Web Analytics Made Easy - Statcounter

با حکمی که دادگاه جبل الطارق درباره رفع توقیف گریس ۱ صادر کرد بیش از گذشته غیرقانونی بودن اقدام انگلیس در توقیف نفتکش ایرانی آشکار شد. بنابر این مقامات دولت بویژه دستگاه دیپلماسی کشور و وزارت نفت ایران باید با تهیه شکواییه‌ای از انگلیس به دادگاه عمومی اتحادیه اروپا شکایت نمایند و خواستار دریافت غرامت از انگلیس شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، سیزدهم تیرماه بود که مقامات دولت جبل‌الطارق که زیر نظر انگلیس قرار دارد، در اقدامی‌که از سوی مقامات کشورمان راهزنی دریایی خوانده شد، نفتکش گریس ۱ را که حامل محموله نفتی ایران بود، به بهانه نقض تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه در نزدیکی آب‌های این منطقه توقیف کردند.

اقدامی که حتی از سوی کارشناسان شبکه بی بی سی فارسی، وابسته به دولت انگلیس نیز غیرقانونی خوانده شد.

در این زمینه حسین آرین، تحلیلگر امور نظامی و راهبردی به بی بی سی فارسی گفت: «بریتانیا وقتی گریس ۱ را توقیف کرد، به دلایل فراوان این کار آن‌ها وجه قانونی نداشت و پایه آن سست بوده است. صریح میگویم: مقررات و آئین نامه شماره ۳۰ که این تحریم‌ها را در ۱۸ ژانویه ۲۰۱۲ علیه سوریه اعمال کرد، میگوید که این تحریم در سرزمین تحت حاکمیت کشور‌های اتحادیه اروپاست، اما بریتانیا این قوانین را دستکاری کرده است و دولت جبل الطارق ۲۴ ساعت قبل از توقیف گریس ۱ گفته است که این آب‌ها تحت حاکمیت آب‌های این کشور است و نفتکش ایرانی وارد جبل الطارق شده است در حالی که این کشتی طبق جداسازی ترافیکی داشته از جنوب این تنگه عبور می‌کرده است که نزدیک کشور مراکش بوده است.»   کد ویدیو دانلود فیلم اصلی اظهارات حسین آرین، تحلیلگر امور نظامی و راهبردی در گفتگو با بی بی سی فارسی
چندی بعد جمهوری اسلامی ایران نیز اقدام به تغییردر مسیر چهار کشتی انگلیسی کرد که دو مورد از آن به توقیف منجر شد. از دو نفتکش توقیف‌شده نیز یک مورد پس از توجیهات اولیه آزاد و در نهایت کشتی «استنا ایمپرو» در توقیف ایران قرار گرفت.

در پی توقیف نفتکش انگلیس در آب‌های جمهوری اسلامی ایران، درخواست‌های مکرری از سوی دولت انگلیس برای آزادی این نفتکش مطرح شد و در تمامی درخواست‌ها آزادی نفتکش ایرانی منوط به آزادی کشتی انگلیسی شده بود تاجایی که دولت انگلیس اعلام کرده بود که حاضر است تنها به فاصله چند ساعت از آزادی کشتی خود، نفتکش ایرانی گریس ۱ را رفع توقیف کند. درخواست‌هایی که با مقاومت نظام همراه بود و تنها راه آزادی کشتی انگلیسی را آزادی بدون قید و شرط نفتکس ایران عنوان کرده بود.

بالاخره مقاومت ایران در برابر خواسته‌های دولت انگلیس نتیجه داد و روز پنجشنبه دولت جبل‌الطارق اعلام کرد که «نفتکش ایرانی گریس ۱ می‌تواند این منطقه را ترک کند».

این خبر بلافاصله به خبر اول رسانه‌های جهان تبدیل شد و بسیاری از آن به عنوان پیروزی دیپلماسی ایران در برابر آمریکا و انگلیس نام بردند.

