Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - از کاسبی‌های ناسالمی که به تازگی شیوع زیادی یافته، انجام تصادفات ساختگی با هدف اخاذی از بیمه‌هاست که در برخی موارد رد پای آنها به باندهای سازمان یافته‌ای می‌رسد که افراد بی‌خانمان و کم بضاعت را طعمه می‌کنند.
به گزارش خبرگزاری آریا، افراد سودجو گاهی با صحنه‌سازی و تصادف ساختگی اقدام به پرونده‌سازی برای اخذ خسارت از بیمه می‌کنند که پیگیری‌ها در برخی موارد به شناسایی باندهای حرفه‌ای منجر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در تصادفات ساختگی، افراد یا خودشان صدمات را وارد می‌کنند یا گاهی اوقات توسط افراد حرفه‌ای که تخصص دارند صدمات شدید و خطرناکی مانند شکستگی استخوان و جراحات متعدد و شکستگی دندان‌ها و سایر موارد روی بدن افراد ایجاد می‌شود تا از بیمه خسارت بگیرند. معمولا در این نوع تصادفات ساختگی، از خودروهای قدیمی و فرسوده استفاده می کنند.
بخش دیگری از تخلفات این بخش نیز مربوط به تبانی و سندسازی برای اخذ خسارت تصادف است به طوری که هیچ تصادفی رخ نمی‌دهد، اما برای اخذ خسارت بیمه، سندسازی می‌شود.
همچنین گاهی اوقات، تصادف واقعی رخ می‌دهد، اما در اعلام رقم خسارت، تخلف شده و رقم بیشتری اعلام می‌شود تا از این طریق، فرد خسارت دیده، غرامت بیشتری دریافت کند.
سهم 15 تا 20 درصدی تصادفات ساختگی از مجموع تصادفات
درباره سهم دقیق تصادفات ساختگی از مجموع تصادف‌های منجر به پرداخت خسارت بیمه، آمار دقیقی وجود ندارد، که علت آن به پیچیده بودن وقوع این تخلفات و ملاحظات مربوط به آن است.
اما رئیس کل بیمه مرکزی ایران از سهم حدود 20 درصدی این نوع تصادفات و تخلفات مربوط به اعلام خسارت این بخش سخن می‌گوید.
«غلامرضا سلیمانی» چندی پیش به ایرنا گفت: با بررسی آماری مشخص شد که حدود 20 درصد از تصادفات رخ داده مربوط به حوادث غیرطبیعی بوده یا اینکه خسارات اعلام شده در آن بیش از رقم واقعی بوده است.
مدیرعامل بیمه آرمان نیز در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا در این باره گفت: آمار دقیقی وجود ندارد اما برآورد می‌شود که 15 تا 20 درصد از خسارت‌های مربوط به بیمه بدنه خودرو مربوط به تقلب و تخلف باشد.
کامبیر پیکارجو اضافه کرد: این نوع تخلف‌ها هم شامل تصادف‌های ساختگی و هم شامل تقلب و تخلف در میزان اعلام خسارت و دستکاری اسناد است.
چندی پیش مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در این باره به ایرنا گفته بود: در سال گذشته (1397) 185پرونده تصادف ساختگی کشف و با انجام کارشناسی‌های تخصصی به مراجع قضایی معرفی شد.
مدیرکل پزشکی قانونی خراسان جنوبی نیز در ماه گذشته اعلام کرد: تصادفات ساختگی و کلاهبرداری از موسسه‌های بیمه توسط افراد غیر بومی در حال افزایش است.
به گفته مصطفی جعفرزاده در نشست شورای پیشگیری از وقوع جرم استان خراسان جنوبی، سال گذشته یک مورد کلاهبرداری در این زمینه کشف شد که رقم زیادی را از این طریق کلاهبرداری کرده بود.
بابک سلحشور مدیرکل پزشکی قانونی خراسان شمالی نیز به تازگی از افزایش 12.5 درصدی تصادفات ساختگی در خراسان شمالی خبر داده است.
انجام تصادف ساختگی توسط افراد غیر بومی
نکته جالب توجه در تصادفات ساختگی با هدف اخذ خسارت بیمه این است که افراد متخلف، تلاش می‌کنند که تصادف را در استان هایی غیر از استان محل سکونت خود انجام دهند.
علت تمایل به انجام تصادف در استانی غیر از محل سکونت این است که در زمان وقوع تصادف در استانی دیگر، سخت‌گیری زیادی درباره صحنه تصادف و سایر موارد انجام نمی‌شود.
در واقع، تلاش‌های زیادی از طرف نهادها و سازمان های مسئول انجام شده تا افرادی که دچار تصادفات جاده‌ای می‌شوند، در استان‌های دیگر با مشکلات اداری و بوروکراسی مواجه نشوند که افراد سودجو از این موضوع سوءاستفاده می‌کنند.
این افراد سودجو با نامه‌ای که از پزشکی قانونی استان محل وقوع تصادف دریافت کرده‌اند در شهر خود برای دریافت غرامت بیمه اقدام می‌کنند.
بی‌خانمان‌ها و کم بضاعت‌ها، قربانیان تصادفات ساختگی
بخشی از تصادف‌های ساختگی توسط گروه ها و باندهایی انجام می شود که افراد کم بضاعت و بی خانمان را طعمه قرار می‌دهند.
در این شیوه، متخلفان به بی‌خانمان ها و افراد نیازمند مبالغی ناچیز را پرداخت می‌کنند تا قربانی تصادف شوند.
سود اصلی این تخلف عاید افراد سودجو و سردسته‌ها می‌شوند و افراد فقیری که نقش طعمه را بازی می‌کنند مبلغ ناچیزی را دریافت می‌کنند. این در حالی است که این قربانیان گاهی صدمات جسمی ناگواری دیده و حتی ممکن است فوت شوند.
راهکارهای بیمه برای شناسایی تصادفات ساختگی
مهمترین راهکارهای صنعت بیمه برای مقابله با تصادف‌های ساختگی و تخلف در اعلام خسارت‌های مربوط به این صنعت، پیگیری 2 طرح «بیمه راننده محور» و «ایجاد سامانه‌های اطلاعاتی و مدل‌سازی» است که بر اساس آن، شناسایی افراد متخلف و همچنین شناسایی سندسازی در اعلام میزان خسارت، تسهیل می‌شود.
بر اساس قانون باید تا پایان برنامه ششم توسعه، بیمه نامه‌های راننده محور مطابق با رفتار راننده صادر شود. بر اساس این طرح، راننده‌های پرخطر شناسایی شده و حق بیمه بیشتری از آنها اخذ خواهد شد.
درباره میزان موفقیت این دسته از متخلفان، آمار دقیقی وجود ندارد، زیرا با افزایش دقت کارشناسان پزشکی قانونی و بیمه برای شناسایی آنها، این دسته از متخلفان از روش‌های مبتکرانه‌تر و پیچیده‌تری برای دور زدن بیمه ها استفاده می‌کنند.
به گزارش خودروکار، در حال حاضر سامانه‌ها و نرم افزارهایی توسط شرکت‌های بیمه در دست تهیه است که از طریق آنها می‌توان، میزان تصادفات‌های ساختگی و خسارات غیرواقعی را کاهش داد که البته تا رسیدن به نتیجه مطلوب فاصله زیادی دارد.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۰۷۵۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۱ درصد تصادفات فوتی سال گذشته تهران مربوط به عابران پیاده بود

