Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-25@05:17:55 GMT

اقدام غیرقانونی انگلیس، چقدر به ایران خسارت زد؟

تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۱۸۷۵۶

اَبرنفتکش «گریس-۱» روز چهارم ژوئیه گذشته، با همکاری تفنگداران نیروی دریایی انگلیس از سوی ناوگان دریایی جبل‌الطارق توقیف شد.

اخبار سیاسی- به گزارش یورونیوز، در این روز بهای هر بشکه نفت خام سنگین ایران در بازارهای جهانی ۵۶ دلار و ۹۵ سنت بود.

مطابق اعلام دولت محلی جبل‌الطارق این نفتکش حامل ۲.۱ میلیون بشکه نفت خام بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس ارزش روز محموله «گریس-۱» در روز توقیف ۱۱۹.۵ میلیون دلار بوده است.

اما این رقم در پی افت ۵ دلاری قیمت نفت خام سنگین ایران طی ۴۵ روز گذشته در روز رفع توقیف به ۱۰۹ میلیون دلار کاهش یافت که حکایت از کاهش 10.5 میلیون دلار از ارزش این محموله دارد.

البته ارزش روز نفت خام موجود در مخازن « گریس -۱» تنها ۳ روز پس از توقیف به بالاترین حد در طول دوره توقیف رسید و از ۱۲۶ میلیون دلار فراتر رفت. در این روز بهای هر بشکه نفت خام ایران از ۶۰ دلار گذشته بود.

علاوه بر ارزش محموله گریس-1، نرخ اجاره روزانه ابرنفتکشی در کلاس «گریس-۱» بسته به مسیر آن بین ۲۰ تا ۳۵ هزار دلار متغیر است.

بنابراین بر پایه نرخ میانگین ۲۷.۵ هزار دلاری هزینه اجاره نفتکش غول پیکری همچون «گریس-۱» در ۴۵ روز گذشته بیش از ۱.۲ میلیون دلار برآورد می‌شود.

در نتیجه، توقیف غیرقانونی گریس-1، حداقل ۱۱.۷ میلیون دلار به ایران خسارت زده است؛ خسارتی که باید از سوی انگلیس به عنوان عامل این توقیف غیرقانونی جبران شود.

امیدواریم مقامات دولت بویژه دستگاه دیپلماسی کشور و وزارت نفت، با تهیه شکواییه‌ای از انگلیس به دادگاه عمومی اتحادیه اروپا بتوانند از دولت انگلیس بابت توقیف غیرقانونی نفتکش ایرانی غرامت بگیرند؛ اقدامی که با توجه به موفقیت بانک ملت در دریافت مبلغ 1.6 میلیارد دلار به عنوان خسارت از لندن، دور از انتظار نیست.

ده سال پیش وقتی دولت انگلیس، بانک ملت ایران را به بهانه دست داشتن در نقل و انتقال‌های مرتبط با برنامه‌های هسته‌ای ایران تحریم کرد.

در پی این تصمیم لندن، بانک ملت به دادگاه عمومی اتحادیه اروپا شکایت کرد؛ شکایتی که موجب شد دادگاه اتحادیه اروپا از دولت انگلیس درخواست مدارک و شواهد کند؛ اما در نهایت قضات این دادگاه، اعلام کردند که مدارک و شواهد قانع کننده‌ای که نشان دهد این بانک ایرانی در ارائه تسهیلات مالی برای فعالیت اتمی ایران دست داشته باشد، ارائه نشد و در نهایت در روز‌های پایانی بهار ۱۳۹۲ (ژوئن ۲۰۱۳) در پی تصمیم دادگاه اتحادیه اروپا، دادگاه عالی انگلیس نیز تحریم بانک ملت را بی پایه و بدون دلیل خواند و در نهایت با پیگری های حقوقی مقرر شد که دولت انگلیس مبلغ 1.6 میلیارد دلار به عنوان خسارت به بانک ملت پرداخت نماید.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: انگلیس نفت خام گریس انگلیس ایران دلار قیمت نفت لندن نفتکش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۱۸۷۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیر بندر ایلات: هر ماه میلیون‌ها دلار خسارت می‌دهیم

مدیر اجرایی بندر اشغالی ایلات (ام الرشراش) در جنوب سرزمین های اشغالی گفت: شرکت های حمل و نقل به ائتلاف آمریکایی در دریای سرخ اعتماد ندارند و ما هر ماه میلیون ها دلار خسارت متحمل می شویم.

