Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-24@08:11:54 GMT

پاسخ آملی لاریجانی به آیت‌الله یزدی

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۰۹۸۹۴

به گزارش ایلنا متن بیانیه آملی لاریجانی به شرح ذیل ایت:

بسم ا... الرحمن الرحیم

حضرت آیت ا... آقای حاج شیخ محمد یزدی

سلام علیکم

چندی است که نمایشی در کشور بر اساس سناریوهای از پیش طراحی شده، علیه اینجانب براه افتاده است.

بنا نداشتم با توجه به گرفتاری های مختلف مردم و کشور ، نسبت به این حرکات ، پاسخی دهم .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ولکن اکنون احساس می کنم بازی های صدا و سیما و برخی نهاد های دیگر به نقطه ای رسیده است که سکوت در مقابل آن جایز نیست و البته در موقع مناسب به تفصیل در مورد ابعاد آن صحبت خواهم کرد. متاسفانه اخیراً جنابعالی مطالبی مطرح کرده اید که علاوه بر خلاف واقع بودن و موهن بودن ، ریشه در همان امور دارد.قبلاً هم مکرر در جلسات شورای نگهبان یا مجالس دیگر ، مطالبی از این دست بیان کرده اید که بنا به مصالحی در مقابل آن سکوت کرده ام. اما اکنون می بینم این سکوت ها نه فقط اسباب تنبه حضرتعالی نشده ، بلکه پیش تر هم رفته اید و مطالب خلاف واقع و توهین ها ی دیگری هم بر آن افزوده اید .

مطالبی از جلسه روز یکشنبه شما با مسئولان مرکز بسیج اساتید و نخبگان حوزه علمیه ، پخش شده است که در وهله اول باور نمی کردم شما چنین سخنانی گفته باشید و لذا از طرق مختلف پی گیری کردم تا صحت

انتساب مطالب برایم محرز گردد. همه بر اصل صدور این مطالب از جنابعالی تاکید کردند ، منتها امر غریب تر آنکه گفتند مطالب موهن بسیار دیگری هم بوده که بعد از چند بار ویرایش ، حاصلش همان شده که منتشر

شده است . جناب آقای یزدی ، چرا به این وضعیت افتاده اید ؟ در یک پاراگراف که از شما نقل کرده اند ، خوبست که چند تا خلاف واقع گفته باشید و چند تا توهین؟ !

گفته اید : "فلانی می گوید اگر این کار را نکنید نجف می روم ! خوب بروید . آیا با رفتن شما قم به هم می خورد؟ شما در قم بودنتان هم خیلی موّثر نبود ، چه رسد که نجف بروید . رئیس دفتری که ۱۰ سال ، جای مهمی را اداره کرده دستگیر می شود، بعد اعتراض می کنید که چرا گرفتید ؟! به اسم مدرسه علمیه ، کاخ ساختید! آیا ارث پدرت بود، از کجا آوردی ساختی ؟"

اولاً بنده هیچگاه نگفته ام که اگر فلانی را دستگیر کنید نجف می روم . این دروغی است که عده ای شایع کرده اند و دفتر بنده هم رسماً آنرا تکذیب کرده است ، حال شما چه انگیزه ای دارید که این دروغ را تکرار می کنید؟

بنده هیچ گاه از هیچ فرد متخلف یا فاسدی حمایت نکرده و نخواهم کرد . اگر معاون اجرایی حوزه ریاست مرتکب جرم یا فسادی شده ، تعقیب و رسیدگی عادلانه به جرم او، طبق قاعده و وظیفه دستگاه قضایی است و مسلم است که بنده هم قائل به استثناء در این جهت نیستم.

ثانیاً به نحو توهین آمیزی گفته اید : " شما در قم بودنتان هم خیلی موثر نبود چه رسد که نجف بروید".

جناب یزدی ، بنده طلبه ای بیش نیستم و هیچگاه ادعا نکرده ام که وجودم چه در قم و چه در هر جای دیگری ،" خیلی موثر "است. گرچه شخصیت هایی همچون مقام معظم رهبری و برخی مراجع بزرگوار ، بارها و بارها در مورد این فقیرکلماتی بکار برده اند که از نقل آنها استحیا می کنم ، چون خود را لایق آنها نمی دانم . تاثیر بنده همین است که هست: سالیانی برای عده ای در حوزه و دانشگاه تدریس کرده ام ، آثاری را هم پدید آورده ام . میزان تاثیر آن هم در حد خود ، یک امر واقعی است ، نه با خواست بنده بیشتر می شود و نه با توهین و تحقیر شما کمتر. اما شما در عرصه تحقیق و پژوهش های علمی چه کرده اید؟

