Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز،  اختلاف دولت و تولیدکنندگان بر سر قیمت مرغ قیمت در کنار سکوت متولی تولید باعث زیان مصرف کنندگان شده است.

 

دولت معتقد است قیمت هرکیلوگرم مرغ ١٢ هزار و ٩٠٠ تومان ، هم به نفع تولیدکننده و هم به نفع مصرف کننده است درحالی که تولیدکنندگان از این رقم ناراضی و نرخ مناسب برای هرکیلوگرم مرغ آماده طبخ را حدود ١٤ هزار و ۵۰۰ تا ١٥ هزارتومان می دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قیمتی که هم اکنون در بازار جاری است و البته دولت آن را گرانفروشی می داند.

 

مهدی یوسف‌خانی،   رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی اخیرا در مصاحبه ای عنوان کرده است: در حال حاضر مرغ با قیمت مصوب، در میدان بهمن کیلویی ۱۲ هزار تومان به واحدهای توزیعی عرضه می‌شود و واحدهای فروش سطح شهر هر کیلو از این مرغ را به قیمت ۱۲ هزار و ۹۰۰ تومان عرضه می‌کنند.

 

وی اضافه کرده است: متأسفانه در حال حاضر بسیاری از مرغداران، مرغ را به قیمت مصوب کیلویی ۸۵۰۰ تومان عرضه نمی‌کنند و قیمت عرضه آن‌ها در حدود کیلویی ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان است که این محصول در نهایت در بازار به قیمت کیلویی ۱۵ هزار تومان به فروش می‌رسد.

 

مرغداران نیز در واکنش به این صحبت ها اعلام کرده اند که برخی برای پوشاندن تخلف های محرز صنفی خود هر از گاهی فرار رو به جلو کرده و مرغداران گوشتی را مقصر و عامل گرانی جلوه می کنند در حالی که چنین مساله ای صحت ندارد.اخیر نیز وظایف تنظیم بازار برخی کالاها از جمله محصولات پروتئینی که قبلا در اختیار وزارت جهاد کشاورزی بود به وزارت صمت منتقل شده است.

 

در همین زمینه حمید ورناصری مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام به خبرنگار مهر گفت: براساس مصوبه دولت تنظیم بازار مرغ وظیفه وزارت صمت است و هر میزان اعلام کنند ما مرغ منجمد به آنها برای عرضه تحویل می‌دهیم.  واگذاری مسئولیت ها به وزارت صمت نیز تاکنون نتوانسته کاری از پیش ببرد جز اینکه مسئولان وزارت صمت تولیدکنندگان را تهدید کرده اند در صورت متعادل نشدن بازار، اقدام به واردات مرغ می کنند.

 

نرخ اعلامی دولت مبتنی بر واقعیت نیست

در این زمینه برومند چهارآئین، عضو هیات مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی کشور در گفتگو با خبرنگار مهر درباره اینکه مسئولان وزارت صمت نرخ مرغ را ۱۲ هزار و ۹۰۰ تومان و فروش بالاتر از این رقم را تخلف اعلام کرده اند، گفت: به اعتقاد تشکل های تولیدی قیمت ۱۲۹۰۰ تومان برای هرکیلوگرم مرغ با واقعیت های تولید منطبق نیست و قابلیت اجرا ندارد.  

 

چهارآئین ادامه داد: باتوجه به تجارب سالیان گذشته، مکانیزم عرضه و تقاضا عامل اصلی تعیین کننده قیمت مرغ است و دولت اگر زمانی که نرخ مرغ افزایش می یابد می خواهد با قوه قهریه آن را کنترل کند باید وقتی هم که قیمت آن کاهش می یابد با همین روش مانع زیان تولیدکنندگان شود.  