به گزارش خبرگزاری مهر، سرهنگ احسان مؤمنی در خصوص ترددهای عابرین در معابر توضیح داد و گفت: برابر ماده ۲۱۵ آئین نامه راهنمایی و رانندگی عابرین پیاده مکلف هستند در هنگام عبور از سطح معابر حتماً از پیاده رو عبور کنند.

وی افزود: در جاهایی که پیاده رو نیست عابرین پیاده باید از سمت چپ معبر و خلاف جهت دیگر وسایل نقلیه عبور کنند و دلیل آن هم این است که وسایل نقلیه‌ای که از روبرو در حال تردد هستند آنها را ببینند و اگر یک درصد حواس راننده پرت شد و به سمت آنها رفت عابرین بتوانند جان خود را نجات دهند.

معاون عملیات پلیس راهور تهران بزرگ بیان داشت: بر اساس همین ماده ۲۱۵ عابرین پیاده گرامی از پریدن و دویدن ناگهانی در سطح معابر باید جدا خودداری کنند.

سرهنگ مؤمنی افزود: همچنین تردد عابرین پیاده در سطح معابر بزرگراهی ممنوع است و اگر زمانی که می‌خواهند به سمت دیگر بروند باید از گذرگاه‌های عابرین پیاده و پل‌های هوایی که به همین منظور تعبیه شده است استفاده کنند.

وی گفت: عابر پیاده ای که از عرض معابر بزرگراهی عبور می‌کند مسلماً اگر تصادفی برای او روی دهد همکاران بنده به او نیز سهم تقصیر می‌دهند. بله عابرین پیاده هم بر اساس ماده ۲۱۵ آئین نامه راهنمایی و رانندگی در تصادفاتی که از محل‌های ممنوع عبور می‌کنند سهم تقصیر می‌گیرند.

معاون عملیات پلیس راهور تهران بزرگ اظهار داشت: ۴۱ درصد از تصادفات منجر به فوت شهر تهران در سال گذشته مربوط به عابرین پیاده بوده است. وقتی این آمار را بررسی می‌کردیم دریافتیم که بالای ۶۰ درصد از این آمار مربوط به تصادفات عابرین در معابر بزرگراهی بوده است. یعنی جایی اتفاق افتاده است که دقیقاً عابرین پیاده نباید از آنجا تردد می‌کردند. در تمام این ۶۰ درصد به عابرین پیاده سهم تقصیر داده‌ایم.

کد خبر 6080685

دیگر خبرها

  • تصادفی که بزرگراه ‌شمالی ‌کرمان را مسدود کرد + فیلم و تصاویر
  • خسارت بارش‌های بهاره به ۶ هزار هکتار از مزارع استان
  • پرداخت خسارت بابت اختلال در سامانه نسخه الکترونیک
  • پرداخت بیش از ۴۸۱۶ میلیارد تومان خسارت توسط صندوق تامین خسارت‌های بدنی
  • ۴۱ درصد تصادفات فوتی سال گذشته تهران مربوط به عابران پیاده بود
  • ۴۱ درصد تصادفات منجر به فوت عابرین پیاده می‌شود
  • سهم ۴۱ درصدی عابران پیاده در تصادفات منجر به فوت
  • افزایش شعب پرداخت خسارت بدنه خوردو بیمه البرز
  • کاهش آمار تصادف امسال در محورهای ارتباطی شهرستان مهاباد
  • هزینه‌کرد ۲۰۰ میلیاردتومانی شهرداری ارومیه بابت نصب علائم و ایمن‌سازی ترافیکی