Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به سطح ۸ هزار هکتاری گلخانه‌ها در سال ۱۳۹۲ گفت: اکنون این رقم به بیش از ۱۵ هزار هکتار رسیده و تا پایان سال به حدود ۲۰ هزار و ۵۰۰ هکتار می‌رسد. تاریخ انتشار: 08:48 - 27 مرداد 1398 - کد خبر: ۵۴۲۴۱۱

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، محمود حجتی با حضور در برنامه تلویزیونی «نگاه یک» با اشاره به اینکه در بخش کشاورزی با رکود کمتری روبرو بودیم، اظهار کرد:­ تلاش می‌کنیم از ظرفیت‌های موجود کشورمان در زمینه آب و خاک و از نیروی انسانی و ابزار و فناوری استفاده کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در ارتباط با محصولات اساسی، طرح‌های بلند مدت را بازنگری کردیم، ادامه داد: کشورمان در زمینه روغن و دانه‌های روغنی و کنجاله وابسته است، اما در چند سال گذشته، رشد خوبی داشتیم، ولی متناسب با تقاضا و نیاز کشورمان نیست.

حجتی با اشاره به اینکه طرح توسعه کلزا را در دست اجرا داریم، گفت: در چغندر و شکر هم بحث کشت پاییزه را که مصرف آب را کاهش می‌دهد در دست انجام­ داریم.

وی افزود: بر اساس آمار‌ها در سال ۱۳۹۵ نسبت به سال ۱۳۹۰ در بخش کشاورزی افزایش اشتغال داشتیم و با توجه به طرح‌های جدید از جمله گلخانه ها، مصرف آب کاهش و اشتغال افزایش یافته است.

وی ادامه داد: پارسال حدود سه هزار هکتار رشد داشتیم و امسال پیش بینی می‌کنیم که حدود ۵ هزار و پانصد هکتار به میزان گلخانه‌ها اضافه کنیم.

وزیر­ جهاد کشاورزی گفت: اکنون باید حدود ۵۰ تا ۶۰ هزار هکتار گلخانه داشتیم تا هم گام با جهان باشیم.

حجتی در زمینه طرح آمایشی در بخش کشاورزی گفت: این طرح در مراحل نهایی است و به تنهایی قابلیت اجرایی ندارد و به الزامات اجرایی نیاز دارد.

وی افزود: جهش قیمت ارز اثر منفی بر روی کالا‌های کشاورزی داشت.

حجتی با بیان اینکه امسال در پنبه نسبت به پارسال بیش از ۴۰ درصد افزایش تولید­ خواهیم داشت، اضافه کرد: در مورد محصولاتی مانند روغن تا خودکفایی فاصله زیادی داریم. خودکفایی در این زمینه از ۶ درصد به حدود ۱۶ درصد رسیده است.

وی افزود: در زمینه گندم انتقاداتی مطرح می‌شود که چرا این محصول را تولید می‌کنیم، زیرا با قیمت ارزان‌تر می‌توانیم آن را وارد کنیم در حالی که این موضوع درست نیست.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: اکثر کشور‌ها به محصولات راهبردی، یارانه اختصاص می‌دهند از جمله ترکیه حدود ۱۵ میلیارد دلار در بخش کشاورزی یارانه می‌پردازد و آمریکا حدود ۱۰۰ میلیارد دلار و­ اروپا حدود ۲۰۰ میلیارد یورو یارانه می‌پردازد.

حجتی اضافه کرد: محصولات کشاورزی ما با توجه به قیمت جهانی، اکنون با ارز ۶ تا ۷ هزار تومان تولید می‌شود.

وی گفت: مرغ اگر بخواهد بر اساس ارز نیمایی محاسبه و از خارج وارد شود قیمت آن حدود ۲۵ تا ۲۶ هزار تومان می‌شود.

