Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از قم، در آستانه عید غدیر خم به دیدار یکی از مبلغین با سابقه حوزه علمیه قم و از مدرسین رسانه رفتیم تا در خصوص غدیر و آنچه در چله دوم انقلاب باید به آن بیشتر توجه شود، گفت‌وگویی داشته باشیم. آنچه در ذیل می‌آید، پاسخ‌های کریم دلفانی به سوالات ایکنا است:
ایکنا: فرهنگ سازی پیام غدیر در جهان اسلام را چگونه ارزیابی می‌کنید و چه راهکارهایی برای ترویج آموزه‌های آن در سطح نخبگان جهان اسلام دارید؟
دلفانی: تبلیغ غدیر و آموزه‌های آن که بخش قابل توجه و حساسی از وقایع تاریخ اسلام را به خود اختصاص داده است به هیچ وجه منافاتی با تقریب مذاهب اسلامی ندارد و نباید به بهانه و یا استدلال تقریبی از اصول مسلم اسلام و وقایع تاریخی که حتی بسیاری از بزرگان دیگر مذاهب روی آن صحه گذاشته‌اند کوتاه آمد یا آن را کم رنگ جلوه داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بنا براین باتوجه به شرایط روز و عصرانفجاراطلاعات، باید گفت که جهان تشیع نتوانسته است غدیر را آنگونه که در شان و جایگاه این واقعه تاریخی است در سطح بین‌الملل، رسانه ای و فرهنگ‌سازی کند، وآنچه اتفاق افتاده را نمی‌توان قابل اقناع دانست، پیامبراسلام در آن حماسه عظیم پس از اعلام جانشینی حضرت امیر، روی چهار نکته برای ماندگاری غدیر تاکید فرمودند؛ نکته اول آنکه مسلمین پس از بيعت وفادار بمانند، دوم آنکه با دوستان امام على(ع ) دوست و با دشمنانش دشمن باشد، سوم، حادثه روزغدير را به آنان كه حضور نداشتند ابلاغ كنند و نکته چهارم؛ غدير را زبان به زبان، به نسل‌هاى آينده منتقل كنند.
این تاکیدات پیامبراسلام مسئولیت نخبگان تشیع را بسیار سنگین کرده است و بر این اساس می‌بینیم شخصیت‌هایی مانند علامه امینی و دیگر عالمان دلباخته و مخلص تشیع همه مشکلات را با جان و دل خریدند تا حقیقت غدیر در فرازو نشیب‌های تاریخ گم نشود و اینک که آن معارف زلال در دست ماست، رسانه‌های جهان تشیع و کسانی که دل در گرو ولایت علی(ع) و اهل بیت عصمت و طهارت دارند در شرایط فعلی نقش موثر و وظیفه خطیری را در این خصوص برعهده دارند.
معارف غدیراعم از اصل واقعه غدیر، حواشی روز حادثه، موضع گیری‌های خواص مسلمین، رخدادها و تحلیل‌ها و نیز اتفاقات به وجود آمده پس از رحلت جانگداز حضرت ختمی مرتبت(ص)، از چنان استحکام و اتقان علمی برخورداراست که در قالب‌های گوناگون بتوان آن را به جهان ارایه داد.
ایجاد شهرک سینمایی برای بهره‌برداری از حقیقت غدیر
غدیر باید خود دارای رسانه‌های متکثر و متنوع از خبرگزاری گرفته تا روزنامه و نشریات متعدد و شبکه ماهواره‌ای و نیز ایجاد صفحات گوناگون در شبکه‌های اجتماعی با زبان‌های روز دنیا و حتی ایجاد شهرک سینمایی برای بهره‌برداری از حقیقت غدیردر قالب فیلم‌های سینمایی و سریال‌های فاخرباشد و این وظیفه کسانی است که در رشته‌های گوناگون هنری، رسانه‌ای، فرهنگی و اجتماعی تحصیل کرده‌اند و باید دین خود را به مظلومیت‌های امام عارفان ادا کند.
صاحبان تریبون‌های موثر و قلم به دستان فخیم، باید با بهره‌گیری از تاکیدات پیامبر اسلام که در آن اجتماع عظیم خطاب به مردم تاکید فرمودند؛ غدير فراموش نشود را نصب العین خود قرار داده و ضمن حفظ حرمت و مقدسات سایر مذاهب اسلامی حقیقت غدیر را با ایجاد کرسی‌های آزاد اندیشی مذهبی و دینی در سطح دانشگاه‌های جهان اسلام، نخبگان دیگر مذاهب را نیز به مناظره علمی دعوت کنند و قضاوت را به افکار عمومی و برداشت‌های مسلمین بسپارند.
