Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا به نقل از tips-and-tricks، تقریبا بیشتر افراد یک دستگاه مایکروویو در آشپزخانه دارند. این دستگاه برای گرم کردن مواد غذایی بسیار مفید است. با این حال بسیاری از افراد تصور می‌کنند که مایکرویو برای سلامتی مضر است و استفاده از آن می‌تواند سرطان‌زا باشد. در این گزارش به این موضوع می‌پردازیم که آیا استفاده از مایکروویو واقعا برای سلامتی مضر و خطرناک است؟

مایکروویو چگونه کار می‌کند

ابتدا به ذکر تاریخچه‌ای درباره مایکروویو می‌پردازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مایکروویو در سال ۱۹۴۰ میلادی ابداع و اولین دستگاه آن در سال ۱۹۴۶ میلادی فروخته شد. این دستگاه غذا را از طریق استفاده از مایکروویوهای الکترومغناطیسی گرم می‌کند. مایکروویوهای الکترومغناطیسی یک نوع نامرئی انرژی هستند که باعث حرکت ذرات آب در غذا می‌شوند. حرارتی که این امواج تولید می‌کند موجب گرم کردن غذا می‌شود. با اینکه استفاده از مایکروویو به نظر ایده‌آل می‌رسد اما باید توجه داشت که این دستگاه‌ها نوعی پرتو ساطع می‌کنند که موضوع نگرانی بسیاری از افراد است.

پرتو

پرتو به شکل‌های بسیار مختلفی وجود دارند. پرتو گاما (۱۰۰ میلیارد گیگاهرتز) مواردی است که در یک بمب اتم یافت می‌شود و این نوع پرتو مستقیم وارد بدن شده و در حین ورود به بدن به سلول‌ها آسیب می‌زند. پرتو ایکس (۱۰ میلیارد گیگاهرتز) قدرت کمتری دارد و به پوست نفوذ می‌کند اما وارد استخوان‌ها نمی‌شود. پرتو UV (یک میلیارد گیگاهرتز) بعد از پرتو ایکس قوی‌ترین پرتو محسوب می‌شود و می‌تواند به عمق یک میلیمتر در پوست نفوذ کند. این پرتو می‌تواند موجب ابتلا به سرطان پوست شود. مایکروویو با پرتو ۲.۴۵ گیگاهرتز کار می‌کند که این سطح پرتو به اندازه سطح پرتویی است که از تلفن هوشمند و یا تلویزیون ساطع می‌شود. این پرتو آسیب کم و یا هیچ آسیبی ایجاد نمی‌کند. به علاوه این مایکروویو به شیوه‌ای ساخته می‌شود که پرتو نتواند از آن خارج شود.

مواد مغذی

استدلالی که برای پرهیز از مایکروویو ارائه می‌شود این است که این دستگاه باعث از بین رفتن مواد مغذی خوارکی‌ها می‌شود. شستن، خیساندن و یا گرم کردن خوراکی ها همواره باعث از بین رفتن مواد مغذی می‌شود.

به ویژه ویتامین C نسبت به حرارت حساس است. اما جالب اینجاست که تحقیقات نشان داده‌اند که ویتامین‌ها و مواد معدنی خوراکی‌ها زمانی که مواد غذایی در مایکروویو گرم می‌شوند بهتر حفظ می‌شود. این موضوع به این دلیل است که گرم کردن غذا در مایکروویو نسبت به گرم کردن غذا بر روی گاز یا فر مدت زمان بسیار کمتری طول می‌کشد. بنابراین خوارکی‌ها زمان کمتری برای از دست دادن مواد مغذی خود پیدا می‌کنند. خلاصه تنها مورد ناسالمی که در مورد مایکروویو وجود دارد خوراکی‌های آماده به مصرف در مایکروویو است که از فروشگاه‌ها خریداری می‌شود.

کد خبر 452036 برچسب‌ها سلامت

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۱۲۷۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک عادت مهم برای کاهش تاثیر استرس بر قلب

به گزارش خبرآنلاین، همه می‌دانیم که ورزش می‌تواند ما را سالم‌تر نگه دارد و خطر بیماری‌های قلبی را کاهش دهد اما تحقیقات جدید ریشه همه‌چیز را در استرس توصیف می‌کند.

