Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش وانانیوز، 

در یک ماهی که گذشته اکثر مباحث فوتبال ایران به زمان شروع لیگ برتر و آماده سازی ورزشگاه ها برای لیگ جدید و همچنین مباحث مربوط به دو باشگاه پرسپولیس و استقلال گذشت. 

این وسط اینکه اردوی تیم امید در مرداد لغو شد کسی نه سوالی برایش به وجود آمد و نه کک کسی گزید. البته زود است که کک کسی بگزد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همیشه عادت کرده ایم ناکام شویم و تازه یادمان بیاید که باید واکاوی کنیم که شروع باختمان از کجا بوده است. 

همیشه خیلی زود برایمان دیر می شود و این عادت دیرینه دست از سر فوتبال ایران بر نمی دارد. 

اینکه در جلسات کمیته فنی فدراسیون چه می گذرد هنوز برای ما جای سوال دارد همان طور که بابت تیم نوجوانان و باخت تاریخی به افغانستان و تحقیر مقابل تاجیکستان در رقابت های نه چندان سطح بالایی مثل کافا به جای قبول این واقعیت که دچار افت هستیم به یکباره و به طور خودجوش همگی به تمجید عملکرد کادرفنی تیم نوجوانان پرداختند می ترسیم در مورد تیم امید هم همین بساط باشد. 

به نظر نه کسی صدایش در می آید که چرا و به چه دلیل اردوی مرداد لغو شد همان قدر هم ظاهرا کسی در فدراسیون نیست از فرهاد مجیدی بپرسد سفرت به اسپانیا چه دستاوردی داشت؟

اردوی مرداد به بهانه نامشخص بودن تایم لیگ لغو شد اما نامشخص بودن زمان لیگ برتر از قبل هم مشخص بود و اینکه چرا کادرفنی تیم امید نتوانست با هماهنگی فدراسیون وقتی را حتی برای یک هفته برگزاری اردو تنظیم کند عجیب می آید. بیشتر این طور به نظر می رسد که لغو اردو تمایل خود کادرفنی بوده و بهانه ای بهتر از نامشخص بودن زمان لیگ پیدا نشده است. 

روزی که فرهاد مجیدی به عنوان سرمربی تیم امید انتخاب شد هجمه های زیادی به سمت فدراسیون فوتبال آمد اما مهدی تاج در مصاحبه های متعددی که در حمایت از مجیدی داشت فقط روی یک موضوع تمرکز کرد و اینکه اگر اکنون به مجیدی فرصت داده نشود چه وقت باید این فرصت داده شود؟! اما مهدی تاج نگفت این درست است که سن فرهاد مجیدی در بهترین حالت زمانی برای سرمربیگری است ولی او کجا تجربه مربیگری در سطح ملی را کسب کرده که نیمکت یکی از مهمترین تیم های ملی را به او سپردی؟ اگر فاکتور تجربه در مربیگری بی اهمیت است چگونه است که پیش از انتخاب فرهاد مجیدی گزینه های دیگری که مطرح شده بودند به همین بهانه از سوی فدراسیون رد شدند؟ 

مهمترین مسئله دیگری که این روزها فدراسیون شاید از آن غافل است بحث مدرک مربیگری فرهاد مجیدی است. مجیدی دوره های مربیگری خود را در خارج از ایران گذرانده است و فاقد پرولایسنس آسیا است. فدراسیون قطعا نمی تواند این موضوع را منکر شود که برای رد شدن نام مجیدی به عنوان سرمربی تیم امید با این ممنوعیت روبرو است و نمی تواند نام مجیدی را به عنوان سرمربی رد کرد مگر اینکه مجیدی بتواند مدارک مربیگری خود را با پرولایسنس آسیا تطبیق دهد که این هم امر تقریبا سختی است.

مسئله دوم بحث انتخاب دستیاران مجیدی است. چه مدت زمان دیگر باید بگذرد تا دستیار اول سرمربی تیم امید مشخص شود؟ اردوی مرداد هم که لغو شد و مجیدی به اسپانیا هم سفر کرد اما از مربی اسپانیایی که این همه در بوق و کرنا کرده بودند خبری نشد. 

