Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-03-28@09:48:23 GMT

ترامپ سبب بیزاری از اسراییل شده است

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۰۴۳۲۲

ترامپ سبب بیزاری از اسراییل شده است

به گزارش جهان نيوز به نقل از ایرنا، «توماس فریدمن» در تحلیل خود آورده است: هیچکس به اندازه ترامپ و "بنیامین نتانیاهو" به رابطه آمریکا - اسراییل آسیب نرسانده است. اگر شما یک یهودی آمریکایی هستید و تصمیم دارید به دونالد ترامپ رای دهید چون فکر می کنید او طرفدار اسراییل است، بدجوری احمق هستید.

وی افزود: ترامپ به نفع نخست وزیر کنونی اسراییل هم خیلی حرف زده و هم خیلی کار کرده و مورد تحسین افکار عمومی اسراییل واقع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شکی نیست. اما فراموش نکنیم. همه فکر پشت سر همه اینها،‌ انتخابات ریاست جمهوری آمریکا است.

این تحلیلگر آمریکایی ادامه داد: ترامپ در واقع با مجسم کردن کلیت حزب جمهوریخواه به عنوان "طرفدار اسراییل" و مجسم کردن کلیت حزب دموکرات به عنوان "ضد اسراییل"، شانس انتخاباتی خود را برای انتخاب شدن مجدد بالا می برد. ترامپ دارد با هماهنگی بنیامین نتانیاهو چیز تازه ای خلق می کند که تا پیش از این هیچکدام از روسای جمهوری آمریکا و نخست وزیران اسراییل آن را انجام نداده بودند.

فریدمن افزود: این دو دارند، "حمایت از اسراییل" را به عنوان یک "اهرم" در وادی سیاست آمریکا تثبیت می کنند. اما هر دو سخت در اشتباه هستند. اسراییل اگر می خواهد منافع خود را در درازمدت حفظ کند، هیچ چیزی برای آن خطرناکتر از این نیست که بیاید و در صحنه سیاست ‌آمریکا یک "پارتیزان( هواخواه)" باشد. همین هواخواهی تا به حال پشتیبان مهم حیاتی سیاسی، نظامی و اقتصادی اسراییل در جهان بوده است.

نویسنده کتاب «جهان مسطح» تصریح کرد: "دوره گولد"‌ سفیر سابق راستگرای اسراییل در سازمان ملل متحد هم به همین نکته اشاره داشت و به اسراییل هشدار می داد، "شما به دموکراتها دسترسی دارید. به جمهوریخواهان هم دسترسی دارید. اما هیچوقت گرفتار بازی هواداری سیاسی در عالم سیاست آمریکا نمی شوید".

فریدمن با اشاره به اینکه ترامپ در کارزار انتخاباتی خود تلاش می کند چهره حزب دموکرات را مخدوش کند، افزود: عده ای از زنان کنگره هم بشدت از در دشمنی با اسراییل در آمده اند. از طرفی، نتانیاهو هم از سر اکراه تن به تقاضای ترامپ داد و جلوی سفر دو تن از این زنان شامل "ایلهان عمر" و "رشیده طلیب" به اسراییل و کرانه باختری را گرفت.

به تاکید سرمقاله نویس نیویورک تایمز، این مشی جدید ترامپ و نتانیاهو جزیی از یک پروسه است که در درازمدت ضربه ای نیرومند بر منافع اسراییل و حمایت هایی که در آمریکا از او می شود وارد خواهد آورد. البته نتانیاهو بعدا" نرم شد و برای طلیب ویزا صادر کرد. طلیب یک معاند فلسطینی است و می خواهد برای دیدار مادربزرگ 90 ساله خود به کرانه باختری برود.

