Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-25@10:26:49 GMT

شایع‌ترین دلایل درد در پهلو‌ها را بشناسید

تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۸۷۳۹۳

شایع‌ترین دلایل درد در پهلو‌ها را بشناسید

 احساس درد در پهلو‌ها می‌تواند نشانگری برای شرایط مختلف از سندرم روده تحریک پذیر تا یک عفونت دستگاه ادراری باشد. اما تشخیص دلیل اصلی این شرایط بدون بررسی آن توسط یک پزشک دشوار است. در ادامه با برخی دلایل شایع احساس درد در پهلو‌ها بیشتر آشنا می‌شویم.

آپاندیسیت

یکی از شایع‌ترین نشانه‌های آپاندیسیت، التهاب آپاندیس، احساس درد در پهلوی راست بدن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
در صورت عدم درمان، آپاندیسیت می‌تواند به مشکلات جدی منجر شود که از آن جمله می‌توان پریتونیت (Peritonitis) - عفونت در شکم که به طور بالقوه می‌تواند زندگی فرد را در معرض خطر قرار دهد - و تشکیل آبسه‌ای که تخلیه آن می‌تواند به هفته‌ها زمان نیاز داشته باشد، اشاره کرد.

عفونت دستگاه ادراری


عفونت‌های دستگاه ادراری - عفونت‌هایی که موجب تورم و درد در دستگاه ادراری می‌شوند - بسیار شایع هستند. احتمال ابتلا به یک عفونت دستگاه ادراری در زنان بیشتر از مردان است. موارد عفونت دستگاه ادراری که درمان نمی‌شوند می‌توانند موجب عفونی شدن کلیه‌ها، تب، حالت تهوع، و احساس درد در پهلو‌ها و کمر شوند.

کرامپ‌های قاعدگی

زنان طی دوره قاعدگی به طور معمول با احساس درد در ناحیه کمر مواجه هستند. خوشبختانه کرامپ‌های قاعدگی یا دیسمنوره از طریق مصرف قرص‌های خوراکی، درمان‌های هورمونی و تغییرات غذایی قابل تسکین است.

سنگ‌های کلیه

سنگ‌های کلیه می‌توانند موجب احساس دردی شدید در پهلو‌ها شوند و در واقع این از شایع‌ترین نشانه‌های ابتلا به سنگ‌های کلیه سخت است. درد به طور معمول با خون در ادرار، حالت تهوع، تب، و ادرار بد بو همراه است.

سوءهاضمه

سوءهاضمه شدید می‌تواند موجب درد در پهلوی چپ و گاهی اوقات قسمت مرکزی شکم شود. سوءهاضمه اغلب در نتیجه خستگی عاطفی شدید یا سریع غذا خوردن شکل می‌گیرد. اما این شرایط می‌تواند نشانه‌ای از یک زخم معده، بیماری تیروئید، یا پانکراتیت مزمن نیز باشد. در صورت تجربه سوءهاضمه مکرر و طولانی مدت مراجعه به پزشک برای بررسی دقیق شرایط بهترین گزینه است.

کشیدگی ماهیچه

درد همواره نشانه‌ای از بروز مسئله‌ای خطرناک و شدید نیست. گاهی اوقات احساس درد در پهلو‌ها تنها به واسطه یک کشیدگی ماهیچه‌ای شکل گرفته است. اغلب افرادی که ورزش می‌کنند یا وسایل سنگین را جابجا می‌کنند، این شرایط را تجربه می‌کنند. کشیدگی و فشار بر ماهیچه به طور معمول با استراحت و خوددرمانی بهبود می‌یابد.

کمردرد

کمردرد یکی از شایع‌ترین دلایل مراجعه افراد به پزشک است. درد می‌تواند به بخش‌های کناری و حتی جلو بدن نیز گسترش یابد. در شرایطی که این درد معمولاً خود به خود بهبود می‌یابد، مراجعه به پزشک برای بررسی دقیق شرایط و اطمینان از این که مسئله‌ای جدی، مانند آرتریت یا پوکی استخوان رخ نداده است، بهترین گزینه محسوب می‌شود.

بارداری خارج از رحم

بارداری خارج از رحم زمانی رخ می‌دهد که تخمک بارور شده به جای کاشت در رحم، در لوله فالوپ قرار گرفته و رشد می‌کند. این یکی دیگر از دلایل احساس درد در پهلو‌ها و وضعیتی اضطراری است، زیرا در صورت عدم رسیدگی می‌تواند به مرگ منجر شود.

سندرم روده تحریک پذیر

از علائم شایع سندرم روده تحریک پذیر می‌توان به معده درد، نفخ، احساس درد در پهلو‌ها و اجابت مزاج نامنظم اشاره کرد.

آندومتریوز

آندومتریوز زمانی رخ می‌دهد که بافتی که دیواره داخلی رحم را پوشش می‌دهد در جایی خارج از این اندام ظاهر می‌شود. در شرایطی که امکان ابتلا به آندومتریوز بدون درد وجود دارد، علائم شایع این شرایط شامل درد در و اطراف قسمت پایینی شکم، قاعدگی‌های دردناک غیرمعمول و درد هنگام رابطه جنسی می‌شوند.

