Web Analytics Made Easy - Statcounter

موارد متعددی از خدمت‌رسانی و دستگیری نیازمندان توسط اهل‌بیت عصمت و طهارت علیهم‌السلام در تاریخ ذکر شده است که آن‌ حضرات بر کمک به مستمندان اصرار داشته‌اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از یزدرسا، کمک به نیازمندان و اطعام فقرا و یتیمان از بارزترین ویژگی‌های ائمه معصومین علیه‌السلام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حضرات معصومین علیهم‌السلام علاوه بر اینکه در عبادات و خودسازی فردی بی‌مانند بوده‌اند، در عرصه اجتماعی و خدمت به مردم نیز سرآمد بوده‌اند.

موارد متعددی از خدمت‌رسانی و دستگیری نیازمندان توسط اهل‌بیت عصمت و طهارت علیهم‌السلام در تاریخ ذکر شده است که آن‌ حضرات بر کمک به مستمندان اصرار داشته‌اند.

نکته قابل اهمیت اینکه در سیره اهل بیت علیهم‌السلام کمک به نیازمندان صرفا منحصر به مؤمنین و مسلمانان نیست و حتی اگر فقیر مؤمن نبوده و با اهل اسلام در عناد نباشد، باید به او کمک شود.

نیازمندی‌های مردم نعمت‌های الهی است

روایات فراوانی از حضرات معصومین علیهم السلام در همین ارتباط نقل شده است.

پیامبر اعظم (ص) می‌فرماید: «هر مسلمانی که به گروهی از مسلمانان خدمت کند خداوند متعال به تعداد آنان، خدمتگزارانی را در بهشت به او عطا خواهد کرد.»

همچنین رسول اکرم (ص) می‌فرماید: «به من ایمان نیاورده کسی که شب سیر بخوابد اما برادر مسلمان او گرسنه باشد.»

پیامبر گرانقدر اسلام در جای دیگر می فرماید: «هر کس دل مؤمنی را شاد کند، مرا شاد نموده و هر که مرا شاد نماید خدا را شاد نموده است.»

امام حسین (ع) هم می‌فرماید: «بدانید نیازمندی‌های مردم که [به شما مراجعه می‌کنند] از نعمتهای الهی است پس نعمتها را افسرده نسازید [یعنی مبادا با رنجاندن مردم نیازمند کفران نعمت کنید] که این وظیفه خدمت‌رسانی به دیگران محول خواهد شد.»

حضرت سیدالهشدا (ع) همچنین می‌گوید: هر کس اندوهی رااز دل یکی از اهل ایمان بزداید، خداوند متعال غصه‌های دنیا و آخرت او را از میان برداشته [مشکلاتش را حل خواهد نمود.

امام سجاد علیه السلام در دعای مکارم الاخلاق با پروردگار متعال چنین نجوا می‌کند: «خداوندا! انجام کارهای خیر را برای مردم، به دست من اجرا کن و خدمات نیکم را با منت‌گزاری ضایع مگردان.»

حضرت زین‌العابدین (ع) در جای دیگر فرمود: هر کس سیر بخوابد و در نزد او مؤمنی گرسنه باشد، خدای متعال او را به خود وانهاده و هرگز او را نخواهد بخشید.

خطاب معنادار امام زمان در زیارت ناحیه مقدسه

امام زمان (عج) در زیارت ناحیه مقدسه خطاب به جد بزرگوار خود حضرت امام حسین (ع) می‌فرماید: [ای جد بزرگوار!] تو بهار یتیمان، حافظ و پناه مردم، مایه سرافرازی اسلام، کانون احکام و معارف الهی و هم پیمان بخشش و احسان بودی.

همچنین امام صادق علیه‌السلام می‌فرماید: هیچ فرشته مقرب و پیامبر مرسلی نمی‌داند اطعام گرسنه چه اندازه اجر و ثواب الهی دارد مگر خدا.

امام صادق (ع) همچنین می‌فرماید: «خداوند عالم می‌فرماید: هیچ چیز نیست مگر اینکه دیگری را موکل گرفتن آن کرده‌ام، مگر صدقه را، که آن را به دست خود می‌گیرم، حتّی اینکه مرد یا زن، خرمایی یا نصف خرمایی را صدقه می‌دهد، آن را تربیت می‌کنم و پرورش می‌دهم، همچنان که کسی کرّه اسب خود را تربیت می‌کند و چون روز قیامت به ملاقات من رسد آن صدقه را خواهد دید در حالی مثل کوه احد می‌باشد.»

