Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

امروز نشست علنی مجلس شورای اسلامی، مثل همیشه با حاشیه‌هایی همراه بود. از نطق میان دستور ذوالقدر در انتقاد از صداوسیما تا طرح جدید تشکیل استان آذربایجان مرزی.

حاشیه های طرح تشکیل آذربایجان مرزی

سیدتقی کبیری نماینده خوی در تذکری شفاهی، اظهار داشت: روز گذشته طرح تشکیل استان آذربایجان مرزی با مرکزیت خوی اعلام وصول شد که این طرح به امضای 67 نفر از نمایندگان رسیده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس با بیان اینکه مجلس محل تضارب آراء است، بیان کرد: آذربایجان غربی به لحاظ شاخص ها جزو 5 استان محروم کشور است و در شمال استان شهری وجود دارد که جزو 4 شهر محروم کشور است.

وی افزود: طرح تشکیل استان آذربایجان مرزی بر مبنای توسعه شهرهای این منطقه و در راستای مطالبه 30 ساله مردم است، اگر تعداد کمی از نمایندگان نگرش منفی نسبت به این موضوع دارند باید از آن ها سوال کرد چرا در طول مدتی که شهرهای این منطقه با محرومیت مواجه بودند حرفی نمی زدند.

بنا به روایت خانه ملت، کبیری ادامه داد: برخی افراد مصاحبه های بغض آلودی از روز گذشته در خصوص این طرح انجام داده اند و حتی گفته شد که طرح تشکیل استان آذربایجان مرزی پس گرفته شده است، برخی نیز با طرح مباحث امنیتی و اینکه کبیری نماینده خوی نیز موافق پس گرفتن امضاها است تلاش کردند تا برخی نمایندگان امضای خود را پس بگیرند. نمایندگانی که امضای خود را پس گرفته اند باید پاسخگوی مردم باشند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: طرح های مشابه این طرح تاکنون به مجلس آمده که از جمله آن ها می توان به طرح تشکیل استان اصفهان شمالی، خراسان شمالی، رضوی و جنوبی اشاره کرد. شیوه ای که در قبال طرح تشکیل استان آذربایجان مرزی در پیش گرفته اند صحیح نیست و ما هرچه مجلس تصمیم بگیرد تبعیت می کنیم.

صداوسیما درباره دسترسی غیرمجاز به آرشیوها پاسخگو باشد

سیده فاطمه ذوالقدر نماینده مردم تهران سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود گفت: متاسفانه هنوز وعده هایی که با هدف تحقق رویکردهای عدالت محور برای انتصاب زنان در سی درصد پست های مدیریتی داده شده بر زمین مانده و جامعه زنان هنوز در انتظار وزیر زن به سر می برند.

وی افزود: از سازمان صدا وسیما انتظار می رود، با تمرکز بر رسالت اصلی خویش، نه تنها جذب مخاطبان خویش را تقویت کند، بلکه با ارتقاء روحیه همکاری و همدلی پرسنل خویش را با آرمان‌ها و ارزش‌های نظام آنگونه همگام کند که از بروز مشکلاتی که در دسترسی غیرمجاز به آرشیوها و یا پیوستن به شبکه های معاند ایجاد می‌شود جلوگیری شود، البته از رییس صدا و سیما می خواهیم، پاسخگویی لازم را در این خصوص برای شفاف سازی افکار عمومی داشته باشد.

این نماینده مجلس ادامه داد: همکاران محترم؛ هدف از این سخنان، گله مندی و نادیده گرفتن تلاش ها نیست، زیرا در مسیر خودکفایی، به پیشرفت هایی نائل شده‌ایم که برجسته ترین آنها را در صنعت دفاعی کشور شاهدیم، که جایگاه کشورمان را به قدرت برتر منطقه ای تبدیل کرده و به برکت این عملکرد، خالصانه چتر امنیت و آرامش بر فراز کشورمان پایدار است که به سهم خویش و به نمایندگی از مردم شریف ایران و در آستانه روز ٣١ مرداد که روز صنایع دفاعی است، این تلاش‌ها را ارج می نهم و از وزیر و مجموعه همکاران آن وزارت تقدیر و قدردانی می کنم.

وی افزود: رهبر معظم انقلاب رونق اقتصادی کشور و افزایش ظرفیت اشتغال را وابسته به خصوصی سازی و اعتماد به بخش خصوصی و جوانان دانستند اما در مسیر خصوصی سازی برای سالیان متمادی شفاف و درست عمل نشده و آنچه که در واگذاری ها عاید مردم شده بیکاری و تعدیل نیروی کار و آنچه که عاید اقتصاد شده رانت خواری و دست های نامرئی فساد و حقوق ها و املاک نجومی و وام های کلان است، که البته در ماه های اخیر اقدامات بسیار خوبی برای کوتاه کردن دست چپاول گران سرمایه های این ملت شریف توسط قوه قضاییه صورت گرفته و با پرونده های مفاسد مالی برخوردهای قاطعی شده که شایسته تقدیر است.

