Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان، شانزدهمین روز از سیزدهمین جشنواره موسیقی جوان روز بیست و چهارم مرداد ماه تالار رودکی با بخش «آفرینش در تک نوازی» برگزار شد.در این روز  نوازندگان سازهای سنتور، کمانچه، نی، تار و سه تار  نفرات راه یافته به مرحله نهایی مقابل هیأت داورانی متشکل از حسین علیزاده، سیامک جهانگیری، محمدرضا فیاض و احسان ذبیحی فر قرار گرفتند به اجرای قطعات خود پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این گزارش، جشنواره در بخش اول با حضور نوازندگان ساز تار کار خود را آغاز کرد که کامیار روشنکار از رده سنی الف تنها شرکت کننده این بخش بود. سپس نوبت به ساز کمانچه رسید و یونس غلام زاده علم و پیام سرپرست یکتا از رده سنی ج مقابل هیأت داوران قرار گرفتند و به اجرای قطعات خود پرداختند. در بخش ساز سه تار نیز نیما ابراهیمی از رده سنی ب و بهرنگ کاکی صحنه از رده سنی ج مقابل هیأت داوران قرار گرفتند و به اجرای قطعات خود پرداختند.

در بخش سنتور، عارف شاهدی نواز از رده سنی الف به روی صحنه آمد و قطعات خود را اجرا کرد. پس از او، مرتضی تقوی آلاشتی و کاوان کریمی از رده سنی ب و امیرآرش قاسمی کرمانی از رده سنی ج به نوبت به  روی صحنه حاضر شدند و قطعات خود را اجرا کردند. بخش نی نیز به دلیل غیبت شرکت کننده این بخش برگزار نشد. حسین بلالی از اصفهان و محسن میرزایی از فردیس غایبان روز شانزدهم جشنواره بودند.

بخش دوم و پایانی روز شانزدهم جشنواره، به نشست نقد و بررسی اجراها اختصاص داشت و هیأت داوران  اجراها را مورد بررسی قرار دادند. حسین علیزاده، سیامک جهانگیری، محمدرضا فیاض، احسان ذبیحی فر و هومان اسعدی در این نشست حضور داشتند.

نشست نقد و بررسی اجراهای روز پنجم بخش موسیقی دستگاهی در بخش آفرینش در تکنوازی، عصر روز  پنج‌شنبه بیست و چهارم مردادماه و با حضور هومان اسعدی (دبیر جشنواره)، حسین علیزاده، سیامک جهانگیری، محمدرضا فیاض و احسان ذبیحی فر (اعضای هیأت داوران) در تالار رودکی برگزار شد.

هر اتفاق و تغییری حتما باید نگاه هنری در آن وجود داشته باشد

 حسین علیزاده عضو هیأت داوران بخش موسیقی دستگاهی در بخش آفرینش درتکنوازی پیرامون اجراهای به صحنه گفت: این دومین سالی است که بخش «آفرینش در تک نوازی» به جشنواره موسیقی جوان اضافه شده و اجراهای امسال نسبت به سال گذشته بسیار بهتر بود. به هر صورت در هر رقابتی تعدادی از شرکت‌کنندگان به عنوان نفرات برتر انتخاب می‌شوند و تفاوت فاحشی بین فردی که مقامی کسب می‌کند و فردی که مقامی به دست نمی‌آورد وجود ندارد و این یک مسئله طبیعی است.  از نظر من تمام شما نوازندگان جوان برنده هستید به دلیل اینکه تمام اعضای هیأت داوران از اجراهای شما لذت بردیم.

وی افزود: این بخش از جشنواره یک جرأت و جسارتی به نوازندگان می‌دهد که بتوانند آن چیزی که فکر می‌کنند را انجام دهند و آن فکر صرفا به آن‌ها دیکته نمی‌شود. عده‌ای از نوازندگان امروز معمارهای عجیبی بودند و ساختمان‌هایی که ساخته بودند تمام زوایای آن با هم توازن نداشت. عده‌ای از نوازندگان نیز با احتیاط بیشتر پایشان را از خط قرمز فراتر می‌گذاشتند و عده‌ای نیز بی مهابا کار کردند اما نتیجه خوبی گرفتند. هر اتفاق و تغییری حتما باید نگاه هنری در آن وجود داشته و تأثیرگذار باشد.

