Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-24@07:28:01 GMT

سند راهبردی تحول فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی تدوین شد

تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۱۸۴۶۸

سند راهبردی تحول فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی تدوین شد

به گزارش خبرنگار مهر، محمدمهدی تهرانچی صبح دوشنبه در دیدار با نماینده ولی‌فقیه در استان سمنان به میزبانی دفتر امام‌جمعه سمنان با اشاره به اولویت‌ها و اقدامات صورت گرفته توسط دانشگاه آزاد، تأکید کرد: تأسیس معاونت علوم مهندسی و پزشکی و همچنین معاونت علوم انسانی در کنار نگاه به فناوری نوآوری و مؤسسات دانش‌بنیان در دانشگاه آزاد به‌عنوان یک اولویت در این سال‌های اخیر خوشبختانه دیده‌شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از سوی دیگر مدیریت دانشگاه چارچوب‌های سابق را کاملاً بر هم زد تا بتوانیم شاهد ایجاد یک سند توسعه در همه بخش‌ها شامل فرهنگ و ... باشیم.

ضرورت پرداخت به مسائل فرهنگی

رئیس دانشگاه آزاد گفت: سند توسعه راهبرد فرهنگی دانشگاه آزاد باهدف تحول بنا دین در حوزه دانشگاه در سراسر کشور تدوین‌شده و این در حالی است که دانشگاه شاهد برخی مشکلات بود که خوشبختانه باکار جهادی که صورت گرفت، امروز این دانشگاه در حوزه فرهنگ اقدامات خوبی را در سراسر کشور شروع کرده است.

تهرانچی بیان کرد: دانشجویان دانشگاه آزاد نسبت به سنوات قبل کاهش‌یافته‌اند، گفت: هم‌اکنون این دانشگاه یک‌میلیون و ۲۰۰هزار نفر دانشجو دارد اما باوجود کاهش نسبی، هیچ‌گاه نگذاشتیم که اجرای سند توسعه و تحول بنیادین فرهنگی دانشگاه با مشکل روبرو شود.

وی افزود: در سنوات سابق مدیران وقت دانشگاه درزمانی که اعتبارات کافی وجود داشت غالباً به موضوع ساختمان‌سازی و عمران توجه کردند و بخش های فرهنگی شاهد کار خاصی نبود اما ما سعی کردیم تا این موازنه تغییر کند چراکه امروز تحول فرهنگی یک ضرورت مهم است.

حرکت به سوی سند تحول فرهنگی

رئیس دانشگاه آزاد بیان کرد: دانشگاه ازلحاظ مالی مشکلاتی دارد اما این امر دانشگاه را از تحول بنیادین بدنه فرهنگی و علمی دانشگاه بازنداشته و حتی مدیران را مصمم‌تر کرده است در راستای سند توسعه فرهنگی دانشگاه آزاد سعی کرده تا وضعیت و مزیت‌های اقتصادی و فرهنگی هر شهر که در آن مرکز دانشگاهی دارد را بررسی کند تا بداند برای توسعه اجتماعی هر منطقه باید چه اقدامی کرد و این‌یکی از اهداف دانشگاه آزاد اسلامی برای سند توسعه است.

تهرانچی با بیان اینکه کار جدی که در دانشگاه های سراسر کشور صورت گرفته، تبیین نقشه فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی هر شهر است، گفت: امروز بسیاری از جوانان در حوزه اشتغال ناامید هستند و لذا دانشگاه ها وظیفه دارند که در این راستا نقش آفرینی کنند.

وی افزود: متاسفانه سیستم آموزشی جوان کارآمد را تحویل جامعه نمی دهد چرا که جوانان تا ۳۰ سالگی پشت میزهای درس هستند و در عمل کاری را آموزش نمی بینند اما از همین جوان توقع داریم تا یکباره در مکان کار، شکوفا شود لذا در این راستا نیز باید تحولاتی صورت گیرد که این زمینه مهارت آموزی در دستور کار دانشگاه آزاد است.

فرصت تحصیل برای اقشار مختلف

عبدالله خالصی دوست رئیس دانشگاه آزاد سمنان نیز در این دیدار با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی طی 40 سال گذشته خدمات شایانی را به نظام اسلامی ارائه کرده است، گفت: خدمت به نسل جوان بهترین توفیق دانشگاه آزاد اسلامی است.