حضرت‌پور عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شد

بنا بر روایت ایسنا، علیرضا رحیمی عضو هیات رئیسه مجلس اظهار کرد: روز گذشته در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تقاضای عضویت چهار نماینده در این کمیسیون مورد بررسی و رای‌گیری قرار گرفت. یک نفر انصراف داد و سه نفر نتوانستند اکثریت رای را به دست آورند.

وی افزود: آقای حضرت‌پور در نامه‌ای به رئیس مجلس درخواست بررسی این موضوع را داشت که در جلسه دیروز توانسته اکثریت نسبی را کسب کند چون جلسه روز گذشته با حضور ۱۵ نفر تشکیل شد و ایشان ۷ رای را به دست آورده است.

رحیمی اضافه کرد: امروز رئیس مجلس این نامه را به بنده برای بررسی بیشتر ارجاع داد. علی رغم اینکه قرار است این موضوع در جلسه امروز هیات رئیسه مطرح شود، اما ما آیین نامه را بررسی کردیم و این نتیجه حاصل شد که آقای حضرت‌پور توانسته اکثریت نسبی رای را به دست آورد لذا او به عنوان عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی انتخاب شده است.

مرتضی صفاری نطنزی نماینده فقید نطنز و عضو کمیسیون امنیت ملی چندی پیش بعد از تحمل یک دوره بیماری درگذشت.

منبع: خبرگزاری خانه ملت

منبع: آفتاب

کلیدواژه: صداوسیما مزدک میرزایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۰۶۱۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنایه رئیس سازمان تأمین اجتماعی به مشاغل سخت! / جدّیت قالیباف به روایت یک عضو جبهه پایداری

یک استاد دانشگاه با نقد دیدگاه دکتر شریعتی درباره کتاب و مطالعه گفته است: نمی توان خواندن هر کتابی را به هر کس توصیه کرد.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

جدّیت قالیباف به روایت یک عضو جبهه پایداری

حجت الاسلام مهدی باقری، نماینده مردم زنجان در مجلس شورای اسلامی در مصاحبه با ایلنا درباره عملکرد مجلس یازدهم و هیئت رئیسه آن گفته است: مجلس یازدهم مسیر خوبی را در بحث پیگیری مشکلات مردم آغاز کرد و حضرت آقا هم این مجلس را تایید کردند.

او می افزاید: مجلس یازدهم اشکالات و نقاط ضعفی داشته که باید برطرف شود، منتها نقاط قوتی هم داشته که باید دنبال و تقویت شود.

باقری در ادامه و در پاسخ به این سوال که «شما این نقاط ضعف و اشکالات را متوجه رییس مجلس می‌دانید؟» گفته است: خیر، ضعف هیات رییسه. اتفاقا به نظر من رییس مجلس قوی بوده اما اعضای هیات رییسه با قدرت برخورد نکردند که رییس متهم به این شده که مثلا تک روی می کرده. به عقیده بنده اگر به آن میزانی که رییس وقت می‌گذاشت، سایر عزیزان هم وقت می گذاشتند، با جدیت و بدون تعارفات سیاسی برخورد می‌کردند و همان جدیتی که رییس مجلس داشت اگر سایر اعضای هیات رییسه هم داشتند، کارها بهتر پیش می رفت.

این نماینده عضو جبهه پایداری تصریح می کند: به نظرم پیش از آنکه ایراد را به رییس مجلس بگیریم باید به اعضای هیات رییسه بگیریم؛ نه به معنای اینکه کار نکردند، بلکه با تعارف کار کردند. خیلی از موضوعاتی بود که باید در دستور کار قرار می‌گرفت که هیات رییسه آن ها را در برنامه دستور قرار نداد. [1]

*بیان حقانی و اشاره این نماینده محترم به واقعیت های کارکردی مجلس یازدهم یک امر مغتنم است و نشان می دهد که وجدان های پاک بسیاری در نزد نمایندگان مجلس وجود دارد که حاضر به کتمان واقعیت نیستند.

همه آگاهان سیاسی می دانند که رئیس مجلس نقش بی بدیلی در سوق دادن مسیر حرکت پارلمان به سمت کارکردهای مطلوب و ملموس دارد. و اگر قالیباف نبود؛ مجلس یازدهم نمی توانست اکنون صاحب کارنامه ای بی بدیل باشد.

