Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-19@20:07:52 GMT

رکود بزرگترین تله کابین خاورمیانه در ارومیه/۲۰ سال گذشت

تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۹۵۳۱۸

رکود بزرگترین تله کابین خاورمیانه در ارومیه/۲۰ سال گذشت

خبرگزاری مهر- گروه استانها: سکینه اسمی- کلنگ احداث بزرگترین و طولانی ترین تله کابین خاورمیانه در ارومیه به طول ۳۶ کیلومتر در شهریورسال ۷۹ به زمین زده شد ولی با گذشت بیش از ۲۰ سال طرح به دلایل مختلف از جمله اختلافات مدیریتی راکد و بلاتکلیف رها شده است.

عدم انجام بررسی‌های کارشناسی و فنی پیش از کلنگ زنی از منطقه جانوسلو تا پیست اسکی و طولانی شدن پروسه احداث و انصراف سرمایه گذاران خارجی از مشارکت در طرح موجب شده است بعد از گذشت دو دهه سرنوشت آن در هاله ای از ابهام قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس طرح اولیه قرار بود فاز اول این طرح در مسیری به طول ۸.۵ کیلومتر از جانوسلو به کوه ایوعلی کنار جاده بند ارومیه، فاز دوم از ایوعلی تا سد شهر چایی به طول ۱۲ کیلومتر و فاز سوم از سد شهرچایی تا پیست اسکی خوشاکو به طول ۱۵.۵ کیلومتر احداث می‌شود که مقرر بود با اعتبار ۵ هزار میلیارد ریال و ۱۲۰ میلیون یورو توسط بخش خصوصی احداث شود.

کلنگ احداثی که بدون کارشناسی بر زمین زده شد

از همان ابتدای کلنگ زنی به دلیل نبود نگاه کارشناسی به همراه بروکراسی های پرپیچ و خم ادارای بر اجرای این طرح سایه انداخت و اکنون با صرف میلیاردها تومان سرمایه گذاری در این طرح فراملی تله کابین به حال خود رها شده و با بررسی اوضاع کنونی امیدی به تداوم اجرای این طرح نیست.

این طرح که ۱۵ ایستگاه، محوطه سازی، کارتینگ، پارک آبی و آبنماها، فضاهای سبز، هتل و سوئیت های اقامتی، شهر بازی و فضاهای ورزشی، رستورانها، تالار و اماکن پذیرایی، نمایشگاه و فروشگاه صنایع دستی و هنر های سنتی، ساختمان تجاری همچنین امکانات خدماتی، رفاهی و تفریحی متنوعی بود که امروز به رویای دست نیافتی تبدیل شده است.

این طرح ها که هر سال بارها توسط مدیران اجرایی مورد بازدید قرار می گیرد و هر بار وعده جدیدی برای تسریع عملیات اجرایی آن داده می شود هم اکنون درگیر اختلافات مدیریتی و حقوقی است و تا این مشکل برطرف نشود به این زودی ها قرار نیست عملیات اجرایی اش از سر گرفته شود.

تغییرات پی در پی مدیریتی موجب رکورد تله کابین شد

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی در خصوص رکود این طرح عمرانی اظهارداشت: تله کابین ارومیه یکی از طرح های مهم گردشگری و سرمایه گذاری است در سالهای اخیر به دلیل اختلافات مدیریتی راکد مانده است.

جلیل جباری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در سالهای اخیر تغییرات پی در پی مدیریت این طرح، اختلافات بین هیئت مدیره  به همراه تغییرات متعدد سهامداران این طرح به شاکله شرکت اجرا کننده طرح آسیب زده و موجب اختلافات حقوقی نیز شده است.

وی با بیان اینکه اگر اختلافات مدیریتی و حقوقی مالکان شرکت سازنده این طرح حل شود تکلیف سرمایه گذاران این طرح نیز مشخص می شود گفت: به دلیل مشکلات حقوقی و مدیریتی در حال حاضر نمی توان پیمانکار پروژه را خلع ید کرده و طرح از سرگرفته شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی ادامه داد: این پروژه در یکی از مناطق بسیار سرسبز با مناظر زیبا و بکر طبیعی در دست اجراست و به‌عنوان یکی از طرح‌های جاذب گردشگر در رونق گردشگری شهر ارومیه مؤثر خواهد شد.

۱۸ میلیارد ریال تاکنون برای احداث تله کابین ارومیه هزینه شده است

وی با بیان اینکه تاکنون ۱۸ میلیارد تومان اعتبار برای طرح تله کابین هزینه شده است اظهارداشت: فاز نخست این پروژه به ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده ولی هنوز زمانی مشخصی برای آغاز به احداث فازهای دیگر مشخص نشده است.

