Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین-مریم علیزاده؛ در ابتدای خرداد امسال بود که هیئت واگذاری با عرضه سهام متعلق به دولت در 18 شرکت بورسی و فرابورسی موافقت و این موضوع را به تصویب رساند که در میان آن ها، نام 6 پالایشگاه کشور وجود داشت. 

در نتیجه بلوک 20 درصدی سهام شرکت پالایش نفت شیراز و بلوک 20 درصدی سهام شرکت پالایش نفت لاوان به ترتیب به ارزش کل پایه یک هزار و 96 میلیارد ریال، 7 هزار و 295 میلیارد ریال و 6 هزار و 658میلیارد ریال آن هم به صورت نقد و یکجا در تیرماه عرضه شدند که مشتری برای این بلوک ها پیدا نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین در روزهای نهم و دوازدهم ماه جاری نیز بلوک 20 درصدی سهام شرکت پالایش نفت تهران و اصفهان در بورس عرضه شد که این عرضه ها نیز به معامله ختم نشد. گفتنی است مجموع ارزش این دو عرضه بالغ بر 88 هزار و 939 میلیارد و 979 میلیون و 791 هزار ریال برآورده شده بود که از عهده بخش خصوصی خارج بود تا بتواند در این معاملات بعنوان خریدار حضور پیدا کند.

پس از این عرضه های ناکام اما شنیده ها حاکی از آن است که احتمالا به دلیل جذاب شدن این معاملات، حجم بلوک های قابل عرضه، کوچک شود. از سوی دیگر اما یکی از اشکالات فنی وارده به این عرضه ها، کم رنگ شدن نقش دولت در این پالایشگاه ها است که احتمالا چالش هایی را بوجود خواهد آورد.

در این رابطه ناصر عاشوری دبیر انجمن کارفرمایی صنعت پالایشی به خبرنگار اقتصادآنلاین گفت: از ابتدا نظر انجمن پالایشی بر حفظ حداقل یک سیت مدیریت در همه پالایشگاه ها از سوی دولت بود. دلیل این موضوع نیز پیچیده و استراتژیک بودن صنعت پالایشی است که دولت را در تمام مراحل فراورش نفت خام به بنزین درگیر می کند. از تخصیص خوراک گرفته تا تولید و توزیع و قیمتگذاری در این صنعت، دخالت دولت نیاز است.

وی در ادامه افزود: بهتر است دولت در صنعت پالایشی در کنار بخش خصوصی باشد تا هم بتواند در مراحل حساس اعمال نظر داشته باشد و هم مشکلات این بخش را لمس کند و در زمان های مورد نیاز مجوز های لازم را صادر نماید.

در نتیجه چندان به صلاح دولت و بخش خصوصی نیست که تمام سهام این پالایشگاه ها به بخش خصوصی واگذار شود و بهتر است به جای عرضه تمام سهام این پالایشگاه ها در بورس، بخشی از آن بعنوان سیت حاکمیت در آن ها باقی بماند و در ازای آن بخشی از سهام سه پالایشگاه اراک و آبادان و ستاره خلیج فارس در بورس عرضه شود تا سهم دولت در مجموع پالایشگاه ها بیش از 20 درصد نشود.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: سهام دولت نفت پالایش نفت تهران اصفهان بورس بخش خصوصی صنعت بنزین خوراک مشکلات خلیج فارس بخش خصوصی خصوصی سازی شرکت های بورسی سهام پالایشگاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۹۴۵۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با حضور وزرای اقتصاد و ورزش؛ آیین رسمی واگذاری سرخابی ها فردا برگزار می شود

 فردا صبح آیین واگذاری دو شرکت استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی با حضور وزرای اقتصاد و ورزش برگزار می‌شود.

به گزارش ایلنا، روز گذشته در فرابورس ایران ۸۵ درصد از سهام باشگاه استقلال از سوی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس و شرکت‌های تابعه آن شامل شرکت‌های پتروشیمی شهید تندگویان، بوعلی، پارس و بندرامام خمینی و همین مقدار از سهام باشگاه پرسپولیس نیز توسط بانک‌های شهر، ملت، تجارت، صادرات، رفاه و اقتصاد نوین انتقال پیدا کرد.

در همین راستا فردا ساعت ۱۰:۳۰ صبح آیین واگذاری دو شرکت استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی با حضور وزرای اقتصاد و ورزش و سرپرست سازمان خصوصی‌سازی برگزار می‌شود.

در بین تیم‌های فوتبال تنها همین دو باشگاه پرسپولیس و استقلال دولتی بودند که از مدت‌ها قبل با ملاحظاتی درخصوص مناسبات بین‌المللی مواجه شدند. لذا در دولت سیزدهم موضوع واگذاری این دو باشگاه به صورت جدی از سوی سازمان خصوصی‌سازی دنبال شد. شرکت‌هایی که این دو باشگاه را در اختیار گرفته‌اند دولتی نیستند و به گفته مدیرکل دفتر امور شرکت‌های دولتی وزارت اقتصاد، پس از این واگذاری اثر مدیریتی دو باشگاه مذکور به طور جدی تغییر می‌کند و سیاست‌گذاری نیز به طور کلی متفاوت می‌شود.

گفتنی است برای باشگاه استقلال قیمت هر سهم ۳۰۴۶ ریال با ارزش پایه کل تقریبا ۲۷۹۳ میلیارد تومان در نظر گرفته شد. برای باشگاه پرسپولیس نیز قیمت هر سهم ۳۵۸۰  ریال تعیین شد که ارزش پایه کل سهام این باشگاه تقریبا ۳۲۰۰ میلیارد تومان بود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • راه خصوصی‌ سازی ایران‌ خودرو و سایپا باز می‌ شود؟
  • با حضور وزرای اقتصاد و ورزش؛ آیین رسمی واگذاری سرخابی ها فردا برگزار می شود
  • وعده شناسایی و رفع موانع واگذاری سهام ایران خودرو و سایپا
  • واگذاری حداکثری سهام سرخ آبی‌ها به دو کنسرسیوم بانکی و پتروشیمی
  • نماینده کارگزاری عرضه سهام استقلال: از جزئیات واگذاری سهام استقلال اطلاع ندارم
  • ارسال نامه سازمان خصوصی سازی به رئیس فدراسیون فوتبال +تصویر
  • ارسال نامه سازمان خصوصی سازی به رئیس فدراسیون فوتبال
  • پای فدراسیون فوتبال به خصوصی‌سازی رسمی استقلال و پرسپولیس باز شد
  • ارسال نامه سازمان خصوصی‌سازی به رئیس فدراسیون فوتبال
  • نامه سازمان خصوصی‌سازی به فدراسیون برای واگذاری استقلال وپرسپولیس