روزنامه تایمز انگلیس در این باره نوشت: «آمریکا در پیشگیری از آزادی نفتکش توقیف شده ایران در جبل الطارق، ناکام ماند و دادگاه عالی جبل الطارق، نقشه آمریکا را برای ضبط کشتی، خنثی ساخت. ایران رفع توقیف از نفتکش گریس ۱ را «شکستی مفتضحانه» برای آمریکا دانسته است.»

شبکه تلویزیونی اسکای نیوز هم اعلام کرد: «دولت جبل الطارق، با عرض اندام در برابر آمریکا، نفتکش ایران را آزاد کرد و بدین ترتیب، یکی از کوچک‌ترین کشور‌های جهان، یکی از بزرگ‌ترین قدرت‌های جهان را کنار زد»

روزنامه ساوت چاینا مورنینگ پست چین نیز نوشت: به عقیده بسیاری از تحلیلگران، آزادسازی گریس ۱، شکستی دیگر برای دولت آمریکا محسوب می‌شود که حتی تا آخرین دقایق برای آزادی این نفتکش ایرانی مانع ایجاد می‌کرد.

نوربخش، کارشناس بی بی سی فارسی نیز در گفتگو با این شبکه انگلیسی در پاسخ به این که «آمریکا در واپسین ساعات توقیف کشتی ایرانی گریس ۱ تلاش کرده که توقیف ادامه داشته باشد و تمدید شود، اما این درخواست آمریکا حتی در دادگاه لحاظ نشد؛ این به چه معناست؟» گفت: «یازده ساعت آمریکا کوشش کرد تا فشار‌های دیپلماتیک خود را روی این دادگاه در جبل الطارق اعمال نماید، ولیکن این دادگاه عالی نشان داد که حاضر نیست استقلال قضایی خود را قربانی فشار‌های آمریکا نماید. این یک پیروزی بزرگ برای ایران و شکستی دیگر برای آمریکاست.   کد ویدیو دانلود فیلم اصلی اظهارات نوربخش، کارشناس بی بی سی درباره پیروزی ایران و شکست آمریکا   حالا با حکمی که دادگاه جبل الطارق درباره رفع توقیف گریس ۱ صادر کرده است، بیش از گذشته غیرقانونی بودن اقدام دولت انگلیس در توقیف نفتکش ایرانی، آشکار شده است. بنابر این مقامات دولت بویژه دستگاه دیپلماسی کشور و وزارت نفت ایران باید با تهیه شکواییه‌ای از انگلیس به دادگاه عمومی اتحادیه اروپا شکایت نمایند و خواستار پرداخت غرامت از سوی دولت انگلیس بابت توقیف نفتکش ایرانی نمایند.

همانطور که ده سال پیش وقتی دولت وقت انگلیس، بانک ملت ایران را به بهانه دست داشتن در نقل و انتقال‌های مرتبط با برنامه‌های هسته‌ای ایران تحریم کرد، انگلیس با شکایت بانک ملت به دادگاه عمومی اتحادیه اروپا مواجه شد؛ شکایتی که موجب شد دادگاه اتحادیه اروپا درخواست مدارک و شواهد از دولت انگلیس و مقامات این اتحادیه داشته باشد؛ اما در نهایت قضات این دادگاه، اعلام کردند که مدارک و شواهد قانع کننده‌ای که نشان دهد این بانک ایرانی در ارائه تسهیلات مالی برای فعالیت اتمی ایران دست داشته باشد، ارائه نشد و در نهایت در روز‌های پایانی بهار ۱۳۹۲ (ژوئن ۲۰۱۳) در پی تصمیم دادگاه اتحادیه اروپا، دادگاه عالی انگلیس نیز تحریم بانک ملت را بی پایه و بدون دلیل خواند و در نهایت با پیگری‌های حقوقی ایران مقرر شد که دولت انگلیس مبلغ ۱.۶ میلیارد دلار به عنوان خسارت به بانک ملت ایران پرداخت نماید.