پیگیری‌ها نشان می دهد که از همان ابتدا هم سنگ بنای انتخاب دستیار از سوی مجیدی کج گذاشته شده است.

آن از پیشنهاد عجیب و قابل تامل اولیه مجیدی که بردار خودش را به عنوان دستیار معرفی کرده بود و آن هم از مربی اسپانیایی که حاضر نشده به ایران بیاید. مربی که ظاهرا مبلغ بسیار بالایی هم برای دستمزد می خواسته و فدراسیون مقابل این خواسته ایستادگی کرده است. سوالی که برای ما پیش می آید این است که مجیدی چرا اصرار دارد دستیار اولش مربی خارجی باشد؟ او به داشته های خودش شک دارد؟ او می داند که نامش به عنوان سرمربی نمی تواند رد شود و نیازمند دستیاری است که این شرایط را داشته باشد؟ 

بررسی اجمالی به وضعیت فنی و تمرینی تیم امید ما را خیلی امیدوار نمی کند به خصوص که از گوشه و کنار می شنویم تعدادی از بازیکنان تیم امید نسبت به نگاه فنی سرمربی شان دید خوبی ندارند و از وضعیت خود در تیم امید ناراضی هستند و حس خوبی نسبت به اردوها در آینده ندارند. 

تیم امید ایران نسبت به دوره های گذشته از لحاظ وزنی و کیفی دچار افت است که این مستلزم یک بررسی عمیق تر در بحث پایه های ایران دارد اما با توجه به استخوان بدنی نه چندان قوی که تیم امید دارد قطعا سرمربی المپیکی ما باید خودش در وهله اول درجه یک در همه زمینه ها باشد. آیا مجیدی همه فاکتورهای یک مربی درجه یک را دارد؟ این روزها وقتی وضعیت مجیدی را بررسی می کنیم به استوری های او می رسیم که از تمرینات خود در سالن بدنسازی خبر می دهد. آیا او این روزها همه فکرش امید و بازی های بسیار حساس و سرنوشت سازی که در پیش دارد است؟ همه این مسائل ما را به فکر وا می دارد. آیا ممکن است ما که از دور وضعیت تیم را رصد می کنیم و به فکر می رویم باعث نشود کمیته فنی فدراسیون و مسئولان سئول نشین را به فکر وا ندارد؟

منبع: وانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت vananews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۹۵۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار در انتخاب سرمربی خارجی برای بسکتبال/ قلبی که با ایرانی است

به گزارش خبرنگار مهر، انتخاب سرمربی برای تیم ملی پرونده جدیدی است که در فدراسیون بسکتبال باز شده است. این موضوع از آنجایی در دستور کار قرار گرفته که قرارداد یک ساله «هاکان دمیر» به پایان رسیده و لازم است برای تعیین جایگزین او یا تمدید قراردادش، بررسی های لازم انجام شود.

به همین منظور نام مربیان داخلی و خارجی که خود هاکان دمیر هم یکی از آنها است، در فهرست گزینه های موردنظر فدراسیون بسکتبال قرار گرفته است. این فهرست و رزومه نام های مطرح در آن، در نشست شنبه گذشته کمیته فنی در اختیار اعضا قرار گرفت تا هر یک از آنها بررسی جداگانه خود را داشته باشند و آن را به منظور تصمیم گیری جمعی، ارائه دهند.

البته که در رابطه با انتخاب سرمربی تیم ملی بسکتبال و صلاحیت گزینه های مطرح، ابتدا باید در مورد لزوم داخلی یا خارجی بودن او جمع بندی حاصل شود سپس مربیان کاندیدا بر اساس شاخص های موردنظر و تطابق آنها با یکدیگر، مورد ارزیابی قرار بگیرند.