پیامبر اعظم صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم فرمودند: خداوند به واسطه‌ی اطعام کننده‌ی غذا بر ملائکه افتخار می‌کند. پیامبر در روایتی دیگر فرمودند: تنها علتی که حضرت ابراهیم علیه‌السلام به مقام والای خلّت الهی رسید و خلیل‌الله شد این بوده است که اطعام می‌نموده است و نماز شب می‌خوانده است.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۱۷۴۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت‌الله العظمی دوزدوزانی تبریزی: روحانیت فقط به عبا و عمامه نیست/ اشتباه عالِم مانند اشتباه فرد عادی نیست، عده‌ای را منحرف می کند/ روحانی واقعی برای تربیت دینی و انسانی باید تلاش و تبلیغ کند‌

به گزارش جماران؛ آیت الله العظمی دوزدوزانی تبریزی در درس اخلاق خود در مسجد اعظم قم بیان کرد: الإمامُ علیٌّ علیه السلام: زَلَّةُ العالِمِ کانکِسارِ السَّفینَةِ تَغرَقُ ، و تُغرِقُ. ( بحار الانوار، ۳۹ ، ۵۸). امام على علیه السلام می فرمایند: لغزش عالم مانند شکسته شدن کشتى است که سرنشینان خود را غرق مى کند و خودش هم غرق مى شود. 

آیت الله العظمی دوزدوزانی تبریزی تاکید کرد: اشتباه عالم مانند اشتباه فرد عادی نیست. (فکر و عمل اشتباه او ) عده ای را منحرف می‌کند، مانند محمدعلی باب، دین مردم را سست ( و منحرف ) می‌کند. در عصر حاضر، عالِم را روحانی خطاب می‌کنند. 

آیت الله العظمی دوزدوزانی تبریزی افزود: روحانیت فقط به عبا و عمامه نیست. باید فکر و عمل و خواب و همه چیز او به معنویت مربوط باشد. روحانی برای دنیا حرکت نمی‌کند. روحانی واقعی برای تربیت دینی و انسانی باید تلاش  و تبلیغ کند‌.

برگردد آنکه با هوس کشور آمده است

سر ناورد به افسر شاهی گدای ما

زندگانی عالمان را بخوانید. سید نعمت الله جزائری چه گونه زندگی می‌کرد؟ 

آه ، من خجالت میکشم. 

بعضی می‌گویند نمی‌شود. خب برای چه طلبه شده اید؟

اگر برای دنیا آمده اید، بروید. نتیجه عکس دارد. می آیند؛ گمراه می‌شوند؛  قومی را به گمراهی می‌کشند. 

داستان شقرانی که از موالی امام صادق علیه السلام است را خوانده اید و می‌دانید!

امام است، تقیه می‌کند، رفته است پیش منصور. شقرانی از امام درخواست وساطت برای معیشتش  را دارد. شرابخوار است اما امام که جانم به فدایش، قبول می‌کند. 

کار که حل شد امام فرمودند: 

إِنَّ اَلْحَسَنَ مِنْ کُلِّ أَحَدٍ حَسَنٌ وَ إِنَّهُ مِنْکَ أَحْسَنُ لِمَکَانِکَ مِنَّا وَ إِنَّ اَلْقَبِیحَ مِنْ کُلِّ أَحَدٍ قَبِیحٌ وَ إِنَّهُ مِنْکَ أَقْبَحُ لِمَکَانِکَ مِنَّا. ( بحارالانوار، ۴۷، ۳۵۰)

خوبی از همه خوب است، اما از تو خوبتر چون به ما منسوب هستی و بدی برای همه بد است، اما از تو بدتر زیرا که تو منسوب به ما هستی.

تو از شیعیان امام صادق علیه السلام هستی ( بایست مراقب رفتار و کردارت باشی)

امام علیه السلام پندی دیگر هم برای ما دارد: 

کسی که خلاف می‌کند با اشاره  و تلویحا به او تذکر دهیم.

نگوییم نمازت باطل است. بگوییم در رساله این را ، اینطور خوانده‌ام.

وظیفه ما خیلی سنگین است.

خطا اگر در حوزه باشد بسیار بد است. اگر برای آبادانی دین کاری نمیکنیم، دین را خرابتر نکنیم.

آقایی که می‌خواهی روحانی باشی  و جهنمی نباشی، مواظب باش کار عکس نشود.حتی الامکان اگر برای آبادانی دین کاری نمی‌کنیم، خرابتر نکنیم.

ان شاءالله موفق باشیم که مردم را هدایت کنیم و شرط آن ابتدا هدایت خودمان است.

والسلام علیکم و رحمت الله  و برکاته

دیگر خبرها

  • ترمیم حرم‌ مطهر ائمه تعظیم شعائر اسلامی است
  • دلیل عظمت شاه عبدالعظیم حسنی (ع) چه بود؟
  • آیت‌الله العظمی دوزدوزانی تبریزی: روحانیت فقط به عبا و عمامه نیست/ اشتباه عالِم مانند اشتباه فرد عادی نیست، عده‌ای را منحرف می کند/ روحانی واقعی برای تربیت دینی و انسانی باید تلاش و تبلیغ کند‌
  • ویدیو کست| پیام امام رضا علیه‌السلام به محبینش در سفارش به عبدالعظیم حسنی
  • تأثیر زیارت قبور ائمه اطهار(ع) در بخشش گناهان
  • تقویم نجومی امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ | تقویم همسران امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • دعا برای زیاد شدن نور چشم | دستورالعمل برای زیاد شدن نور چشم
  • جمع کردن کتب ضلال، گاهی اثر عکس دارد!
  • پذیرش سطح عالی و مقطع خارج مدرسه عالی فقه و اصول امام حسین(ع) قم
  • تقویم نجومی امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ | تقویم همسران امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