Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیدحسین نقوی‌حسینی سخنگوی فراکسیون نمایندگان ولایی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به جلسه صبح امروز این فراکسیون گفت: نشست امروز حضور آقای علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی برگزار شد، و نمایندگان سوالات خود را از رئیس سازمان انرژی اتمی مطرح کردند.

او افزود: نمایندگان درخواست ارائه توضیحاتی در خصوص گام‌های اخیر مربوط به کاهش تعهدات برجامی پس از خروج آمریکا، قابلیت برگشت به شرایط قبل از برجام، ضرورت تقویت سایت اصفهان، استفاده از ظرفیت جوان و نخبگان کشور در بخث فناوری هسته‌ای داشتند؛ همچنین سوالاتی پیرامون اقدامات اخیر در زمینه کاهش تعهدات برجامی بلافاصله بعد از خروج آمریکا از برجام، برنامه سازمان روی نسل‌های جدید و پیشرفته سانتریفیوژها، اقدامات در حوزه پیشران‌های هسته‌ای، دستاورد‌ها در حوزه اکتشافات، تأکید بر ضرورت استفاده از سانتریفیوژ‌های نسل جدید مطابق کشور‌های پیشرفته و رساندن غنی سازی اورانیوم به ۵۰ درصد مطرح کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نقوی حسینی با اشاره به پاسخ‌های آقای صالحی به سوالات نمایندگان تصریح کرد: آن قسمت از بیانیه ۹ بندی مقام معظم رهبری که مربوط به شروط قبل از امضای بود و جز وظایف سازمان انرژی اتمی کشور بود، اجرایی شده که از جمله آن بند‌های ۳، ۴ و ۵ است؛ همچنین صالحی گفت که که بعد از خروج آمریکا از برجام تمام دستورات مقام معظم رهبری که مربوط به حوزه فناوری هسته‌ای بود اجرایی کرده اند، ولی بند‌های غیر فنی در حوزه اختیارات آن‌ها نبوده و وزارت امور خارجه باید پاسخگو باشد.

او بیان کرد: آقای صالحی اعلام کرد بحث مذاکره با آمریکا از دولت دهم شروع شد که از طریق پادشاه عمان دنبال می‌شد که از همان ابتدا مقام معظم رهبری آن را قبول نداشته و می‌فرمودند آمریکایی‌ها قابل اعتماد نیستند. همچنین ایشان همواره تاکید داشتند حق غنی سازی ایران باید به رسمیت شناخته شود.آمریکا در دولت دهم از طریق پادشاه عمان اعتراف به حق غنی سازی ایران کرد که نامه آن موجود است، یکی از تاکیدات رهبری این بود که در فرایند مذاکره، گام به گام جلو بروید و امکان برگشت پذیری هم باشد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس ادامه داد: رئیس سازمان انرژی اتمی بیان کرد که ترامپ می‌گوید قرارداد برجام بدترین قرارداد بود و باید فناوری هسته‌ای ایران متوقف یا کند می‌شد همچنین عملکرد ایران بعد از خروج آمریکا از برجام خوب بود به طوری که افکار عمومی جهان را به همراه خود داشتیم؛ اگر همزمان با خروج آمریکا از برجام ایران از برجام خارج می‌شد ممکن بود آمریکا به همراه اروپا اجماع جهانی علیه ایران تشکیل دهد و قطعنامه‌های قبلی را بازگرداند، لذا این اقدام صورت نگرفت و گام‌های بعد از خروج آمریکا از برجام در رابطه با نوع رفتار ایران و کاهش تعهدات توسط کمیته‌ای به نام هیأت نظارت بر برجام تصمیم گیری می‌شود.

نقوی حسینی ادامه داد: آقای صالحی اعلام کرد که تا امروز از لحاظ سیاسی اجازه اجماع جهانی علیه ایران را نداده ایم و دشمنان ما در جهان غرب مجبور به اعتراف به اقتدار نظام جمهوری اسلامی ایران شده اند.

او ادامه داد: رئیس سازمان انرژی اتمی گفت که جلسه هیات نظارت بر برجام دو هفته پیش برای گام سوم تشکیل شده و پیشنهاداتی هم به رئیس جمهور داده شده است، سالن مونتاژ سانتریفیوژ‌های جدید و مدرن را ساخته ایم که حدود ۲۰ سانتریفیوژ IR۶ در این سالن مونتاژ شده است همچنین قابلیت برگشت پذیری به شرایط قبل از برجام را داریم و ظرف چند ماه آینده خبر‌های خوبی از اراک خواهید شنید.

