Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس راهیان نور خبرگزاری بسیج، جواد جمیری جانشین سازمان بسیج هنرمندان در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی الیوم با اشاره به چگونگی اثرگذاری نمایش بازسازی واقعه غدیرخم در میان نسل های امروزی اشاره کرد و گفت: اگر محتوا و اصل حرف غدیرخم بطور کامل استخراج شده باشد و ابعاد آن بطور دقیق تبدیل به سناریو شود و از عوامل حرفه ای و از ملزومات تخصصی آن بهره گیری شود قطعا بدون تاثیر نخواهد بود و از آنجایی که نمایش یکی از مهمترین ابراز انتقال پیام است، میتواند معانی و مفاهیم بخش عمده ای از واقعه عظیم غدیرخم را بطور شایسته انتقال دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی در ادامه با بیان اینکه به کارگیری ابزار نمایش در جهت شناخت و فهم بیشتر موضوعات و رسیدن به هدفی مشترک بسیار کارآمد است، افزود: بهره گیری از این ابزار هنری می تواند شناخت و فهم بیشتری را نسبت به اتفاق بی نظیر غدیرخم بوجود بیاورد.
جمیری به نقش هنر در تبلیغ و ترویج و تبیین فرهنگ غدیرخم پرداخت و خاطر نشان کرد: با آوردن این اصطلاحات باید گفت در اسلام مراد از تبلیغ، آشنا نمودن مردم با احکام الهی و معارف اسلامی و بشارت دادن به مومنان و انذار و هشدار مخالفان است و لذا این امر نیازمند ابزار و امکان مناسب جهت ارائه است و بدون تردید امروزه قالب های مختلف هنری اعم از شعر ، داستان، نمایش و اجرای تئاتر، سینما و تلویزیون، هنرهای تجسمی و حتی اجرای موسیقی و سرود به عنوان جذاب ترین و در عین حال رساترین ابزار جهت انتقال پیام، مورد استفاده قرار می گیرد.
جانشین سازمان بسیج هنرمندان تصریح کرد: مقام معظم رهبری (مدظله العالی) می فرمایند: «ابزار هنری بی شک رساترین، بلیغ ترین و کاری ترین ابزار ابلاغ و تبلیغ است.» و باید گفت که هنر به عنوان رسانه مزیت هایی را برای انتقال پیام دارد که عبارتند از جذابیت، انتقال غیر مستقیم پیام، تنوع و ماندگاری و اثرگذاری عاطفی.
وی با بیان اینکه هنر با قابلیت های کم نظیرش می تواند ابزار فوق العاده مهمی جهت انتقال فرهنگ غدیر و مفهوم ولایت باشد، تاکید کرد: به هرحال جهت ارتقاء سطح تاثیرگذاری باید به طور جدی به آن پرداخت، استفاده از هنرمندان حرفه ای استفاده از ابزار و امکانات تخصصی روز، واگذاری تخصصی این برنامه نمایشی به هنرمندان از ابتدا تا انتها و اعتماد به هنرمندان می تواند به ارتقاء سطح کمی و کیفی کار کمک کند.
جمیری در پایان خاطر نشان کرد: هرجا که سازمان بسیج هنرمندان دعوت شده تا در موضوع نمایش بازسازی واقعه غدیرخم ورود کند، قطعا برکاتی را در بر داشته است؛ هم برای هنرمند و هم برای مجریان چون کار وارد مرحله تخصصی و حرفه ای شده و دوستان ما در سازمان بسیج هنرمندان تمام تلاش خود را به کار گرفته اند که با وجود امکانات مادی و معنوی محدود به بهترین نحو نمایش های بازسازی غدیرخم را اجرا نمایند و هنرمندان بسیجی با جان و دل به اجرای این نمایش ها پرداخته اند.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۱۸۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خاطراتی از «بلبل» شدن فردوس کاویانی و چند ماجرای دیگر