آیا جز با صدای بلند و داد و قال ، به مسئولین و بزرگان توهین کردن و افترا زدن و تحقیر کردن ، کار دیگری هم کرده اید ؟ شما با آیت ا... شبیری حفظه الله ، چه کرده اید : با مرجعی که آیتی است در علم و تقوی و اخلاق و متانت و مروت و انصاف و بزرگواری. آخر چرا به خودتان اجازه می دهید به همه توهین کنید . هیچ بررسی کرده اید که علماء و فضلاء در قم ، به آثار شما و به گفته های شما چگونه نگاه می کنند؟ ! چقدر آنها را جدی می گیرند؟ کافی است کسی نیم نگاهی به مکتوبات شما ذیل " کتاب القضاء " مرحوم سید صاحب عروه ، بیندازد تا میزان اثر شما در حوزه معلوم شودو معلوم شود حد تحصیلات جنابعالی و استفراغ وسعتان درباب استنباط احکام. متاسفانه ظاهراً حتی توجه نکرده اید که " کتاب القضاء"سید (برخلاف جلد اول عروه) کتاب استدلالی است ، چقدر آنرا تخریب کرده اید . ایکاش شما صرفاً آنرا ترجمه می کردید که اقلاً خواننده بداند با سخنان چه کسی روبروست.

از کسی که در جلسه شما حضور داشته نقل شده است که جنابعالی برخوردتان در شورای نگهبان با بنده را هم مطرح کرده ، گفته اید آنجا هم حق با شما بوده است و شما را مجبور کرده اند که از من عذرخواهی کنید : من بنا نداشتم راجع به وضعیت شما در شورای نگهبان چیزی در علن بگویم،اما سخنان شما مرا ملزم می کند . آقای یزدی بخدا سوگند در همین مورد هم خلاف می گویید. در شورای نگهبان ، سخنان غیر دقیق ، غیر مستدل و حتی نامربوط شما برای اعضاء روشن است . اگر سکوت می کنند و چیزی نمی گویند ، حرمت پیرمردی شما را پاس می دارند.

شما در آن جلسه کذایی شورا ، بدون اینکه بدانید مساله چیست ، به خیال آنکه هنوز بحث در مساله قبلی است که راجع به آن رای گیری شده و به تصور اینکه بنده بعد از رای گیری مجدداً بر حرف خودم اصرار می کنم ، مثل همیشه شروع کردید به داد و قال کردن و توهین کردن و همه هاج و واج مانده بودند که شما چه می گویید . آیت ا... مدرسی وآقای دکتر کدخدایی به شما تذکر دادند که آقا آن مساله گذشته است و فعلاً بحث بر سر چیز دیگری است . این را هم ظاهراً متوجه نشدید و به توهین کردن های خودتان ادامه دادید و خطاب به آقای جنتی گفتید که رئیس باید جلسه را اداره کند و آیین نامه جلسات رعایت شود .

جناب یزدی ، بنده که طبق نوبت و درمساله جدید بحث می کردم . شما در چه عوالمی بودید؟!

البته اینگونه مشکلات از ناحیه جنابعالی در شورای نگهبان کم نیست . ما از شما فهم کلمات محقق نائینی و محقق عراقی و محقق اصفهانی را نمی خواهیم که انتظارش بی مورد است! اما دقت در همین عبارت های فارسی قوانین مصوب مجلس و دقت در بررسی خلاف قانون و یا خلاف شرع بودن آنها انتظار به حقی است که متاسفانه گاه این هم مفقود است . چه کنیم ، أشکو بثّی و حزنی الی الله .

ثالثاً گفته اید " رئیس دفتری که ۱۰ سال ، جای مهمی را اداره کرده و دستگیر می شود ، بعد اعتراض می کند که چرا گرفتید".

در همین یک جمله دو خلاف واقع گفته اید : اولاً شخصی که دستگیر شده رئیس دفتر اینجانب نبوده ، رئیس دفتر بنده ، آقای خلفی بود که در سلامت نفس و تقوا و فضل ، در میان خاص و عام در قوه قضاییه مشهور بوده و هست . آن آقا که اشاره کرده اید مسئول یکی از ده ها زیرمجموعه حوزه ریاست ، بعنوان معاونت اجرایی حوزه ریاست بود. وی در واقع یکی از معاونت های آقای خلفی بود و نه رئیس دفتر بنده .

ثانیاً اینجانب هیچگاه اعتراض نکرده ام که چرا گرفته اید ، دستگاه قضایی خود باید بگوید .سخن بر سر فضا سازی های رسانه ای است . همه این فضا سازی ها نشان از آن دارد که یک پروژه بزرگتری در پس این القائات نهفته است و آن تخریب اینجانب و شاید هم تخریب های دیگر. مساله همین است. و الا بنده سینه ام خزانه الاسرار اتهامات مجموعه ای از معاونان ، قائم مقامان و آقازاده های مسئولان و شخصیت هاست و ظاهراً امروز هم هزینه ایستادگی در رسیدگی به آنها را می پردازم . اما نکته این است که آیا کسانی که امروز برای شفافیت و مبارزه با فساد سینه چاک می کنند و ماه ها برای دستگیری فردی که نه معاون بنده بوده و نه رئیس دفتر بنده ، بلکه مدیر یکی از اجزاء حوزه ریاست تحت اشراف شخصیتی سالم ، فاضل و شریف چون آقای خلفی بوده ، فضا سازی کرده اند ، آیا همین کار را برای آقای شریفی قائم مقام شهردار اسبق تهران و آقای سیف معاون اقتصادی اطلاعات سپاه و ... کرده اند و فساد آنها را به آقای قالیباف و آقای طائب و دیگران سرایت داده اند؟!وا اسفا از این ظلم و بی عدالتی و بی مروتی .

