسیا توضیح داد: ایران به دلیل روابط متعادلی که با هند و پاکستان دارد، می‌تواند به‌عنوان میانجی بی‌طرف و مورد وثوق هر دو کشور ایفای نقش کرده و این مسئله مهم و خطرناک را حل کند. اگر مسئله کشمیر به همین شکل باقی بماند قطعا در آینده بین نیرو‌های هند و پاکستان در کشمیر، درگیری‌هایی ایجاد می‌شود.

هانی زاده یادآورشد: کشمیر از لحاظ کشاورزی، دارای موقعیت استراتژیکی است و همچنین بیشتر منابع آبی دو کشور از این منطقه سرچشمه می‌گیرد لذا این منطقه برای دو کشور هند و پاکستان از اهمیت بالایی برخوردار است. دولت هند در برابر اقدام خود باید مسئول باشد و اجازه ندهد به بحرانی عمیق مانند دهه ۵۰-۶۰ میلادی جنگ‌های خونین رخ دهد.

وی یادآورشد: ایران به لحاظ انسانی و نیز با توجه به اینکه در همسایگی پاکستان قرار دارد و هر جنگی بین این دوکشور همسایه رخ بدهد، موجب مهاجرت میلیون‌ها پاکستانی به سمت ایران خواهد شد؛ بار‌ها موضوع میانجیگری دو کشور را مطرح کرده است. ایران کاملا جدی است تا بحران کشمیر را حل کرده و از بروز یک جنگ اتمی در منطقه جلوگیری کند.

 

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: کشمیر دولت پاکستان حسن هانی زاده کشمیر هند کارشناس مسائل غرب آسیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۸۶۴۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امضای تفاهم‌نامه قضایی میان ایران، عراق و سوریه

به گزارش خبرگزاری مهر، در دومین روز نشست نخستین کمیته مشترک قضائی سه جانبه مقابله با تروریسم میان ایران و عراق و سوریه با هدف مقابله با اقدامات تروریستی و گروهک‌های تروریستی به ویژه گروهک تروریستی داعش، تفاهم‌نامه این کمیته به امضای کاظم غریب‌آبادی، معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه، قاضی حسن الشاش، رئیس دیوان عالی سوریه و قاضی لیث جبر، رئیس سازمان نظارت قضائی عراق رسید.

غریب آبادی درباره موارد تفاهم شده میان سه کشور، گفت: گسترش همکاری‌های سه جانبه حقوقی و قضائی از طریق تبادل مستمر اطلاعات و تجربیات، کشف جرایم و تعقیب متهمان، مستندسازی جرایم ارتکاب یافته، تعقیب و استرداد و مجازات عوامل گروهک تروریستی داعش و حامیان آنها و دفاع از حقوق قربانیان در محاکم ملی و بین‌المللی، معاضدت قضائی در قلمرو سه کشور، اقامه دعوا و طرح شکایت در محاکم خارجی علیه گروهک‌های تروریستی و حامیان آنها، شناسایی رهبران و عناصر اصلی گروهک‌های تروریستی و قرار دادن نامشان در فهرست تروریستی سازمان ملل و تعقیب قضائی مباشران، شرکا و معاونان تجاوز تروریستی رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولی سفارت ایران در دمشق، از مهم‌ترین موارد ذکر شده در این تفاهم‌نامه است.

معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه تصریح کرد: همچنین در این تفاهم‌نامه مقرر گردید نسبت به تشکیل کارگروه مشترک مستندسازی اقدامات تروریستی ارتکابی از سوی گروهک‌های تروریستی در سه کشور، امکان سنجی تشکیل دادگاه مشترک رسیدگی به جنایات ارتکابی گروهک‌های تروریستی برابر با قوانین سه کشور و تبادل اسناد و اطلاعات مربوط به جنایت تروریستی فرودگاه بین‌المللی بغداد که منجر به شهادت حاج قاسم سلیمانی، ابومهدی المهندس و همراهانشان شد و تعقیب قضائی عاملان این جنایت، اقدام عاجل از سوی اعضای این کمیته به عمل آید.

کد خبر 6082034

دیگر خبرها

  • امضای تفاهم‌نامه قضایی میان ایران، عراق و سوریه
  • قطر: در نقش خود به عنوان میانجی در مذاکرات صلح بازنگری می‌کنیم
  • نامه مجمع کارآفرینان به رئیس‌جمهوری؛ چالش‌های گمرکی را برطرف کنید
  • افزایش همکاری‌های امنیتی و ضد تروریسم محور دیدار مقامات ایران و پاکستان
  • تاسیس بانک مشترک ایران-پاکستان فعلا معلق مانده است
  • تاکید وزیر دفاع پاکستان بر تقویت همکاری‌های امنیتی و ضدتروریسم با ایران
  • اقتدار و امنیت پایدار با پیوند میان نیروهای مسلح و ملت ایجاد شده است
  • نامهربانی پاکستان در حق ایران
  • واکنش ایران به درخواست عجیب آمریکا برای حمله اسرائیل
  • تنش میان ایران و اسرائیل؛ چه خواهد شد؟