حسین علیزاده در پایان خاطرنشان کرد: یکی از نکات جالب اجراهای امروز این بود که نوازندگان سنتور دارای ابعاد ذهنی بیشتری از خودشان بودند و یک بخشی از آن مربوط به سازشان است که می‌توانند فضای بیشتری را با آن بسازند. اما عده‌ای از دوستان از این جهت که آن چیزی که می‌بینند پیاده می‌کنند، بسیار  موفق بودند و مشخص بود که از عهده فانتری‌های خودشان برمی‌آمدند و آن‌ها را انجام می‌دادند.

بخش «آفرینش در تک نوازی» انتخاب هوشیارانه‌ای بود

محمدرضا فیاض دیگر عضو هیأت داوران بخش موسیقی دستگاهی در بخش آفرینش در تکنوازی در مورداجراهای این بخش گفت: در ابتدا می‌خواهم از دوست عزیزم جناب آقای هومان اسعدی دبیر جشنواره  موسیقی جوان به دلیل ساماندهی این بخش در جشنواره تشکر کنم. انتخاب بسیار هوشیارانه‌ای بود به دلیل اینکه در این جشنواره می‌توان جمع‌بندی درستی از واقعیت‌های جاری موسیقی را نیز در نظر گرفت و در عین حال رو به آینده داشت که افق‌های پیشرو چه می‌تواند باشد.

وی افزود: بنده تعبیر مهندسی زمان را می‌پسندم به دلیل اینکه زمانی که می‌تواند در سکوت بگذرد، شما  یک زمانی در اختیارتان است پس مهم این است که شما در این زمان چه سازه‌هایی می‌گذارید و از چه ایده‌هایی استفاده می‌کنید. شما برای اجرای قطعاتتان حدود ۱۲ دقیقه فرصت دارید که سازه‌های صوتی خودتان را ارائه دهید. سازه‌هایی که می‌خواهد در عین حالی که به مباحث فرهنگی ایران تکیه داده باشد، اما سازه‌های شخصی خودتان باشد. برای چنین فرآیندی باید ذهن کل نگر داشت و من این ذهن را در مقابل ذهن جز نگر قرار می‌دهم. به هر حال پیشبرد یک مسیر و سازندگی تنها در زمانی است که مؤلف همزمان بتواند از بین دو اندیشه مختلف نوسان کند. همچنین از طرفی بتواند جزئیات بسیار ریزی را ببیند و بصورت بسیار مینیاتوری بتواند به کوچک‌ترین عناصر تکیه کند و از طرفی نیز حتما بتواند کل نگر باشد و هر دو  آسیب ممکن است دست به گریبان ما شوند. بنده می‌توانم یک توصیه دوستانه به شما کنم و آن این است   که همزمان شخصیت خودتان را در جهت جز نگر و کل نگر بودن توسعه دهید.

پرت شدن به یک نقطه دیگر با کلید واژه جسارت

سیامک جهانگیری نیز عضو دیگر هیأت داوران در بخش آفرینش در تکنوازی در مورد اجراهای امروز گفت:ما با یک  ظرفیت مشخص موسیقیایی و همچنین سازهایی که کاربرد خاص خودشان را دارند روبه رو هستیم و بخش‌هایی که در اجراها شنیدیم این بود که عده‌ای از نوازندگان در ایده‌های شکل گرفته خیلی وام‌دار اتفاقات شنیداری شان هستند و کمتر از این دامنه خارج می‌شوند و یا این جسارت را به خرج می‌دهند که خودشان را به نقطه‌ای دیگر پرت کنند و از آن چیزی که به عنوان یک ظرف محتوایی وجود دارد، خودشان را به نقطه‌ای برسانند که شاید بتواند اولین قدم‌هایی باشد که بشود مؤلفه‌های نوازندگی این نوازندگان شود.