همزمان با روز ملی هنرهای نمایشی با حضور هادی مرزبان و کاظم نظری؛ مدیر کل هنرهای نمایشی در تماشاخانه سنگلج، در خلال یادآوری خاطرات و یادِ هنرمندان فقید،‌ از هنرمندانی که چراغ تئاتر را روشن نگه داشته‌اند، قدردانی شد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، روز گذشته، ۷ فروردین‌ماه، همزمان با بزرگداشت روز ملی هنرهای نمایشی، هادی مرزبان، هنرمند پیشکسوت بازیگری و کارگردانی، با حضور در تماشاخانه سنگلج و پیش از اجرای نمایش «مجلس بلبشو جور کردن» به کارگردانی فرشید قلی‌پور، به ذکر خاطراتی از تمرین و اجرای تئاتر پرداخت و کاظم نظری، مدیر کل هنرهای نمایشی نیز از هنرمندان نجیب تئاتر تشکر کرد.

هادی مرزبان در ابتدای این مراسم،‌ ضمن خوشامدگویی به علاقه‌مندان تئاتر که در تماشاخانه حضور یافته بودند و تبریک روز ملی هنرهای نمایشی، گفت:‌ وقتی یادی از تئاتر می‌شود، ناخودآگاه به یاد رفتگان آن می‌افتیم. من حتی معتقدم خودِ تئاتر هم مثل هنرمندانِ رفته است که وقتی تمام می‌شود،‌ فقط خاطره‌ای از آن باقی می‌ماند و این خاصیت تئاتر است که هنری زنده است.

مرزبان درباره اولین اجرای خود از متن اکبر رادی اضافه کرد: امروز چون روز جشن است، چند خاطره که ذکر آن باعث می‌شود خنده به لب تماشاگر بیاید را باید تعریف کنم. نخستین اجرای من از متن اکبر رادی به نمایش «پلکان» در سال ۶۳ برمی‌گردد که زنده‌یاد فردوس کاویانی در آنجا نقش شخصیت «بلبل»‌را بازی می‌کرد که پله‌های ترقی را طی می‌کرد و در صحنه چهارم این نمایش که در تئاترشهر به صحنه رفت، فردوس کاویانی باید لباس مشکی یک مهندس را به تن می‌کرد اما وقتی روی صحنه آمد، متوجه شدم دکمه‌های لباس باز است. با هزار ترفند، به بازیگر نقش مقابل، ماموریت دادم بدون اینکه تماشاگر متوجه شود، به فردوس کاویانی این نکته را بفهماند. فردوس کاویانی بعد از اینکه متوجه قضیه شد، رو به تماشاگر شروع به بستن دکمه‌ها کرد که این کار باعث خنده تماشاگر شد. در واقع فردوس کاویانی چنان به دیوار چهارم معتقد بود که خود را روی صحنه بسیار رها و فرو رفته در نقش می‌دید.

این کارگردان تئاتر که رکورد اجرای بیشترین نمایشنامه از اکبر رادی را در کارنامه دارد، در ادامه به ذکر بخشی از خاطرات خود در مقام بازیگر اشاره کرد و گفت: من در دو موقعیت بازیگری روی صحنه، دیالوگ نمایش را فراموش کردم که برای هر بازیگری ممکن است اتفاق بیفتد. یکی در نمایش «رستم و سهراب» ‌به کارگردانی زنده‌یاد مصطفی اسکویی بود (سال ۱۳۴۷) که نقش شاه سمنگان را بازی می‌کردم و نمایشنامه، شعر بود. در یک صحنه رو در روی رستم قرار می‌گرفتم باید این دیالوگ را می‌گفتم که «تهمتن امین است» اما  اسم «تهمتن»‌را فراموش کردم. به جای این کلمه آهنگ زدم و بقیه دیالوگ را گفتم اما در آنترکت نمایش، رستم دنبال من می‌دوید که مرا کتک بزند!

