Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-03-29@02:24:43 GMT

برنامه‌ریزی صنعاء برای مرحله پساجنگ

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۱۲۱۳۰

از هم‌ گسستگی ائتلاف سعودی-اماراتی به خصوص پس از تحولات اخیر عدن و ادامه حملات ارتش یمن و انصارالله به مناطق حساس و مهم عربستان از جمله «حمله تاریخی اخیر یمن به بزرگترین منبع ذخایر نفتی سعودی موسوم به الشیبه» در چند کیلومتری مرز امارات، باعث شده که امروزه کمتر کسی به پیروزی ائتلاف سعودی در جنگ یمن امیدوار باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخبار سیاسی_ از سوی دیگر، صنعاء هم به خوبی می‌داند که ائتلاف سعودی قادر به ادامه جنگ در برابر ارتش یمن و انصارالله نیست و در نهایت مجبور است به مذاکره تن دهد و لذا به مرحله پس از جنگ فکر می‌کند و روی بازگشت روابط دیپلماتیک با ایران و کشورهای عربی و اسلامی تمرکز کرده است.

«بندر الهتار» محقق و نویسنده یمنی در روزنامه رای‌الیوم نوشت که انصارالله اکنون بیش از آنکه به ادامه جنگ فکر کند برای مرحله پس از جنگ برنامه‌ریزی کرده است و سخنرانی دیروز سید عبدالملک الحوثی رهبر جنبش انصارالله که عمدتا درباره بازگشت روابط دیپلماتیک با هر کشور عربی و اسلامی بود، گواه بر صدق این ادعاست.

نویسنده یمنی گفت که سخنرانی دیروز رهبر انصارالله یمن سخنرانی فردی بود که پیروز جنگ شده است و لذا بخش اعظم آن را به برقراری روابط دیپلماتیک با کشورهای عربی و اسلامی در بالاترین سطوح اختصاص داده بود که البته داشتن چنین روابطی اکنون با کشور ایران محقق گشته و روابط دیپلماتیک تهران و صنعاء وارد مرحله جدیدی شده است.

روزنامه رای الیوم به نقل از بندر الهتار افزود: رابطه دیپلماتیک صنعاء و تهران مدیون شکست ائتلاف سعودی و مقاومت ملت یمن است و حتی سید عبدالملک الحوثی برای داشتن روابط مشابه با دیگر کشورهایی که خواهان آن هستند، اعلام آمادگی کرد. رهبر انصارالله شایعه تبعیت صنعاء از ایران را به سخره گرفت و گفت که ایران روابط مناسبی با دولت یمن در دوران علی عبدالله صالح داشت و دو طرف  70 توافقنامه امضا کرده بودند که به دلیل فشار عربستان سعودی اجرا نشد.

رای الیوم نوشت: بنابراین تحولات جدید یمن باعث شد که روابط صنعاء از سر گرفته شود با این تفاوت که این بار کسی برای صنعاء تصمیم‌گیری نمی‌کند که کجا و چگونه موضع‌گیری کند.

در ادامه این یادداشت نویسنده یمنی آمده است: مشخص است که تهران تصمیم شجاعانه‌ای برای به رسمیت شناختن دولت نجات ملی یمن در صنعاء گرفته است، اما این تصمیم منطقی پس از چهار سال و نیم از آغاز جنگ یمن گرفته شده است؛ زمانی که نگاه جامعه جهانی و افکار عمومی جهان به جنگ یمن تغییر پیدا کرده است.

الهتار در ادامه یادداشت خود نوشت که عربستان از ترس اینکه روابط یمن با دیگر کشورها به دلیل داشتن موقعیت و ثروت‌های آن به حالت عادی و طبیعی خود باز گردد، سعی کرده طی پنج سال اخیر این کشور را در انزوای بین‌المللی قرار دهد و ریاض حتی در سال پنجم جنگ سعی دارد تعیین‌کننده روابط آتی یمن در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی باشد.

وی در پایان نوشت که کشورهای منطقه و جهان اکنون فقط منتظر اعلام رسمی شکست ائتلاف سعودی در جنگ یمن هستند، تا هیات‌های خود را راهی صنعاء کنند، کما اینکه برخی از این کشورها در حالی که جنگ همچنان ادامه دارد، به نوعی خواستار ازسرگیری روابط با یمن هستند و اظهارات دیروز رهبر انصارالله درباره دریافت پیام تسلیت شهادت برادرش «ابراهیم بدرالدین الحوثی» از بسیاری از کشورهای مختلف عربی و اسلامی نشان می‌دهد که رایزنی‌ها غیر علنی برای برقراری روابط اقتصادی و امنیتی با یمنی که موقعیت استثنایی برای تجارت جهانی دارد، در جریان است.

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: عربستان یمن جنگ ایران ثروت جنگ عربستان یمن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۱۲۱۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امضای قرارداد احداث ادامه خط آهن خواف- هرات در افغانستان

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از کابل؛ معاونت اقتصادی کابینه سرپرست افغانستان امروز اعلام کرد: قرارداد ساخت مرحله دوم قطعه چهارم خط آهن هرات-خواف امروز در مراسم ویژه‌ای با حضور ملاعبدالغنی برادر معاون اقتصادی ریاست کابینه سرپرست، توسط اداره خط آهن افغانستان و شرکت روسی " گاما " امضا شد.
براساس این قرارداد، کار احداث مرحله دوم قطعه چهارم خط آهن خواف-هرات به طول چهل و هفت کیلومتر با بودجه پنجاه و سه میلیون دلار تا دو سال دیگر به پایان می‌رسد. این آخرین بخش طرح راه آهن خواف-هرات است که از " رباط پریان " آغاز می‌شود و به فرودگاه و شهرک صنعتی هرات می‌رسد.
معاون اقتصادی کابینه سرپرست افغانستان در این مراسم گفت: با تکمیل این فاز، طرح اتصال منطقه‌ای خواف - هرات، افغانستان را به بندر مهم دریایی ایران و از طریق شبکه راه آهن ترکیه به اروپا وصل خواهد کرد.
خط آهن خواف- هرات دویست و بیست و پنج کیلومتر طول دارد که قرار است به زودی روند انتقال کالا میان ایران و افغانستان به صورت تجاری از این مسیر آغاز شود.

 

دیگر خبرها

  • امضای قرارداد احداث ادامه خط آهن خواف- هرات در افغانستان
  • برج میلاد ۱۳ فروردین تعطیل است
  • جابه جایی بیش از ۳ میلیون مسافر با ناوگان حمل و نقل عمومی در کشور
  • جابه جایی بیش از ۳ میلیون نفر با ناوگان حمل و نقل عمومی در کشور
  • صادرات محصولات کشاورزی از مازندران رشد ۱۰ برابری داشته است
  • فراز و فرودهای مناسبات عراق و عربستان/ رویکرد اقتصادی همگرایانه
  • دیدار «سید عمار حکیم» با ولیعهد سعودی
  • تاکید کرملین بر ادامه برنامه توسعه روسیه با وجود جنگ
  • دبیر ستاد بزرگداشت هفته دولت در استان بوشهر منصوب شد
  • غرب‌گرا‌ها علاقه ندارند روابط ما با روسیه بهتر شود