دیورتیکولیت

دیورتیکولیت یا التهاب پوشش داخلی دستگاه گوارش یکی از مقصران اصلی احساس درد در قسمت پایین سمت چپ شکم، به ویژه در افراد پیر است.

عدم تحمل لاکتوز

افرادی که از آنزیم لاکتاز کافی برای گوارش شیر و محصولات مبتنی بر شیر برخوردار نیستند، در واقع به عدم تحمل لاکتوز مبتلا هستند. از علائم عدم تحمل لاکتوز می‌توان به اسهال، نفخ، حالت تهوع، گاز بیش از حد، و درد در پهلو‌ها و معده اشاره کرد.

سنگ کیسه صفرا

زمانی که صفرا سخت شده و در کیسه صفرا انباشته می‌شود، می‌تواند به تشکیل سنگ‌های کیسه صفرا منجر شود. این شرایط به طور معمول موجب احساس درد در قسمت بالایی شکم می‌شود، اما ممکن است موجب درد‌های شدید و منقبض کننده در قسمت پایینی شکم نیز شود. تخلیه سنگ‌های کیسه صفرا از طریق عمل جراحی صورت می‌گیرد.     منبع:بهداشت نیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: سنگ کیسه صفرا کمردرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۸۷۳۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلایل نوسان قیمت پیاز

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حسین اصغری، درباره چرایی افزایش قیمت پیاز گفت: درحال‌حاضر برخی از محصولات کشاورزی از مناطق جنوبی کشور از جمله منطقه جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان، فارس و... تامین می‌شود و بارندگی‌های شدید در دهه سوم فروردین‌ماه موجب توقف برداشت پیاز به صورت مقطعی شده است.
وی با بیان اینکه ایران یکی از معدود کشور‌های دنیاست که به دلیل اقلیم خاص امکان تولید سبزی و صیفی در چهار فصل سال را دارد، گفت: البته هزینه تولید در فصول سرد بسیار بالاتر است.
مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: با توجه به برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی برای ارتقاء بهره‌وری و صرفه‌جویی در مصرف آب، کاهش سطح زیر کشت سبزی و صیفی و افزایش عملکرد در واحد سطح در اولویت اجرا قرار دارد.
وی عنوان کرد: برنامه تولید محصول پیاز با برآورد نیاز کشور با رویکرد رعایت الگوی کشت و تولید متعادل به صورت چهار فصل تهیه و جهت اجرا به سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌های تولیدکننده ابلاغ می‌شود. برهمین اساس برنامه ابلاغی تولید استمرار و بهاره سال زراعی جدید (۱۴۰۳ – ۱۴۰۲) محصول فوق ذکر براساس تاریخ کشت به استان‌های تولیدکننده ابلاغ شده است و براساس این برنامه در محصول تولید زمستان سطح زیر کشت ۱۳هزارو۴۵۰ هکتار با برآورد تولید ۶۴۴هزارو۳۰۰ تن و تولید بهار نیز سطح زیر کشت ۱۲هزارو۲۰۰ هکتار و تولید ۵۷۱هزار و۲۲۰ تن خواهد بود.
وی همچنین اضافه کرد: تولید محصول در زمستان حدود ۸۰۹ هزار تن بوده و تولید بهار بیش از ۶۱۰ هزار تن پیش‌بینی می‌شود که نسبت به برنامه ابلاغی افزایش تولید مشاهده می‌شود.
مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه گفت: برنامه تولید محصول در فصل تابستان و پاییز امسال نیز با هدف‌گذاری یک میلیون و ۶۶۶ هزار و۸۲۰ تن ابلاغ و پس از تولید به بازار عرضه خواهد شد.
به گفته وی میانگین قیمت محصول پیاز در فروردین‌ماه امسال در مزرعه حدود ۱۴هزار تومان بوده است.
گفتنی است براساس مشاهدات میدانی از مغازه‌های سطح شهر تهران قیمت هر کیلو پیاز به بیش از ۳۰ هزارتومان رسیده و تا ۳۸ هزار تومان هم بالا رفته است.

دیگر خبرها

  • دلایل توصیه ائمه(ع) به زیارت حضرت عبدالعظیم(ع)
  • دلایل نوسان قیمت پیاز
  • دلایل بروز زانودرد و روش‌های درمانی آن را بشناسید
  • دلایل بروز زانو درد و روش‌های درمانی آن را بشناسید
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • اغازواکسیناسیون پنوموکوک (سینه پهلو)در مجموعۀ زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه
  • سریال‌های جدید تلویزیون را بشناسید
  • طنز رسمی از طنز غیر رسمی عقب افتاده است
  • طنز رسمی در حال عقب افتادن از طنز غیررسمی است/هزار و ۱۲۹ اثر به طنز پهلو رسید
  • عکس| دست نیافتنی ترین تیم های جهان را بشناسید