فریدمن ادامه داد: اسراییل از او تعهد کتبی گرفته که در مدت حضور در کرانه باختری، اسراییل را بایکوت نکند. طلیب اول موافقت کرد اما بعدا گفت که یک چنین شرطی را قبول نمی کند. چرا اسراییل اینقدر از سفر یک تازه ورود به کنگره آمریکا به اسراییل ترسیده که چنین شرطی را پیش پای او می گذارد؟ دیگر خیلی دیر شده است. آن آسیبی که این "اهرم"‌ بودن اسراییل در صحنه سیاست آمریکا پیش بینی می شود به آمریکا وارد می آورد، وارد شده است. کار انجام شده  و ترامپ و "بی بی" (نتانیاهو) مقصر هستند.

برنده جایزه پولیتزر افزود: احمق نباشیم. نتانیاهو با همدستی جمهوریخواهان سنا می تواند هر زمان دلش بخواهد در کنگره مخاطب داشته باشد، اما هیچوقت در هیچ دانشگاه و خوابگاه دانشجویی بزرگ ‌آمریکا نمی تواند سخنرانی کند، مگر آنکه پلیس در صفوفی انبوه از او محافظت کند چون به محض حضور او در این مکان، تظاهرات عظیمی به راه خواهد افتاد.  

فریدمن نوشت: امروز نامزدهای برجسته دموکرات ریاست جمهوری نظیر "الیزابت وارن" و "برنی سندرز" از رفتار و عملکرد دولت اسراییل و اشغال دامنه دار کرانه باختری ناراحت هستند. ابراز این نارضایتی ها امروز علنی است. الیزابت وارن که چندی است سفرهای انتخاباتی خود را شروع کرده به دو فعال ضد اشغالگری یهود در پاسخ به استعلامشان گفته که از مبارزات آنها حمایت می کند. اما مقصر کیست؟ ترامپ دارد همه حزب دموکرات را با همه تنفر از اسراییل یکی می کند. همه پشتیبانی از نتانیاهو را با عشق به اسراییل یکی می کند.

تحلیلگر مسایل جهانی تصریح کرد: این در حالیست که نتانیاهو رهبر افراطی ترین و راستگراترین دولتی است که اسراییل تا به حال به خود دیده است. ضمن آنکه او سه پرونده فساد در دادگاه دارد و اولویت اول و آخر او انتخاب مجدد است تا بلکه بتواند به جایگاهی برسد که "کنست" (پارلمان اسراییل) بر قوه قضاییه هم احاطه داشته باشد تا قضیه پرونده قضایی او ماستمالی شود و برود. اگر آن اتفاق بیافتد، آیا کنیسه ها، دانشگاهها و دوستان اسراییل از خود این سئوال را نخواهند پرسید: "چرا باید حامی یک چنین اسراییلی باشم؟" آن موقع تمام جامعه طرفدار اسراییل و هر کنیسه و هر فدراسیون یهودیان از هم پاشیده خواهد شد.

فریدمن نوشت:‌ از آن گذشته، ترامپ با انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به "بیت المقدس"، فقط منافع شهرک نشیان یهودی را ارتقا داد نه آمریکا را. ترامپ با این کار چراغ سبزی به اسراییل نشان داد تا "کرانه باختری" را هم ملحق به خود کند.

اگر نتانیاهو همچنان نخست وزیر باقی بماند، که بعید هم نیست، آن موقع اسراییل به آن سمت پیش خواهد رفت که یا یک سرزمین دو ملیتی عرب و یهود خواهد بود و یا یک کشوری که به طور سیستماتیک بخش رو به رشد جمعیتش را از حقوق دمکراتیک حق رای محروم خواهد کرد.

سرمقاله نویس روزنامه نیویورک تایمز افزود: هیچکدام از اینها نه تنها دموکراسی یهود نخواهند بود بلکه شخصیت سیاسی دولت یهود را هم بکلی مخدوش خواهند کرد. البته متذکر می شوم که من موافق بایکوت، سلب سرمایه گذاری و تحریم اسراییل نیستم. اینها جنبش هایی است که ایلهان عمر و رشیده طلیب آن را پیشنهاد داده اند تا جلوی امکان تشکیل دو دولت را بگیرند.