همه می‌دانند و بر این مطلب صحه گذاشته و می‌گذارند که آخرین فرستاده خدا در آخرین سفر حج در آن انجمن بین‌المللی فرمود: مردم! من امامت على(ع ) را در ميان شما باقى مى‌گذارم زیرا مامور ابلاغ آن بوده‌ام و به شما رسانده‌ام، كه حجت آشكارى بر هر حاضر و غائب است. به آنها كه امروز هستند و آنان كه در اين جمع نيستند ونیز آنان كه هم اكنون از مادر متولد شدند يا در آينده متولد خداهند شد.بر حاضران در صحنه غدير واجب است كه امر الهى را به ديگران كه حضور ندارند برسانند، و بر پدران واجب است كه حماسه غدير را به فرزندان خود تا قيامت بشناسند.
این صریح فرمایش و دستور حضرت خاتم الانبیاء است و در عصر انفجار اطلاعات باید از این فرصت استفاده کرده و مظلومیت و مهجوریت غدیر را به گوش حق طلبان و آزادی خواهان جهان که کم هم نیستند برسانیم.
ایکنا: عمل به آموزه‌های غدیر در شریط کنونی چه کاربردهای سیاسی و اجتماعی دارد؟
دلفانی : پس از آن كه رسول خدا(ص) در غدير خم رسالت خود را با اعلام جانشينى و امامت اميرالمؤمنين(ع) به انجام رساند، آيه كمال بخشيدن به دين نازل شد و خداوند فرمود: «اَلْیوْمَ أَکمَلْتُ لَکمْ دینَکمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَیکُمْ نِعْمَتی وَ رَضیتُ لَکُمُ الْإِسْلامَ دیناً»امروز دین شما را برایتان کامل و نعمت خود را بر شما تمام گردانیدم، و اسلام را برای شما [به عنوان] آیینی برگزیدم؛ آیه 3 سوره مائده.
نكته قابل توجه آيه اكمال دين اين است كه خداى متعال اتمام نعمت بر خلق را با موضوع ولايت از پيوندى ناگسستنی برخوردار فرموده و همان گونه كه كمال يافتگى دين در گرو ولايت محمد(ص)و خاندان پاك اوست، مسلمانان را نیزاز تماميت نعمت‌ها برخوردار مى‌كند.
هرچند نعمت مورد نظر آيه كريمه، همه نعمت‌های ظاهرى و باطنى مانند؛ عدالت، مساوات، همبستگى، برادرى، اخلاق، علم، رفاه و آسایش و آزادى و... را شامل مى‌شود و ره‌آورد رابطه مستقيم و تنگاتنگ با ولايت اميرالمؤمنين(ع)، برخوردارى از نعمت‌هاى مشروع مادى را روشن مى‌كند، چرا كه ولايت‌محوری ، از اركان اساسى و مهم رسيدن به جامعه مبتنى بر آزادى، عدالت و ارزش ها و فضايل اخلاقى و انسانى مى باشد و جامع مبتنی بر آموزه های غدیر، دیگر شاهد فساد اقتصادی، سیاسی ، فرهنگی و اختلاس های سرسام آور که هرروز در رسانه تیتر می‌شود را شاهد نخواهد بود.
در واقع پذيرفتن ولايت اميرالمؤمنين(ع) با تمام لوازم آن، كه خداوند در غدير خم آن را بر مسلمانان واجب گرداند، اثر تكوينى داشته، مردم را از خيرات و بركات بى‌شمار آسمان و زمين بهره‌مند مى‌كند. زیرا خداى متعال درباره تأثيرپذيرى از فرمان خود مى‌فرمايد: وَلَوْ أَنَّهُمْ أَقَامُوا التَّوْرَاةَ وَالاْنجِيلَ وَمَآ أُنزِلَ إِلَيْهِم مِّن رَّبِّهِمْ لاَاكَلُوا مِن فَوْقِهِمْ وَمِن تَحْتِ أَرْجُلِهِم... ؛اگر آنان به تورات و انجيل و آن چه از جانب پروردگارشان به سوى شان نازل شده است، عمل مى كردند، قطعاً از بالاى سرشان بركات آسمانى و از زير پاهایشان بركات زمينى بخورند./ مائده 66