وی ادامه داد: دست پیدا کردن به این جریان از همین نقطه‌ای شروع می‌شود که شما کم و بیش با آن در   پچالش قرار گرفتید و خودتان را در داخل این ظرف قرار می‌دهید. پیشنهاد من به شما این است که آن چیزی که به عنوان یک محتوا در اختیار دارید را مقداری بیشتر با آن کلنجار روید و به این موضوع اکتفا نکنید که ایده‌هایی که بسیار زیبا و دلچسب است، تمام دست‌مایه ایده‌هایتان شود. در مواقعی که ما یک زمان حدودا ۱۲ دقیقه‌ای برای اجرا داریم، خیلی مهم است که اتفاق موسیقایی در این مدت طوری پیش رود که تمام مجموعه یک اجرای خوب را با خودش داشته باشد. یعنی تکنیک، ذهنیت، نگاه موسیقایی و برنامه شما بتواند با خودش یک فراز و نشیبی را برای مخاطبینش به همراه داشته باشد.

 احسان ذبیحی فر عضو دیگر هیأت داوران بخش موسیقی دستگاهی در مورد اجراهای این بخش گفت: بنده احساس می‌کنم که این قسمت از جشنواره که به تازگی در جدول برنامه‌های جشنواره موسیقی جوان اضافه شده است، شاید مهم‌ترین چیزی است که باید در موسیقی ایرانی به آن توجه کنیم و این بخش به صورت رسمی و جدی به آن می‌پردازد. همه ما ساز می‌نوازیم و موسیقی ایرانی را کار  می‌کنیم تا در نهایت بتوانیم خلاق باشیم؛ قرار نیست فقط کلاس برویم و ساز بنوازیم بلکه ما باید سازبنوازیم تا در نهایت بتوانیم به ساز خودمان اشراف داشته باشیم.

وی در پایان افزود: تمام اساتیدی که در نسل‌های گذشته موسیقی ایرانی را کار کرده‌اند و در حال حاضر نیز مشغول فعالیت هستند، تنها به دلیل اینکه خلاق بوده‌اند آن‌ها را می‌شناسیم. من فکر می‌کنم وجود این   بخش در جشنواره یک اتفاق ویژه است که به طور حرفه‌ای به این موضوع می‌پردازد و همگان را به این موضوع دعوت می‌کند که همه ما باید روی این موضوع کار کنیم.

سیزدهمین جشنوارۀ ملی موسیقی جوان با دبیری هومان اسعدی و با مشارکت اساتید موسیقی کشور توسط انجمن موسیقی ایران، با حمایت معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دفتر موسیقی و با همکاری بنیاد رودکی از تاریخ ۵ مردادماه تا ۵ شهریورماه سال جاری در تالار رودکی تهران در حال برگزاری است.

کد خبر 4694233 علیرضا سعیدی

منبع: مهر

کلیدواژه: سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان جشنواره موسیقی جوان موسیقی ایرانی تالار رودکی حسین علیزاده سیامک جهانگیری تئاتر ایران فیلم سینمایی موسیقی ایرانی جشنواره نمایش های آیینی و سنتی کنسرت موسیقی کارگردان تئاتر فیلم کوتاه جشنواره آیینی و سنتی بازیگر تئاتر سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان رادیو نمایش سازمان صداوسیما برنامه تلویزیونی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۹۰۴۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پوران درخشنده و پرویش نظریه در میان داوران جشنواره ملی فیلم اقوام

با معرفی داوران ۶۷ فیلم مستند و ۱۲ نماهنگ در جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی رقابت می‌کنند.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی، احمد الستی، پوران درخشنده، مهرداد زاهدیان، آرش لاهوتی و پریوش نظریه، داوران بخش مستند و نماهنگ نخستین دوره این رویداد سینمایی هستند.