فریدمن نوشت: من شخصا"‌ هم اسراییلی ها را دوست دارم و هم فلسطینیان را و هم اعراب را. اما خداوند مرا از شر بعضی از دوستان آمریکایی این اقوام حفظ کند. خیلی از نیت آمریکایی های کاسه داغتر از آش از چالش با این مشکل، فقط بهره برداری شخصی، ارتقا جایگاه سیاسی، جمع آوری پول و بی حیثیت کردن رقبا است. کپی متن خبر

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۰۴۳۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روحانی: ترامپ ۸ بار پیغام داد که با هم ملاقات کنیم

 

به گزارش تابناک، از سایت حسن روحانی در این دیدار که صاحب‌امتیاز، مدیرمسئول و سردبیر، دبیران و خبرنگاران سیاسی و اقتصادی روزنامه اعتماد حضور داشتند، دکتر روحانی در پاسخ به سؤالات، برخی از مهم‌ترین خاطرات وقایع دولت تدبیر و امید را بیان کرد.

دکتر روحانی در پاسخ به این سؤال که آیا خروج دونالد ترامپ از برجام، پس از ناامیدی او از ارسال پیام‌های متعدد به ایران برای انجام معامله‌ای جدید قبل از انتخابش بود، گفت: ترامپ قبل از اینکه انتخاب شود به ایران هیچ پیامی نفرستاده بود و رابطه‌ای هم نداشت. در ایران هم تلقی غالب این بود که خانم کلینتون برنده انتخابات است و نه ترامپ. ولی به هر حال ترامپ با کسب رأی‌های الکترال بیشتر توانست در انتخابات پیروز شود گرچه آرای مأخوذه خانم کلینتون بیشتر از او بود. ترامپ در دوره تبلیغات انتخاباتی یکی از مواردی که مطرح می‌کرد این بود که برجام به ضرر آمریکاست یا بدترین توافق بوده و… او این شعار را می‌داد که اگر در انتخابات پیروز شود از برجام خارج می‌شود. بعد که پیروز شد، لحنش به همین تندی ادامه پیدا کرد. در داخل کشور هم ماجراهایی اتفاق افتاد که ترامپ احساس کرد به‌ راحتی می‌تواند این کار را انجام دهد. علامت‌های داخل بسیار مخرب بود، خودش آمادگی داشت، ضد اوباما هم بود، می‌خواست هر دستاوردی اوباما داشته را به هم بزند. عربستان و اسرائیل هم در دوره مذاکرات برجام علیه ما بسیار فعال بودند. ما در آذر ۹۳ می‌توانستیم در برجام به توافق نهایی برسیم. در آن مقطع با ۱+۵ بر سر سه موضوع اختلاف داشتیم، در ایران هم روی این سه موضوع حساسیت بود اما در داخل به صورتی که آن‌ها هم قبول کنند، حل‌وفصل کردیم و اختیارات لازم را به آقای ظریف دادیم. ما در آستانه توافق نهایی بودیم که سعود الفیصل، وزیر خارجه عربستان با هواپیما از عربستان به وین رفت و داخل هواپیما با جان کری مذاکره کرد. اسرائیل هم از طریق فرانسه و آمریکا فشار می‌آورد.

درست در آستانه توافق نهایی یکباره از آمریکا به کری پیام دادند مذاکره را متوقف کند و برگردد. کری به ظریف گفته بود من نمی‌فهمم چه شد؟! همه چیز که تمام شده بود! همین تاخیر باعث شد ما به جای آذر ۹۳ در ۲۳ تیر ۹۴ برجام را نهایی کنیم. قبل از آن آقای نوری المالکی، نخست‌وزیر عراق، پس از سفر به آمریکا به تهران آمد. او می‌گفت من آمریکا بودم، در کنگره به طور مداوم یا سعودی‌ها می‌آیند و می‌روند، یا اسرائیل و یا منافقین. به من می‌گفت که این‌ها نخواهند گذاشت شما به توافق نهایی برسید. بنابراین عوامل خارجی که از قبل فعال بودند، در کنار عوامل داخلی، دست به دست هم دادند و ترامپ را تشویق کردند که از برجام خارج شود. اگر ترامپ از اسنپ‌بک استفاده می‌کرد کار ما خیلی سخت‌تر می‌شد؛ اما او نتوانست از اسنپ‌بک استفاده کند. فعالیت هسته‌ای ایران آن‌قدر منظم بود که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هیچ بهانه‌ای از ایران پیدا نکرد تا راهی برای اسنپ‌بک باقی بماند. در نتیجه ترامپ یک‌جانبه از برجام خارج شد. در داخل کشور اول قرار بر این بود که به محض خروج آمریکا از برجام ما هم از برجام خارج شویم که ما صبر کردیم و به ۱+۴ مهلت دادیم.