سخنگوی فراکسیون نمایندگان ولایی تصریح کرد: آقای صالحی اعلام کرد که در حوزه پیشران‌ها کار کرده و دستاورد‌های خوبی داشته ایم، میزان غنی سازی ما از ۳۰۰ کیلو به ۳۷۰ کیلو رسیده و روی نسل‌های IR۶ و IR۷ کار کرده ایم و همچنین IR۸ را نیز در دستور کار داریم ضمن اینکه برای انجام امور خود به استفاده از ظرفیت جوانان و نخبگان اهتمام و اعتقاد داریم.

منبع: آخرین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت akharinnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آخرین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۰۹۰۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لغو عضویت ایران در سه سازمان جهانی؛ گاف تازه دولت؟

افشین امیرشاهی در هم میهن نوشت: درخبر‌ها آمده است ایران عضویت خودش در سه سازمان جهانی «شورای بین‌المللی موزه‌ها» و «شورای بین‌المللی محوطه‌ها و بناها» (ایکوموس) و همچنین «شبکه سازمان‌های علمی جهان سوم» را لغو می‌کند.

ایران در پی خروج از این سازمان‌های جهانی، پرداخت حق عضویت به آن‌ها را نیز قطع خواهد کرد. گفته می‌شود وزارت میراث فرهنگی و گردشگری درخواست عدم عضویت در شورای بین‌المللی محوطه‌ها و بنا‌ها را نیز داشته است.

دولت مصوبه‌ای هم درباره خروج از این سازمان‌های بین‌المللی داشته است که تنها به امضای ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری و حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه رسیده است.

درواقع این مصوبه را به دولت هم نبرده‌اند که کار کارشناسی دقیق‌تری روی آن صورت بگیرد و دست‌کم وزارت میراث فرهنگی هم درباره این مصوبه نظر بدهد.

اما این مصوبه یک ایراد مهم دارد که به‌نوعی گاف دولت هم به شمار می‌رود. نخست اینکه سازمان‌هایی که نام آن‌ها رفت، جزو سازمان‌های غیردولتی و مردم‌نهاد هستند و نه دولتی که ایران بخواهد از آن‌ها خارج شود.

به عبارتی سه سازمانی که نام آن‌ها ذکر شده است، مؤسسه‌های تخصصی مردم‌نهاد هستند؛ بنابراین به نظر می‌رسد دولت به علت بی‌پولی خواستار خروج از عضویت در این سازمان‌ها شده است، درحالی‌که حق عضویت ایکوموس و ایکوم ایران را دولت نمی‌دهد، بلکه همین نهاد‌های داخلی ایران از اعضای خودش حق عضویت دریافت کرده و آن را به این سازمان‌های بین‌المللی پرداخت می‌کند.

مثلاً سازمان‌های بین‌المللی دیگری مانند ایکروم هم وجود دارد که یک نهاد تخصصی در حوزه حفاظت و مرمت آثار تاریخی-فرهنگی است و دولت‌ها در آن عضویت دارند. دولت می‌تواند برای عضویت یا لغو عضویت در این سازمان‌ها تصمیم بگیرد، اما سازمان‌هایی که دولت برای خروج از آن‌ها مصوبه داده است جزو سازمان‌های غیردولتی و مردم‌نهاد هستند که قاعدتاً دولت نمی‌بایست درباره آن‌ها ورود می‌کرد.

پس این سوال مطرح می‌شود که عضویت ایران در این سازمان‌ها چه عیب و ایرادی دارد؟ مصوبه دولت هیچ اشاره‌ای به ایراد‌های عضویت در این سازمان‌های بین‌المللی ندارد. اصلاً عضویت ایران در همه سال‌های گذشته چه صدمه‌ای و خدشه‌ای داشته که پس از سال‌های طولانی و ناگهان تصمیم به خروج از آن‌ها بگیریم؟

سازمان‌هایی که نام آن‌ها ذکرشده نه سیاسی هستند و نه مسئله و مشکل خاصی دارند که تصمیم به خروج از آن‌ها بگیریم. حتی عضویت ایران در این نهاد‌ها سودمندی‌های فراوانی دارد.

