Web Analytics Made Easy - Statcounter

اصلاح طلبان از ایده های انتخاباتی نظیر «مشارکت مشروط یا تحریم انتخابات» به طور کلی گذشته و از آن عبور کرده اند. آنها قرار شده یکسری اصلاحات در ساختار و همچنین نسبت به انجام برخی تغییرات در نفرات تصمیم گیر و ارشد جریان خود برای انتخابات پیش رو اقدام کنند، اما بحث ائتلاف یا عدم ائتلاف همچنان گزاره اصلی مورد بحث آنان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش «تابناک»، بخشی از جریان اصلاح طلب بر این عقیده اند که خروجی لازم را نتوانسته اند از ائتلاف با اعتدالگرایان و بخشی از اصولگرایان معتدل بگیرند و اکنون پس از گذشت 6 سال از این ائتلاف زمان مناسبی برای به پایان رساندن این پیمان فرا رسیده و باید جریان اصلاحات با تصمیم گیری واحد نسبت به حضور مستقلانه در انتخابات اقدام کند.

از مخالفت‌ها تا موافقت‌های اصلاح‌طلبانه با ائتلاف انتخاباتی

عده ای دیگر از اصلاح طلبان چنین عقیده ای ندارند و تاکید می کنند که راه ائتلاف باید ادامه پیدا کند و آنها برای انتخابات پیش رو نیز پیمان ائتلافی خود را حفظ کرده و آن را تقویت کنند؛ بنابراین و از نگاه این بخش از جریان اصلاحی، ائتلاف با بخشی از اصولگرایان معتدل و اعتدالیون همچنان باید ادامه پیدا کند.

اخیرا «بهزاد نبوی» از چهره های شاخص جریان اصلاحات بر این مساله تاکید کرده و گفته است که اصلاح طلبان نمی توانند بدون همراهی مؤتلفان انتخاباتی پیشین خود به توفیقی در انتخابات اسفند ماه مجلس یازدهم برسند و آنها باید برای موفقیت حتما راه ائتلاف را ادامه بدهند.

مهرعلیزاده: با «بهزاد نبوی» مخالفم باید مستقل عمل کنیم

اصلاح طلبان هنوز درباره این موضوع تصمیم نگرفته اند و شاهد اظهارنظرهای مختلفی از سوی آنان در این خصوص هستیم. یک چهره سیاسی شناخته شده در جریان اصلاح‎طلب ضمن مخالفت با نظر «بهزاد نبوی» در گفت و گو با خبرنگار «تابناک» اظهار کرد: حضور اصلاح‎طلبان در انتخابات آینده باید به صورت مستقل و بدون ائتلاف با هر جریان سیاسی باشد.

«محسن مهرعلیزاده» درباره اظهارات «بهزاد نبوی» مبنی بر اینکه اصلاح‎طلبان برای پیروزی در انتخابات مجلس نیازمند ائتلاف با سایر جریانات سیاسی هستند که پیش از این با آنها ائتلاف کرده اند، گفت: بنده معتقدم اگر با یک مشارکت واقعی منتهی از میان خود اصلاح‎طلبان ما باید در انتخابات مجلس پیش‎رو وارد عمل شویم.

حتی با یک لیست حداقلی باید ایده‌های اصلاح‌طلبی را به مجلس منتقل کنیم

وی افزود: ما می‎توانیم با یک لیست حداقلی که بتواند ایده‎های اصلاح‎طلبی را به مجلس شورای اسلامی انتقال دهد و از این تفکر حمایت کند رویکرد و کارنامه بهتری را داشته باشیم.

این چهره سیاسی اصلاح ‏طلب تصریح کرد: از نظر من اینکه ما یک گروه اصلاح‏طلب را که برآمده از این جریان راهی مجلس کنیم بهتر از این است که با گروه و جریان خاصی وارد ائتلاف شویم.

مهرعلیزاده خاطرنشان کرد: طبیعتا ائتلاف در مرحله‎ای که نمایندگان احزاب و جریانات سیاسی در مجلس رای آوردند و وارد مجلس شدند می‎توانند در امور خاصی که در مجلس پیش می‎آید ائتلافی را انجام دهند.

به هرقیمتی نباید به فکر پیروزی در انتخابات مجلس باشیم

وی تاکید کرد: اینکه جریانات سیاسی قبل از انتخابات مجلس بدون اینکه اشتراکاتی را باهم داشته باشند و تنها به نیت پیروزی در انتخابات آن هم به هر قیمتی وارد عمل شوند بدون شک قابل قبول نیست و به نظر می‏رسد عدول از اهداف و مشی سیاسی هر جریانی از جمله اصلاح‎طلبان است.