برای اینکه بنده را تخریب کنند ، اول در فضای مجازی تا توانستند شأن آن متهم را بالا بردند: نه فقط در رسانه های ضد انقلاب ، بلکه در همین رسانه های رسمی داخلی از صدا و سیما گرفته تا خبرگزاری های رسمی . خبرگزاری مهر در این رابطه نوشته بود: "یک مقام ارشد قضایی بازداشت شد" .آخر چرا این دروغ های شاخدار را می پراکنید ؟ اصلاً این آقا مقام قضایی بود تا ارشد باشد ؟ ! در همین رسانه ملی ، برخی خبرنگاران در این باره طوری سخن گفتند که گویی نقش بی بدیلی در مدیریت دستگاه قضایی داشته است.

و همه اینها دروغی بود فوق دروغ . مدیریت دستگاه قضایی در دست مسئولان عالی قضایی بود: یکی نیست از این خبر گزاری ها و صدا و سیما بپرسد این آقا در تصمیمات کدام مسئول قضایی موثر بوده است ؟

آقای محسنی ، آقای خلفی ، آقای منتظری، آقای کریمی ، آقای ذوالقدر ، آقای امینی ، آقای تویسرکانی و .... اصلاً این مقامات دستگاه قضایی به وی اعتنایی می کردند ؟ مدیریت کلی اینجانب بر دستگاه قضایی از ناحیه همین مدیران ارشد و روسای دادگستری ها بوده است. بگویید در کدام مورد بنده توصیه خاصی نسبت به این فرد کرده ام . پس پرده همه این قضایا جز همان پروژه برخی نهاد ها با کمک برخی دیگر نیست که انشاء ا... شرح مفصل آن را در مقام دیگری بیان خواهم کرد.

رابعاً گفته اید " به اسم مدرسه علمیه ، کاخ ساختند ! آیا ارث پدرت بود ، از کجا آوردی ساختی"

واقعاً اینگونه ادبیات تا بحال در حوزه های علمیه در این سطوح سابقه داشته است؟

بنده در همین ساختمان جامعه مدرسین برای نمایندگان طلاب و فضلاء به طور مبسوط مسأله ساختمان مدرسه علمیه ولی عصر را توضیح داده ام و شما حتماً اجمال آن را شنیده اید . یکبار هم که در منزل خودتان حضوری توضیح داده بودم ، ولی گویی بنای شما بر این است که بر مطالب خلاف واقع تان اصرار بورزید و با اینکه برای شما مساله را توضیح داده ام و حجت را تمام کرده ام ، باز همان خلاف واقع ها را تکرار می کنید. خلاصه آنچه را گفته ام ، برای آگاهی عموم عرض می کنم :

۱- استناد دادن ساختمان مدرسه به این جانب خلاف واقع است . مدرسه علمیه ولی عصر وقف است . واقف آن هم مرحوم والد ما ، آیت ا... العظمی میرزا هاشم آملی قد سره بود (که انشاء ا... نمی فرمایید مگر ارث پدرش بود!) متولی این وقف هم امروز ، بنده نیستم . فقط بجهت اینکه امور مدرسه زمین نماند، وکالتی به بنده داده اند. زمانی که مدیر مدرسه وضعیت نابسامان ساختمان قبلی مدرسه را مطرح کردند ، بنده به جهت اشتغال در قوه قضاییه به ایشان گفتم که اینجانب در ساخت مدرسه هیچ دخالتی نمی کنم و این از باب مصالح مختلفی بود که بنای بر رعایت آنها داشتم از جمله همین حرف و حدیث ها که جنابعالی گاه و بی گاه بیان می کنید . ایشان بعد از مدتی گفت یکی از آشنایان ما که مساجد و ساختمان های مشابهی ساخته است ، حاضر است ساختمان مدرسه را بعهده بگیرد و بانیانی هم برای اینکار بیابد . بنده هم گفتم به شرط آنکه هیچ ارتباطی به اینجانب پیدا نکند ، مانعی ندارد.

حالا جناب آقای یزدی بفرمایید استناد ساخت این مدرسه به بنده چیست ؟ می فرمایید " از کجا آوردی ساختی " آقای عزیز اول استناد ساخت مدرسه به بنده را ثابت کن ، بعد بپرس از کجا آوردی.