وی با بیان اینکه خدمت به دانشجویان در عرصه های فرهنگی، علمی، مهارت آموزی و .... در زمره اقدامات و اولویت های دانشگاه آزاد اسلامی سمنان است، افزود: خوشبختانه امروز دانشگاه آزاد اسلامی با استقرار واحدهای مختلف در اقصی نقاط کشور منجر به تحقق عدالت آموزشی شده و فرصت تحصیل را برای قشر عظیمی از جوانان فرآهم اورده است.

کد خبر 4696472

منبع: مهر

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی نماینده ولی فقیه در استان سمنان روز خبرنگار قزوین بوشهر شیراز شهرکرد گرگان خطبه های نماز جمعه ایلام عید سعید قربان یاسوج سانحه تصادف مجلس شورای اسلامی عید غدیر خم بیرجند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۱۸۴۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکامل فرهنگی در بستر جغرافیا شکل می‌گیرد/ اهمیت توریسم در ابعاد محلی، ملی و جهانی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نخستین نشست سراسری مدیران گروه و اعضای هیئت علمی جغرافیا با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، میثم چگین، رئیس دانشکدگان فرهنگ و تمدن و کارگروه کشوری جغرافیا، علیرضا استعلاجی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام(ره)، محمدهادی همایون، معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی، علیرضا لادن‌مقدم، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام(ره)، مدیران گروه و اعضای هیئت علمی جغرافیای دانشگاه‌ آزاد اسلامی برگزار شد.

معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی هم بیان کرد: بسیاری از صاحب‌نظران، جغرافیای انسانی را دانش مطالعه جامعه و فضا می‌دانند، این در حالی است که مدت‌های مدیدی جغرافیای انسانی به مثابه اکولوژی انسانی تلقی می‌شد و این به معنای روابط انسان با طبیعت یا به عبارت واضح‌تر انسان و محیط بود.

همایون افزود: علم جغرافیا به روابط متقابل انسان، محیط، فناوری و مدیریت می‌پردازد، به همین دلیل تعامل انسان با طبیعت بـه یکـی از موضوعات مهم در مطالعات جغرافیایی تبدیل شده‌ است.

وی تبیین کرد: در دنیای فرهنگ و تکامل فرهنگی، جغرافیا آن بستر و زمینه‌ای است که تکامل فرهنگی روی آن رخ می‌دهد، جغرافیا یکی از چیز‌هایی است که تعیین می‌کند کدام فرهنگ با چه ویژگی‌هایی در طول تاریخ شکل بگیرد؟

معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: فرهنگ برآیند جغرافیا ـ مکان با تمام ویژگی‌های طبیعی و بستر شکل‌گیری و تاریخ زمان و مقتضیات تاریخی و اجتماعی یک سرزمین است، از این‌ رو اگر بخواهیم فرهنگ یک سرزمین را مورد مطالعه قرار دهیم، باید از پل جغرافیا عبور کنیم.

همایون متذکر شد: از سوی دیگر، فرهنگ در مکان‌های مختلف فرهنگی به صورت موزائیکی متنوع و متکثر متجلی می‌شود که وظیفه جغرافیا را در رابطه با فرهنگ روشن می‌سازد.

وی با اشاره به پیوند هویت هر تمدن علاوه بر اندیشه و فرهنگ با محل ظهور و رشد آن، مطرح کرد: وجود عوامل مساعد طبیعی و جغرافیایی به همراه عوامل فکری و فرهنگی بستر تکوین یک تمدن را فراهم می‌آورد که در این راستا عامل جغرافیایی تمدن به‌عنوان شرط لازم وقوع تمدن در نظر گرفته می‌شود.

معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی یادآور شد: قدرت علم جغرافیا برکسی پوشیده نیست، علمی که از نخستین روز استقرار انسان بر روی کره زمین با انسان همگام و همراه بوده است و به‌عنوان یکی از عوامل مؤثر در تحولات اجتماعی و تاریخی جوامع بشری نقش داشته‌ است.

همایون خاطرنشان کرد: علم جغرافیا با وجود بیش از نیم قرن تدریس آن در دانشگا‌ه‌های کشور و فراغت از تحصیل هزاران نفر در مقاطع مختلف هنوز در نظر تصمیم‌گیرندگان و برنامه‌ریزان ناشناس مانده‌ است.