این قالیباف بود که توانست به سبب سابقه خود در کارآمدی و اجرا؛ سمت درست مشکلات را بشناسد و با وجود ناکارآمدی دولت اما در حد توان و مقدوراتش؛ بوسیله مجلس یازدهم تأثیراتی را در زندگی مردم ایجاد کند.

تأثیراتی که البته همه انتظار داشتیم دولت نسبت به آنها اقدام کند اما به هر دلیلی مجلس توانست پایه گذار آنها شود.

شاید برای مردم جالب باشد که عده ای اکنون به صف آرایی در مقابل همین کارنامه مشخص مشغول شده اند و قصد دارند مجلس دوازدهم را به سنگری برای تخریب قالیباف و کارآمدی او بدل کنند. رجال بی هنری که طی سال های اخیر جز حرّافی و سیاست بازی کاری برای مردم نکرده اند.

***

هر کتابی را نخوانید!

علیرضا جوادی‌فام، استاد دانشگاه تبریز طی سخنانی در جلسه نقد فلسفی کتاب انسان خردمند نوشته "یووال نوح هراری" تأکید کرد که نویسنده این کتاب معنای دین را بصورت کامل نمی داند و لیبرالیسم، کمونیسم، ناسیونالیسم و … را دین می‌شمارد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران، این استاد دانشگاه در ادامه گفته است: خواندن یک بارِ هر کتاب را به هرکسی توصیه نمی‌کنم.

جوادی‌فام با بیان اینکه هر کتابی را نمی‌توان به هرکسی توصیه کرد، گفت: این سخن دکتر شریعتی که هر کتابی به یک بار خواندنش می‌ارزد، فقط در مورد افرادی صادق است که به ثبات فکری رسیده باشند. [2]

*تأکید آقای جوادی فام باید مد نظر همه اعم از مربیان، خانواده ها، استادان و اهالی فرهنگ باشد.

حق مطلب این است که مطالعه و کتابخوانی اگرچه بسیار خوب و مورد تأکید است لکن باید دقت داشت که ذهن افراد و بخصوص کودکان و جوانان به مثابه یک زمین حاصلخیز است و محتوای کتاب ها بذر این زمین محسوب می شود. لذاست که باید دقت کرد بذر نامناسبت یا بذر علف هرز را در زمین حاصلخیز کشت نکرد زیرا هرگز نتیجه خوبی نخواهد داشت.

از همین رو همواره باید بر قید مهم "کتاب خوب" تأکید کرد، برای کودکان و نوجوانان کتابهای خوب را در نظر داشت و درباره مضامین غلط برخی کتاب ها نیز حساس بود.

تأکید می شود که "کتاب بد" اثرات بسیار سوئی دارد و از پیر تا جوان را گرفته به پرتگاه های خطرناکی خواهد کشاند.

در این زمینه می توان به سرنوشت برخی از رجال انقلابی دهه شصت اشاره کرد که همگی مخالف امپریالیزم آمریکا و حامی ولایت فقیه بودند اما به مرور و با مطالعه بدون نقد برخی کتاب ها و توهم دانایی در قبال محتوای غلطی که دریافت می کردند؛ تبدیل به رجالی شدند که آمریکا را معبد می دیدند و از ولایت فقیه نیز بریدند.

دقت شود که این یک مثال سیاسی بود و هزاران مثال دیگر در ابواب دیگر را می توان از سرنوشت افرادی مطرح کرد که به دلیل مطالعه کتب بد به جنگ عقلانیت رفتند و در مقابل دین و واقعیت ها نیز ایستادند.

***

کنایه مدیر سازمان تأمین اجتماعی به "مشاغل سخت"!

میرهاشم موسوی، مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی اخیرا طی اظهاراتی که مشرق آنها را منتشر کرد، گفته است: تعداد درخواست‌ها و بازنشستگی‌های برقرار شده در مشاغل سخت و زیان‌آور مغایر اهداف و نیات اصلی تصویب این قانون است و سهمی عمده در ناترازی منابع و مصارف سازمان تأمین‌اجتماعی به‌عنوان یک سازمان بیمه‌ای بین نسلی دارد.

به گزارش مشرق، او می افزاید: وضعیت فعلی به گونه‌ای است که متوسط سن بازنشستگی به حدود ۴۰ سال و کمتر رسیده و گاهی نیروی کار در اوج تجربه، مهارت و تخصص از بازار کار خارج می‌شود و هزینه حمایت از این افراد به سایر بیمه‌شدگان ذی‌نفع سازمان تأمین‌اجتماعی تحمیل می‌شود.