آثار مستند و نماهنگ از شهرهای مختلف ایران چون تبریز، اراک، قدس، تهران، ساری، کرمانشاه، خرم‌آباد، آبادان، طالقان، شیراز، ایلام، اندیشه، اردبیل، ارومیه، پاوه، بیرجند، همدان، دشتستان، بندرعباس، قلعه‌ گنج، مشهد، اهواز، مهاباد، طوالش، کهنوج، مریوان و... انتخاب شدند.

آشنایی کوتاه با پیشینه اعضای داوران دو بخش مستند و نماهنگ:

احمد الستی، پژوهشگر سینما، مترجم و استاد دانشگاه، علاوه بر فعالیت‌های پژوهشی، سابقه عضویت در هیئت‌داوران جشنواره‌های مختلف ازجمله فیلم کوتاه تهران، رشد، سینما حقیقت و... را دارد.

پوران درخشنده، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس و تهیه‌کننده، فعالیت سینمایی‌ خود را با فیلم سینمایی «رابطه» در سال ۱۳۶۴ آغاز کرد. ازجمله آثار او می‌توان به «پرنده کوچک خوشبختی»، «عبور از غبار»، «عشق بدون مرز»، «رؤیای خیس»، «بچه‌های ابدی» و «هیس!… دخترها فریاد نمی‌زنند» اشاره کرد.

مهرداد زاهدیان، کارگردان و مستندساز و سازنده آثاری چون «میدان بی حصار»، «حلقه‌های گمشده»، «میدان نقش جهان»، «مسیح در جلفا»، «پاسارگاد»، «نقش رستم»، «تخت جمشید»، «خاطرات روی شیشه»، «ارگ بم»، «نقاشی»، «آسمان باران» و «سپیده» است.

آرش لاهوتی، کارگردان، فیلمنامه‌نویس، تدوینگر و مستندساز است. او فیلم‌های مستند «دو ممیز چهل‌ و هفت»، «راننده و روباه»، «پهلوان و خرقه»، «آبی کم‌رنگ» و فیلم سینمایی «روزهای نارنجی» را در کارنامه دارد.

پریوش نظریه، بازیگر، مستندساز و عکاس، برای بازی در فیلم «پدر» به کارگردانی مجید مجیدی برنده جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل زن از جشنواره فیلم فجر شد. او کارگردان فیلم‌های مستند «نزدیک‌تر از نفس»، «سوتماگ»، «هورامان» و «کولی‌ها» است.

موسسه فرهنگی هنری فصل هنر و بنیاد ایران‌شناسی، نخستین دوره جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی را به دبیری کمال تبریزی با شعار «اقوام، ریشه ایران‌زمین» ۲۶ تا ۳۰ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ در تهران برگزار می‌کنند.

بخش اصلی جشنواره شامل فیلم‌های داستانی (سینمایی و کوتاه)، مستند، انیمیشن، فیلمنامه و نماهنگ است. هدف این رویداد نمایش زیست‌بوم، فرهنگ، آئین، تاریخ، میراث فرهنگی ملموس و ناملموس و گردشگری اقوام ایرانی و معرفی استعدادهای کشف‌شده به زبان هنر سینما است.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: کمال تبریزی : تصمیم گیرنده نهایی در سینما رییس سازمان سینمایی نیست جایزه ویژه ایران شناسی در جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی

دیگر خبرها

  • داوران جشنواره ملی طنز و رسانه ( طنز پهلو) معرفی شدند
  • ۶۰ درصد نوازندگان از هوش مصنوعی استفاده می‌کنند!
  • ملایر میزبان جشنواره موسیقی «شب‌های تاک»
  • داوران جشنواره طنزپهلو معرفی شدند
  • پوران درخشنده و پرویش نظریه در میان داوران جشنواره ملی فیلم اقوام
  • پرونده چهارمین همایش تئاتر تک در چهارمحال و بختیاری بسته شد
  • رییس هیأت داوران بخش زبان‌های فارسی و گیلکی در ایران انتخاب شد
  • (تصاویر) همه چیز درباره مراسم «هزار دف» کردستان در ۱۴۰۳
  • معرفی داوران مستند و نماهنگ جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی
  • عجیب‌ترین گزینه جانشینی کلوپ در لیورپول!