به گزارش مشرق، «گدعون گالبر» افزود: ائتلاف آمریکا نشان داد که در مقابل تهدیدهای یمنی ها ناتوان است و ترس از درگیری با یمنی ها، به تعطیلی کامل بندر ایلات منجر شده است.

وی اضافه کرد: از پایان نوامبر۲۰۲۳ تا امروز فقط ۲ تا ۳ کشتی وارد بندر ایلات شده است و تقریبا کاری در بندر انجام نمی شود.

گالبر گفت: اسرائیل و کشورهای عضو ائتلاف دریایی، ثابت کرده اند که می ترسند و ضعیف هستند به همین خاطر یمنی ها هر روز با افتخار بیشتری به عملیات خود ادامه می دهند.

وی درباره میزان خسارت های بندر اسلات تصریح کرد: هر ماه متحمل خسارتی درحدود ۱۰ میلیون شِکِل(۲.۷ میلیون دلار) می شویم.

مدیر اجرایی بندر اشغالی ایلات گفت: اگر روزی در شمال با حزب الله وارد جنگ شویم و فرودگاه بن گورین بسته شود و موشک ها به بنادر «حیفا» و «اشدود» برسد، اسرائیل در محاصره کامل قرار می گیرد، پس از هم اکنون باید برای بازگشایی مسیر به سمت ایلات کاری کنیم.

گالبر افزود: شرکت بهره بردار بندر ایلات، برای ماه های نوامبر و دسامبر مقداری کمک دریافت کرده است ولی این کمک ها، حقوق کارکنان را نیز پوشش نمی دهد.

نیروهای مسلح یمن در ماه‌های گذشته در حمایت از مردم غزه، چند کشتی رژیم صهیونیستی یا کشتی‌های حامل کالا برای این رژیم را که در دریای سرخ، اقیانوس هند و تنگه باب‌المندب عازم سرزمین‌های اشغالی بودند، هدف قرار داده است.

نیروهای مسلح یمن متعهد شده‌اند تا زمانی که رژیم اسرائیل حملات خود به نوار غزه و کشتار مردم این منطقه را متوقف نکند، حملات به کشتی‌های این رژیم یا کشتی‌های عازم سرزمین‌های اشغالی و کشتی نیروهای ائتلاف حامی رژیم اسرائیل را در دریای سرخ ادامه خواهند داد.

آمریکا و انگلیس چند نوبت به بهانه صیانت از کشتیرانی بین‌المللی علیه مواضع نیروهای یمنی حمله کردند، اما این اقدامات به گواه کارشناسان بین‌المللی نتوانسته تا حملات علیه کشتی‌های وابسته به رژیم صهیونیستی در دریای سرخ را مهار و بازدارندگی ایجاد کند.

اتحادیه اروپا نیز یک ماموریت دریایی در دریای سرخ موسوم به «آسپیدس» تشکیل داده و مدعی شده که هدف از این عملیات، فقط دفاعی خواهد بود.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • ابعاد ورشکستگی رژیم صهیونیستی در نتیجه جنگ غزه
  • بورل: کل خسارت مادی به غزه بیش از ۹۰ میلیارد دلار است
  • هشدار جدی امیرعبداللهیان به اتحادیه اروپا
  • پارلمان انگلیس قانون اخراج مهاجران به روندا را تصویب کرد
  • جنجال رابطه جنسی عجیب مرد انگلیسی در بیمارستان!
  • رابطه جنسی مرد انگلیسی با اجساد
  • سرنوشت لایحه ضد پناهندگی دولت انگلیس
  • مدیر بندر ایلات: هر ماه میلیون‌ها دلار خسارت می‌دهیم
  • این اقدام غیرقانونی و شرم‌آور در تاریخ اتحادیه اروپا ثبت می شود
  • صدور وضعیت هواشناسی سطح نارنجی درچهارمحال و بختیاری