Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان موفق به توسعه دو روش جدید عینی شده‌اند که قادر به تشخیص بیماری اوتیسم است؛ این دو روش بر مبنای تفاوت‌های مغزی بیماران با افراد عادی قرار دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ معمولا تشخیص بیماری اوتیسم در مراحل اولیه بسیار دشوار است؛ در حالی که متوسط سن تشخیص در آمریکا حدود چهار سال است؛ روشی که محققان به تازگی توسعه داده‌اند قادر به تشخیص بیماری در ۱۸ ماهگی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس تحقیقات قبلی اطلاعات بصری در مغز بیماران مبتلا به اوتیسم به گونه‌ای متفاوت پردازش می‌شود.   بر اساس یک تئوری به‌نام binocular rivalry، زمانی که به طور هم‌زمان در مقابل هر چشم یک تصویر کاملا متفاوت قرار می‌گیرد، وضعیت مغز برای پردازش بین دو حالت تغییر می‌کند. مطالعات قبلی نشان می‌دهد این فرآیند در ذهن افراد مبتلا به اوتیسم بسیار آهسته‌تر صورت می‌گیرد. در مطالعات جدید محققان مرکز تحقیقات اوتیسم در دارتموث آمریکا روشی را توسعه داده‌اند که این فرآیند را اندازه‌گیری می‌کند. در این آزمایش به الکترود‌های الکتروانسفالوگرافی یا EEG و یک صفحه نمایش نیاز است تا بتوان مدت زمان پردازش دو تصویر مختلف همزمان نمایش‌داده شده به هر چشم را اندازه‌گیری کرد. با این روش می‌توان اوتیسم را با دقت ۸۷ درصد تشخیص داد. این روش یک نشانگر غیر کلامی اوتیسم در بزرگسالان است و محققان در حال بررسی این موضوع هستند که آیا این روش در کودکان یا بزرگسالان غیر کلامی نیز کاربرد دارد.   محققان استرالیایی نیز به دنبال روش‌های تشخیص بیماری اوتیسم از طریق نشانگر‌های موجود در مغز هستند. شبکیه چشم از بافت‌های عصبی تشکیل شده و با رشته‌های عصبی به مغز مرتبط می‌شود. بر اساس این مطالعه الگوی سیگنال‌های الکتریکی در مغز افراد مبتلا به اوتیسم متفاوت است و با بررسی آن می‌توان این اختلال را تشخیص داد. هر دو روش نیازمند تحقیقات گسترده‌ای هستند.   اوتیسم یک اختلال عصبی است که عملکرد مغز را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این معلولیت رشدی معمولا در سه سال اول زندگی به طور کامل آشکار می‌شود. معمولا این سه سال اول، دوره طلایی قلمداد می‌شود و چنانچه در این دوره مربیان و والدین کودک این عارضه را شناسایی کنند و در صورت درمان و رسیدگی می‌توان کودک را به مدرسه فرستاد و مهارت‌های زیادی را به او آموخت.   برخی از مهم‌ترین نشانه‌های اوتیسم:   • دیر به حرف افتادن یا عدم تمایل به صحبت کردن؛ ۴۰ درصد از مبتلایان به اوتیسم هرگز صحبت نمی‌کنند.   • مشکل در درک دیدگاه گوینده   • استفاده از کلمات و عبارت‌های تکراری   • تکرار رفتار‌های کلیشه‌ای مانند تکان دادن دست یا بدن   • تمرکز طولانی‌مدت روی اشیا   • خودزنی   • پرخاشگری   • ناتوانی در بیان اسم   • ناتوانی در برقراری ارتباط چشمی   • علاقه به بازی‌های تکراری   • خیره‌شدن به یک شئی یا تصویر   • فقدان حس همدلی و به اشتراک گذاشتن احساسات   • نداشتن تمایل به ایجاد دوستی با هم سن و سالان   منبع: ایرنا   انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۰۹۴۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای طول عمر به جای گوشت گاو، ماهی بخورید!