 

مرغداران هزار میلیارد تومان زیان دیدند

وی گفت: به عبارت دیگر دولت علاوه بر تعیین قیمت سقف باید یک قیمت کف هم برای این کالا در نظر بگیرد چون تا ۱۵ تیرامسال تولیدکنندگان به دلیل کاهش قیمت مرغ دچار خسارت های چشمگیر شدند و حدود هزار میلیارد تومان به این صنعت خسارت وارد شد اما متاسفانه کسی به این مسائل توجه نمی کند.  چهارآئین گفت الزامات اقتصادی در بازارهای رقابتی هیچ نسبتی با ایجاد فضای بگیر و ببند و تهدید و اجبار ندارد و تلاش در این راستا عموما تاثیر برعکس داشته است.

 

وی تاکید کرد: مرغداران هیچ قصور و تقصیری در افزایش غیر منطقی قیمت مرغ  ندارند. فروش مرغ حتی یک ریال   بالاتر از ۱۴۵۰۰ تومان اجحاف در حق مصرف کنندگان است و اگر قیمت به بالاتر از این عدد می رسد  لازم است دستگاه های نظارتی  بانظارت دقیق ومستمر مانع از اجحاف درحق مصرف کنندگان شوند.متاسفانه مسئولان وزارت جهادکشاورزی به عنوان متولی تولید از هرگونه   اظهارنظری در این زمینه خودداری می کنند.

 

مهر

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: مرغداران اقتصاد مرغ جام نیوز دولت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۹۵۱۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۱ قلم کالا باید به قیمت شهریور ۱۴۰۰ به دست مردم برسد

به گزارش خبرنگار مهر، «حسینعلی حاجی‌دلیگانی» در جلسه علنی امروز (یکشنبه ۲ اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی طی تذکر شفاهی اظهار کرد: بر اساس مصوبه مجلس قرار بود قیمت ۱۱ قلم کالا مطابق با قیمت های شهریور ۱۴۰۰ به دست مردم برسد.

وی بیان کرد: در واقع باید ما به التفاوت قیمت‌ها را دولت به فروشنده بپردازد اما در حال حاضر عملکرد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دولت مطابق مصوبه مجلس نیست چراکه اگر فردی برای مثال ۷۰۰ هزار تومان کالا خریداری کند دولت صرفا ۲۰۰ هزار تومان آن را می‌پردازد که این خلاف قانون است.

نماینده مردم شاهین شهر در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بسیاری از خانوارها توان پرداخت کالاهایی که قیمت آن به شدت گران شده است را ندارند و باید ۱۱ قلم کالای اساسی به قیمت شهریور ۱۴۰۰ به دست مردم برسد؛ دولت باید در نحوه اجرای این قانون، اصلاحات لازم را انجام دهد و این قانون باید دقیق اجرایی شود.

حاجی دلیگانی در ادامه جلسه گفت: از نیروهای مسلح به خصوص سپاه پاسداران که با «وعده صادق» پوزه زیاده‌خواهان اقتصادی را به خاک مالیدند و برای کشور اقتدار مضاعف آفریدند، تقدیر و تشکر می‌کنم.

کد خبر 6084310 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • شورای اسلامی نسیم شهر منحل شد
  • شورای اسلامی نسیم‌شهر منحل شد
  • رادان: طرح نور را با همراهی دولت وقوه قضائیه ادامه می‌دهیم
  • مشاور وزیر ورزش: همت و اراده دولت و رییس جمهور باعث واگذاری استقلال و پرسپولیس شد/ وزارت ورزش وظیفه نظارتی خواهد داشت
  • واگن مترو از چین نیامد؛ بین شهرداری و وزارت کشور دعوا شد
  • فروپاشی اقتصادی با ارز ۹۰ هزار تومانی
  • حق نداریم بنزین را به قیمت جهانی اما خودروهای ۲ دهه عقب‌تر به مردم بدهیم
  • وزیر راه‌ و رئیس بانک مرکزی مسئول اجرای تعهدات دولت در عرضه زمین و تسهیلات مسکن هستند
  • ۱۱ قلم کالا باید به قیمت شهریور ۱۴۰۰ به دست مردم برسد
  • چرا یک وصال عاشقانه به جدایی تلخ می‌انجامد؟