وی ادامه داد: موقعیت دوم در نمایش «ملاقات بانوی سالخورده»‌حمید سمندریان (سال ۱۳۵۱) بود که نقش مقابل اکبر زنجان‌پور را داشتم. در این نقش نیز یک دیالوگ یادم رفت و شروع به گفتن دیالوگ‌های بی‌ربط کردم تا دیالوگ اصلی یادم بیاید، ناگهان از پشت صحنه صدای عصبانیت مرحوم سمندریان را شنیدم که می‌گفت این دیالوگ‌ها چیه داری میگی؟ من با شنیدن صدای زنده‌یاد سمندریان، چنان ترسیدم که دیالوگ اصلی یادم آمد و شنیدم که با خوشحالی می‌گفت «بله! تشر رفتن کار خودش را کرد» ...

مرزبان سپس این موارد را جزو بخش شیرین یک اجرا تئاتر برشمرد و ادامه داد: تئاتر، پر از این خاطرات است که از رفتن همکاران و بازیگران آن ناراحت می‌شویم و سختی‌های تمرین و اجرا که پس از گذشت چند سال، به شیرین‌ترین بخش زندگی ما تبدیل می‌شوند. خصلت تئاتر،‌ گریه و خنده است مثل خودِ زندگی!

در ادامه، گروه تئاتر «یاران» به سرپرستی غلامرضا عربی که متشکل از بازیگران نابیناست و آخرین بار نمایش «همه چیز می‌گذرد، تو نمی‌گذری» نوشته محمد چرم‌شیر را در تالار قشقایی مجموعه تئاترشهر به صحنه برده بودند نیز به صورت جمعی به بازخوانی چند ترانه قدیمی ایرانی پرداختند.

سپس کاظم نظری، مدیر کل هنرهای نمایشی ضمن تشکر از هنرمندان تئاتر، افزود: از هنرمندان نجیب تئاتر تشکر می‌کنم که با وجود همه سختی‌ها چراغ تئاتر را روشن نگه داشته‌اند،‌ دست‌بوس همه این عزیزان هستم و همچنین از شما تماشاگران عزیز که اصلی‌ترین سرمایه تئاتر ما هستید هم تشکر می‌کنم که در سالن‌های تئاتر حضور پیدا می‌کنید، خصوصاَ در این سالن که از قدیمی‌ترین سالن‌های اجرای تئاتر کشور است.

در ادامه، پریسا مقتدی، بازیگر تئاتر و مدیر تماشاخانه سنگلج به خواندن یک خط از پیام روز جهانی تئاتر که توسط «یون فوسه»، نمایشنامه‌نویس شهیر جهان، بسنده کرد و گفت: تنها خط آخر پیام روز جهانی تئاتر را می‌خوانم که جانِ مطلب را ادا کرده است؛ جنگ و هنر متضاد یکدیگرند، همان‌گونه که جنگ و صلح، متضاد یکدیگرند. به همین سادگی، هنرِ تئاتر، صلح است.

عکس از سجاد رازیان

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نمایش تعزیه در تئاتر شهر قزوین اجرا می‌شود
  • تنش‌های آبی سیستان و بلوچستان چگونه مدیریت شد؟/ ارتقا و لایروبی ۱۲۳ حلقه چاه آب شرب در استان
  • هدف اصلی دستگاه قضایی از اجرای حکم حبس بازسازی معنوی زندانیان است
  • هدف اصلی دستگاه قضائی از اجرای حکم حبس بازسازی معنوی زندانیان است
  • اجرای نمایشنامه‌ای از حسین کیانی
  • خاطراتی از «بلبل» شدن فردوس کاویانی و چند ماجرای دیگر
  • هنرمندان کردستانی آثار فاخری در حوزه صنایع‌دستی دارند
  • رژیم صهیونیستی از واقعه خیبر درس بگیرد
  • پیام تبریک مدیرعامل بنیاد رودکی به مناسبت روز هنرهای نمایشی
  • ضرورت اجرای مداومِ تئاتر خیابانی برای گردشگران