جباری با تاکید بر اینکه تمام سعی و تلاش اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان از شروع این پروژه تاکنون براین بوده تا بتواند موانع احتمالی را از سر راه برداشته و پروژه را به انجام برساند ادامه داد: تاکنون استانداری و تمام دستگاههای اجرایی استان نقش خود را در خصوص این پروژه بخوبی ایفا کرده‌اند و در ادامه مسیر نیز آماده هرگونه همکاری هستند، باید شرکت مجری پروژه نیز تحرک بیشتری از خود نشان داده و زمان را از دست ندهد.

کد خبر 4694265

منبع: مهر

کلیدواژه: میراث فرهنگی آذربایجان غربی تله کابین روز خبرنگار بوشهر قزوین شیراز شهرکرد گرگان خطبه های نماز جمعه عید سعید قربان ایلام سانحه تصادف بیرجند مجلس شورای اسلامی مشهد خرم آباد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۹۵۳۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باند دوم اصفهان به اردستان و کمربندی کمشچه در دست احداث است

تین نیوز

معاون مهندسی و ساخت اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان گفت: احداث باند دوم اصفهان به اردستان و کمربندی کمشچه در دست اجرا است و تا کنون ۴۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

به گزارش تین نیوز به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از استان اصفهان؛بهزاد شاهسوندی معاون مهندسی و ساخت اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان در خصوص آخرین وضعیت باند دوم اصفهان به اردستان اظهار کرد: در حال حاضر پروژه‌ای تحت عنوان احداث باند دوم اصفهان - اردستان و کمربندی کمشچه یکی از پروژه‌های این اداره کل می‌باشد که در دست اجرا قرار دارد.

وی افزود: طول این پروژه ۱.۲ کیلومتر است و تاکنون با تلاش و اقدامات به عمل آمده پیشرفت فیزیکی پروژه احداث باند دوم اصفهان - اردستان و کمربندی کمشچه به ۴۲ درصد رسیده است.

معاون مهندسی و ساخت اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان در خصوص وضعیت اعتبار و مبالغ هزینه شده برای این پروژه بیان کرد: مبلغ پیمان پروژه «احداث باند دوم اصفهان - اردستان و کمربندی کمشچه» ۱۵۰ میلیارد ریال بوده و تاکنون ۱۵۴ میلیارد ریال برای اجرا هزینه شده‌است همچنین برای اتمام پروژه به مبلغ یک‌هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

وی در خصوص مشخصات فنی و احجام به کار رفته در این پروژه تشریح کرد: یک تن میلگرد، ۱۶۱ مترمکعب بتن‌ریزی، چهار هزار و ۲۰۰ مترمکعب خاکریزی و هفت هزار مترمکعب خاک‌برداری برای پروژه فوق اجرا شده‌است.

گفتنی است: برای رفع نقاط حادثه‌خیز در راه‌های استان اصفهان، اداره‌کل راه و شهرسازی استان با اجرای باند دوم و احداث تقاطع‌های غیر همسطح اقدام به ایمن‌سازی مسیر و رفع نقاط حادثه‌خیز می‌کند همچنین با توجه به اینکه استان اصفهان یکی از استان‌های مرکزی کشور است، لذا مباحثی همچون راه‌سازی، راه و نگهداری آن حائز اهمیت بوده و این موارد در استان اصفهان از ویژگی‌های خاصی برخوردار است و موضوع ترافیک، حوادث ناشی از آن و عبور و مرور خودروها از محورهای مواصلاتی بسیار قابل توجه است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • استان اردبیل نیازمند احداث ۸۱۴ کیلومتر بزرگراه است
  • عملیات عمرانی بزرگترین پروژه مسیر گشایی تاریخ تبریز
  • زمین چمن مصنوعی مدرسه ماندگار شهید چمران افتتاح شد
  • محور یاسوج به سی‌سخت مسدود می‌شود
  • شرکت ملی نفت صاحب کارخانه آسفالت می شود
  • اجرای ۸۰ پروژه فنی و خدماتی در نفت و گاز آغاجاری
  • کلنگ احداث سالن ورزشی سردار شهید زاهدی ارومیه به زمین‌زده شد
  • جذب ۱۲۸ میلیارد تومان از اعتبارات جاده یاسوج به سی‌سخت
  • تخصیص ۱۲۸ میلیارد تومان برای جاده یاسوج به سی‌سخت
  • باند دوم اصفهان به اردستان و کمربندی کمشچه در دست احداث است