Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- یک کارشناس کشاورزی گفت: توسعه و رشد گلخانه‌ها در کشور نسبت به گذشته افزایش یافته و این موضوع باعث شده تا توجه کمتری به تولیدات محصولات اساسی کشور شود که نهایتا به ضرر بخش کشاورزی در کشور تمام می‌شود. تاریخ انتشار: 14:28 - 26 مرداد 1398 - کد خبر: ۵۴۰۵۲۱

اسماعیل شهبازی در گفت وگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان در خصوص توسعه کشت گلخانه‌ای در کشور اظهار کرد: راه اندازی و استفاده از گلخانه‌ها در شرایط ویژه و خارج از فصل به صورت محدود و کنترل شده بسیار مناسب و مورد نیاز جامعه‌ی کشاورزی کشور است، اما بیش از این نباید برای توسعه گلخانه‌ها در کشور هزینه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه افزود: اقداماتی که در راستای توسعه گلخانه‌ها صورت می‌گیرد بیش از نیاز است و توجه به کشت‌های زراعی کشور کمتر شده است.
این کارشناس کشاورزی خاطر نشان کرد: ایران از کشور‌هایی است که دارای چهار فصل، تالاب، چشمه و رودخانه و زمین‌های زراعی مناسب برای کشاورزی است و طرح توسعه گلخانه‌ها در کشور‌هایی باید اجرایی شود که از این امکانات بی بهره اند.
شهبازی تصریح کرد: تولیدات گلخانه‌ای باید محدود به سبزیجات و صیفی جات در فصل زمستان باشد و نباید سطح تولیدات را در این زمینه افزایش داد چراکه هزینه‌های تولید افزایش می‌یابد و از طرفی هم افراد زیادی در بخش کشاورزی بیکار می‌شوند.
وی با ذکر این مطلب که گندم، ذرت و جو از مهم‌ترین محصولات کشاورزی کشور هستند، بیان کرد: کشت این محصولات در گلخانه‌ها به هیچ عنوان صحیح نیست و نباید زمین‌های مناسب و خاک‌های حاصلخیز کشور را نادیده گرفت.
این کارشناس کشاورزی گفت: هزینه‌هایی که برای توسعه گلخانه‌ها می‌شود اگر در راستای خودکفایی کامل در تولید محصولاتی همچون، گندم، ذرت و جو شود بسیار تاثیر گذار‌تر در پیشرفت و توسعه کشاورزی کشور خواهد بود.
شهبازی در رابطه با صرفه جویی در تولیدات گلخانه‌ای اظهار کرد: نکته مثبت تولید در گلخانه نسبت به زمین‌های زراعی کاهش مصرف آب است، اما مصرف منابع مالی و انرژی در کشت‌های گلخانه‌ای بسیار بیشتر از زمین‌های زراعی است.
وی در ادامه افزود: کشاورزی ایران نباید به واردات محصولاتی همچون، ذرت، گندم، چغندر قند، جو، دانه‌های روغنی و علوفه وابسته باشد و اولیت هزینه‌ها و تسهیلات باید به توسعه این محصولات اختصاص یابد.
این کارشناس کشاورزی ادامه داد: در صورتی به تولید علوفه در کشور توجه نشود و تولید آن کاهش پیدا کند قیمت نهاده‌هایی همچون مرغ و گوشت افزایش پیدا خواهد کرد که این موضوع به هیچ عنوان مورد قبول مصرف کنندگان نیست.
شهبازی خاطر نشان کرد: طرح‌های تشویقی و تسهیلاتی که خرج گلخانه‌ها می‌شود باید کاهش یابد و آن‌ها را صرف تولید و خودکفایی در کالا‌ها و محصولات اساسی کرد.
انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: کشاورزی توسعه گلخانه صادرات خودکفایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۹۴۶۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خرید تضمینی گندم و کُلزا در کهگیلویه و بویراحمد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: برنامه‌ریزی لازم برای خرید تضمینی گندم و کُلزای کشاورزان این استان انجام شده و در این زمینه مشکلی نداریم. - اخبار استانها -

