Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-23@17:25:59 GMT

کاوشی برای رفع یکی از کمبودهای تاریخی خراسان

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۱۰۷۶۱

کاوشی برای رفع یکی از کمبودهای تاریخی خراسان

مجری کاوش‌ها و سرپرست هیئت ایرانی – چینی در تپه برج نیشابور خبر داد: کاوش‌ها در تپه برج تایید می‌کند که مراحل تولید آهن و ساخت‌وساز در بناهای دوره‌ آهن در تپه برج نیشابور به صورت گسترده انجام می‌شده است.

به گزارش ایسنا، عمران گاراژیان توضیح داد: تپه برج یکی از آثار پیش از تاریخی مهم در دشت نیشابور است که پیش از این در اواسط دهه ۸۰ خورشیدی در این محوطه مهم، گمانه‌زنی‌هایی انجام و آثار دوره‌های نوسنگی تا آهن در لایه‌نگاری آن مشخص شد، بنابراین کاوش‌های انجام‌شده در این محوطه امسال تکمیل پژوهش‌های پیشین و حفاظت از اثر بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با بیان این‌که گمانه‌زنی و کاوش‌ها در تپه برج به منظور تعیین عرصه و پیشنهاد حریم در این محوطه به صورت مستقل انجام شده‌اند، افزود: کاوش‌ها عموما در حاشیه‌های شمالی اثر متمرکز بودند. این اقدامات نشان داد آثار دوره‌های قدیم‌تر احتمالا اواخر نوسنگی و اوایل مس- سنگی (هزاره‌های ششم و پنجم پیش از میلاد) در شمال تپه در مقیاس گسترده وجود دارند.

او با تاکید بر این‌که کاوش‌ها تایید می‌کند فعالیت‌های گسترده‌ای در دوره آهن در سطح بالایی و در شمال شرق تپه انجام می‌شده، بیان کرد: این فعالیت‌ها شامل مراحل تولید آهن و ساخت و ساز بناهای دوره آهن بوده، فعالیت‌هایی که آثار دوره‌های قدیم‌تر را در حاشیه‌های شمالی دستکاری و مضطرب کرده‌اند.

سرپرست ایرانی پروژه گمانه‌زنی و کاوش تپه برج با اشاره به این‌که انجام گمانه‌زنی در این محوطه به منظور تعیین عرصه و پیشنهاد حریم با هدف حفاظت از تپه برج در این فصل آغاز شد و به انجام رسید، افزود: مراحل اداری و قانونی تعیین عرصه طی شده و رسما به وسیله میراث فرهنگی ابلاغ می‌شود.

گاراژیان افزود: تپه برج اثری پیش از تاریخی و کلیدی در خراسان است که امیدوارم دانشگاه نیشابور، مسئولان شهرستان و استانِ خراسان همراهی و پشتیبانی کنند تا طرح پنج‌ساله کاوش به سرانجام برسد و یکی از مهمترین نقصان‌ها و کمبودهای فرهنگی- تاریخی منطقه برطرف شود.

او این نقصان را نبود جدول گاه‌نگاری فرهنگ‌های پیش از تاریخی در خراسان دانست.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تولید آهن باستان شناسي کاوش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۱۰۷۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سکه های تاریخی از اوایل قرن ۴ تا قرن ۸ هجری به موزه رضوی اهدا شد

محمد حسین یزدی‌نژاد؛ مسئول گنجینه تمبر، اسکناس و سکه آستان قدس رضوی، این مجموعه را متعلق به آقای سید فربد مصنف، پژوهشگر و متخصص سکه های دوره اسلامی عنوان کرد. 
وی افزود: در این مجموعه سکه هایی از کثیر بن احمد از یاغیان دوره سلسله صفاری ضرب ۳۰۵ ق. در سجستان، شمس الدوله ابوطاهر از سلسله آل بویه ضرب ۳۹۶ ق.، سکه نقره بدر بن حسنویه از سلسله بنی حسنویه ضرب ۳۹۵ ق.، سکه نقره محمد بن دشمنزار از سلسله آل کاکویه ضرب ۴۱۰ ق. در اصفهان، سکه ابوالهیجانی ربیب الدوله از کُردهای سلسله هذابانیان وجود دارد که در نوع خود سکه های ارزشمندی تلقی می شوند. 
یزدی نژاد، به مجموعه نفیس سکه های قزل ارسلان بن ایلدگز از سلسله اتابکان آذربایجان، شیخ اویس از سلسله آل جلایر ضرب سال های ۷۶۲ و ۷۶۳، ضرب شهر های شابران، گشتابسی (شهری در قفقاز)، شماخی، اردبیل، مراغه، موصل، شوشتر، سلطانیه و... و سکه ابو اسحاق بن محمود شاه از سلسله آل اینجو ضرب ۷۴۷ ق. در کازرون نیز در این مجموعه اشاره کرد. 
وی، سکه نقره امیر تیمور گورکان ضرب ۷۸۴ ق. در سمرقند، سکه ظهیرالدین محمد بابر بنیانگذار سلسله گورکانیان هند، سکه نقره پیر بوداق خان از سلسله قراقویونلوها، سکه نقره کوجکونجی خان از سلسله شیبانیان، ضرب شده در استر آباد در حدود سال ۹۳۹ ق. را نیز از دیگر سکه های این مجموعه اهدایی برشمرد. 
یزدی نژاد تصریح کرد: سکه های اهدایی پس از شناسائی کامل و مستندنگاری در اختیار علاقمندان به تاریخ ایران، پژوهشگران و دانشجویان کارشناسی ارشد تاریخ و باستانشناسی قرار خواهد گرفت. 
گنجینه سکه آستان قدس با دارا بودن ده ها هزار سکه از بیش از دویست سلسله و دوره های تاریخی ایران و سایر کشورهای جهان، یک مجموعه غنی جهت پژوهش در تاریخ گهربار ایران است که دوستداران تاریخ و پژوهشگر را به خود جذب می کند.

منبع: آستان نیوز

دیگر خبرها

  • ضرورت تامین اعتبار برای کاوش‌های باستان شناسی در روستای حیله ور
  • «کاوشی در اقتصاد تعاون» منتشر شد
  • تغییر معماری تاریخی اصفهان برگرفته از روحیه انسان‌ها
  • پشت‌پرده حمایت تاریخی و بی‌چون‌وچرای آمریکا از رژیم صهیونیستی
  • پشت‌پرده حمایت بی‌چون‌وچرای تاریخی آمریکا از رژیم صهیونیستی
  • مرمت پل خاتون امسال پایان می‌یابد
  • مرمت پل خاتون امسال پایان می یابد
  • آزمون ۱۰۵ نازل جایگاه‌های عرضه سی ان جی خراسان جنوبی
  • سکه های تاریخی از اوایل قرن ۴ تا قرن ۸ هجری به موزه رضوی اهدا شد
  • نگاهی بر سیر تاریخی شغل و زنان در جامعه