ایکنا: اگر بخواهیم غدیر را به زبان و شرایط روز تعریف کنیم تعریف شما از آن چیست؟
دلفانی : اگر كسى غدير را در يك جمله معرفى كند، مى‌تواند بگويد:غدير نماد تمام فداكارى‌هاى رسول گرامى اسلام(ص) و گنجينه تمام احكامی است كه خداى متعال بر پيامبر خويش نازل کرد، غدير بوستان تمام فضايل و مکارم اخلاقی است، همه تحولات مدنى و فرهنگى و معنوى، وام‌دار غدير هستند غدير، مدرسه اميرالمؤمنين(ع) است كه مى‌تواند تمام بشريت را برای دنیایی آباد، آزاد و به دور از بی‌عدالتی و ظلم و نیز تامین رفاه و آسایش همه طبقات جامعه برای رسیدن به سعادت دنیوی و اخروی تربیت کند.
گفت‌و‌گو از اکبر پوست‌چیان

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن خبرگزاری قرآن مدرس رسانه مبلغ حوزه غدیر خم غدیرخم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۱۹۲۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزینه ۱۰۰ میلیاردی سینما برای تبلیغ در شبکه GEM

به گزارش «تابناک»، سینما اعتماد نوشت: اینکه فیلم‌ها چرا و چگونه در ماهواره‌ها و شبکه‌های فارسی زبان تبلیغ می‌کنند اصلا موضوع این نوشته نیست، آنچه قابل تحلیل است مبلغ هنگفتی است که پشت فروش هزار و دویست میلیاردی سود سینمای ایران نهفته است و اینکه سال گذشته پخش‌کننده‌ها برای تبلیغ فیلمشان هزینه‌های بالایی به ماهواره دادند تا فیلمشان دیده شود و مخاطب از آن استقبال کند.

سال گذشته فروش بالای هزار میلیارد تومانی گیشه برای سینمای دچار بحران در جذب مخاطب یک اتفاق مهم و اساسی به شمار می‌رفت. در میان خیل فیلم‌هایی که دخل و خرج خود را نمی‌توانستند با هم مطابقت بدهند و اصلا بود و نبود آن‌ها بر پرده سینما فرقی نمی‌کرد و حتی ساخته شدن بسیاری از آن‌ها شکست مطلق برای سازندگان بود.

گیشه بالای هزار میلیاردی (البته فقط برای چند فیلم) خوشحال کننده بود. حتی این عدد آن‌چنان شوقی ایجاد کرد که به سرعت آن را به کل سینما چسباندند و مسئولان آن را جزو افتخارات دوران کاری خود می‌دانند و از این فروش به عنوان تحول در سینما یاد می‌کنند.

خیلی هم خوب؛ به هر حال اتفاق خوب، خوب است و باید از آن حرف زد، ولی نکته قابل اهمیت اینکه باید آن را آنالیز کرد و دلایل و چرایی آن را بررسی کرد. برای شما پرسش نیست که چرا فقط چهار یا پنج فیلم توانستند رقم‌های گیشه را جابه‌جا کنند؟ چرا اکثر فیلم‌ها نه تنها بازگشت مالی نداشتند که هزینه‌های اولیه ساخت را هم برنگردانند؟

تعارف که نداریم، کیفیت چند فیلم پرفروش را حداقل خودمان می‌دانیم، اینکه چه جنسی به مخاطب ارائه دادیم قبل از همه خودمان مطلعیم، پس نمی‌توانیم مدعی شویم کیفیت باعث جذب مخاطب فروش این چند فیلم شده است. البته که فضای کمیک و شاد حاکم بر فیلم و حضور بازیگران شناخته‌شده در فروش فیلم تاثیرگذار هستند، اما دلیل اصلی و کافی نیست، چرا که فیلم‌های کمدی دیگری هم سال گذشته اکران شدند، اما به فروش این چند فیلم نرسیدند.
ماجرا چیست؟

سال گذشته ۲۲ مرداد بود که قربان نجفی کارگردان فیلم «فصل ماهی سفید» در گفتگو با اعتماد درباره نحوه تبلیغات فیلم‌ها در ماهواره‌ها گفته بود: رسانه‌های خارجی فارسی‌زبان هفته‌ای ۵ هزار تا ۱۵ هزار دلار از فیلمساز می‌گیرند تا فیلم‌هایشان را در رسانه‌شان تبلیغ کنند.

