Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-25@09:30:09 GMT

نشانه‌های خطر در رژیم‌های غذایی سفت و سخت!

تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۸۸۵۱۳

نشانه‌های خطر در رژیم‌های غذایی سفت و سخت!

آفتاب‌‌نیوز :

رژیم غذایی را باید یک نظم بدانیم. نظمی که همیشه باید وجود داشته باشد. اما عموما این رژیم غذایی زمانی برای ما معنا پیدا می‌کند که یا چاق شده‌ایم و یا خیلی لاغر. حالا تصور کنید به همان اندازه که چاقی و دریافت کالری بالا می‌تواند برای سلامتی ما مضر باشد؛ به همان اندازه رژیم‌های غذای سفت و سخت و دریافت اندک کالری و ویتامین‌های ضروری برای بدن هم خطرناک و مضر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اشتباه تا جایی پیش می‌رود که برخی فکر می‌کنند با کاهش وزن در بازه زمانی کوتاه‌مدت به یک رژیم معجزه‌آسا دست پیدا کرده‌اند و خبر ندارند این اقدام می‌تواند برای سلامت آنها حتی از چاقی هم خطرناک‌تر باشد.

اولین خطری که ممکن است در بلندمدت سلامت افراد را تحت شعاع را قرار دهد، عارضه‌ای مانند «دیس لیپیدمی» است. دیس لیپیدمی به عنوان سطح بالای چربی خون تعیین می شود که بیش از حد بالا یا پایین است. لیپیدهای خون، مواد چرب مانند تری گلیسیرید و کلسترول هستند.

با این حال اگر رژیم سفت وسختی را گرفته‌اید و نشانه‌های پایین را دارید، بدانید که سلامت شما در خطر است:

گرسنگی شدید: از آنجا که رژیم های غذایی خطرناک کالری بسیار کمی را به بدن شما می رسانند، شما هیچ گاه احساس سیری نخواهید کرد.

ریزش مو: کمبود ریزمغذیهایی مانند ویتامین ب۸ یا بیوتین، نه تنها باعث ریزش مو می شود، بلکه موها را سریعتر سفید کرده، ناخن ها را شکننده و دردهای عضلانی ایجاد می کند.

کمبود انرژی: کمبود ویتامین های ب و سی، منجر به افزایش متابولیسم بدن و احساس خستگی، بی اشتهایی و خواب آلودگی می شود.

زخم های دهان: کمبود ویتامین ب ۱۲ باعث ایجاد زخم های مکرر در دهان می شود. ویتامین ب۱۲ در گوشت مرغ، گوشت قرمز و تخم مرغ یافت می شود.

سوزن سوزن شدن و یا بی حسی دست و پا: این علائم نشان دهنده کمبود ویتامین های گروه ب مانند ویتامین ب ۹ یا فولات است. علاوه بر این، کمبود ویتامین ب ۶ و ب ۱۲ باعث بروز مشکلاتی در اعصاب محیطی شده و اضطراب، افسردگی و عدم تعادل هورمونی را به همراه دارد.

مشکلات گوارشی: اگر شما به طور مداوم دچار ناراحتی بعد از مصرف غذا می شوید، یا احتمالا از سوء هاضمه، ناراحتی معده و اسهال یا یبوست رنج می برید، می تواند نشانه ای از یک رژیم غذایی فقیر از نظر فیبر باشد. توصیه به مصرف ۳۸ گرم فیبر در مردان به طور روزانه و ۲۵ گرم در زنان است.

عدم ترمیم زخم: برخی اوقات زخم های جزئی دیر به درمان پاسخ می دهند و این می تواند ناشی از کمبودهای تغذیه ای باشد. دریافت ویتامین های آ، ب ۱۲ و ویتامین ث، برای بهبود زخم بسیار مهم است.

رژیم‌های سفت و سخت خطرات دیگری برای سلامتی شما دارند که به شرح زیر است:

خطر ابتلا به سندرم متابولیک را تشدید می کنند.

