Web Analytics Made Easy - Statcounter

سک‌ژن یک مدل یادگیری عمیق مولد است که داده‌های خود را از پردازش تصاویر و توالی‌ها بدست می‌آورد. این برای نخستین بار است که ایده برای مدلسازی رفتار یک سلول به کار گرفته می‌شود. قدم بعدی برای تیم مطالعاتی این است که سک‌ژن را برمبنای یک فرمولاسیون کاملا داده محور بهبود ببخشند تا بدین‌وسیله قدرت پیشبینی را افزایش دهد تا بتواند تریکبات مختلفی از اختلالات را مطالعه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در دنیای پزشکی به زودی شاهد در دسترس بودن اطلس‌های سلامتی اندام‌های بدن به ویژه اطلس‌های سلولی انسان خواهیم بود. این گامی قابل توجه برای درک بهتر سلول‌ها، بافت‌ها و اندام‌ها در سطح سالم است و هنگام شناسایی، پایش و درمان بیماری‌ها به عنوان یک مرجع می‌توان از آنها استفاده کرد.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری و به نقل از تک‌اکسپلور، با این حال به دلیل تعداد زیاد ترکیبات احتمالی شرایط درمان و بیماری، گسترش این داده‌ها برای توصیف بیماری‌ها در آزمایشگاه‌های پزشکی فعالیتی پرکار و هزینه‌بر و در نتیجه مقیاس‌پذیر نیست.

«هوش مصنوعی محقق ایرانی» روندهای پزشکی را سرعت می‌بخشد

در زیست‌شناسی محاسباتی مدلسازی دقیق پاسخ سلولی به اختلالات نظیر بیماری، ترکیبات و مداخلات ژنتیکی هدف غایی به شمار می‌رود. با این حال، مدل‌ها بر مبنای رویکردهای مکانیستی و آماری وجود دارند. تاکنون هیچ راه‌حلی کاربردی و مبتنی بر یادگیری ماشینی برای پدیده‌هایی در مقیاس‌های غیرقابل مشاهده در دسترس نیست.

«محمد لطف‌اللهی» دانشجوی پی‌اچ‌دی از دانشکده فنی مونیخ، ابزاری به نام «سک‌ژن» (scGen) را توسعه داده‌اند که برای اولین بار می‌تواند بدون استفاده از نمونه واقعی پاسخ سلولی را پیشبینی کند.

این بدان معناست که اگر این ابزار بر مبنای داده‌هایی که تاثیر اختلالات را بر یک سیستم خاص نشان می‌دهند، تمرین داده شود، قادر است تا پیشبینی‌هایی قابل اتکا برای دیگر سیستم‌ها توسعه دهد. آقای لطف‌اللهی در این زمینه می‌گوید: «برای اولین بار ما این فرصت را داریم که از داده‌های تولید شده در یک سیستم مدل مانند موش برای پیشبینی پاسخ درمان و بیماری در مدل‌های انسانی استفاده کنیم.»

سک‌ژن یک مدل یادگیری عمیق مولد است که داده‌های خود را از پردازش تصاویر و توالی‌ها بدست می‌آورد. این برای نخستین بار است که ایده برای مدلسازی رفتار یک سلول به کار گرفته می‌شود. قدم بعدی برای تیم مطالعاتی این است که سک‌ژن را برمبنای یک فرمولاسیون کاملا داده محور بهبود ببخشند تا بدین‌وسیله قدرت پیشبینی را افزایش دهد تا بتواند تریکبات مختلفی از اختلالات را مطالعه کند.

 

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۹۲۵۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افرادی که این اختلالات را دارند بیشتر افسرده می شوند

همشهری آنلاین -یکتا فراهانی: اگرچه مردم اغلب باکتری‌ها و دیگر میکروارگانیسم‌ها را به عنوان میکروب‌های مضر تصور می‌کنند، اما در واقع بسیاری از آنها مفید هستند. بعضی باکتری‌ها به هضم غذا، تخریب سلول‌های بیماری زا یا تولید ویتامین‌ها کمک می‌کنند. بسیاری از میکروارگانیسم‌های موجود در محصولات پروبیوتیک مشابه میکروارگانیسم‌هایی هستند که به طور طبیعی در بدن ما زندگی می‌کنند.

آمنه آهنگر، روان درمانگر و مربی ISTDP ارتباط میکروارگانیسم‌های روده بر سلامت روان

آمنه آهنگر، روان درمانگر و مربی ISTDP در مورد تأثیر میکروارگانیسم‌های روده بر سلامت روان می‌گوید: بر اساس تحقیقاتی که انجام شده، میکروارگانیسم‌های روده بر سلامت روان تأثیر می‌گذارند.

سایکوبیوتیک ها، باکتری‌های پروبیوتیکی هستند که اگر در دوزهای کافی مصرف شوند بر عملکرد روده و مغز تأثیر می‌گذارند و باعث بهبود علائم مربوط به بیماری‌های اعصاب و روان می‌شوند.

مغز دوم انسان

به گفته این روان درمانگر، میکروبیوم روده به عنوان مغز دوم انسان شناخته می‌شود و نقشی کلیدی در تنظیم دستگاه عصبی مرکزی دارد.