سعید محمودی، کارشناس حقوق بین الملل در همین زمینه در گفتگو با بی بی سی فارسی با تاکید بر اینکه شانس حقوقی ایران برای محکومیت انگلیس در دادگاه اتحادیه اروپا، برای پرداخت غرامت به ایران زیاد است گفت: راه حقوقی که وجود دارد این است که ایران به دادگاه اتحادیه اروپا شکایت و درخواست غرامت نماید و بگوید که دولت انگلیس مقررات اتحادیه اروپا را به غلط اجرا کرده است؛ شانس حقوقی ایران برای پیروزی در هم دادگاه زیاد است.»   کد ویدیو دانلود فیلم اصلی توضیحات محمودی، کارشناس بی بی سی درباره درخواست غرامت ایران از انگلیس
وی در ادامه درباره میزان غرامتی که ایران میتواند بابت هر روز توقیف گریس ۱، در دادگاه اتحادیه اروپا از انگلیس مطالبه نماید افزود: کشتی با این عظمت و بزرگی حد اقل روزی ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار دلار برای ایران هزینه دارد؛ یعنی ایران می‌تواند مبالغ سنگینی را به عنوان غرامت درخواست نماید. منبع: جام نیوز

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: غرامت گریس 1 نفتکش گریس ۱

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۹۵۵۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایکس در پاکستان فیلتر شد

ایتنا - وزارت کشور پاکستان اعلام کرد به دلایل امنیتی از زمان برگزاری انتخابات در فوریه ۲۰۲۴ میلادی دسترسی به پلتفرم ایکس را مسدود کرده است.
پیش از این و از زمان فوریه، کاربران پاکستانی از مشکلاتی هنگام استفاده از ایکس خبرداده بودند. اما دولت هیچ بیانیه رسمی در این زمینه تاکنون منتشر نکرده بود.

به گزارش ایتنا از مهر، وزارت کشور پاکستان در بیانیه ای نوشتاری به دادگاه عالی اسلام آباد به تعطیلی ایکس اشاره کرده است. دادگاه دیگری نیز به دولت اعلام کرده ممنوعیت را طی یک هفته بررسی می کند.

وزارتخانه در بیانیه ارسالی به دادگاه نوشته است: در اینجا ذکر این نکته بسیار مناسب است که عدم پایبندی ایکس به دستورات قانونی دولت پاکستان و رسیدگی به نگرانی های مربوط به سوء استفاده از پلتفرم خود، اعمال ممنوعیت را ضروری می کند.

طبق بیانیه، ایکس تمایلی به حل مشکلات نداشته است.

در بخش دیگری از بیانیه آمده است: تصمیم برای ممنوعیت ایکس در پاکستان براساس منافع امنیت ملی، حفظ نظم عمومی و حفاظت از یکپارچگی کشور گرفته شده است.

دسترسی به ایکس از زمان انتخابات ملی پاکستان در ۸ فوریه ۲۰۲۴ میلادی مسدود مانده است.

دیگر خبرها

  • تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران
  • ایکس در پاکستان فیلتر شد
  • چالش‌های پیش روی سوناک برای اجرای طرح ضد مهاجرتی رواندا
  • «ایکس» در این کشور فیلتر شد
  • کریستیانو رونالدو پیروز نبرد حقوقی با یوونتوس؛ غرامت 19.5 میلیون یورویی برای ستاره پرتغالی
  • کهنه سربازان دفاع مقدس: ۱۶۰۰ میلیارد دلار غرامت جنگ را از عراق طلب داریم
  • پیروزی رونالدو در دادگاه: یووه محکم به پرداخت جریمه
  • انتخابات پرحاشیه کشتی تایید شد
  • کهنه سربازان دفاع مقدس: 1600 میلیارد دلار غرامت جنگ را از عراق طلب داریم
  • آیا رژیم صهیونیستی بابت جنایاتش غرامت پرداخت خواهد کرد؟