ثانیاً مساجد و مدارس علمیه همیشه بانیانی دارد که مساعدت می کنند، چه اتفاق خاصی در این مورد افتاده است که آنهمه مدارس علمیه از پاسخگویی به این سوال مستثنی هستند و این مدرسه باید پاسخگو باشد .

۲- با لحنی بی ادبانه گفته اید " آیا ارث پدرت بود"، می گویم نخیر ارث پدرم نبود ! مگر اینهمه مدارس دیگر در قم و سطح کشور ساخته می شود ارث پدرشان است؟ مگر همین ساختمان هایی که حضرتعالی از آنها استفاده می کنید ، از ارث پدرتان ساخته شده است ؟ آخر این چه فهمی است و چه استدلالی ؟!

۳- گفته اید " به اسم مدرسه علمیه ، کاخ ساخته اند" . آخر چرا خلاف می گویید: شما یکبار هم که داخل آنرا ملاحظه نکرده اید، چرا نشر اکاذیب می کنید . اگر مقصودتان ظاهر آن است، همین ساختمان هایی که شما از آن استفاده می کردید هم همینطور بود : ساختمان مرکز تحقیقات دبیرخانه خبرگان که با لطایف الحیل

از دست مسئولین آن وقت درآوردید و به عنوان نائب رئیس مجلس خبرگان محل کار خود قرار دادید ، در همین قد و قواره و وزن بود ، نفرمودید کاخ ساخته اند ، بلکه با اشتیاق تمام به آن ساختمان نقل مکان فرمود.

۴- مدتی در قم غائله برپا کرده بودند خصوصاً برخی از نمایندگان قم که این ساختمان برخلاف قوانین و ضوابط و با دخالت رئیس قوه ساخته شده است ، که البته همه اش کذب بود . اینجانب کمترین توصیه ای برای نحوه ساخت آن نداشتم ، و بعد از تحقیق کاملی که شرحش را در همان جلسه پیش گفته ، ارائه کرده ام، روشن شد ساختمان مدرسه بر اساس قوانین و ضوابط جاری ساخته شده و هیچ تخلفی صورت نگرفته .

شهردار سابق هم به تفصیل این نکته را تبیین کرده است و اینکه پروانه ساختمان و مجوزهای صادره بر اساس مصوبات شورای عالی شهرسازی و معماری بوده است .

نکته آخری که بدان اشاره می کنم اینکه جنابعالی در سخنانی در هفته پیشتر هم باز به رئیس سابق قوه قضاییه و نحوه کارش پرداخته بودید ، گویی روزتان به شب نمی رسد اگر تعریضی ، توهینی و افترایی نداشته باشید . گفته بودید با آمدن آقای رئیسی قوه قضائیه بحمد الله از رکود خارج شد و دیگر مردم امیدوارند که پروند ها پنج سال طول نکشد.

اینکه رئیس جدید قوه قضاییه بتواند گامی برای ارتقاء دستگاه قضایی بردارد ، خواست همه ما است .

قوه قضاییه ملک شخصی کسی نیست . رکن نظام است و همه باید به ایشان کمک کنند تا بتواند پیشرفتی برای دستگاه قضایی به ارمغان بیاورد . این روشن است . اما تعریض شما به اینکه قوه قضاییه در رکود بود ، کذب است . دستگاهی که در سال ۹۷ قریب هفده میلیون پرونده رسیدگی کرده ، در رکود بوده ؟

طبق آمار مرکز آمار و فناوری اطلاعات ، در طول سالهای متمادی حضور بنده در دستگاه قضایی ، هرسال میزان خروجی پرونده ها یا بیش از ورودی بوده و یا چیزی در حدود آن . با این حساب دستگاه قضایی در رکود بوده است؟ آقای یزدی شما و انصافتان :از خلاف گفتن هاتان برگردید.

در طول این ده سال قریب شش هزار قاضی جذب دستگاه قضایی شده و در نتیجه عدد قضات به بیش از یازده هزار نفر رسیده ، در حالی که کل آنها قبلاً قریب هفت هزار نفر بودند . این رکود است !

در طول این ده سال تشکیلات دستگاه قضایی تحولات بسیاری پیدا کرده ، از جمله تاسیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات که موجب تحولات قابل توجهی شده است ، همینطور تحولات اساسی در سازمان ثبت که رئیس سابق آن آقای تویسرکانی با شجاعت به پیش برده بود . همینطور در معاونت منابع انسانی و معاونت راهبردی و دیوانعالی کشور . تحولات اساسی در ساختار نظارتی قوه قضاییه و تحولات بسیار دیگر که اینجا مجال ذکرش نیست .

به اعتراف رئیس دادگستری وقت تهران که اکنون سخنگوی قوه است ، در طول این ده سال ، بیش از صد سال عدلیه ، امکانات برای دادگاه ها و دادسرا ها فراهم گردیده است . اینهم رکود است ؟ !

