Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-18@09:04:24 GMT

نرمی فولاد در مسیر صادرات

تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۱۴۸۰۹

نرمی فولاد در مسیر صادرات

نخستین نمایشگاه تخصصی بومی‌سازی قطعات، تجهیزات و مواد گروه فولاد خوزستان در حالی هفته گذشته برگزار شد که به گفته مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس، میزان تولیدات شرکت‌های فولادی در این منطقه به ۶/۳ میلیون تن رسیده است.

فعالان صنعت فولاد براین باورند که اگر امسال دستکم ۲۵ میلیون تن فولاد در کشور تولید شود هر چند رکود ساخت و ساز مسکن می‌تواند تا ۱۶ میلیون تن فولاد در داخل به مصرف برساند، ولی امکان صادرات آن تا ۱۰ میلیون تن وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون ایران به عنوان دهمین فولادساز جهان محسوب می‌شود و ظرفیت این بخش به رقم ۳۵ میلیون تن رسیده و تا دستیابی به سطح پیش بینی افق چشم انداز ۱۴۰۴ (ظرفیت ۵۵ میلیون تنی) افزون بر ۲۰ میلیون تن اختلاف وجود دارد.

صنعت فولاد یکی از مهم‌ترین و درخشان‌ترین حوزه‌های داخلی به شمار می‌رود که وضعیت آن روند رو به رشد را در پیش گرفته است. وجود زیرساخت‌هایی شامل ذخایر سنگ آهن، انرژی و نیروی کار ارزان و همچنین دسترسی به بازار‌های مصرف جهانی و منطقه‌ای موجب شده تا تولید فولاد کشور علاوه بر مصرف داخلی، به راحتی زمینه برای صادرات آن فراهم شود.

به گفته کارشناسان این حوزه، یکی از اصلی‌ترین مشکلات معادن کوچک، کمبود نقدینگی و گران بودن تجهیزات و ابزار‌های استخراج است، از این‌رو باید برای رفع این مشکلات راهکار‌های اساسی اندیشیده شود. چشم‌انداز صنعت فولاد و معدن ایران با نگاهی به بازار موضوعاتی، چون ظرفیت واقعی تولید و مصرف فولاد ایران، صنعت فولاد کشور بعد از طرح تحول اقتصادی، قیمت تمام شده فولاد در ایران، انرژی و مواد اولیه، مکان‌یابی مناسب و بهره‌وری در توسعه صنعت فولاد کشور مورد تاکید قرار دارد. رقابت‌پذیری در توسعه پایدار صنعت فولاد، استراتژی و موازنه در صنعت فولاد، چشم‌انداز بازار سنگ‌آهن ایران و جهان همچنین توسعه پایدار و متوازن صنعت فولاد ایران نیز یکی دیگر از محور‌های رسیدن به اهداف ۱۴۰۴ است.

این نکته را هم باید توجه کنیم که تحریم‌های ظالمانه دشمن در سومین سال برنامه ششم در حالی شکل گرفته که دولت در همین شرایط ضمن بالا بردن ظرفیت تولید فولاد، صادرات کالا‌های غیر نفتی به ویژه فولاد را در اولویت قرار داده است.

در سال «رونق تولید» توجه جدی به ظرفیت‌های داخلی به خصوص سرمایه گذاران کشورمان یک مزیت بسیار مناسب برای احیای شعار خودباوری و کاهش نرخ بیکاری به خصوص در استان هرمزگان است که براساس اعلام مرکز آمار ایران در آخر جدول قرار گرفته است.
از کنسرسیوم تولید فولاد تا توسعه صادرات

در همین رابطه مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس می‌گوید: بومی سازی یکی از اهداف مهم دولت است. رونق ساخت داخل و کاهش نیاز به وابستگی واردات از برنامه‌هایی است که در راستای همین اهداف و اقدامات صورت می‌گیرد.

وی گفت: در چشم انداز توسعه فولاد در بندرعباس، تولید ۱۰ میلیون تن فولاد هدفگذاری شده است. شرکت جدیدی نیز برای برنامه ریزی تولید تا سقف ١٠ میلیون تن فولاد تاسیس خواهد شد که تاکنون شرکت‌های فولاد هرمزگان و صبا فولاد برای تاسیس این شرکت جدید اعلام آمادگی کرده و سهم دارند و بالطبع بقیه شرکت‌های فولادی نیز به اندازه آورده خود امکان ورود دارند و شامل سهم خواهند شد.