چون کار این نهاد‌های غیردولتی همفکری و توصیه برای حفاظت از میراث فرهنگی است و راهکار‌هایی را براساس منشور ونیز و منشور وین و مانند آن ارائه می‌دهند که بتوانیم از آثار تاریخی خودمان بهتر محافظت کنیم.

این سازمان‌ها، مشارکت را تقویت می‌کند. باعث افزایش آگاهی اعضا درباره میراث غنی ایران می‌شوند و عشق و علاقه‌مندی به هویت فرهنگی کشور‌ها به وجود می‌آورند.

مشخص است که هماهنگی خاصی با ایکوم و ایکوموس و حتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایران صورت نگرفته و مصوبه بدون نظر این نهاد‌ها و همچنین وزارت میراث فرهنگی تهیه شده است. چون توضیح رسمی که روابط عمومی وزارت میراث فرهنگی منتشر کرده است در نقطه مقابل این مصوبه است.

اگر نگاه کوتاهی به تعریف هر یک از این سازمان‌ها داشته باشیم متوجه می‌شویم که شورای بین‌المللی موزه‌ها یک سازمان تخصصی موزه‌داری در سطح جهان است که به ارتقا و محافظت از میراث فرهنگی می‌پردازد و ۱۳۷ کشور جهان درآن عضویت دارند.

شورای بین‌المللی ابنیه و محوطه‌ها (ایکوموس) نیز سازمانی برای نگهداری و پاسداری از اماکن میراث فرهنگی در سراسر جهان است. ایکوموس ایران هم با نیت پاسداشت هویت ملی از طریق ترویج شناخت ارزش‌های نهفته در بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی تشکیل شده است.

تصمیم به خروج ناگهانی ایران از این نهاد‌های غیردولتی بسیار عجیب است. میراث فرهنگی، سرشار از درس‌های زندگی برای آیندگان است و روح و هویت یک سرزمین به شمار می‌رود.

حفاظت از میراث فرهنگی و بنا‌های تاریخی یعنی حفاظت از یک گنج بی‌بدیل و هویت غنی و ریشه‌دار که می‌تواند به ارتقای سطح دانش و بینش عمومی و اعتلای فرهنگ و هنر کشور و ترویج و اشاعه فرهنگ و هنر اصیل ایرانی و اسلام منجر شود.

دولت به جای تصمیم به خروج از این سازمان‌ها باید به تقویت نهاد‌های غیردولتی بپردازد و برای پاسداری از میراث فرهنگی ایران تلاش کند. شاید لازم باشد مؤسسه فرهنگی ایکوموس ایران و همچنین کمیته ملی موزه‌ها – ایکوم ایران هر چه زودتر درباره این مصوبه دولت بیانیه بدهند و شفاف‌سازی کنند.

ایران کشوری است که در طول سال‌های طولانی با تعداد بی‌شماری سرزمین، تمدن، قوم، زبان، بنا و آیین و رسوم سر و کار داشته است، زمانی فرمانروا بوده و زمانی زیردست، اما هیچ‌گاه از صف اول تاریخ عقب ننشسته است، به‌طوری‌که ما نه‌فقط با گذشته خود که با دنیا نیز یک تاریخ مشترک داریم و باید در حفظ و نگهداری آن بکوشیم. ما چاره‌ای نداریم جز اینکه برای حفظ ایران و ایرانی از میراث فرهنگی کهن‌مان دفاع کنیم و با چشم بازتری به امروز و فردا نگاه کنیم.

دیگر خبرها

  • آیا بدنه جت های جنگنده مدرن ضد گلوله ساخته می شود؟(+عکس)
  • سفر قریب الوقوع رافائل گروسی به ایران
  • هیچ رفتاری را که سبب خدشه به تعامل ما با آژانس شود نمی‌پذیریم/ مدیرکل بین برجام و پامان تفکیک قائل شود
  • سفر قریب‌الوقوع رافائل گروسی به ایران
  • بازدید منظم آژانس از تاسیسات هسته‌ای ادامه دارد
  • گروسی به ایران می آید!
  • اسلامی: اگر آژانس به تعهدات برجامی خود عمل کند ما هم متعهدیم
  • اسلامی: بازدید منظم آژانس از تأسیسات هسته‌ای/ نظارت ۱۲۰ بازرس
  • استوری جدید گروسی با تگ ایران
  • لغو عضویت ایران در سه سازمان جهانی؛ گاف تازه دولت؟