Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست دفتر منطقه ای یونسکو در تهران اعلام کرد که از هر ۱۰ جوان در جهان یک نفر در مناطق دارای درگیری زندگی می‌کند.

به گزارش ایسنا، تسِوِتان تسِوِتکوفسکی در بزرگداشت روز جهانی جوان که یکشنبه شب در میدان مشاهیر مجموعه اراضی عباس‌آباد برگزار شد، گفت: در حال حاضر جوانان بین ۱۰ تا ۲۴ سال، ۱.۸ میلیارد نفر از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند که در طول تاریخ بی‌سابقه است؛ چرا که جمعیت جهان هیچ وقت تا این اندازه جوان نبوده و هر روز هم جوان‌تر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: از سوی دیگر ۲۴ میلیون جوان، بازمانده از تحصیل هستند و از هر ۱۰ جوان، یک نفر در مناطق دارای درگیری زندگی می‌کنند. بی‌ثباتی سیاسی، چالش‌های بازار کار و فضای محدود برای مشارکت سیاسی و مدنی، به انزوای رو به رشد جوانان در جامعه منجر شده است.

سرپرست دفتر منطقه ای یونسکو در تهران با بیان این که اعداد و ارقام ذکر شده، هم خوشایند و هم هشدار دهنده است، گفت: خوشایند از این‌ رو که نشان‌ می‌دهند آینده متعلق به جوانان است. با چنین نسبت رو به رشدی از جمعیت جوان، به جرات می‌توان گفت که آینده جهان ما حتی از این هم پر جنب و جوش‌تر خواهد بود. جوانان، خلاقیت، پتانسیل، و ظرفیت ایجاد تغییر را، هم برای خود، هم برای جوامعی که به آن تعلق دارند و هم برای کل جهان، دارا هستند.

وی ادامه داد: با این وجود، این ارقام در عین حال هشداردهنده نیز هستند؛ چرا که از بخش بزرگی از جمعیت جوان مراقبت‌های کافی به عمل نیامده است. شمار قابل توجهی از آنها، به ملزومات دریافت حمایت‌های مورد نیاز برای به عهده گرفتن نقش‌های مهم در آینده جهان دسترسی ندارند.

تسِوِتکوفسکی با بیان این که جوانان همیشه از مراکز توجه برنامه‌های یونسکو بوده‌اند، گفت: جوانان از شرکای اصلی ماموریت‌ یونسکو در "کمک به برقراری صلح، ریشه‌کنی فقر، توسعه پایدار و گفتگوی بین فرهنگ‌ها" بوده‌اند؛ به‌ طوری که یونسکو، از زمان تاسیس، اولین کارگزاری سازمان ملل متحد بوده که برنامه‌های ویژه جوانان را طراحی کرده است.

او اضافه کرد: بلافاصله پس از جنگ جهانی دوم، یونسکو – که در آن زمان تنها ۲۰ کشور عضو داشت – به سازمان‌دهی کمپ‌های جوانان داوطلب برای بازسازی اروپا کمک رساند. این تعهد دیرینه به جوانان، در سال۱۳۷۷، با راهبرد عملی یونسکو برای و به همراه جوانان، جانی تازه گرفت. به واسطه این راهبرد، جوانان به عنوان اولویت فعالیت‌های‌ یونسکو به رسمیت شناخته شدند.

سرپرست دفتر منطقه ای یونسکو در تهران ادامه داد: از آن تاریخ تا به امروز یونسکو در این چارچوب، برنامه‌های متنوع مرتبط به جوانان و رشد آنها را ترویج داده و راه‌اندازی کرده است. نقطه مشترک تمام این برنامه‌ها شعار " توسط جوانان، با جوانان و برای جوانان" است.

تسِوِتکوفسکی با اشاره به این که در سال ۱۳۷۸، مجمع عمومی سازمان ملل متحد، ۲۱ مرداد را روز جهانی جوانان نامید، گفت: شعار امسال این روز "دگرگونی آموزش" است و بر تلاش‌هایی متمرکز است که بحث آموزش را برای جوانان مرتبط‌تر و عادلانه‌تر کند و این شامل تلاش‌هایی که توسط خود جوانان صورت می‌گیرد، نیز می‌شود. از این رو یونسکو به عنوان کارگزاری پیشتاز سازمان ملل متحد در امر آموزش، فرصت را مغتم شمرده و از دولت‌ها، جوانان و سازمان‌های متمرکز بر جوانان و با رهبری جوانان و دیگر شرکای ذینفع دعوت می‌کند تا هم آموزش را دگرگون کنند و هم ظرفیت دگرگون‌ساز آموزش را در راستای دستیابی به پایداری در سراسر جهان تقویت کنند.