سید علی معتمدی‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در یاسوج، اظهار داشت: تمهیدات لازم جهت خرید گندم مازاد بر نیاز کشاورزان کهگیلویه و بویراحمد انجام گرفته و هشت مرکز ویژه خرید تضمینی در استان پیش‌بینی و تجهیز شده و خرید تضمینی «کُلزا» نیز طبق دستور مقام عالی وزرات به بخش خصوصی واگذار شده‌ است.

وی عنوان کرد:  امسال 89 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت گندم اختصاص یافته که از این مقدار 69 هزار هکتار دیم و مابقی به صورت آبی بوده و سطح زیر کشت جو نیز 28 هزار هکتار است که پیش‌بینی می‌شود تولید قابل ملاحظه‌ای در گندم و جو داشته باشیم.

معتمدی‌پور با بیان اینکه سال گذشته 70 درصد نیاز گندم مصرفی از داخل استان تامین شد، ابراز کرد: در سال زراعی جاری که با نام «جهش تولید با مشارکت مردم» توسط مقام معظم رهبری نام‌گذاری شده‌، برنامه‌ریزی هدفمند برای به‌کارگیری امکانات مورد نیاز برای برداشت به موقع و در کمترین زمان ممکن گندم به‌ عنوان یک محصول راهبردی و شاخص‌ترین محصول در امنیت غذایی انجام گرفته‌است.

وی با اشاره به اینکه در سال‌جاری و به‌خصوص در زمان تعطیلات هیچ‌گونه مشکل و کمبودی در زمینه تأمین و توزیع کالاهای اساسی در استان مشاهده نشد، افزود: در سال گذشته میزان 20 هزار تن مرغ در استان تولید شد که نسبت به تولید 13 هزار تنی در سال 1401، افزایش 30 درصدی را شاهد بودیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد این را هم گفت که این موفقیت جز با برنامه‌ریزی درست، ترمیم زیرساخت‌ها و پای کار بودن تمام مدیران به دست نیامد و ضروری است که بار دیگر نیز با هم‌افزایی و تلاش مضاعف در کنار هم در برداشت گندم و انجام مسئولانه رسالت تأمین امنیت غذایی در استان موفقیتی دیگر را رقم بزنیم.

معتمدی پور با بیان اینکه از سال‌جاری حواله سوخت کمباین‌ها منوط به ارائه کارت معاینه فنی و همچنین معرفی‌نامه از مراکز جهاد کشاورزی با امضای کارشناس پهنه، به سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی محول شده‌است، افزود: کار برداشت گندم و جو در استان توسط 321 دستگاه کمباین با 71 دستگاه بومی و مابقی غیربومی و از استان فارس صورت می‌گیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امنیت غذایی فرابخشی است/ تدوین ۵ برنامه جهش تولید در کشاورزی
  • ۴۱ مرکز خرید گندم در اردبیل راه‌اندازی شد
  • استقبال از احداث گلخانه‌های کوچک مقیاس و خانگی در استان گلستان
  • خرید تضمینی گندم و کُلزا در کهگیلویه و بویراحمد
  • امسال قطعی برق برای کشاورزان نخواهیم داشت
  • کشت گندم دیم و آبی در ۴۰۸ هزار هکتار اززمین‌های کشاورزی آذربایجان غربی
  • اختصاص ۹۸ میلیارد ریال برای طرح‌های آبرسانی کشاورزی گناباد
  • تولید ۹۶۰ تن ترتیکاله علوفه‌ای در بهشهر
  • پیش‌بینی تولید ۶۰۰ هزار تن گندم در استان اردبیل
  • بخش خصوصی ‌۱۲۲ هکتار گلخانه در استان البرز احداث کرد