این چهره سیاسی اصلاح‌طلب گفت: اصلاح‎طلبان بدون شک از نظر گرایش سیاسی و طرز تفکر و نوع نگرش با اصولگرایان از نوع معتدل و یا سنتی و هر جریان دیگری تفاوت دارند، از این رو بهتر است در انتخابات آینده به صورت مستقل و بدور از وابستگی به هر جریان و فردی خارج از این جریان وارد عمل شوند.

مجلس را نمی‌توانیم در اختیار بگیریم، اما یک اقلیت قوی اصلاح‌طلب می‌توانیم داشته باشیم

مهرعلیزاده درباره اینکه آیا حضور مستقل اصلاح‎طلبان در انتخابات مجلس دهم موجب پیروزی آنها در انتخابات و منجر به یک تجربه موفق خواهد شد یا خیر؟ اظهار کرد: اینکه نتیجه انتخابات چه باشد بدون شک در روند انتخابات امری مهم است و اینکه ما در بدنه اصلاحات بخواهیم مجلس در اختیار اصلاح‎طلب باشد شاید به نتیجه نرسیم، اما اینکه ما یک اقلیت قوی و موثر در مجلس داشته باشیم در آن صورت رویکرد مثمر ثمر و بهتری خواهد داشت.

وی تصریح کرد: توصیه ما به دوستان اصلاح‎طلب این است که به جا فکر کردن به ائتلاف در راستای تقویت بدنه اصلاح‎طلبان و یک حضور با برنامه و منسجم در انتخابات وارد عمل شوند تا ما بتوانیم با یک حضور مستقل و بدون وابستگی در انتخابات پیش رو و بعد از ان مجلس یازدهم رویکرد تاثیرگذاری داشته باشیم و بتوانیم در این راستا به بهترین شکل ممکن وارد عمل شویم.

با برنامه‌ریزی می‌توانیم نتیجه قابل قبولی بگیریم

این چهره سیاسی اصلاح‎طلب خاطرنشان کرد: بستر خوبی برای فعالیت اصلاح‎طلبان باتوجه به حمایت مردمی وجود دارد، از این رو بدون شک ما اگر برنامه و راهبرد مشخصی داشته باشیم قطعا در انتخابات نتیجه قابل قبولی را کسب می‎کنیم.

مخالفت و موافقت با ائتلاف انتخاباتی اصلاح طلبان برای مجلس یازدهم و انتخابات اسفند ماه از سوی چهره های حاضر در این جریان همچنان ادامه دارد. به نظر می رسد آنها هنوز نتوانسته اند پیرامون اینکه در انتخابات مجلس حضور مستقلانه یا ائتلافی داشته باشند، به نتیجه برسند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: محسن مهرعلیزاده فعال سیاسی اصلاح طلب مخالفت نظرات بهزاد نبوی ائتلاف انتخاباتی اصلاح طلبان حضور مستقل انتخابات مجلس اقلیت اصلاح طلب مجلس یازدهم وجه اشتراک اصولگرایان معتدل اعتدالگرایان بازگشت آزادگان پوری حسینی آیت الله یزدی نفتکش گریس ۱ استقلال بحرین سید حسن نصرالله تنگه جبل الطارق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۰۴۶۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حکیم: ایران قدرت خود به جهانیان را ثابت کرد

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، «سید عمار حکیم» رهبر جریان حکمت ملی عراق روز چهارشنبه و در نشست مجمع بین‌المللی سلیمانیه گفت: معتقدیم هدف از پاسخ ایران، به آن اندازه که تثبیت حقش در پاسخ بود، تشدید تنش و گسترش دامنه درگیری نبود و رژیم صهیونیستی از دهه‌های بسیار به هیچ کشوری این‌گونه رسمی حمله نکرده بود.

رهبر جریان حکمت ملی عراق تاکید کرد: پاسخ ایران به حمله رژیم صهیونیستی یک متغیر ویژه به شمار می‌رود که قدرت ایران در شکست دیوار امنیتی رژیم صهیونیستی را با وجود همکاری بسیاری از کشورها با آن، ثابت می کند.

حکیم با بیان اینکه عراق موضع پیشگامی در یاری ملت فلسطین و همبستگی با فلسطین دارد، عنوان کرد: اما موضع دولتی و سیاسی رسمی با استفاده از اراضی عراق برای انجام عملیات نظامی موافق نیست و ما از جامعه بین‌المللی می‌خواهیم، جنگ در غزه را متوقف و مصوبه شورای امنیت برای توقف جنگ و وارد کردن کمک‌ها را اجرا کند.

وی درباره گروه‌های عراقی گفت: گروه‌های عراقی، روزی ادعا نکرده‌اند که عملیات نظامی را به دستوراتی از خارج از کشور انجام می‌دهند بلکه این عملیات برای حفظ حاکمیت کشور بنابر دیدگاه خود انجام می‌شود و نظر ما سیاست مهار این گروه‌ها است و نه سیاست ضربه به آنها به ویژه با توجه به اینکه عراق در حال ساماندهی اوضاع داخلی است.