به گفته این مقام مسئول، زمان تعریف شده برای پروژه سال ١۴٠۴ است. در چشم انداز توسعه فولاد در بندرعباس، تولید ۱۰ میلیون تن فولاد هدفگذاری شده که هم اکنون ۵ تا ۵.۵ میلیون تن تولید می‌شود. خلج طهرانی تصریح کرد: طبق این طرح، عملیات تولید افزون بر ۴ میلیون تن فولاد کلید زده خواهد شد.
میزان تولیدات شرکت‌های مستقر در ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس

مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس اظهار کرد: میزان تولیدات شرکت‌های مستقر در منطقه به ۵/۶ میلیون تن رسیده است که از این میزان به ۳/۱ میلیون تن صادرات به ارزش ۱/۳ میلیارد دلار رسیده ایم.

به گفته خلج طهرانی، میزان کل صادرات مواد معدنی، فلزی و قیر از منطقه بر اساس آمار ثبت شده گمرک ۵/۸ میلیون تن به ارزش صادراتی ۱/۶ میلیارد دلار بوده است.

وی با تاکید بر اینکه میزان تولیدات شرکت‌های فولادی به ۶/۳ میلیون تن رسیده است ادامه داد: میزان صادرات فولادی نیز به ۱/۸۷ میلیون تن به ارزش ۶۸۲ میلیون دلار رسیده است. همچنین میزان تولیدات کل منطقه شامل فولاد، آلومینیوم، روی، بریکت و … به ۶/۴ میلیون تن به ارزش ۱/۱ میلیارد دلار رسید.

مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس در پایان با اشاره به اهمیت این منطقه و برنامه‌های جذب سرمایه در آن گفت: سرمایه گذاری در حال بهره برداری به ۳۸۷۲ میلیون دلار و همچنین سرمایه گذاری در حال ساخت و نصب تجهیزات به ۹۵۳ میلیون دلار رسیده است که در کل سرمایه گذاری در دست بررسی ۱۳۰۰ میلیون دلار است.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: فولاد خلیج فارس صنایع داخلی اقتصاد ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۱۴۸۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودکفایی صنعت داروسازی با ورود به تولید مواد اولیه دارویی

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا زالی، ضرورت تولید مواد اولیه دارویی خصوصاً داروهای استراتژیک و صادرات داروهای ساخت داخل را ضروری عنوان کرد و گفت: با توجه به کیفیت بالا و قیمت مناسب داروی ساخت داخل، به نظر می‌رسد تسهیل شرایط صادرات دارو از کریدورهای قانونی راهکار مناسبی برای توسعه مارکت‌های فراسرزمینی باشد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ضرورت دسترسی به فرمولاسیونی در حوزه مکمل‌های دارویی را خواستار شد و افزود: نیازمند پژوهش‌هایی متناسب با نژاد ایرانی در این حوزه هستیم.

وی ادامه داد: امروزه مکمل‌ها از بحث‌های فانتزی عبور کرده و چنانچه پیوست علمی داشته باشد اثرگذاری بالایی خواهد داشت.

زالی، نسبت به مصرف غیرمنطقی و خودسرانه مکمل‌های دارویی انتقاد کرد و افزود: استفاده افراطی این داروها نه تنها باعث بهبود شرایط بدن فرد نمی‌شود بلکه در برخی موارد آسیبی که به کبد و کلیه می‌رساند بسیار خطرناک است.

کد خبر 6079074 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • ثبت بالاترین میزان تولید فولاد ایران در سال ۱۴۰۲
  • صادرات حدود ۶۷ تن زعفران از افغانستان
  • اعطای تسهیلات به صنعت داروسازی و اظهار امیدواری معاون وزیر صمت
  • بومی سازی ۸۵ درصد کالاهای مورد نیاز صنعت نفت
  • مسیر تولید در صنعت نفت از ایجاد اوضاع مطلوب برای کارکنان می‌گذرد
  • ثبت بالاترین میزان تاریخ تولید فولاد ایران در سال ۱۴۰۲
  • خودکفایی صنعت داروسازی با ورود به تولید مواد اولیه دارویی
  • تولید فولاد مازاد کشور ۱۰ میلیون تن است
  • بازیافت آجر و مواد نسوز در صنعت فولاد
  • تحول ساختار تولید ذوب‌آهن اصفهان در راستای تحقق شعار سال