حجتی افزود: قیمت مرغ در بازار باید ۱۲ هزار و ۹۰۰ تومان عرضه شود نه ۱۴۰۰۰ تومان.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه امسال در تولید گندم خودکفا هستیم، گفت: بر اساس آمار و ارزیابی ها، امسال بیش از نیاز کشور، گندم تولید کردیم. پیش بینی ما این بود که امسال حدود یک تا یک و نیم میلیون تن بیشتر از نیاز کشور تولید می‌کنیم و کسری پارسال را جبران می‌کنیم، زیرا امسال ۲ برابر پارسال بارندگی داشتیم.

وی افزود: امسال دولت گندم را با قیمت ۱۷۰۰ تومان خواهد خرید.

حجتی گفت: ۷۰ هزار نانوا، گندم با قیمت ۶۶۰ تومان و آزادپز‌ها هم حدود ۹۰۰ تا ۹۵۰ تومان، تحویل می‌گیرند.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: در بخش تولید محصولات کشاورزی باید زنجیره تولید دیده شود.

وی گفت: تأمین نهاده کارخانه خوراک دام، خدمات دامپزشکی، مرغ مادر و جوجه یکروزه، پرورش گوشتی، کشتارگاه و شبکه مویرگی در زنجیره مرغ وجود دارد.۳۰ تا ۳۵ درصد شبکه این گونه عمل می‌کنند.

حجتی افزود: بنیان‌هایی مانند تعاونی تولیدکنندگان نداریم. باید این تعاونی‌ها را ایجاد و توانمند کرد و باید در این زمینه کار فرهنگی کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: عقب افتادگی در پرداخت خسارت سیل زدگان در استان‌های سیل زده داشتیم که پول، تأمین شده و به حساب استان‌ها واریز شده است و این عقب افتادگی جبران می‌شود.

وزیرجهاد کشاورزی افزود: بخش کشاورزی به طور متوسط، حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان در سال به علل گوناگون از جمله حوادث طبیعی خسارت می‌بیند که باید سهم بیمه‌ها در جبران این خسارات افزایش یابد و به حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد برسد.

وی ادامه داد: دولت در صندوق بیمه محصولات کشاورزی حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان در ردیف بودجه اختصاص می‌دهد که این رقم کم است.

حجتی افزود: اکنون آب کمتری در مقایسه با سال ۹۲ در اختیار بخش کشاورزی قرار می‌گیرد و در بهره وری آبیاری از ۳۷ درصد به حدود ۴۴ درصد رسیدیم و بهره وری در آب در مرزعه، باغ و محصول به طور متوسط سالی ۵ درصد افزایش یافته است.

وی اضافه کرد: در سال ۱۳۹۲ به ازای هر متر مکعب آب حدود ۸۵۰ تا ۹۰۰ گرم محصول تولید می‌کردیم که اکنون به بیش از ۱۲۰۰ گرم افزایش یافته است و این روند ادامه دارد.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: در ۵ سال گذشته بیش از یک میلیون هکتار سیستم‌های نوین آبیاری را اجرا کردیم.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: وزیر جهاد برنامه تلویزیونی کشاورزی ظرفیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۰۱۶۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پنبه‌کاران تربت‌حیدریه ۱۰ تن بذر یارانه‌ای دریافت کردند

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، سرپرست اداره تعاون روستایی شهرستان تربت حیدریه گفت: مرحله اول شامل هشت تن بذر مادری پنبه امسال بین کشاورزان تربت حیدریه توزیع می‌شود که در هفته جاری ۳ تن بذر مادری رقم ورامین در محل اتحادیه تعاونی روستایی این شهرستان تخلیه شد.

حمیدرضا رضایی افزود : البته میزان توزیع بذر مادری پنبه بستگی به سطح زیرکشت داشته است و پس از توزیع می‌توان گفت چند کشاورز از تسهیلات یارانه‌ای دولت استفاده کرده‌اند.

وی  بیان کرد: کشاورز برای هر کیلو باید ۵۴۰ هزار ریال به اتحادیه تعاون روستایی بابت بذرهای مادری بپردازد و بابت هر کیلو ۸۴ هزار و ۹۱۰ ریال یارانه از سوی دولت به کشاورزان تعلق گرفته است، کشاورزان این شهرستان در مجموع بابت هشت تن چهار میلیارد و ۳۲۰ میلیون ریال پرداخت خواهند کرد.