منجر به سوء تغذیه و از دست دادن ویتامین ها و املاح بدن می شوند.

خطر ابتلا به ناباروری بخصوص در زنان را تشدید می کنند.

منجر به بروز اختلالاتی مانند بی اشتهایی و یا افزایش وزن می شوند.

اثرات روان شناختی منفی مانند افسردگی و اضطراب ایجاد می کنند.

تاکید یک رژیم غذایی سالم بر این است که شما به ازای هر نیم کیلوگرم از وزن بدن، ۱۳ کالری در روز دریافت کنید. تامین مواد مغذی برای کاهش وزن بسیار مهم است. برای عملکرد صحیح سیستم عصبی و قلب و سلول ها، شما باید روزانه به میزان کافی، کربوهیدراتهای پیچیده دریافت کنید. حداقل ۴۰ درصد از کالری دریافتی روزانه شما باید شامل کربوهیدرات ها و ۲۰ تا ۳۰ درصد آن، پروتئین (گوشت، ماهی، تخم مرغ، پنیر، ماست و آجیل) باشد. از مصرف روغن های هیدروژنه مانند مارگارین و یا چربی های ترانس خودداری کنید.

فراموش نکنید که روند کاهش وزن نیاز به زمان و انجام تغییرات کوچک در سبک زندگی دارد و نباید به سرعت اتفاق بیفتد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: رژیم غذایی چاقی کالری ویتامین کاهش وزن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۸۸۵۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مواد غذایی ضد التهاب

آفتاب‌‌نیوز :

مواد غذایی ضد التهاب ممکن است به عنوان یک درمان مکمل برای بسیاری از بیماری‌های التهابی مانند بیماری‌های آرتریت روماتوئید، پسوریازیس، آسم، بیماری التهابی روده، لوپوس، تیروئیدیت هاشیموتو و سندرم متابولیک عمل کند. سندرم متابولیک به مجموعه‌ای از بیماری‌ها نظیر دیابت نوع دو، چاقی، فشار خون بالا و بیماری‌های قلبی عروقی اتلاق می‌شود.

دانشمندان معتقدند التهاب در همه این بیماری‌ها نقش دارد. بنابراین، پیروی از یک رژیم غذایی ضد التهاب ممکن است به بهبود سلامت فرد مبتلا به سندرم متابولیک کمک کند.

مصرف یک رژیم غذایی غنی از آنتی اکسیدان همچنین می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها بینجامد. مواد غذایی ضد التهاب باید ترکیبی از مواد مغذی، آنتی اکسیدان‌ها و چربی‌های مفید باشد. مواد غذایی که ممکن است به مدیریت التهاب کمک کنند شامل ماهی‌های چرب مانند ماهی تن و سالمون، میوه‌هایی مانند بلوبری، شاه توت، توت فرنگی و گیلاس، سبزیجات خام و یا نیم پز نظیر کلم پیچ، اسفناج و کلم بروکلی، آجیل و دانه ها، زیتون و روغن زیتون، فیبر، حبوبات مانند عدس و لوبیا، ادویه جات مانند زنجبیل و زردچوبه، پروبیوتیک‌ها و پری بیوتیک ها، چای و برخی از گیاهان هستند. به علاوه شایان ذکر است که انواع مواد غذایی سالم باید در رژیم غذایی گنجانده شوند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • نشانه‌های کمبود ویتامین K
  • رشد انفجاری موها با مصرف این ماده غذایی
  • مواد غذایی ضد التهاب
  • چشم اسرائیل را در عملیات وعده صادق نشانه گرفتیم
  • کمبود این ویتامین سبب یبوست می‌شود
  • این ویتامین‌ها اضطراب را کاهش می‌دهد
  • نشانه‌های پایان رژیم منحوس
  • جایگزین‌های متنوع به جای تخم‌مرغ در غذا‌ها
  • اجرای عملیات وعده صادق نشانه اعتماد به نصرت الهی
  • ویتامین‌هایی که باعث کاهش وزن می‌شوند