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که مصرف بیشتر غذا‌های دریایی مانند ساردین به جای گوشت قرمز می‌تواند به پیشگیری از بسیاری از بیماری‌ها منجر شود.

به گزارش مهر، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که تغییر جهانی از مصرف گوشت قرمز به مصرف برخی ماهی‌ها می‌تواند به طور چشمگیری میزان مرگ و میر ناشی از بیماری‌های غیرواگیر را کاهش دهد.

ماهی‌های مانند شاه ماهی، آنچوی و ساردین منبع غنی امگا ۳ و سایر مواد مغذی ضروری هستند و همچنین از نظر زیست محیطی پایدارتر از گوشت قرمز هستند.

بر اساس یافته‌ها، جایگزینی گوشت قرمز با این نوع ماهی‌ها می‌تواند تا سال ۲۰۵۰ از مرگ ۷۵۰۰۰۰ نفر و کاهش ناتوانی مرتبط با بیماری‌های مرتبط با رژیم غذایی جلوگیری کند.

محققان تاکید می‌کنند که این تغییر رژیم غذایی می‌تواند به‌ویژه برای کشور‌های با درآمد پایین و متوسط به دلیل مقرون‌به‌صرفه بودن و فراوانی این ماهی‌ها در آن مناطق، مفید باشد.

محققان سناریو‌های متمایزی را برای ارزیابی اثرات جایگزینی گوشت قرمز با ماهی بر اساس روند‌های غذایی پیش بینی شده در ۱۳۷ کشور تا سال ۲۰۵۰ ایجاد کردند.

آن‌ها از یک چارچوب ارزیابی ریسک مقایسه‌ای استفاده کردند تا بررسی کنند که چگونه چنین جایگزینی می‌تواند بار جهانی بیماری‌های غیرواگیر مرتبط با رژیم غذایی را در بزرگسالان کاهش دهد.

در میان سناریو‌های پیشنهادی، اولویت توزیع ماهی در مناطق با مصرف کم ماهی، به ویژه در کشور‌های با درآمد پایین و متوسط، بیشترین امید را در کاهش بار بیماری‌های کلی نشان داد.

تجزیه و تحلیل جامع آن‌ها نشان داد که جایگزینی گوشت قرمز با ماهی می‌تواند به طور بالقوه با کاهش بیماری‌های مرتبط با رژیم غذایی تا سال ۲۰۵۰ بین ۵۰۰۰۰۰ تا ۷۵۰۰۰۰ زندگی را نجات دهد.

به گفته محققان، اجرای این تغییر همچنین می‌تواند به کاهش ۸ تا ۱۵ میلیون مورد زندگی با ناتوانی کمک کند، که در درجه اول به نفع کشور‌های کم درآمد و متوسط درآمد است.

محققان خاطرنشان می‌کنند که نزدیک به نیمی از مرگ و میر‌های جهانی مرتبط با بیماری‌های غیرواگیر به بیماری‌های مانند بیماری عروق کرونر قلب، سکته مغزی، دیابت و سرطان کولورکتال نسبت داده می‌شود.

محققان این فواید را عمدتاً به اسید‌های چرب امگا ۳ ماهی مانند EPA و DHA نسبت می‌دهند که در کاهش التهاب، فشار خون، کلسترول بد (LDL) و سطوح تری گلیسیرید موثرند.

دیگر خبرها

  • حسگر تشخیص زودهنگام سرطان سینه طراحی شد
  • بی‌خوابی نشانه چه بیماری‌هایی است؟
  • تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی
  • درد قفسه سینه نشانه چه بیماری است؟
  • اهمیت تشخیص زودهنگام دیابت
  • ساعت هوشمندی که اختلال در ریتم قلب را زودتر از وقوع پیش‌بینی می‌کند
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد
  • روشی که طول عمر شما را بیشتر می‌کند
  • کم‌تحرکی عامل بسیاری از بیماری‌ها
  • برای طول عمر به جای گوشت گاو، ماهی بخورید!