این میکروبیوم ها مواد لازم برای عملکرد بهتر سلول‌های مغزی را تولید می‌کنند. براساس تحقیقات علمی به این پدیده، تأثیر باکتری‌های روده بزرگ بر مغز، پدیده «رابطه میکروبیوم-روده-مغز» می گویند که رابطه‌ای دوسویه است.

بیشتر بخوانید

میکروب‌های روده در پیشگیری از بیماری‌ها چه نقشی دارند؟

چطور بفهمیم کودکمان دچار آسیب روانی شده است؟

ارتباط میکروبیوم و روده با مغز

به گفته کریستوفر لوری، دکترای فیزیولوژی در دانشگاه کلرادو بولدر، همان طور که میکروبیوم و روده با مغز ارتباط برقرار می‌کنند، مغز هم با روده و میکروبیوم ارتباط برقرار می‌کند.

هر چه که دانشمندان بیشتر درباره اتصال روده مغز می‌آموزند، بیشتر متوجه می‌شوند که امکان درمان اختلالات روانی و رفتاری با تغییرات رژیم غذایی یا مکمل‌های بیوتیک که حاوی میکروب‌های مفید برای روده و در نتیجه مغز هستند، وجود دارد.

شواهد موجود بر ارتباط اختلالات روانی و مشکلات روده

آهنگرمی گوید: شواهد علمی مبنی این واقعیت وجود دارد که مشکلات روده و اختلالات روانی اغلب همزمان به وجود می‌آیند؛

به طوری که افرادی که اختلالات گوارشی دارند به میزان بیشتری از میانگین به اختلالات نوروتیکی مانند اختلال دوقطبی و افسردگی، دچار هستند و همچنین در افراد مبتلا به اسکیزوفرنی معمولاً عوامل خونی دیده شده است که به التهاب روده اشاره می‌کنند. افراد مبتلا به اختلال طیف اوتیسم هم میزان بالاتری از مشکلات گوارشی نسبت به جمعیت عمومی دارند. به نظر می‌رسد این الگوها، احتمالاً به صورت موازی عمل می‌کنند.

نقش مؤثر مداخلات درمانی روان درمانی در کاهش مشکلات روده

طبق تحقیقاتی که مایر و همکارانش سال ۲۰۱۸ انجام دادند، مشخص شد اگر با کاهش اضطراب و افزایش مهارت‌های مقابله با مسائل روی سیستم اعصاب خودکار تأثیر بگذاریم سیگنال‌هایی که از مغز به روده می‌رسند، روی میکروب‌های روده تأثیر موثری دارند.

نقش تغذیه

تحقیقات نشان می‌دهند افرادی که پروبیوتیک مصرف می‌کنند سطوح پایین‌تری از کورتیزول و اضطراب را در آزمایشات مربوط به استرس نشان می‌دهند. همچنین آنها استرس روزانه کمتری را گزارش کرده و از نظر آماری بهبود قابل توجهی در حافظه دیداری آنها نشان داده شده است.

توجه داشته باشیم مغز یک اندام فیزیکی است و با بسیاری از قوانین مشابه بازی می‌کند. اما به ندرت یک روان پزشک یا روان شناس بالینی با بیماران در مورد آنچه می‌خورند صحبت می‌کنند.

تحقیقات ثابت کرده‌اند رژیم غذایی با فیبربالا، قند کم و مبتنی بر گیاهان می‌تواند به بدن و ذهن افراد کمک کند. البته نمی‌توان گفت رژیم غذایی به تنهایی می‌تواند بیماری روانی را درمان کند. اما می‌تواند باعث بهبود عملکرد دیگر درمان‌ها شود.

ارتباط روده و مغز

روان شناسان بالینی می‌توانند به بیماران خود خاطر نشان کنند تغذیه تأثیر زیادی بر وضعیت روانی آنها دارند. ضمن آنکه دیگر محققان هم عقیده دارند رژیم غذایی عامل مهمی در وضعیت سلامت افراد است و در این میان، میکروبیوم ها نقش مهمی در این خصوص دارند.

روان شناسان بالینی در پر کردن این شکاف بین علمی که ارتباط روده و مغز را مطالعه می‌کند و افراد مبتلا به اختلالات روان پزشکی و چالش‌های شناختی، نقش کلیدی خواهند داشت.

کد خبر 846089 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها سرطان روده خبر مهم بیماری افسردگی روانشناسی

دیگر خبرها

  • ایران روی کمربند سنگ کلیه
  • پیوند مدفوع می تواند علائم حرکتی در پارکینسون را بهبود بخشد
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • در اکثر خانواده‌های ایرانی یک مورد ابتلا به سرطان دیده می‌شود | ابتلای مردان به این سرطان بیشتر شده است
  • هوش مصنوعی به زودی امکان درمان در خانه را فراهم خواهد کرد
  • کاشت الکترود عمقی مغز برای درمان «سندروم لی» یک زن ۲۳ ساله
  • کوچک‌ترین ایمپلنتی که با تحریک مغز اختلالات عصبی را درمان می‌کند
  • افسردگی پس از زایمان و ضرورت‌های درمانی و حمایتی 
  • نام بیماری سخت ترانه علیدوستی اعلام شد | اعلام آخرین وضعیت روند درمان بازیگر سرشناس
  • افرادی که این اختلالات را دارند بیشتر افسرده می شوند