به گفته وی علیرغم تلاش‌ مداوم یونسکو برای ترویج آموزش، آمارهای موجود یادآور آن است که نظام‌های آموزشی همچنان نیازمند دگرگونی های اساسی در راستای فراگیر و قابل دسترس شدن هستند.

سرپرست دفتر منطقه ای یونسکو در تهران با بیان این که تنها ۱۰ درصد جمعیت کشورهای کم‌درآمد، دوره متوسطه را به اتمام رسانده اند، گفت: حدود ۴۰ درصد از جمعیت جهان به زبانی به غیر از زمان مادری‌اشان یا زبانی که کاملا با آن آشنا باشند آموزش می‌بینند. همچنین بالغ بر ۷۵ درصد پناهندگان در سن آموزش متوسطه از تحصیل بازمانده‌اند.

تسِوِتکوفسکی با بیان این که جوانان بومی، توان یابان جوان و ... با چالش‌های مضاعفی برای دسترسی به آموزش متناسب با نیازها و توانایی‌های متنوع شان مواجه هستند، گفت: آن نیاز ها نمایانگر و پذیرای واقعیت و هویت ویژه آنهاست.

وی ادامه داد: همان طور که احتمالا می‌دانید، فراهم کردن آموزش مرتبط، فراگیر و در دسترس برای دستیابی به پایداری ضروری است. آموزش، "تقویت کننده توسعه" است.

آموزش باید به نتایج یادگیری موثر بینجامد و محتوای برنامه درسی و نحوه آموزش آن باید نه تنها با انقلاب صنعتی چهارم و آینده کار و زندگی که همچنین با فرصت‌ها و چالش‌های فضای اجتماعی دائم در تغییر، متناسب باشد.

به گفته وی، دفتر منطقه‌ای یونسکو در تهران، در چند سال اخیر فعالیت‌های متنوعی در ارتباط با جوانان و آموزش اجرا کرده است. نمونه‌ای از تلاش ما برای ادغام این دو مقوله، برگزاری "کارگاه مشارکت جوانان در حفاظت از ژئوپارک جهانی یونسکو" در جزیره قشم است که در اسفندماه سال گذشته برگزار شد و ما از طریق این کارگاه، جوانان را با مهارت‌های کاربردی برای نیل به پایداری و توسعه، توانمندتر ساختیم و آنها را برای ایفای نقشی پیشرو در کاهش چالش‌های مربوط به تغییرات اقلیم و تعداد بالای گردشگر در ژئوپارک‌ها تشویق کردیم. به همین ترتیب، زنان و مردان جوان را تشویق به مشارکت شهروندی فعال در راستای پایداری و صلح در جوامع شان کردیم.

وی ادامه داد:  اقدامات یونسکو به‌تنهایی همه مسائل را حل نمی‌کند. تلاش‌های ما در راستای هم‌افزایی با تلاش‌های همه‌جانبه مقامات آموزشی ایران برای دسترسی حداکثری به جمعیت جوان است.

وی افزود: از این سو، اقدامات انجام شده توسط دولت ایران همراه با دیگر فعالان مدنی در ایران در زمینه جوانان و آموزش، دستاوردهای جالب توجهی داشته است. ایران تاریخی برجسته‌ در ترویج آموزش برای همگان دارد. نقطه شروع آموزش فراگیر در ایران به قدمت سال ۱۲۹۹ و تاسیس مدرسه‌ای خیریه برای کودکان نابینا در تبریز برمی‌گردد. سه سال پس از آن، آموزش خصوصی برای افراد ناشنوا توسط یک معلم ایرانی معرفی شد.