جناب آقای یزدی ، با شعار دستگاه قضایی از رکود خارج نمی شود و با تبلیغات سوء ، تحولات چشمگیر سابق، رکود محسوب نمی شود . باید دید شاخص ها چگونه تغییر کرده اند . حضرتعالی چه تحقیق مستقلی انجام داده اید که محرز شده است در ظرف همین چهار پنج ماه اکنون نرخ رشد تعداد پرونده های رسیدگی شده ، بیشتر شده و یا نرخ رشد تعداد قاضی جذب شده ، بیشتر شده و ...

همین دادگاه های مفاسد اقتصادی که برگزاری آنها موجب خوشحالی مردم و تقدیر آنها شده است ، کارهای اصلی اش که همان تحقیقات و رسیدگی های دادسرایی آنها است ، عمدتاً در زمان این حقیر انجام شده است.

پس برگردید از آن قضاوتهای ناصواب و ناعادلانه تان .

جناب آقای یزدی مشکل اصلی جنابعالی این است که فکر می کنید قیم حوزه های علمیه هستید و می خواهید به همه امر و نهی کنید . متاسفانه شما خودتان را در جایگاهی می بینید که نه تنها مرجع تعیین کنید ، بلکه به مراجع بزرگواری که شاید شاگرد آنها هم محسوب نمی شوید ، امرو نهی کنید و این با رویه های حسنه ای که در حوزه علمیه برقرار بود ، هیچ تناسبی ندارد . فاعتبرو یا اولی الابصار. والحمد ولله رب العالمین .

صادق لاریجانی

۲۶/۵/۹۸

منبع: ایلنا

کلیدواژه: آملی لاریجانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۰۹۸۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سایت پسماند سراوان، درد بی درمان گیلان/ از جمع آوری سطل‌های زباله تا بحران زباله در آینده نزدیک + فیلم

در پنجاه و هشتمین برنامه دادستان بررسی مسئله پسماند زباله در استان گیلان با حضور محمد رضا احمدی سنگری نماینده مردم رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی و ️امید انصافی خبرنگار بررسی شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، در پنجاه و هشتمین برنامه دادستان بررسی مسئله پسماند زباله در استان گیلان با حضور محمد رضا احمدی سنگری نماینده مردم‌ رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی و ️امید انصافی خبرنگار بررسی شد.

در بخش اول برنامه دادستان محمد رضا احمدی سنگری، نماینده مردم‌ رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی در خصوص مسئله پسماند زباله در استان گیلان گفت: بنده متولد بخش سنگر در استان گیلان هستم که سایت زباله سراوان در آن قراردارد، بیش از ۵۲ بار درخصوص محل پسماند سراوان و رودخانه‌های گوهر رود و زرجوب رشت در مجلس نطق داشته‌ام و یکی از اولویت‌های من بود، علت آن هم چالش‌های محیط زیستی و بیماری مردم منطقه است که در مدار سرطان کشور قرار دارد و باید عامل این سرطان از بین برود.

وی افزود: ازسال ۱۳۶۴ حدود چهل سال قبل یک تصمیم اشتباه گرفته شد و یک محلی را در دل جنگل‌های هیرکانی سراوان به عنوان دفن گاه زباله در نظر گرفتند تا حداکثر ۶ ماه زباله‌ها را در آن دپو کنند، این اشتباهی بود که در آن دوران صورت گرفت و در همان زمان هم چون محل پسماند را مناطق مسکونی گرفته بود مورد اعتراض گرفت، دولت‌مردان در زمانی‌های مختلف با دادن امتیاز‌های جزئی به مردم و کشاورزانی که اراضی آنها به دلیل وجود شیرابه نابود شده بود و درکنار این سایت زندگی می‌کردند به دنبال پاک کردن صورت مسئله بودند و این اقدامات دوای درد نبود و باعث شدند مردم کوچ اجباری کنند و یه تعداد از مردم که پول زیادی نداشتند مجبور شدند در آن شرایط بمانند.

احمدی سنگری بیان کرد: مردم ماشین‌های پر از زباله که از ۱۷ شهرستان استان گیلان، نه شهرستان رشت و پهنه مرکزی بلکه کل استان زباله را در سراوان تخلیه می‌کردند می‌دیدند که آنان را عصبانی‌تر می‌کرد، اکنون هم که با شما صحبت می‌کنم ۲۵ هکتار زمین داخل جنگل که می‌توانست برای مردم تنفس و هوای سالم ایجاد کند تبدیل به یک محل آلوده و ابر چالش استان شده است، راحت‌ترین کار برای جمع کردن زباله همان رها سازی بدون تفکیک زباله در ۲۵ هکتار زمین در ۱۱۰ متر ارتفاع در دل جنگل است.