وی با بیان اینکه امروزه توریسم یا جهانگردی در ابعاد محلی، ملی و جهانی اهمیت قابل توجهی دارد، ادامه داد: به طور کلی گردشگری در بسیاری از گرایش‌های مختلف علمی ازجمله علوم انسانی و علوم اجتماعی دارای جایگاه معنی‌داری است؛ از این‌رو جغرافیا از جمله این علوم است که به خوبی با دانسته‌ها و انگاشت‌های خود به مطالعه و تحلیل جغرافیایی به این پدیده اجتماعی مکانی می‌پردازد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی شهرری هم در این نشست گفت: قبل از هر چیزی لازم می‌دانم حمایت قاطع جامعه دانشگاهیان دانشگاه آزاد اسلامی را از پاسخ کوبنده، قاطع و هوشمندانه نیرو‌های نظامی و پرقدرت جمهوری اسلامی به زیاده‌طلبی و تروریسمی که رژیم جعلی صهیونیستی از سالیان پیش شروع کرده بود، اعلام کنم، عملیاتی که با صبر و بصیرتی مثالزدنی سربلندی بیش از پیش نظام مقدس جمهوری اسلامی و دفاع از آرمان‌ها، کیان و حاکمیت ایران و انتقام خون به ناحق ریخته شهدای عزیزمان در حمله به کنسولگری ایران در دمشق را به منصه ظهور رساند.

لادن‌مقدم افزود: رجاء واثق دارم که مباحث علمی و پیشرفته‌ای در این نشست مطرح خواهد شد؛ اما فرصت را مغتنم شمرده، به نیابت از سوی تمام استادان فرهیخته دانشگاه مراتب قدردانی خویش را از خدمات ارزنده دکتر طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بیان کنم، ایشان به عنوان یکی از دانشمندان بزرگ ایران اسلامی در ورای شخصیت ممتاز علمی و فرهنگی با ژرف‌اندیشی در کنار خدمات قابل توجهی که در بستر علمی دانشگاه در راستای افزایش کیفیت آموزشی، توسعه مهارت‌آموزی، برنامه‌ریزی مدون برای ارتقای سطح علمی دانشجویان با رویکرد به مسائل فرهنگی و مسایل روز سیاسی مبتلابه کشور در مقابله با دسیسه‌های غرب و در راس آنها رژیم غاصب صهیونیستی و آمریکا داشته‌اند، با راه‌اندازی سامانه‌های ارزشمندی همچون آموزشیار، پژوهشیار، حسابیار و مهارتی و ... که تمام این موارد در سند چشم‌انداز توسعه و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی لحاظ شده، افق و چشم‌انداز جدید و هدفمندی را پیش روی این مجموعه عظیم قرار داد.

وی تأکید کرد: امیدوارم خروجی این نشست که با حضور استادان برجسته و فرهیخته دانشکدگان فرهنگ و تمدن و مدیران گروه و اعضای هیئت علمی جغرافیای سراسر کشور به میزبانی واحد یادگار امام(ره) برگزار می‌شود، در تحقق و شکوفایی اهداف دانشگاه آزاد اسلامی مثمرثمر واقع شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جشنواره امامت و مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می شود
  • طهرانچی: ۸۰۰ زمینه پژوهشی در حوزه مهدویت احصا شد
  • دانشگاه آزاد با ارائه راهکارهای تحول‌آفرین به حل مسائل استان کمک کند
  • دکتر طهرانچی: ۸۰۰ زمینه پژوهشی در حوزه مهدویت احصا شد
  • دانشگاهیان با ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان موجب خودکفایی کشور می‌شوند
  • طهرانچی: مسیر پیش روی دانشگاه آزاد اسلامی تحول بایدی است
  • تشکیل کمیته اقتصادی برای درآمدزایی غیرشهریه‌ای دانشگاه آزاد
  • شورای فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد
  • تکامل فرهنگی در بستر جغرافیا شکل می‌گیرد/ اهمیت توریسم در ابعاد محلی، ملی و جهانی
  • اسناد راهبردی انرژی و منابع معدنی ۲۰۵۰ روسیه تدوین شد/ جهش به خالص کربن صفر