همان زمان قربان نجفی توضیح داده بود متاسفانه یکی از همین فیلم‌های روی پرده مبلغ گزافی حدود ۲۵۰ هزار دلار به این ماهواره‌ها داده و تمام تبلیغات را برای فیلمش گرفته و البته همین دوستان سینماگر ما قیمت را بالا برده‌اند تا دست کسی به تبلیغات آنجا هم نرسد.

دقت کنید، این نکات را سینماگری که سال گذشته فیلم روی پرده اکران داشته و طبیعتا از مناسبات اکران و تبلیغات فیلم‌ها اطلاع داشته بیان کرده است.

اینکه فیلم‌ها چرا و چگونه در ماهواره‌ها و شبکه‌های فارسی زبان تبلیغ می‌کنند اصلا موضوع این نوشته نیست. حتی اینکه آیا تبلیغات ماهواره‌ها در جذب مخاطب تاثیر دارد هم منظور نظر ما نیست، آنچه قابل تحلیل است مبلغ هنگفتی است که پشت فروش هزار و دویست میلیاردی سود سینمای ایران نهفته است و اینکه سال گذشته پخش‌کننده‌ها برای تبلیغ فیلمشان هزینه‌های بالایی به ماهواره دادند تا فیلمشان دیده شود و مخاطب از آن استقبال کند.

ما گفته قربان نجفی مبنی بر اینکه رقم ۲۵۰ هزار دلار برای تبلیغ یک فیلم شده را حساب نمی‌کنیم، اما شما در نظر بگیرید تعداد فیلم‌هایی که سال گذشته در شبکه جم تبلیغ داشتند چقدر بوده؟ بالای ۱۰ فیلم سال گذشته در شبکه جم تبلیغ داشتند، از فسیل و هتل و شهر هرت گرفته تا ویلای ساحلی و هاوایی و…، آن هم نه یک بار و حتی ده بار، به طرز مشمئزکننده‌ای بیشتر از هزار بار.

تبلیغ فیلم‌ها آنقدر زیاد بود که لابه‌لای این تبلیغ‌ها سریال‌ها و برنامه‌های جم هم پخش می‌شد، از زیرنویس گرفته تا تیزر و عکس و… فیلم‌های در حال اکران سینما‌های ایران از سر و روی شبکه جم می‌بارید. کمااینکه در حال حاضر هم وضع برای فیلم‌های تمساح خونی و بی‌بدن و سال گربه همین‌گونه است.

حالا شما خودتان محاسبه کنید برای تبلیغات هزار باره فیلم‌ها در شبکه‌های جم چقدر هزینه شده باشد خوب است؟

بر اساس شنیده‌های موثق ما،  سال گذشته از سینمای ایران رقم بیش از صد میلیارد تومان به شبکه ماهواره‌ای جم تبلیغ داده شده و پخش‌کننده‌ها چنین رقم بالایی را برای تبلیغ فیلم‌شان هزینه کرده‌اند.

بله، یک‌ونیم میلیون دلار ارز از کشور خارج شده است. حالا این پرسش به وجود می‌آید که با توجه به این پرداخت بالا به ماهواره‌ها، آیا سود اصلی از اکران فیلم‌های کمدی را سینمای ایران برده یا ماهواره‌ها؟

سریال‌های پلتفرم‌ها که از همان دقایق ابتدایی انتشار، بلافاصله در ماهواره‌ها با زمان‌بندی کامل پخش می‌شود، تبلیغات فیلم‌های ایران که به ماهواره‌ها داده می‌شود…. آیا رواست که سرمایه‌های کشور این‌گونه از کشور خارج شود؟

دیگر خبرها

  • هیچ آسیبی به ‌پایگاه هوایی اصفهان وارد نشده است
  • بهره‌برداری از ۲۷۰۰ پروژه بهداشتی در دولت مردمی
  • معاون رئیس‌جمهور پست ۶۳ کیلوولت دامغان را بهره‌برداری کرد
  • هزینه ۱۰۰ میلیاردی سینما برای تبلیغ در شبکه GEM
  • تبلیغات ۱۰۰ میلیارد تومانی سینمای ایران در شبکه GEM
  • امسال فعالسازی هزار و ۹۶۰ واحد صنعتی راکد هدفگذاری شد
  • بیش از 100 میلیارد تومان هزینه سینمای ایران برای تبلیغ در شبکه جم
  • «آسمان غرب» ارتش را زنده می‌کند/ راه اندازی یک پویش سراسری
  • بزودی؛ بهره برداری از جاده احمدآباد ورامین
  • فاز اول «شهرک فناوری» کرمانشاه امسال کلید می‌خورد