Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-03-29@06:50:58 GMT

ترمیم بافت آسیب‌دیده قلب با نوردرمانی

تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۱۷۳۳۱

ترمیم بافت آسیب‌دیده قلب با نوردرمانی

به گزارش پایگاه خبری مدیکال نیوز، مطالعات قبلی تاثیر نوردرمانی بر احیای بافت قلب را تایید کرد؛ ولی محققان به تازگی به مکانیسم این فرآیند دست یافته‌اند.
بر اساس این مطالعه، نور شدید بر عملکرد یک ژن به نام PER۲ تاثیر می‌گذارد. این ژن توسط بخشی از مغز بیان می‌شود که مسئول کنترل ساعت بیولوژیکی بدن است.
مطالعات حیوانی نشان می‌دهد با تقویت این ژن از طریق نور درمانی شدید،‌ می‌توان از بافت‌های قلبی که بر اثر حمله و کمبود اکسیژن آسیب دیده‌اند، محافظت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه آمده است، این روش منجر به افزایش ماده شیمیایی آدنوزین قلبی می‌شود که به تنظیم جریان خون کمک می‌کند.

بر پایه این گزارش، درک فیزیکی نور برای ثمربخشی این روش مهم است و نوردرمانی در موش‌های کور هیچ فایده‌ای ندارد.
محققان بر این باورند که این روش در انسان نیز موثر است و به همین دلیل داوطلبان سالم را به مدت ۳۰ دقیقه در معرض نور شدید قرار دادند. در پنج صبح متوالی افراد در معرض نوری با شدت ۱۰ هزار لومِن (lumen) قرار گرفتند. آزمایش خون این افراد نشان داد میزان ژن PER۲ در افراد بر اثر نور درمانی افزایش می‌یابد. آزمایش‌های بالینی در انسان همچنین نشان داد متابولیسم و سطح تری‌گلیسیریدهای پلاسما در این افراد بهبود می‌یابد و در نتیجه تمام این موارد برای سلامت قلب مفید است.
بر اساس این مطالعات واضح است که چرا ساکنان کشورهایی با زمستان‌های طولانی، بیشتر در معرض حملات قلبی قرار دارند.  
نتایج این مطالعه در نشریه Cell Reports منتشر شده است.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بیماری قلبی نور درمانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۱۷۳۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر مصرف محصولات سویا بر ریسک فاکتور‌های قلبی و عروقی دیابت نوع ۲

دیابت نوع ۲ کنترل نشده با هیپرگلیسمی، التهاب مزمن و دیس‌لیپیدمی همراه است و با گذر زمان می‌تواند منجر به عوارض میکروواسکولار مانند نفروپاتی، نوروپاتی و رتینوپاتی شود. همچنین دیابت نوع ۲ دارای عوارض ماکروواسکولار مانند تصلب شرایین و بیماری‌های قلبی و عروقی دارد.

«خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی» و «مرگ و میر ناشی از علل قلبی و عروقی» در میان افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ نسبت به سایر افراد حدود ۲ برابر است. به طور قطع، اصلاح سبک زندگی مانند رژیم غذایی سالم، فعالیت بدنی و پرهیز از سیگار می‌تواند از دیابت نوع ۲ و بیماری‌های قلبی‌عروقی جلوگیری کند.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، سویا سرشار از پروتئین گیاهی، فیبر و فیتواستروژن است. نتایج برخی از مطالعات بیانگر این است که افزایش محصولات سویا بر افزایش مصرف سویا به منظور پیشگیری و مدیریت دیابت نوع ۲ تأکید می‌کند.

مصرف محصولات سویا مانند پروتئین سویا، لوبیای سویا و شیر سویا به طور قابل توجهی سبب کاهش تری گلیسرید، کلسترول تام، لیپوپروتئین کم‌کالری و پروتیئن واکنشی C در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ می‌شود. همچنین مصرف مقادیر بالای سویا (بیش از ۳۰ گرم در روز) می‌تواند قند خون ناشتا را در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ به طور قابل توجهی کاهش دهد.

منبع : ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • انفجار گاز در نوشهر ۲ نفر را روانه بیمارستان کرد
  • ساخت حسگری دقیق برای نظارت بر سلول‌های قلب
  • خطر سکته مغزی و زوال عقل در افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی بیشتر است
  • رابطه شگفت‌ انگیز استراحت ضربان قلب با طول عمر
  • تعمیر سیم های شارژ آسیب دیده توسط تعمیرکار مشهور تایوانی (فیلم)
  • تست شخصیت ریش: مدل ریش شما در مورد شما چه می‌گوید
  • بازسازی مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان ادامه دارد
  • علت شکستن خود به خودی شیشه خودرو و ترمیم آن
  • تاثیر مصرف محصولات سویا بر ریسک فاکتور‌های قلبی و عروقی دیابت نوع ۲
  • افزایش باکتری‌های مفید روده با اجزای زیست فعال کینوآ