به گفته او ، دولت بابت هشت تن بذر مادری پنبه مبلغ ۶۷۹ میلیون و ۲۸۰ هزار ریال یارانه پرداخت می‌کند.

رضایی ادامه داد: خرید این میزان بذر پنبه در راستای تحقق اقتصاد تعاونی ها و خدمات رسانی به بهره برداران بخش کشاورزی شهرستان تربت حیدریه برحسب مصوبه کمیته فنی و هماهنگی با مدیریت جهاد کشاورزی و در راستای فعالیتهای بازرگانی و دادن خدمات فنی و تخصصی به بهره برداران بخش کشاورزی در دستور کار قرار گرفته است.

وی اشاره کرد: قراردادهای خرید هم با تولید کنندگان بذر مادری از جمله شرکت‌های وابسته به آستان قدس رضوی منعقد شده است.

سرپرست اداره تعاون روستایی شهرستان تربت حیدریه افزود: ایجاد زنجیره های تخصصی و توانمندسازی شرکتها و رقابت اقتصاد تعاونیها با اقتصاد بخش خصوصی و از سوی دیگر توانمندسازی بعد بازرگانی شبکه تعاون روستایی جزء اولویت های سال جاری است.

وی گفت: بر همین اساس سعی شده همسو با فعالیت‌های حوزه بخش کشاورزی، تعامل مثبتی با جهاد کشاورزی، منابع طبیعی، اداره توسعه نوغانداری ،دامپزشکی و اداره غله و خدمات بازرگانی و سازمان های مردم نهاد برقرار باشد.

بر طبق اطلاعات منتشره پارسال ۲۶ تن بذر پنبه در بین کشاورزان تربت حیدریه توزیع شده است.

بیش از ۱۲ هزار بهره‌بردار کشاورزی که معادل ۷۹ درصد نیروی کار تربت‌حیدریه است، در گستره ۹۰ هزار هکتاری زمین‌های کشاورزی و باغی این شهرستان به کشاورزی اشتغال دارند.

تربت حیدریه به عنوان یکی از مراکز مهم کشاورزی در خراسان رضوی، دارای تنوع بالایی از محصولات کشاورزی است، به عنوان مثال زعفران، ابریشم، خربزه، پسته، بادام، گندم، جو، سیب زمینی، کلزا، پیاز، چغندرقند، و گوجه فرنگی نیز در تربت حیدریه کشت می‌شود.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده، تربت حیدریه دارای ۹۱ هزار و ۲۸۴ هکتار اراضی زراعی و باغی است.

این شهرستان به دلیل تنوع آب و هوایی و ظرفیت‌های فراوان، در تولید و سطح زیر کشت محصولات کشاورزی در خراسان رضوی جایگاه برتری دارد.

مرکز شهرستان ۲۲۴ هزار نفری تربت‌حیدریه با مزیت‌های مختلف در حوزه کشاورزی، معدن، صنعت و تجارت در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.

 
 

دیگر خبرها

  • ۸۰ درصد گندم خوزستان آماده برداشت
  • مطلوب بودن مشارکت‌های مردمی در بخش کشاورزی خوزستان
  • مبارزه به موقع با آفات تولید محصول را افزایش می‌دهد
  • پنبه‌کاران تربت‌حیدریه ۱۰ تن بذر یارانه‌ای دریافت کردند
  • افزایش ۱۰ برابری تولید و اشتغال با توسعه کشت گلخانه‌ای
  • افزایش ۷.۶ درصدی تولید تخم مرغ در خراسان رضوی
  • ۱۰ کشور مقصد صادرات محصولات گلخانه‌ای گلستان
  • اعتماد : بعد از انقلاب، یک میلیون هکتار از جنگل های کشور نابود شده است
  • نورهای مصنوعی جایگزین نورخورشید برای رشد گیاهان
  • ۳۰۰ هزار هکتار از مزارع استان مرکزی تحت پایش مبارزه با آفات قرار گرفت