حکیم: ایران با شکست دیوار امنیتی رژیم صهیونیستی قدرت خود را ثابت کرد

رهبر جریان حکمت ملی عراق در ادامه اشاره کرد: این گروه‌ها هنگامی که توقف عملیات نظامی خود را اعلام کردند و برای قرار ندادن دولت در تنگنا وارد آتش بس شدند، با مسئولیت‌پذیری بالایی عمل کردند.

حکیم بیان کرد: ما کاملا به امنیت، حاکمیت و استقلال عراق اهتمام داریم و امیدواریم به جایگاهی برسیم که حکومت عراق بتواند پرونده امنیتی را در دست بگیرد و به صورت کامل بر سلاح‌های بی‌ضابطه تسلط یابد.

وی همچنین درباره پایان ماموریت ائتلاف بین‌المللی در عراق اظهار داشت: عراق در مساله پایان ماموریت ائتلاف بین‌المللی به ویژه با پایان داعش به عنوان یک چالش وجودی جدی است، اما در وهله نخست باید ماموریت ائتلاف بین‌المللی با گفت‌وگو با طرف‌های بین‌المللی و با تفاهم پایان یابد و نه با روش‌های دیگر.

رهبر جریان حکمت ملی عراق در ادامه افزود: در مرحله دوم نیز ما به انتقال به روابط دوجانبه بین عراق و بسیاری از کشورهای ائتلاف بین‎المللی و در راس آن آمریکا اهتمام داریم و روابط دوجانبه بین عراق و برخی کشورهای ائتلاف بین‎المللی به نفع عراق است.

حکیم ادامه داد: عاملی برای ممانعت از برپایی روابط دوجانبه با آمریکا حتی از سوی نیروهایی که ملاحظاتی بر حضور نظامی امنیتی آمریکا در عراق دارند، وجود ندارد، و آنچه واضح است این است که آمریکا و کشورهای ائتلاف بین‌المللی، موضع عراق را درک و موافقت صریح خود را اعلام کردند از این رو کمیته‌های فنی برای بررسی جزئیات پایان ماموریت ائتلاف بین‌المللی و انتقال به مرحله روابط دوجانبه تشکیل شد.

وی خاطرنشان کرد: روابط عراق با آمریکا براساس توافقنامه چارچوب استراتژیک که در پارلمان عراق تصویب شده، برقرار است و این توافقنامه مهم، فراگیر و در همه زمینه‌ها است.

رهبر جریان حکمت ملی عراق با اشاره به سفر نخست وزیر عراق به واشنگتن، گفت: این سفر برای فعال‌سازی این توافقنامه و ایجاد روابط دوجانبه انجام شده و واضح است که هر اندازه روابط دوجانبه بین دو کشور سامان یابد، پایان ماموریت ائتلاف بین‌المللی تسریع می‌شود.

حکیم تاکید کرد که ثبات امروز در عراق، نیازمند تلاش برای تقویت آن است تا به ثبات پایدار تبدیل شود و به صورت مثبت با دستاوردهای امروز برخورد کنیم.

وی همچنین در بخشی از صحبت‌های خود خواستار تعیین تکلیف انتخاب رئیس جدید پارلمان عراق شد.

رهبر جریان حکمت ملی عراق در پایان با اشاره به نظر سران کشورهای منطقه نسبت به عراق توضیح داد: تا حد زیادی نسبت به وضعیت عراق از طریق آنچه از سران منطقه نسبت به عراق می‌شنویم، خوشبین هستیم و قطعا سفر ما به این کشورها برای هماهنگی با دولت است و در این سفرها وضعیت عراق و راه‌های حمایت از عراق و روابط فیمابین و پرونده‌های منطقه‌ای را بررسی و اینگونه بر تاثیر عراق و نقش منطقه‌ای و بین‌المللی آن در کل حوادث منطقه تاکید می‌کنیم.

دیگر خبرها

  • برگزاری دور دوم انتخابات مجلس در کرمانشاه به صورت تمام الکترونیک
  • آغاز بزرگترین رویداد انتخاباتی در جهان
  • آغاز انتخابات پارلمانی هند/ طولانی‌ترین انتخابات در جهان!
  • شروع طولانی‌ترین انتخابات جهان در هند
  • حکیم: ایران قدرت خود به جهانیان را ثابت کرد
  • هدف ایران تثبیت حق خود بود
  • اوج گیری مبارزات انتخاباتی در هند
  • راه اندازی پویش های انتخاباتی در کرج
  • سرنوشت طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری چه شد؟
  • انتقاد یک اصلاح‌طلب از مواضع صهیونیستی رادیکال‌ها