نماینده مردم‌ رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی گفت: وقتی بنده به آنجا رفتم دیدم به قدری وضع افتضاح است که نمی‌شود در آنجا قدم زد، برخی از حیوانات در آنجا تغذیه می‌کردند و مردم هم از گوشت آنان استفاده می‌کردند و سرطان دست به سدت در بین مردم می‌چرخید؛ دولت‌های مختلف قول‌هایی زیادی همچون گذاشتن روز شمار برای حل این سایت زباله دادند و روزشمار تمام شد و هیچ اقدامی صورت نگرفت؛ وقتی وزیر کشور به محل پسماند زباله سراوان آمدند و کوهی از زباله را دیدند گفتند دیگر اجازه نمی‌دهیم اینجا زباله بیاید و چه بلایی سر گیلان آورده‌اید، مردم سراوان در ماه مبارک رمضان دهان روزه در ورودی این سایت زباله تحصن کردند تا رئیس جمهور صدایشان را بشوند و این مشکل را حل کند، با ورود دکتر رئیسی و وزیر کشور به این موضوع تصمیم حل این چالش گرفته شد تا در سال ۱۴۰۱ مشکل حل شود و استاندار مطرح کردند که ما سراوان را طبیعت برمی‌گردانیم.

احمدی سنگری ادامه داد: قدم اول بسته شدن سایت سراوان است، امکان انتقال زباله‌های این سایت به جای دیگر وجود ندارد، چرا که اگر زباله‌ها جا به جا شود بوی بد و مگس مردم را نابود می‌کند؛ باز آمدند و در طی مراسمی چون روی این سایت خاک ریخته بودند درخت کاری کردند که زباله از بین برود، من این کار را نکردم چون می‌گفتم طبق تحقیقات باید یه پوشش چرمی روی این قرار بگیرد، تا در اثر باران شیرابه افزایش پیدا نکند.

وی تصریح کرد: سایت زباله سراوان بسته شد و همه مردم خوشحال بودند، از طرفی تصمیم گرفتند تمام سطل‌های زباله روستاها را جمع کنند و من مخالفت کردم که به چه دلیلی باید جمع شود، مدتی رئیس مجمع نمایندگان گیلان بودم، مطالبه کردم که لندفیل جدید را مشخص کنید، زباله‌ی ۱ میلیون و ۵۰۰ تنی در روز تولید می‌شود و در رشت مظلوم می‌ریزند، در کجا باید ریخته شود؟ گفتند محرمانه است، گفتم من نماینده مردم هستم مردم نیز نگران بودند پس از بسته شدن سراوان زباله کجا تخلیه می‌شود؟ سخن واحدی وجود نداشت و گفتند ۱۷ مورد وجود دارد، من گفتم حداقل یک مورد را به بنده نشان دهید.

نماینده مردم‌ رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی گفت: در اردیبهشت ماه شورای تامین بنده را خواستند و گفتند کل استان را زباله گرفته است کجا ببریم؟ باید این موضوع حل شود، ناگفته نماند در همین مدت مردم نیز زنگ می‌زدند به دلیل بسته شدن سایت زباله سراوان به بنده توهین می‌کردند، سرانجام تصمیم گرفته شد تا آبان ۱۴۰۲ زباله تفکیک شده در سایت زباله سراوان ریخته شود.

 

وی افزود: بنده از آقای قلیباف درخواست کردم تا یک تیم رسانه‌ای در اختیار ما قرار دهند و مشکل سراوان را به تصویر بکشند، به آنجا رفتیم و بعد درخواست کردند تا به صورت تصافی منازل مردم را بزنیم تا متوجه شویم چه کسانی مشکل سرطان دارند، در هر خانه‌ای را زدیم با مشکل سرطان مواجه بودند.

احمدی سنگری یادآور شد: باز جلسه شورای تامین گذاشتند که چون جایی برای بردن زباله‌ها وجود ندارد اجازه دهید تا با این شرط که فقط تفاله‌ها (ریجکت) را به سراوان بیاوریم، همه مسئولان امضا کردند تا ۲۸ آبان سال ۱۴۰۲ برده شود، بنده در جلسه گفتم که ما به مردم قول داده‌ایم بدقول می‌شویم، اما اینجا تیر خلاص به مردم زده شد و تفاله به آنجا برده می‌شود و باز هم یه جای دیگر که عمل جداسازی انجام می‌شود هم آلوده شد و مردم آنجا همین الان زنگ می‌زنند و اعتراض دارند؛ قرار بود زباله‌سوز زده شود و تا الان فقط ۱۳ پیشرفت داشته است و چرا نباید کسانی که کم کاری داشتند پاسخگو باشند.

نماینده مردم‌ رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی گفت: مردم دل نگران بودند و گفتند دولت آقای رئیسی نیز وعده داد که زباله نیاید، ما به آنها ماجراها را توضیح دادیم، البته انصاف باید داشته باشیم سایت زباله سراوان نسبت به قبل تغییر زیادی کرد و با ۵۰ درصد پیشرفت بهسازی آن موافقم، اما قرار بود سایت بسته شود آقایان می‌گفتند ریجتکت، اما من می‌گویم زباله می‌آید و مردم دنبال بسته شدند بودند که هنوز اتفاق نیافتده است.