سرپرست دفتر منطقه ای یونسکو در تهران ادامه داد: در سال۱۳۴۷، دفتری به نام آموزش کودکان و دانش‌آموزان در وزارت آموزش و پرورش ایران تشکیل شد. پس از انقلاب اسلامی، آموزش استثنایی به طور قابل توجهی گسترش پیدا کرد که مهمترین دستاورد آن  تاسیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی در سال ۱۳۷۰ بود.

تسِوِتکوفسکی افزود: هرچند که طبیعت دائم در تغییر جامعه ما، دائما ما را در معرض چالش‌هایی که قبلا هرگز وجود نداشته قرار می‌دهد، با این وجود تعهد دیرینه ما واضح و استوار می‌ماند: هیچ‌کس نباید از قافله آموزش عقب بماند.

وی در پایان با بیان این که به مناسبت نکوداشت روز جهانی جوانان، امیدوار است بتواند توجه کل جامعه ایران را بیش از پیش به مسائل مرتبط با رشد و توسعه جوانان و بخصوص، به شعار امسال در درگرگون ساختن آموزش معطوف کند، گفت: برای دستیابی به این هدف، یونسکو و دیگر شرکا، نباید از هیچ کوششی برای هم‌افزایی تلاش‌هایشان و همکاری شانه به شانه در تامین آموزش مرتبط، عادلانه و فراگیر برای نسل بعدی دریغ کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: یونسکو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۱۲۹۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نسل Z از نگاه اکونومیست/ چرا نباید نگران این جوانان بود؟

به گزارش خبرآنلاین ،یک نسل گسترده از جوانان در حال شکل گیری است. به طور جهانی، حدود ۲ میلیارد نفر بین سال‌های ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۲ متولد شده‌اند و جزء "نسل Z" هستند. در آمریکا و بریتانیا، این گروه یک پنجم از جمعیت را تشکیل می‌دهند که با جمعیت بومرها رقابت می‌کنند؛ در حالی که در هند و نیجریه، جوانان به طور قابل توجهی بیشتر از سالخوردگان هستند. برای هر نسل، یک روایت ساده وجود دارد: بومرها مقارن با فراوانی پساجنگ و میلنیال‌ها همزمان با تجربه بحران مالی سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۹. برای نسل Z، دیدگاه متداول این است که گوشی‌های هوشمند آن‌ها را ناراحت کرده و آینده‌ی تلخ‌تری را پیش روی آن‌ها قرار داده است.

در جوامع غربی، بیشتر مردم معتقدند که کودکان امروزی نسبت به والدینشان در گذشته، شانس بهتری در زندگی نخواهند داشت. جوانان نیز از مسائلی مثل مشکلات در خرید مسکن و تغییرات آب و هوایی نگرانند. علمای اجتماع نگران هستند که نسل Z، که بیشترین زمان خود را در فضای مجازی سپری کرده‌اند، اکنون تحت تأثیر اضطراب و افسردگی قرار دارند. برخی سیاستمداران در آمریکا و بریتانیا به ممنوعیت استفاده از گوشی‌های هوشمند و محدودیت رسانه‌های اجتماعی برای کودکان زیر ۱۶ سال فکر می‌کنند.

همه‌ این موارد می‌توانند باعث شود که به نسبت به نسل Z احساس امیدواری کمتری داشته باشیم. اما وقتی به دنیا و به معیارهای گسترده‌تری نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که جوانان زومر از سرنوشت تلخی رنج نمی‌برند. در بسیاری از جنبه‌ها، آن‌ها به خوبی عمل می‌کنند:

حدود چهار پنجم جمعیت ۱۲ تا ۲۷ ساله جهان در اقتصادهای نوظهور زندگی می‌کنند و به لطف رشد و گسترش فناوری، از وضعیت بهتری نسبت به والدین خود برخوردارند.
اما در برخی مناطق، نگرانی وجود دارد که پیشرفت سریع دهه‌های گذشته ممکن است تکرار نشود. این اضطراب در چین مشهود است.
نسل Z به درستی مهارت‌هایی کسب می‌کنند که قابل بازاریابی هستند. بیشتر از آن‌ها به دنبال مطالعه رشته‌های علوم مهندسی و پزشکی هستند؛ در حالی که علوم انسانی از رواج خارج شده‌اند.