موسوی گفته است: ناگوارتر آن که این افراد که با استفاده از قانون مشاغل سخت و زیان‌آور و ظاهراً به سبب فرسودگی جسمی و روحی ناشی از این مشاغل از فهرست بیمه‌پردازان خارج می‌شوند در عمل از بازار کار خارج نمی‌شوند که جا برای نیروهای جدید باز شود بلکه جذب بخش‌های غیر رسمی بازار می‌شوند. با این وضعیت نیروی انسانی نمی‌توان آرمان‌های بزرگ رشد و جهش تولید را دنبال کرد. [3]

*آقای موسوی باید به افکار عمومی و پرداخت کنندگان بیمه توضیح بدهد که چرا در قبال کارگران مشاغل سخت از عبارت "ظاهرا به سبب فرسودگی از فهرست بیمه پردازان خارج می شوند" استفاده کرده است؟

زیرا این عبارت به این معنی است که سازمان تأمین اجتماعی شرایط مشاغل سخت را قبول ندارد و کأنه احساس فریب می کند؟

اظهارات موسوی در حالی است که اگرچه باید پذیرفت در ایران سهولت های بعضا بیجایی در بحث بازنشستگی وجود داشته اما همه می دانند که مشکلات سازمان تأمین اجتماعی به دلیل سوء مدیریت است نه به دلیل قوانین موجود!

سوء مدیریتی که درباره دلائل آن حرف و حدیث بسیار است...

لازم به تأکید است که جایگزین شدن برخی نیروهای بازنشسته رسمی در بخش های غیر رسمی و حتی در بخش های دولتی؛ اتفاقا فرایندی مطلوب است که نشان می دهد آن نیروی بازنشسته در حد مطلوبی از مهارت و تخصص قرار دارد و اگر هم در یک شغل سخت مشغول به کار بوده اما توانسته با مراقبت و زیست نخبگانی؛ توانمندی خود را بر شرایط سخت غلبه دهد. آیا اکنون باید در قبال چنین نیروی زبده ای با کنایه حرف زد، قانون را بر ضد او برانگیخت و بازار کار را از وجود چنین افرادی محروم کرد؟

کما اینکه شخص آقای موسوی هم در بخش دیگری از اظهارات خود به "چالش نیروی کار ماهر" نیز اشاره کرده است.

آشکار است که نیروی کار ماهر و متخصص هرگز جای هیچ کارجویی را تنگ نمی کند و فضای کاری کشور اتفاقا باید صحنه رقابت باشد نه صحنه اوت کردن دیگران با استناد به آیین نامه ها و قوانین ضعیف!

توصیه به مدیرعامل محترم سازمان تأمین اجتماعی این است که به جای استفاده از عبارت هایی که موجب ناراحتی پردازندگان حق بیمه می شود؛ به تلاش های خود برای تسهیلگری سرعت ببخشند و البته به دنبال رفع سوء مدیریت ها در سازمان بزرگ تأمین اجتماعی باشند.

سازمان تأمین اجتماعی یکی از مصادیق عدالت و زیست معقول در جامعه ایرانی پس از انقلاب اسلامی است که باید از مثبتات آن دفاع کرد و مراقب بود که این نقاط قوت به تاراج بی تدبیری نرود.

***

1_https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1471357

2_ibna.ir/x6mdV

3_mshrgh.ir/1596093

دیگر خبرها

  • قانون مهریه 2 الی 3 سال است که معطل مانده/ نماینده مجلس: منتظر هستیم؛ فعلا دست هیئت رئیسه است
  • آغاز رقابت بیش از ۲۳ هزار هرمزگانی در مرحله نخست کنکور
  • خبرهای جدید از افزایش تعطیلات آخر هفته از زبان یک نماینده مجلس
  • کاظم موسوی نماینده مجلس: فروش نوکیای تقلبی حرام است
  • کنایه رئیس سازمان تأمین اجتماعی به مشاغل سخت! / جدّیت قالیباف به روایت یک عضو جبهه پایداری
  • حاجی دلیگانی، نماینده مجلس: طرح نوری که در فراجا در حال اجراست، مناسب است و از آن حمایت می کنیم
  • نماینده مجلس: از فراجا برای اجرای طرح نور حمایت می‌کنیم
  • از موافقت با تشکیل سازمان سپند تا حضور وزرای دولت در کمیسیون‌های مجلس
  • نقدعلی، نماینده مجلس: نیروی انتظامی پیش‌دستی کرد؛ قدردان شماییم
  • حسینی، نماینده مجلس: به جای تغییر در تیم اقتصادی دولت باید به دنبال بهبود سیاست‌ها بود/ اتفاقات بین‌المللی در قیمت ارز به شدت تاثیرگذار است