اینکه در شرایط فعلی و با در نظر گرفتن مجموع شرایط، مربی داخلی برای تیم ملی بسکتبال چاره ساز است یا اینکه بهتر است این مسئولیت به مربی خارجی سپرده شود، موضوعی است که در گفت و گو با علی توفیق کارشناس بسکتبال و از اعضای کمیته فنی به آن پرداخته شد. وی با تاکید بر اینکه قلبش با مربی ایرانی است، معتقد است که رویکرد فدراسیون دراین زمینه بیش از هر مسئله ای تعیین کننده است.

اتمام قرارداد هاکان دمیر، فدراسیون بسکتبال را وارد پروسه انتخاب سرمربی جدید برای تیم ملی کرده است

ابهامات پیرامون انتخاب سرمربی جدید

علی توفیق در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: در رابطه با انتخاب سرمربی تیم ملی بسکتبال، موضوعات مختلفی مطرح است. معیار انتخاب چیست؟، می خواهیم با این انتخاب به قهرمانی جهان برسیم، قهرمان آسیا شویم و یا اصلا چه جایگاهی را دنبال کنیم؟، درکل چه هدفی را دنبال می کنیم؟ و .... اینها همه پرسش هایی است که در رابطه با انتخاب سرمربی تیم ملی مطرح است. اتفاقا همه اینها و خیلی سوالات دیگر، پرسش و ابهام خود من و دیگر اعضای کمیته فنی هم بود که در نشست نخست کمیته مطرح شد.

لزوم تعیین هدف گذاری

وی با یادآوری اینکه در نشست نخست کمیته فنی فهرستی از مربیان داخلی و خارجی ارائه شد، ادامه داد: قرار شد ابتدا هدف گذاری اصلی و اینکه با در نظر گرفتن آنها مربی منتخب، داخلی باشد یا خارجی انجام شود سپس اقدامات بعدی برای ارزیابی گزین ها و انتخاب یکی از آنها انجام شود.

مهم بودن فاکتور مالی در جذب مربی خارجی

«به عنوان یک کارشناس بسکتبال و با توجه به شناختی که از وضعیت امروز تیم ملی و در کل بسکتبال ایران دارید، با مربی خارجی موافق هستید یا داخلی؟»، این پرسشی بود که علی توفیق در پاسخ به آن گفت: برای تصمیم گیری در این زمینه فدراسیون باید ابتدا بر اساس شرایط خود به خصوص به لحاظ مالی به جمع بندی برسد. قطعا و حتما در مورد مربی خارجی مسائل مالی بیش از هر فاکتوری تعیین کننده است. البته که سطح مربی خارجی هم ملاک است. در هر صورت فدراسیون ابتدا باید در مورد جذب اسپانسر، حمایت وزارت و کمیته به یک جمع بندی کلی و قابل اطمینان برسد سپس در این زمینه تصمیم گیری کند.

تنور بسکتبال با مربی داخلی داغ می شود

توفیق که خود سابقه همکاری با کادر فنی تیم ملی بسکتبال را دارد در پاسخ به تکرار این پرسش که و اینکه «خود شما با گزینه داخلی موافق هستید یا خارجی؟»، خاطرنشان کرد: من قلبا به مربیان داخلی و زحمات آنها اعتقاد دارم، این مربیان داخلی هستند که چرخه بسکتبال را به گردش در می آورند و تنور آن را داغ نگه می دارند با همه اینها در مورد انتخاب سرمربی برای تیم ملی، سیاست های فدراسیون تعیین کننده است و اینکه مربی موردنظر را برای بازه زمانی کوتاه مدت میخواهد یا بلند مدت.