سلامت نیوز در گزارشی نوشت: متخصصان بیمارستان عمومی ماساچوست در مطالعه جدیدی که روز دوشنبه منتشر شد، دریافتند افرادی که به طور منظم ورزش می‌کنند، احتمالا تا حدی به دلیل کاهش فعالیت‌های مربوط به استرس در مغز در برابر بیماری‌های قلبی مصون‌تر می‌مانند. شاید به همین دلیل است که افراد مبتلا به افسردگی نوعی بیماری روحی‌روانی مرتبط با استرس‌ــ نیز اغلب با ورزش کردن حالشان بهتر می‌شود.

نویسنده ارشد مطالعه و متخصص قلب و عروق می‌گوید داشتن فعالیت بدنی در کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌ عروقی در افراد مبتلا به افسردگی، تقریبا دو برابر موثرتر است و آثار آن بر فعالیت‌های مربوط به استرس در مغز ممکن است توضیحی برای این مشاهدات جدید باشد.

به عبارت دیگر افرادی که بیشتر ورزش می‌کنند، استرس کمتری دارند و این بر سلامتی قلب آنان نیز تاثیر مثبتی دارد.

نویسنده ارشد این مطالعه و همکارانش در این تحقیق که در مجله کالج آمریکایی قلب و عروق منتشر شد، سوابق پزشکی ۵۰ هزار و ۵۳۹ نفر را که در یک نظرسنجی آمادگی جسمانی شرکت کرده بودند، تجزیه و تحلیل کردند و از زیرمجموعه‌ای از این گروه اسکن مغز انجام دادند و فعالیت مغزی مربوط به استرس را در آن‌ها اندازه‌ گرفتند.

طی یک پیگیری ۱۰ ساله، نزدیک به ۱۳ درصد شرکت‌کنندگان به بیماری قلبی مبتلا شدند، اما افرادی که به طور منظم ورزش می‌کردند در مقایسه با افرادی که ورزش نمی‌کردند، ۲۳ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی بودند. در این میان، آثار مثبت ورزش بر سلامتی قلب و عروق در افرادی که از قبل افسردگی داشتند و فعالیت‌های مربوط به استرس در مغزشان بیشتر بود، کاملا مشهود بود.

بنابراین می‌توان گفت اگرچه همگان از ورزش کردن سود می‌برند، فعالیت بدنی سلامتی قلب کسانی را که استرس بیشتری دارند، تقویت می‌کند.

متخصصان خاطرنشان کردند در این حوزه به تحقیقات بیشتری نیاز است، اما نتایج بسیار دلگرم‌کننده بوده و اولین بار است که شواهد نشان می‌دهد ورزش بر سلامت جسمی و روانی آثار مثبت و عمیقی دارد.

پیش از این ثابت شده بود که فعالیت بدنی با بهبود عزت‌ نفس و تقویت عملکرد شناختی در کاهش اضطراب، افسردگی و همچنین بدخلقی موثر است. تحقیقات متعدد همچنین نشان می‌دهند که به فعالیت بدنی شدید هم نیازی نیست و کمی پیاده‌روی تند در هوای آزاد، دوچرخه‌سواری، کمی یوگا یا شنا هم برای سلامتی روان مفید است.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896623

دیگر خبرها

  • خواب کافی و راحت یکی از پایه‌های اصلی سلامتی است
  • کشف تریاک در مرز سراوان
  • کشف محموله سنگین شیشه از یک دستگاه تریلی توسط مرزبانان هنگ تایباد
  • این موجود هشت‌پا هیچ‌جوره نمی‌میرد!
  • یک عادت مهم برای کاهش تاثیر استرس بر قلب
  • یک توصیه برای کاهش تاثیر استرس بر قلب
  • کشف ۲۰۲ میلیارد ریال کالای قاچاق در گچساران
  • ۲۰۲ میلیارد ریال کالای قاچاق در گچساران کشف شد
  • مقاله استاد دانشگاه شریف در معتبرترین مجله انجمن فیزیک آمریکا منتشر شد
  • کشف برخی از اسرار درخشان‌ترین انفجار کیهانی