رئیس دولت تدبیر و امید درباره پیغام‌های ترامپ پس از ریاست‌جمهوری اظهار داشت: در سال ۹۶ که چند ماه از انتخاب ترامپ و انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران گذشته بود برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک رفتم؛ ترامپ اولین بار آنجا درخواست ملاقات کرد که البته این پیغام ترامپ برای ملاقات یک بار نبوده، چندین بار تکرار شد. بعد از آن هم مدام از طرق مختلف و کشورهای مختلف پیغام می‌داد. سال ۹۷ وقتی به نیویورک رفتم، چهار ماه از خروج آمریکا از برجام گذشته بود. ترامپ در روز اول حضور من در نیویورک ۸ بار پیغام داد که با هم ملاقات و مذاکره کنیم. من پیغام دادم شما صبح علیه ایران در مجمع عمومی سخنرانی کردید، از برجام خارج شدید، چرا باید شما را ببینم؟ ترامپ آقای مکرون را واسطه کرد، مکرون به نقل از ترامپ گفت من آماده‌ام با رئیس‌جمهور ایران الان یک جلسه بگذارم، اعلام کنم که به برجام برمی‌گردم به شرطی که دو بند به آخر برجام اضافه کنیم: یکی اینکه ما یعنی آمریکا و ایران راجع به مسائل منطقه با یکدیگر آماده مذاکره هستیم و دوم اینکه راجع به مسئله موشکی ایران هم مذاکره کنیم. من همان‌جا رد کردم. گفتم امکان ندارد. ما به برجام دست نمی‌زنیم، یک کلمه از آن را کم و زیاد نمی‌کنیم. غیر از مکرون کسان دیگری هم آمدند. این پیغام‌های بین ما و ترامپ بود. سال ۹۸ آخرین سفر من به نیویورک بود چون که سال ۹۹ به دلیل کرونا اصلا اجلاس مجمع عمومی برگزار نشد. در سال ۹۸ تلاش زیادی شد برای اینکه من و ترامپ همدیگر را ببینیم، خانم مرکل از آلمان به نیویورک آمد. بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلیس با وجود مشکلات داخلی به نیویورک آمد. مکرون هم که بود. این‌ها آمده بودند برای اجلاس سران ۱+۵ با ایران در سال ۹۸ اما نشد.

دیگر خبرها

  • آخرین پیش‌بینی‌ها درباره انتخابات آمریکا
  • اختلاف آمریکا و اسراییل ظاهری است/اولویت نتانیاهو ادامه جنگ است
  • آمریکا: حمله به رفح مغایر منافع ملی اسراییل است
  • آمریکا: بلینکن درباره عملیات نظامی در رفح با گالانت گفتگو خواهد کرد
  • ترامپ: اسرائیل باید جنگ غزه را پایان دهد
  • ترامپ: حمله حماس وحشتناک بود، اما اسرائیل باید به جنگ غزه پایان دهد
  • ترامپ خواستار توقف جنگ غزه شد
  • روحانی: ترامپ ۸ بار پیغام داد که با هم ملاقات کنیم
  • دشمنی آمریکا و اسراییل با ایران اسلامی واقعیت همیشگی تاریخ است
  • حسن روحانی: ترامپ ۸ بار پیغام داد که مذاکره کنیم