وی افزود:  یک تصمیم بزرگ دیگر که گرفتند گفتند سطل‌های زباله را جمع کنیم تا تفکیک توسط مردم انجام شود و دریافت زباله را کم کنیم، در نهایت نه پسماند مشکل زباله درست شد و با توجه به اینکه سطل‌های زباله را از روستا‌ها جمع کردند اگر الان تشریف بیاورید و قدم بزنید کنار رودخانه تا دلتان بخواهد زباله دپو شده است، خیلی از مردم می‌گویند منازل ما محلی برای دفن زباله ندارد که بخواهیم آن را دفن کنیم، مجبور ببریم کنار رودخانه پرت کنیم.

 

احمدی سنگری اظهار کرد: اصلا به فرض قبول کنیم که مردم زباله‌های خود را دفن کنند، اما سوال اینجا است وقتی چند میلیون مسافر به استان تشریف می‌آورند آیا آن‌ها می‌توانند زباله‌های خود را دفن کنند؟ الان هم که رسم شده است که زباله را پشت ماشین می‌گذارند و در خیابان خودش پرت می‌شود.

نماینده مردم‌ رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: مردم استان گیلان درگیر زباله هستند و این مشکلات به مرور باعث بیماری مردم می‌شود؛ علاوه بر این در برخی از مکان‌ها مثل شهرستان خمام زباله دپو می‌شود و آنجا هم معظل درست شد، یک روز بنده به آنجا رفتم و مطرح کردم این‌ها را جمع کنید، چون شهرستان سراوان را به اندازه کافی زباله دپو کردید دیگر جلو اینجا را بگیرید.

احمدی سنگری گفت: شیرابه این زباله‌ها وارد مزارع کشاورزی مردم می‌شد و همین زباله‌ها در هر ثانیه ۱۰ تا ۱۵ لیتر شیرابه تولید می‌کند و در روز‌های بارانی تا ۲۵ لیتر در ثانیه هم می‌رسد.

وی افزود: چند وقت پیش به یکی از محلات رفتم و مردم گفتند ما در اینجا مشکل آب داریم، مطرح کردیم که چاه حفر کنید، با تعجب گفتند چاه را وقتی حفر می‌کنیم آب سیاه خارج می‌شود، گفتم شک نکنید این شیرابه سراوان است، مطرح کردند مگر می‌شود نزدیک به ۲۰ کیلومتر تا اینجا بیاید؟ گفتم شک نکنید، چون ۴۰ سال است این شیرابه‌ها دارد وارد زمین می‌شود و تالاب انزلی و دریای کاسپین را نابود کرده است.

 

احمدی سنگری عنوان کرد: یک مشکل دیگر شیرابه سراوان است که با فاضلاب شهری، صنعتی، کشاورزی و بیمارستانی مخلوط می‌شود و تبدیل به آب محصولات کشاورزی می‌شود، مردم به نمایندگان می‌گویند و ما هم در مجلس داد می‌زنیم، به مسئولان محترم می‌گوییم، اما هنوز نتواستند موفق شوند، اگر چه دو رودخانه را ۳ سال است که شروع کردند، اما خیلی دیر است و بحث پسماند را چون معضل جدی است خود رئیس جمهور و شخص وزیر کسانی را انتخاب کنند تا مشکل را حل کنند.

نماینده مردم‌ رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که چه اقداماتی برای برطرف شدن مشکل مش‌شود انجام داد، گفت: بنده نمونه‌هایی از مدیریت پسماند در شیراز، مشهد و... را دیدم و آن‌ها مشکلی نداشتند، زباله طلای سیاه است و باید از آن پول دربیاوریم و این تهدید را به فرصت تبدیل کنیم البته اگر اراده‌ای وجود داشته باشد؛ ما وظیفه‌مان این است تا این مشکل را برطرف کنیم، نباید گردن دیگران و دولت‌های آینده بیاندازیم، ما مسئولان نباید شب‌ها بخاطر این مشکل بخوابیم.

وی ادامه داد: به نظر بنده استان نمی‌تواند این مشکل را برطرف کند و باید از شهرداری خارج شود، باید وزیر و بخش خصوصی ورود کند، یک نماینده ویژه از طرف دولت خارج از استان مشخص شود و در نهایت باید از استان‌های دیگر الگو بگیریم تا مشکل حل شود.

احمدی سنگری بیان کرد: باید سایت سراوان کلا متوقف شود و سطل‌های زباله مجدد به روستاها برگردد، مردم چه گناهی کردند که باید در زباله غرق شوند. 

امید انصافی خبرنگار در بخش دوم برنامه گفت: یک روز با بنده تماس گرفتند که مردم محترم سراوان در ورودی سایت تجمع کرده‌اند، حدود ۵ تا ۶ شب آنجا حضور داشتم که اتفاقات جالبی برایم افتاد؛ مورد اول اینکه تعدادی زیادی از مردم از خانواده شهدا بودند و فضای جمعیت و مطالبه کاملا درست بود، عده‌ای فکر می‌کنند مطالبه‌گری فریاد زدن است و هر کسی فریاد بلندتری بزند حرفش درست‌تر است.

