Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، ترکیب شیر مادر در طول روز تغییر می‌کند، به نحوی که مواد تشکیل دهنده آن در صبح، انرژی شیرین صبحگاهی را به نوزاد منتقل می‌کند و در عصر برای او معجونی آرامش بخش است. محققان بر این باورند که تغذیه با شیر مادر با تنظیم ریتم شبانه روزی نوزادان، به آنها امکان می‌دهد روز را از شب تشخیص دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در طول روز شیر مادر به طرز چشمگیری تغییر می‌کند. برای مثال، سطح هورمون کورتیزول که باعث افزایش هوشیاری می‌شود در شیر صبحگاهی سه برابر بیشتر از شیر عصر است.     شیر شب، حاوی مقادیر بالایی از واحد‌های ساختاری DNA است از طرفی ملاتونین که باعث خواب و هضم غذا می‌شود، به سختی در شیر روز قابل تشخیص است، اما در عصر افزایش می‌یابد و حدود نیمه شب اوج می‌گیرد. شیر شب همچنین حاوی مقادیر بالاتری از واحد‌های ساختاری خاص DNA است که به تقویت خواب سالم کمک می‌کند. برعکس، شیر روز بیشتر از شیر شب، دارای آمینو اسید‌های تقویت کننده فعالیت است.   حداکثر میزان آهن شیرمادر در حدود ظهر و بیشترین میزان ویتامین E در شیرعصرگاهی مادر موجود است. منیزیم، روی، پتاسیم و سدیم بیشترین حجم عناصر معدنی در صبح را دارا هستند.     به علاوه مطالعه در بین مادرانی که نمونه‌های شیر را در طول ماه اول پس از زایمان به محققان ارائه می‌دادند نشان داد، شیر روز حجم بالایی از اجزای ایمنی از جمله آنتی بادی‌ها و گلبول‌های سفید در مقایسه با شیر شب را دارد.

محققان می‌گویند نوزادان در ماه‌های اول زندگی شروع به تنظیم ریتم‌های شبانه روزی خود می‌کنند و ترکیبات شیر مادر به شکل گیری آن کمک می‌کند و تفاوت در الگو‌های تغذیه نوزادان می‌تواند، توضیح دهد که چرا در پیشرفت این ریتم‌های روزانه از یک نوزاد به کودک دیگر تفاوت وجود دارد.

در گذشته تغذیه با شیر مادر فقط به طور مستقیم از سینه انجام می‌شد، به این معنی که شیر درست در زمان هنگام تولید، مصرف می‌شد. اما در حال حاضر، با وجود پمپ شیر دوش و امکان نگهداری شیر تخلیه شده در یخچال، دیگر اینگونه نیست. طبق بررسی سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۷، بیش از ۸۵ درصد مادران شیرده در ایالات متحده شیر خود را پمپاژ کرده اند.      جالب است بدانید دادن یک بطری شیر صبحگاهی به کودک در شب، با داشتن کورتیزول بالا و ملاتونین کم، می‌تواند معادل تابیدن چراغ درست قبل از خواب باشد. از این رو نوزادانی که شیر‌های پمپ شده در ساعات دیگر را می‌نوشند، بیشتر در خواب و گوارش مشکل دارند.بیشتر بخوانید:  دلیل گریه‌های پیاپی و بی‌پایان نوزادان چیست؟راه حلی که محققان پیشنهاد می‌دهند این است که مادران می‌توانند شیر خود را با زمان پمپ کردن برچسب زده و غذای شیرخوار را هماهنگ کنند تا شیر صبح را در صبح، شیر بعد از ظهر را در بعد از ظهر مصرف کنند.   به گفته محققان یک جایگزین ساده‌تر برای پمپ کردن شیر و تطبیق آن با زمان مصرف وجود دارد و آن هم ارائه سیاست‌های معقولانه مرخصی والدین است. مادرانی که می‌توانند به طور مستقیم شیرخوار خود را تغذیه کنند، دیگر نیازی به نگرانی در مورد ساماندهی شیر خود به هنگام روز ندارند و شیر‌هایی که مستقیم از سینه عرضه می‌شود، ممکن است مزایای دیگری را برای سلامتی نوزاد به همراه داشته باشد.

انتهای پیام/         

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کلینیک نوزاد اخبار پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۹۸۷۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(تصاویر) زمین شگفت انگیز را از بالا ببینید

(تصاویر) زمین شگفت انگیز را از بالا ببینید

دیگر خبرها

  • نارضایتی از بیمارستان کودکان در قم
  • کمبود شیرخشک نوزادان در داروخانه‌های جنوب غرب خوزستان
  • «کاهش نرخ تولد» در کره جنوبی رکورد زد
  • نشانه‌های کمبود ویتامین K
  • آرمان-حضرت: چه رقابت هیجان‌انگیزی! (عکس)
  • زایمان با تاریخ رُند، بازی با جان نوزاد؟! + فیلم
  • (تصاویر) زمین شگفت انگیز را از بالا ببینید
  • ثبت تولد اولین سه قلوهای استان اصفهان
  • آشنایی با یک تاثیر منفی کم خوابی
  • آکنه نوزادی چیست؟