به طور واضح، نسل Z در حال تحول دادن جهان کاری است. آن‌ها قدرت مذاکره دارند - و این را می‌دانند. بسیاری از میلنیال‌ها در سایه بحران مالی جهانی بزرگ شدند و از درخواست افزایش حقوق اجتناب می‌کردند. به‌نظر می‌رسد که نسل Z کمتر نگرانی درباره ترک شغل برای فرصت بهتر یا زندگی لذت‌بخش دارند.

نسل Z، با توجه به علاقه بیشترشان به مسائل اجتماعی و محیط زیست، ممکن است تأثیرات مهمی در جوامع بگذارند. این جوانان کمتر به سرگرمی‌های شبانه‌روزی و مصرف مواد مخدر توجه می‌کنند و زندگی غیرمسئولانه‌ای ندارند. البته این تفاوت‌ها ممکن است باعث افزایش احساس تنهایی و کاهش ارتباطات حضوری و کاهش روابط جنسی شود. همچنین، نرخ‌های گزارش شده از اضطراب و افسردگی در برخی مناطق در حال افزایش است، اگرچه این افزایش ممکن است ناشی از افزایش آگاهی از مشکلات روانی باشد.

نسل Z به طور چشم‌گیری در جهان کاری و اجتماعی تأثیر گذاشته‌اند. آن‌ها دارای مهارت‌ها و قدرت‌هایی هستند که به آن‌ها امکان می‌دهد نقش مهمی در جوامع و بازار کار ایفا کنند. این جوانان دارای اراده‌ی قوی‌ای هستند و ترجیح می‌دهند از فرصت‌های بهتری در زندگی استفاده کنند. از طرف دیگر، افراد میانسال ممکن است به دلیل تجربیات گذشته‌ی خود نگران شکل‌گیری جوانان Z و تأثیراتی که بر جوامع دارند، باشند. اما در آخر، اگر این تحولات به نفع جامعه باشد و فرصت‌های بهتری برای همه افراد ایجاد شود، آن‌ها هم می‌توانند از این فرصت‌ها بهره‌مند شوند.

نسل Z به طور گسترده‌تری به فضای مجازی و فناوری‌های روزمره وارد شده‌اند. سرعت فراگیری تلفن‌های هوشمند و برنامه‌های رسانه اجتماعی سبب شده تا این جوانان به دنبال راه‌هایی برای مدیریت بهتر و سازنده‌تر از فضای مجازی بگردند. اینکه آیا این فضای مجازی به نفع آن‌ها است یا ممکن است بر روی روانشان تأثیر منفی بگذارد، یک موضوع مورد بحث است. به هر حال، آن‌ها به تدریج به شکل‌گیری روش‌هایی برای استفاده بهینه از فضای مجازی می‌پردازند تا از مزایا و معایب آن به بهترین شکل ممکن استفاده کنند.

در گذشته، فناوری‌های نوین همیشه همراه با مشکلاتی مواجه بوده‌اند. به همین ترتیب، استفاده از فضای مجازی نیز نیازمند تعادل و مدیریت صحیح است.

با انجام اقداماتی مانند اطلاع‌رسانی به جوانان درباره مخاطرات موجود در فضای مجازی، ارائه آموزش‌های مرتبط با مدیریت زمان و تنظیم حدود استفاده از رسانه‌های اجتماعی، می‌توان از بروز مشکلات روانی و اجتماعی جلوگیری کرد و از مزایای این فناوری به بهترین نحو بهره برد.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899177

دیگر خبرها

  • چرا نباید نگران نسل Z بود؟
  • نسل Z از نگاه اکونومیست/ چرا نباید نگران این جوانان بود؟
  • اهمیت خانواده و ازدواج برای نسل جوان تببین شود
  • قرآن کریم؛ در فهرست پرفروش‌ترین کتاب‌های جهان
  • قتل جوان ۱۷ ساله و دستگیری قاتل در نهاوند
  • ممنوعیت ورود غیر ورزشی‌ها به پیست اسکی شیر باد گلمکان
  • سخت‌نگیر! بیا وسط
  • آزمون: بازیکنان جوان پشتوانه تیم ملی هستند
  • بشار اسد: آمریکا از هر درگیری در جهان استفاده می‌کند
  • بهره مندی ۸۰ معلول میبدی از حق پرستاری