مرور پروسه همکاری با یک مربی خارجی

وی در این زمینه به پروسه ای که در زمان مرحوم محمود مشحون رییس پیشین فدراسیون بسکتبال برای جذب «بائرمن» طی شد، اشاره داشت و گفت: زمانی که مرحوم مشحون بعد از مدتی دوری دوباره به ریاست فدراسیون بازگشت، قرارداد دوماهه با بائرمن امضا شد چون در آن مقطع فرصت زیادی تا مسابقات قهرمانی آسیا نبود و صرفا قرار بود برای این رقابت ها تصمیم گیری شود. بعد از آن فصل جدید از همکاری بسکتبال ایران و این مربی آغاز شد. چون رضایت خاطر از عملکرد بائرمن در مسابقات قهرمانی آسیا ایجاد شده بود، قرار داد جدیدی برای مدت چهار سال با او امضا شد. امروز هم در مورد تیم ملی و سرمربی آن باید ابتدا سیاست و رویکرد کلی مشخص شود.

عضو کمیته فنی فدراسیون باید و نبایدهایی را در مورد انتخاب سرمربی تیم ملی به خصوص از میان گزینه های خارجی مطرح می کند

قلبی که با مربی ایرانی است

مربی پیشین تیم ملی بسکتبال تاکید کرد: به عنوان یک عضو کمیته فنی قلب من با مربی ایرانی است اما بازهم می گویم مهمتر از هر مسئله ای، سیاست گذاری فدراسیون است. با لحاظ کردن این سیاست، می توان در مورد مربی خارجی یا داخلی به جمع بندی رسید سپس شاخص های لازم برای انتخاب رادر نظر گرفت و با تطابق دادن آنها با یکدیگر، از میان گزینه ها به جمع بندی رسید.

بسکتبال قادر به جذب مربی خارجی ۲ هزار دلاری نیست

توفیق در بخشی از این گفت و گو تصریح کرد: انتخاب درست نیازمند در نظر گرفتن خیلی موارد است. مثلا اینکه تیم ملی وارد پروسه پوست اندازی شده است. باید حتی این را در نظر داشت که مربی منتخب، با این روندی که آغاز شده، موافق است و می تواند آن را ادمه دهد یا نه، در عین حال باید به این موضوع توجه داشت بسکتبال ایران می تواند مربی خارجی جذب کند اما قطعا قادر به جذب مربی خارجی ۲ هزار دلاری نیست. نهایت مربی خارجی در سطح و لول مربیان خارجی قبلی باید جذب شود.

دوست ندارم جای رییس فدراسیون باشم

دبیر پیشین فدراسیون بسکتبال تاکید کرد: من جای داوری رییس فدراسیون نیستم و دوست هم ندارم باشم اما او باید این موضوع را در نظر گرفته شود که امسال تیم ملی دو پنجره انتخابی برای کاپ آسیا دارد که شاید خیلی مهم نباشند اما خودِ کاپ آسیا که سال ۲۰۲۵ برگزار می شود، خیلی مهم است. سرمربی تیم ملی باید کیفیت مسابقات را بلد باشد و به بازیکنان هم اشراف داشته باشد و خیلی مسائل دیگر؛ فقط مسائل فنی مهم نیست.

مربی نیاید که فقط به دنبال رزومه باشد

وی یادآور شد: اگر قرار به جذب مربی خارجی شد باید به این موضوع خیلی توجه شود که حضور در بسکتبال ایران تاثیرگذار باشد نه اینکه فقط فرصتی برای جمع کردن رزومه باشد.

کد خبر 6086291 زینب حاجی حسینی

دیگر خبرها

  • خداحافظی دسته جمعی از تیم ملی | کار سرمربی ایران سخت شد!
  • پائز: قلب بازیکنان را می‌خواهم
  • پائز: المپیکی شدن ایران اصلا یک رویا نیست
  • با این سرمربی خیلی به حضور در المپیک خوش‌بینم
  • تقوی: خوشحالی و رضایت مردم از والیبال از همه چیز مهم‌تر است
  • سرمربی تیم ملی والیبال وارد ایران شد +عکس
  • سرمربی تیم ملی والیبال وارد تهران شد
  • سرمربی تیم ملی والیبال به ایران آمد
  • هشدار در انتخاب سرمربی خارجی برای بسکتبال/ قلبی که با ایرانی است
  • اولین اتوبوس‌ خودران شیفت شب جهان در سئول (فیلم)