وی اظهار کرد: مردم عزیز گیلان ثابت کردند که اگر هوشمند و نظامند مطالبه‌گری کنیم خیلی از اتفاقات به نتیجه می‌رسد، وقتی ما الان از یک روستای کوچک درگیلان صحبت می‌کنید یعنی صدای مطالبه مردم سراوان همچنان ادامه دارد و دانشجویان هم باید این مطالبه را همچنان حفظ کنند تا موضوع به نتیجه برسد.

انصافی ادامه داد: مردم کارگروه‌های مختلفی برای حل شدن مشکل تشکیل دادند که یکی از این‌ها کارگروه رسانه بود، مثلا روزی که ما برای پوشش رسانه‌ای رفتیم فیلم‌بردار ما را گرفتند که شما چه کسی هستید؟ به ما گفتند ما نمی‌خواهیم اجازه دهیم تا رسانه‌ای بیگانه بیاید و خلاف مطالبه ما عمل کند، این نشان دهنده هوش و توانمندی مردم بود.

این خبرنگار تصریح کرد: یک نکته جالب دیگر در تجمع بخش کودک، دانشجو و کسانی داشتند که سن بالا بودند، بنده نمی‌توانم بگویم که هیچ مسئولی آنجا نیامده بود، همه حضور داشتند از امام جمعه تا بخشدار و فرماندار، برای بنده عجیب بود که همه مسئولان حضور داشتند.

وی گفت: صدای این موضوع به شخص آقای رئیس جمهور رسید و پیگیری‌های زیادی انجام شد و بعد از مدتی شخص آقای وزیر آمدند، کارهای خوبی نسبت به روز اول انجام شده است اما به نقطه مطلوب نرسیده است و باز هم باید ادامه‌دار شود؛ مردم گیلان موضوع خودشا را پیگیری نکردند بلکه به ابر چالش گیلان ورود کردند.

 

انصافی تاکید کرد: موضوع پسماند نیاز دارد تا شخص آقای رئیس جمهور به صورت مستقیم وارد شوند چرا که دیگر شهردار و استاندار نمی‌توانند این مشکل را حل کنند؛ اولویت افراد مطالبه‌گر و مردم در استان حوزه پسماند است، یکی از چیزهایی که مورد نیاز است یکی شدن و تجمیع گروه‌های مطالبه‌گر به صورت متمرکز است تا مسائل زودتر به خروجی برسد.

وی افزود: بنده ایده‌آل ذهنم این است که حتما اساتید حوزه کشاورزی و صنعت پسماند باید در این موضوع زیست محیطی ورود کنند، باید ورود دانشجویان و بخش‌های مردمی مطالبه‌گر و مسئولان به میزان برابر پای کار بیایند تا مشکل پسماند حل شود.

این خبرنگار در پایان بیان کرد: استان‌ گیلان بسیار مظلوم است، چرا که در سایه پوشش سبز و گردشگری خودش با مشکلات زیادی درگیر است و ما نباید چون دریا و جنگل دارد دیگر هیچ مشکلی نیست، باید این موضوعات استان در لایه‌های مختلف مانند همین پسماند در سطح ملی پیگیری تا در نهایت حل شود.

فیلم کامل پنجاه و هشتمین قسمت برنامه دادستان:

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • حزب‌الله انتقام شهادت یک رزمنده خود را گرفت
  • مدیر حوزه های علمیه با آیت الله جوادی آملی دیدار کرد+تصاویر
  • مقام حزب الله: آینده پس از «طوفان الاقصی» و پاسخ ایران دستخوش تغییر خواهد شد
  • چهره منطقه پس از«طوفان الاقصی»و پاسخ تنبیهی ایران دگرگون خواهد شد
  • عدم اهدای زمین به خانواده‌های مشمول طرح جوانی جمعیت در ایوانکی از زبان متقاضیان
  • سایت پسماند سراوان، درد بی درمان گیلان/ از جمع آوری سطل‌های زباله تا بحران زباله در آینده نزدیک + فیلم
  • توسعه شهری ارومیه در وضعیت مطلوبی قرار ندارد
  • آیت‌الله العظمی جوادی آملی: بسیاری از مردم غرب خودشان را به تاراج گذاشته‌اند/ همان طوری که قرآن توانست جاهلیت کهن را از بین ببرد، می تواند جاهلیت جدید را هم از بین ببرد و ما دیگر شاهد جریان غزه و امثال غزه نباشیم
  • آیت‌الله جوادی آملی: غربی‌ها هویت خود را به حراج گذاشته‌اند
  • انتقاد معاون حزب الله از کمک کشورهای عربی به اسرائیل برای دفع حمله ایران